Željko Komšić osniva novu stranku
- volta dzontra
#3401 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
@Alfons
Ja mogu reći da sam objektivan jer meni Komšić ne predstavlja ništa..
Ostvarit će dobar rezultat jer ce se sva iznevjerena očekivanja Platoforme pretvoriti u jednu veliku frustraciju a on će jedini na političkoj sceni moći prati ruke od svega.
Biračko tijelo voli mediokritete a patriote mediokritete obozava......
Ostvarit će dobar rezultat jer ce se sva iznevjerena očekivanja Platoforme pretvoriti u jednu veliku frustraciju a on će jedini na političkoj sceni moći prati ruke od svega.
- MMM1977
#3402 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako je. Na ovoj temi nema mjesta za te stvari, morali bi se prebaciti na teme o SBiH, SDA, SDP i slicno. Ovo je ipak tema o nemjerljivo moralnijem covjekubrucos7 wrote:O tome kome je mjesto u zatvoru, mkome na sudu, ko je na interpolovoj potjernici, ko je u aferi reket ... ovde necemo.MMM1977 wrote:Uopste ne citam Avaz nego sam bio u toku dogadjaja. Ali SBiH je stvar proslosti i nema potrebe posebno elaborirati njihove aferime. To bi trebao da uradi Sud.
Sent using Tapatalk2
Sent using Tapatalk2
- Alfons Kauders
#3403 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Na to cilja, a koliko ce biti uspjesan ostaje da se vidi.volta dzontra wrote:@Alfons
Kada bi dobio trecinu glasova koje je dobio na izborima za predsjednistvo, mislim da bi to bio ogroman uspjeh. Kada bi dobio pola, to bi mu vjerovatno bio vrhunac.
Pitanje je kako ce unovciti te frustracije, a jos je ostala jedna cetvrtina mandata. Prve tri su se krvili ko ce u vladu - a sada ce se boriti kako da pobjegnu s vlasti i prikazu se kao zrtve. Oprobani Harisov fazon - uvijek pali.
- Corto Maltese
#3404 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Strpljivi smo, htjeli mi to ili ne. Pa samo mu je godinu dana trebalo da smisli ime stranke. Možda, za koju godinu, dođe i kakav statut, programska deklaracija ili slično.MMM1977 wrote:Neće se okružiti dupeliscima. Ljudi koje je on pozvao u stranku i koji danas rade na terenu za njegovu stvar su takav kalibar koji nikada ne bi bili takvi a i sam Željko to nikada ne bi dozvolio. Uskoro će vam biti jasnije, samo treba malo strpljenja.
- Alfons Kauders
#3405 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Da se i mi jednom slozimo... Ne da je sporo, vec je presporo.Corto Maltese wrote:Strpljivi smo, htjeli mi to ili ne. Pa samo mu je godinu dana trebalo da smisli ime stranke. Možda, za koju godinu, dođe i kakav statut, programska deklaracija ili slično.MMM1977 wrote:Neće se okružiti dupeliscima. Ljudi koje je on pozvao u stranku i koji danas rade na terenu za njegovu stvar su takav kalibar koji nikada ne bi bili takvi a i sam Željko to nikada ne bi dozvolio. Uskoro će vam biti jasnije, samo treba malo strpljenja.
- dustaban
#3406 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma realno govoreci DF treba moze najvise dobiti usisavanjem SDP-ovaca. I ne samo to, treba odrzavati dobre veze, da ne kazem gerillu unutar SDP-a kako bi uskoro doslo do ponovnog sjedinjavanja jer, ne zaboravite, SDP jos uvijek ima najjacu infrastrukturu. Njima je dovoljno samo da izdaju prostor da im to bude dovoljno. To je veoma bitan element na kojeg smo zaboravili.
Ja, da se pitam, a to sam cinimise vec negdje rekao, bih poduzeo malo agresivniju kampanju usmjerenu ka SDP-u jer pouzdano znam TAMO NIKO NIJE SRETAN sa onim prolupalim konjom. Cak bih dao instrukcije u smislu da opstranu tamo i rovare iznutra i pripremaju teren za sjedinjenje.
