što bi rekao profa hadžikadić.....double whammykluz franjo wrote:A evo još jedna "pikanterija".
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Roccohljup
#33976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kiligonzales
#33977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dok nas god ima koji nismo spremni na taj felacio uhljebima bice i za nas nade...
makar van BiH
makar van BiH
- Opetja033
#33978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako sada stvari stoje neke forumasice koje su clanice/simpatizerke NS ce izgleda morati uzimati i jace sedative nego SDA-ovci kada se formira kantonalna vlada u Sarajevu.
- Banksy
#33979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kakva mahalska analogija.Maystor wrote:
Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".
'Omaleni jebač baba' je izabranik debelog globalnog kapitala, a 'profesionalni šupljikatori' rastu u zemlji krezubih predjsednika i polupismene rulje.
Tebi, ako se ne sviđa, okreneš glavu na drugu stranu i glasaš za onog ko ti odgovara.
- Banksy
#33980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
de, reci...Opetja033 wrote:Kako sada stvari stoje neke forumasice koje su clanice/simpatizerke NS ce izgleda morati uzimati i jace sedative nego SDA-ovci kada se formira kantonalna vlada u Sarajevu.
- Opetja033
#33981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam na tebe mislio. Pa biće ono sto je vecina spominjala i sto se kroz medije provlaci. To je jedini moguci nacin da se SDA izbaci iz svih kombinacija.Banksy wrote:de, reci...Opetja033 wrote:Kako sada stvari stoje neke forumasice koje su clanice/simpatizerke NS ce izgleda morati uzimati i jace sedative nego SDA-ovci kada se formira kantonalna vlada u Sarajevu.
Ove price oko izbacivanja zajednickog mandatara ispred SDP-a i NS i dovođenje NiP pred svršen čin su samo puste zelje nekih forumasa. Peđa i Konaković imaju mnogo bolje odnose nego Peđa i Nikšić.
Uostalom zar fakat neko misli da stranke ne obavljaju razgovore i PRIJE izbora?
Last edited by Opetja033 on 10/10/2018 13:04, edited 1 time in total.
- Maystor
#33982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moj Chelli, nemoj šuplje tako ti predsjednika Asada!Challenger_ wrote: - Gledam, u svom domu, magistra struke koji je tako reći do juče bio na birou. Sedam godina konkursa i odbijenica, jer, ne pripada ni jednoj stranci, neće da pripada ni jednoj stranci, ne daje mito, sve po zakonu. Sedam godina od mastera sa prosjekom bližem deset nego devet. Tačka. Gledam komšiju penzionera koji izdržava dvije nezaposlene kćerke, obje sa diplomom, na birou, godinama. Tačka. Gledam nezaposlene komšije, nezadovoljne demobilisane borce, zaposlene koji se bore da zadrže posao u realnom sektoru, mlade i ljude srednjih godina koji se kao lavovi bore da isplaćuju stambene kredite. Tri tačke.
- A sa druge strane NEZAJAŽLJIVA kvazi-elita koja je obezbjedila familije do desetog koljena, šire porodice koje imaju ukupna mjesečna primanja iznad 100.000 KM (pogledaj samo Šefika Džaferovića) i još gore od toga: vladajuću stranku koja za nosioca liste u Kantonu ima lika koji je U PO BIJELA DANA, zgazio i ubio čovjeka. Ne da nije u zatvoru, on je NOSILAC LISTE.
Sad ja, komotno, mogu zadržati konformističku poziciju apstinenta (što jesam istrajno bio, ne računajući lokal, jedan put) i sa visine moralisati: "ko vas *ebe, što ste htjeli, dobili ste".
Ne. Ovaj put ne. Ovaj put sam ispunio dvije liste i ne žalim, jer sam na istim frekvencijama sa komšijama i ravnim Sarajevom, od Čaršije do Dobrinje.