Mislim, realno govoreci, nema vise prebacivanja u drugi entitet. Zlaja je to sjebao za sva vremena. Nasa jedina nada je vratiti Socijaldemokratiju u dva entiteta u dvijem normalnim SD strankama.
Ja, da se pitam, a to sam cinimise vec negdje rekao, bih poduzeo malo agresivniju kampanju usmjerenu ka SDP-u jer pouzdano znam TAMO NIKO NIJE SRETAN sa onim prolupalim konjom. Cak bih dao instrukcije u smislu da opstranu tamo i rovare iznutra i pripremaju teren za sjedinjenje.
Mislim, realno govoreci, nema vise prebacivanja u drugi entitet. Zlaja je to sjebao za sva vremena. Nasa jedina nada je vratiti Socijaldemokratiju u dva entiteta u dvijem normalnim SD strankama.
- Alfons Kauders
#3407 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Molim te ne vrijedjaj konje.dustaban wrote:Ma realno govoreci DF treba moze najvise dobiti usisavanjem SDP-ovaca. I ne samo to, treba odrzavati dobre veze, da ne kazem gerillu unutar SDP-a kako bi uskoro doslo do ponovnog sjedinjavanja jer, ne zaboravite, SDP jos uvijek ima najjacu infrastrukturu. Njima je dovoljno samo da izdaju prostor da im to bude dovoljno. To je veoma bitan element na kojeg smo zaboravili.
![]()
-
theTruePath
#3408 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
DF je lijevi centardustaban wrote:Ma realno govoreci DF treba moze najvise dobiti usisavanjem SDP-ovaca. I ne samo to, treba odrzavati dobre veze, da ne kazem gerillu unutar SDP-a kako bi uskoro doslo do ponovnog sjedinjavanja jer, ne zaboravite, SDP jos uvijek ima najjacu infrastrukturu. Njima je dovoljno samo da izdaju prostor da im to bude dovoljno. To je veoma bitan element na kojeg smo zaboravili.
![]()
- dustaban
#3409 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma zajebi bolan to "sofisticirano politicko raslojavanje". Ovo ce se uskoro sve pojednostaviti . U federaciji cemo imati dvije jake nacionalne stranke (eventualno sa "korektivnim satelitima") i jednu ili dvije "gradjanske" (u navodnicima jer ce i takve stranke biti dominantno bosnjacke). Ja se nadam da ce jedna od te dvije biti jaka socijaldemokratska stranka. Ostatak ce biti ova shasha.theTruePath wrote:DF je lijevi centardustaban wrote:Ma realno govoreci DF treba moze najvise dobiti usisavanjem SDP-ovaca. I ne samo to, treba odrzavati dobre veze, da ne kazem gerillu unutar SDP-a kako bi uskoro doslo do ponovnog sjedinjavanja jer, ne zaboravite, SDP jos uvijek ima najjacu infrastrukturu. Njima je dovoljno samo da izdaju prostor da im to bude dovoljno. To je veoma bitan element na kojeg smo zaboravili.
![]()
Mislim, realno govoreci, nema vise prebacivanja u drugi entitet. Zlaja je to sjebao za sva vremena. Nasa jedina nada je vratiti Socijaldemokratiju u dva entiteta u dvijem normalnim SD strankama.druga idelogija
U RS ce biti malo drugacije, tamo bi mogli imati nesto slicno okruzenju - paletu stranaka sa nacionalnim prefiksom, medju kojim se opet nadam jednoj normalnoj SD stranci koja ce koalirati sa ovom vamo.
Bit ce mozda i neka svebosanska (neentitetska) stranka tipa zelenih ali ona ce realno biti veoma mala. Ali dobro je ako je ikako bude. Mozda nesto bude i od nove KP BiH?! Ko zna, ali u svakom slucaju temeljni uslov za svebosansku stranku je godiste - nema sansi da takvu stranku cine oni koji su 92 imali vise od deset godina! A zamisli tek sulude ideje da na celu takve stranke budu nosioci ratnih priznanja!
Eto, tako ja to pojednoistavih jer se ovo pojednostaviti mora.
- vee-jay
#3410 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Znaci ima nasAlfons Kauders wrote:Meni bolji ne trebaju - a ovaj zadnji mi je nekako najdrazi.Corto Maltese wrote:Osim tri navedena, dosada nije pronađen niti jedan novi razlog zbog kojega bi odrastao pojedinac glasao za KomšićaAlfons Kauders wrote:Nikad nisam bio neki veliki entuzijasta kada je Komsic u pitanju, ali sad kad malo vidim kakvi ga sve likovi pljuju po forumu, mislim da cu glasati za njeg
1. naslijepo
2. cisto iz inata
3. da pojedincima sjebem dan.
Ako treba ima i da se angazujem, da poguram i da agitujem.
-
theTruePath
#3411 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Drugim rijecima bit ce kao i sto je do sad bilodustaban wrote:Ma zajebi bolan to "sofisticirano politicko raslojavanje". Ovo ce se uskoro sve pojednostaviti . U federaciji cemo imati dvije jake nacionalne stranke (eventualno sa "korektivnim satelitima") i jednu ili dvije "gradjanske" (u navodnicima jer ce i takve stranke biti dominantno bosnjacke). Ja se nadam da ce jedna od te dvije biti jaka socijaldemokratska stranka. Ostatak ce biti ova shasha.theTruePath wrote:DF je lijevi centardustaban wrote:Ma realno govoreci DF treba moze najvise dobiti usisavanjem SDP-ovaca. I ne samo to, treba odrzavati dobre veze, da ne kazem gerillu unutar SDP-a kako bi uskoro doslo do ponovnog sjedinjavanja jer, ne zaboravite, SDP jos uvijek ima najjacu infrastrukturu. Njima je dovoljno samo da izdaju prostor da im to bude dovoljno. To je veoma bitan element na kojeg smo zaboravili.
![]()
Mislim, realno govoreci, nema vise prebacivanja u drugi entitet. Zlaja je to sjebao za sva vremena. Nasa jedina nada je vratiti Socijaldemokratiju u dva entiteta u dvijem normalnim SD strankama.druga idelogija
U RS ce biti malo drugacije, tamo bi mogli imati nesto slicno okruzenju - paletu stranaka sa nacionalnim prefiksom, medju kojim se opet nadam jednoj normalnoj SD stranci koja ce koalirati sa ovom vamo.
Bit ce mozda i neka svebosanska (neentitetska) stranka tipa zelenih ali ona ce realno biti veoma mala. Ali dobro je ako je ikako bude. Mozda nesto bude i od nove KP BiH?! Ko zna, ali u svakom slucaju temeljni uslov za svebosansku stranku je godiste - nema sansi da takvu stranku cine oni koji su 92 imali vise od deset godina! A zamisli tek sulude ideje da na celu takve stranke budu nosioci ratnih priznanja!
- dustaban
#3413 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
...S tom razlikom da ce se fundament ustabiliti a ukrasni detalji otpasti. Nacionalne stranke - beton, svebosanske stranke otpadaju, gradjanske opcije ce se jasnije artikulisati u smislu otklona od zadnjeg rata i sve jaceg vezanja uz ateizam i mjesovite brakove (predvidjam neznatan porast mjesovitih brakova u mladoj generaciji i znatniji porast ateizmatheTruePath wrote:Drugim rijecima bit ce kao i sto je do sad bilodustaban wrote: Ma zajebi bolan to "sofisticirano politicko raslojavanje". Ovo ce se uskoro sve pojednostaviti . U federaciji cemo imati dvije jake nacionalne stranke (eventualno sa "korektivnim satelitima") i jednu ili dvije "gradjanske" (u navodnicima jer ce i takve stranke biti dominantno bosnjacke). Ja se nadam da ce jedna od te dvije biti jaka socijaldemokratska stranka. Ostatak ce biti ova shasha.