- Ne hvalim ja ničije ideologije (kao što ne kudim ni komunističku ni SDA-ovsku ideologiju), nego RAZUMIJEM LJUDE i njihov NS/NiP/SDP/DF... izbor. Njihov većinski izbor je bio i moj izbor, kako na Kantonu tako na listi za Federalni parlament. Nisam ni za kog glasao na državnom nivou (ništa lično protiv Peđe) jer ja, jednostavno, nemam svoje opcije. Opcije koja bi razmišljala višesmjerno a ne samo u jednom pravcu, u pravcu kom nas NEĆE. Inače, razumijem svoje komšije koje su glasale za Komšića, ali to nije moj izbor, ne samo zbog njega i jednosmjerne politike, već načelno: prednost dajem konsocijaciji u odnosu na preglasavanje.
Ukratko: itekako razumijem svoj komšiluk, svoju MZ, svoju Opštinu, svoj Grad, razumijem većinsko (ravno) Sarajevo, zato sve ovo pišem.
Neka nade makar bila i varljiva.
Toliko.
Bel će nam Peđa i Sabina riješiti sve ove probleme koje si nabrojao?
Kaže Peđa da im je obrazovanje ključni uslov! Pa jebo te led, Damir Marjanović je bio MINISTAR OBRAZOVANJA, najgori u istoriji Kantona Sarajevo. Dovela ga Hanka Vajzović za ruku u vladu, izglasao ga Eso Radeljaš, a gazda mu bio Zeljković. Za svega nekoliko mjeseci, taj hohštapler je uništio UNSA jer je usvojen Statut gori od dejtonskog sporazuma, smanjio izdvajanje za UNSA (za njegovog mandata nije bilo ni za gole plate), uništio je osnovno i srednje obrazovanje jer je usvojio niz pravilnika po naređenju Saudina Sivre, po kojima je NEMOGUĆE mladoj osobi da se zaposli u školi, makar imala prosjek 10,00 na fakultetu (godine se broje po tri osnova u pravilniku) i da ti ne nabrajam dalje.
-
sumirprimus
- Banksy
#33984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, znam da imaju bolje odnose, nažalost, jer o KIfli mislim sve najgore. Bude li to koalicija pod Kiflinom palicom, a sve su prilike da će biti, i politika će biti njegova. A to je politika SDA - 4 godine šefa kluba i skoro 4 premijera, i tu, sigurno, nema nikakvih pametnih, poštenih, konstruktivnih promjena osim pojedinačnih sitnih interesa prožetih osvetom prema bivšoj stranci. Kakvu će ulogu u toj predstavi igrati NS i SDP, vidjećemo.Opetja033 wrote:Nisam na tebe mislio. Pa biće ono sto je vecina spominjala i sto se kroz medije provlaci. To je jedini moguci nacin da se SDA izbaci iz svih kombinacija.Banksy wrote:de, reci...Opetja033 wrote:Kako sada stvari stoje neke forumasice koje su clanice/simpatizerke NS ce izgleda morati uzimati i jace sedative nego SDA-ovci kada se formira kantonalna vlada u Sarajevu.
Ove price oko izbacivanja zajednickog mandatara ispred SDP-a i NS i dovođenje NiP pred svršen čin su samo puste zelje nekih forumasa. Peđa i Konaković imaju mnogo bolje odnose nego Peđa i Nikšić.
Uostalom zar fakat neko misli da stranke ne obavljaju razgovore i PRIJE izbora?
- Banksy
#33985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Počinje...Maystor wrote:
Pa jebo te led, Damir Marjanović je bio...
- Roccohljup
#33986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Počinje...Maystor wrote:
Pa jebo te led, Damir Marjanović je bio...

- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mogao sam a) ostati apstinent, b) dati glas licima koji mogu biti kvalitetna opozicija (pola ih znam, znam da neće zatvarati oči kada su u pitanju kriminalne radnje, već će s pika pisati krivične prijave) ili nova vlast ili c) glasati za SDA.Maystor wrote: Moj Chelli, nemoj šuplje tako ti predsjednika Asada!