...ali sve to uz istovremeno ogranicavanje na prostor entiteta. Svebosanski politicki prostor je potpuno i nepovratno nestao (Hvala gospodine Lagumdzija!)
-
rajvosa1
#3414 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Jedno pitanje za MM1977, moj glas ide Zeljku 2014. Medjutim, zbog cega Hanka Vejzovic, koja je u vasem uzem krugu, podrzava kriminalnu vladu Kantona Sarajevo? Da li je to u koaliciji sa Radeljasom, Pecancem i ostalom bagrom, a prodajete se kao nesto moralno drugaciji?
-
theTruePath
#3415 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mjesani brakovi mogu porasti onda kada gradovi postanu izmjesani,ja ne vidim taj trend.U Sarajevu su razredi 98% bosnjacki,da ne pricamo o drugim gradovima(srpskim,hrvatskim,bosnjackim)..izrastle su generacije koje su isle u te razrede,oni sad traze partnere u cistim sredinama.Sto se tice ateizma,moguce,ali zivimo u dijelu Evrope gdje ateizam nema uspjeha,pa ni u naprednijoj Italiji ili Grckoj,sumnjam da ce BIH biti izuzetak.Dakle govorimo o izjasnjavanju,privatno je vjera na niskim nivoima u svim tim drzavama ali kad nekoga pitas svi odreda kazu da su vjernici..ateizam prelazi preko 10% tek u sjeveru.Sama Austrija je jos uvijek jaka katolicka zemljadustaban wrote:...S tom razlikom da ce se fundament ustabiliti a ukrasni detalji otpasti. Nacionalne stranke - beton, svebosanske stranke otpadaju, gradjanske opcije ce se jasnije artikulisati u smislu otklona od zadnjeg rata i sve jaceg vezanja uz ateizam i mjesovite brakove (predvidjam neznatan porast mjesovitih brakova u mladoj generaciji i znatniji porast ateizmatheTruePath wrote:Drugim rijecima bit ce kao i sto je do sad bilodustaban wrote: Ma zajebi bolan to "sofisticirano politicko raslojavanje". Ovo ce se uskoro sve pojednostaviti . U federaciji cemo imati dvije jake nacionalne stranke (eventualno sa "korektivnim satelitima") i jednu ili dvije "gradjanske" (u navodnicima jer ce i takve stranke biti dominantno bosnjacke). Ja se nadam da ce jedna od te dvije biti jaka socijaldemokratska stranka. Ostatak ce biti ova shasha.
Eto, tako ja to pojednoistavih jer se ovo pojednostaviti mora.)...
...ali sve to uz istovremeno ogranicavanje na prostor entiteta. Svebosanski politicki prostor je potpuno i nepovratno nestao (Hvala gospodine Lagumdzija!)
tako da..ateizam ostaje faktor unutar mjesanim brakovima
-
StupskaBitanga
#3416 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Hanka Vajzović veliki -
Samo učestvovanje u ovoj i ovakvoj Vladi KS diskreditira ju do max
Samo učestvovanje u ovoj i ovakvoj Vladi KS diskreditira ju do max
-
Bosnjak333
#3417 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Stranka Zeljka Komsica ce biti isto sto i Radoncicev SBB.Sakupit ce otpad iz SDP-a,SBB-a i SBiH i svima nam predociti bolju i svjetliju buducnost sa "naravno" starim i propalim kadrovima...
-
brucos7
#3418 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako je. Na ovoj temi nema mjesta za te stvari, morali bi se prebaciti na teme o SBiH, SDA, SDP i slicno. Ovo je ipak tema o nemjerljivo moralnijem covjekuMMM1977 wrote:brucos7 wrote:O tome kome je mjesto u zatvoru, mkome na sudu, ko je na interpolovoj potjernici, ko je u aferi reket ... ovde necemo.MMM1977 wrote:Uopste ne citam Avaz nego sam bio u toku dogadjaja. Ali SBiH je stvar proslosti i nema potrebe posebno elaborirati njihove aferime. To bi trebao da uradi Sud.
Sent using Tapatalk2
Sent using Tapatalk2[/quot
Nermoj mi ni o moralo doticnog jer mozda ni ne znas da je on najvise trosio budzeta u Predsjednistvu.
- bariton
#3419 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
validnost, vrijednost i smisao Komšićeve stranke se mjeri (mjeriće se) brojem glasova koje će ona dobiti od srpsko-hrvatskog biračkog tijela. lično mislim da će taj broj biti veoma mali, vrlo moguće i beznačajan.
samim tim i pobjeda njegove stranke na nekim budućim izborima može značiti samo jedno.
nove godine tavorenja, prepucavanja i podvaljivanja AVNOJEVSKE vizije, bolje rečeno iluzije koja je usađena u mozgove dobrog dijela stanovništa (uglavnom bošnjačke nacionalnosti)
naravno, nije beznačajna činjenica da je za Željka na prošlim izborima glasalo ako se ne varam 300 000 glasača jer se time Evropljanima dokazuje (a naša je sudbina da im stalno nešto dokazujemo) da Bošnjaci nisu skloni bilo kakvom vjerskom fundamentalizmu (čak ni onom sofisticiranom, koji provlači SDA), jer su kao svog favorita istaknuli Hrvata, ateistu (koji se doduše u maniru okorjelog oportuniste po potrebi i prekrsti).
meni Željko Komšić nije odvratan.
cijenim njegov patriotizam i pratim njegove poteze od dana kad se pojavio na političkoj sceni.
razumijem i njegov oportunizam kao često i jedini način da progura svoje ideje.
nekad davno je čini mi se neki američki političar za njega rekao , u vrijeme kada je Komšić bio ambasador u Srbiji:
''Ovaj će momak čudo napraviti''- ili tako nešto.
ja ću Komšiću vjerovati i podržati ga kada vidim da je ''uzeo maha'' i u onim područjima domovine (a zna se koliko je to u procentima) gdje se na BiH još uvijek gleda kao na rezervnu domovinu.
samim tim i pobjeda njegove stranke na nekim budućim izborima može značiti samo jedno.
nove godine tavorenja, prepucavanja i podvaljivanja AVNOJEVSKE vizije, bolje rečeno iluzije koja je usađena u mozgove dobrog dijela stanovništa (uglavnom bošnjačke nacionalnosti)
naravno, nije beznačajna činjenica da je za Željka na prošlim izborima glasalo ako se ne varam 300 000 glasača jer se time Evropljanima dokazuje (a naša je sudbina da im stalno nešto dokazujemo) da Bošnjaci nisu skloni bilo kakvom vjerskom fundamentalizmu (čak ni onom sofisticiranom, koji provlači SDA), jer su kao svog favorita istaknuli Hrvata, ateistu (koji se doduše u maniru okorjelog oportuniste po potrebi i prekrsti).
meni Željko Komšić nije odvratan.
cijenim njegov patriotizam i pratim njegove poteze od dana kad se pojavio na političkoj sceni.
razumijem i njegov oportunizam kao često i jedini način da progura svoje ideje.
nekad davno je čini mi se neki američki političar za njega rekao , u vrijeme kada je Komšić bio ambasador u Srbiji:
''Ovaj će momak čudo napraviti''- ili tako nešto.
ja ću Komšiću vjerovati i podržati ga kada vidim da je ''uzeo maha'' i u onim područjima domovine (a zna se koliko je to u procentima) gdje se na BiH još uvijek gleda kao na rezervnu domovinu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3420 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
E, ovo reći već nije moralno-politički podobnobrucos7 wrote:Nermoj mi ni o moralo doticnog jer mozda ni ne znas da je on najvise trosio budzeta u Predsjednistvu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3421 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Koja greška u analizi. Komšić je dobio toliko glasova samo što je izračunato da postoji matematička mogućnost preglasavanja HDZ kandidata i tako je i napravljeno. NI manje ni više.. Naravno, postoji određen procenat "pravih glasača" ali ni blizu ove cifre.bariton wrote:naravno, nije beznačajna činjenica da je za Željka na prošlim izborima glasalo ako se ne varam 300 000 glasača jer se time Evropljanima dokazuje (a naša je sudbina da im stalno nešto dokazujemo) da Bošnjaci nisu skloni bilo kakvom vjerskom fundamentalizmu (čak ni onom sofisticiranom, koji provlači SDA), jer su kao svog favorita istaknuli Hrvata, ateistu (koji se doduše u maniru okorjelog oportuniste po potrebi i prekrsti).
-
theTruePath
#3422 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Tako je ,znam tipicne SDA-ovce koji su glasali za Zeljka,jer su znali da je njima njihov kandidati i onako zagarantovanKatarinaKosaca wrote:Koja greška u analizi. Komšić je dobio toliko glasova samo što je izračunato da postoji matematička mogućnost preglasavanja HDZ kandidata i tako je i napravljeno. NI manje ni više.. Naravno, postoji određen procenat "pravih glasača" ali ni blizu ove cifre.bariton wrote:naravno, nije beznačajna činjenica da je za Željka na prošlim izborima glasalo ako se ne varam 300 000 glasača jer se time Evropljanima dokazuje (a naša je sudbina da im stalno nešto dokazujemo) da Bošnjaci nisu skloni bilo kakvom vjerskom fundamentalizmu (čak ni onom sofisticiranom, koji provlači SDA), jer su kao svog favorita istaknuli Hrvata, ateistu (koji se doduše u maniru okorjelog oportuniste po potrebi i prekrsti).
hrvati su u pravu,bosnjaci nisu nikako ispali "fer" kad su glasali za Zeljka,nije to bio nikakav multikulti duh..ajde da vidimo dal bi glasali za njega da to znaci i da im on bude jedini predstavnik(dakle bez harisa,bakira i sl) bi sipak
Imao je on svojih sljedebenika koji su srcem glasali,ali to nije bilo onoliki broj
- Corto Maltese
#3423 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Motivi većine budućih Komšićevih glasača prepošteno objašnjeni na jednoj od prethodnih stranica:theTruePath wrote:Tako je ,znam tipicne SDA-ovce koji su glasali za Zeljka,jer su znali da je njima njihov kandidati i onako zagarantovanKatarinaKosaca wrote: Koja greška u analizi. Komšić je dobio toliko glasova samo što je izračunato da postoji matematička mogućnost preglasavanja HDZ kandidata i tako je i napravljeno. NI manje ni više.. Naravno, postoji određen procenat "pravih glasača" ali ni blizu ove cifre.
hrvati su u pravu,bosnjaci nisu nikako ispali "fer" kad su glasali za Zeljka,nije to bio nikakav multikulti duh..ajde da vidimo dal bi glasali za njega da to znaci i da im on bude jedini predstavnik(dakle bez harisa,bakira i sl) bi sipak
Imao je on svojih sljedebenika koji su srcem glasali,ali to nije bilo onoliki broj
...mislim da cu glasati za njeg
1. naslijepo
2. cisto iz inata
3. da pojedincima sjebem dan.
Last edited by Corto Maltese on 20/03/2013 23:23, edited 2 times in total.
- slucajni prolaznik
#3425 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Corto Maltese wrote:.... Željkova prava mjera, i putokaz buduće političke karijere, je Haris Silajdžić.
Na cemu baziras svoje misljenje? Sta podudarno nalazis medju njima, sta ih to politicki i ideoloski zblizava, pa ti tvrdis Silajdzicev putokaz Komsicevoj stranci?