Kaže Peđa da im je obrazovanje ključni uslov! Pa jebo te led, Damir Marjanović je bio MINISTAR OBRAZOVANJA, najgori u istoriji Kantona Sarajevo. Dovela ga Hanka Vajzović za ruku u vladu, izglasao ga Eso Radeljaš, a gazda mu bio Zeljković. Za svega nekoliko mjeseci, taj hohštapler je uništio UNSA jer je usvojen Statut gori od dejtonskog sporazuma, smanjio izdvajanje za UNSA (za njegovog mandata nije bilo ni za gole plate), uništio je osnovno i srednje obrazovanje jer je usvojio niz pravilnika po naređenju Saudina Sivre, po kojima je NEMOGUĆE mladoj osobi da se zaposli u školi, makar imala prosjek 10,00 na fakultetu (godine se broje po tri osnova u pravilniku) i da ti ne nabrajam dalje.
Šta bi mi ti preporučio prije izbora?
p.s.
Za Marjanovića sam čuo slične ocjene.
-
tlr
- Maystor
#33989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nismo se upoznali, pa ne znam koliko si se spreman žrtvovati. Hipotetički govoreći, rekao bih ti tadaChallenger_ wrote:Mogao sam a) ostati apstinent, b) dati glas licima koji mogu biti kvalitetna opozicija (pola ih znam, znam da neće zatvarati oči kada su u pitanju kriminalne radnje, već će s pika pisati krivične prijave) ili nova vlast ili c) glasati za SDA.Maystor wrote: Moj Chelli, nemoj šuplje tako ti predsjednika Asada!
p.s.
- da emigriraš dok si mlad i napraviš nešto u životu u nekom drugom društvu
ili
- da izađeš na izbore i glasaš za profesora Hadžikadića; da objašnjavaš ljudima da se vrijednost može stvoriti samo radom, a ne ublehom, da će nam trebati još 10 godina da to ljudi shvate i još 10 da se izvučemo iz govana nakon što shvate (kritična masa!)
-
criticos
#33990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kada bi se ovakve mane nalazile svim političarima, Komšić ne bi imao glasa.
- Kikibombona
#33991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka i Hadzija ce veoma izvjesno ici zajedno na naredne izbore. Po meni, jedine dvije progresivne snage u BiH. Prirodni saradnici.Maystor wrote:Nismo se upoznali, pa ne znam koliko si se spreman žrtvovati. Hipotetički govoreći, rekao bih ti tadaChallenger_ wrote:Mogao sam a) ostati apstinent, b) dati glas licima koji mogu biti kvalitetna opozicija (pola ih znam, znam da neće zatvarati oči kada su u pitanju kriminalne radnje, već će s pika pisati krivične prijave) ili nova vlast ili c) glasati za SDA.Maystor wrote: Moj Chelli, nemoj šuplje tako ti predsjednika Asada!
p.s.
ili
- da izađeš na izbore i glasaš za profesora Hadžikadića; da objašnjavaš ljudima da se vrijednost može stvoriti samo radom, a ne ublehom, da će nam trebati još 10 godina da to ljudi shvate i još 10 da se izvučemo iz govana nakon što shvate (kritična masa!)
Imam dosta kritika za NS, ali mi nemamo bolje. Po meni, rade solidan posao.
Sa druge strane imamo SDA i SDP kartele, zajedno sa otpadom poput DF, SBB itd.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bas tako... uz puno primjedbi koje imam, bolje nemamo
- Challenger_
#33993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Razumijem te dobro, ali, suštinski, stvar gledam ovako: Mogao se dobro prodrmati kavez uhljupima koji su uhljebili užu i širu familiju dok ljudi tavore i zemlja se u cjelini osipa, ili - ostati po strani.Maystor wrote:Nismo se upoznali, pa ne znam koliko si se spreman žrtvovati. Hipotetički govoreći, rekao bih ti tada
ili
Eto, ja sa komšilukom i sugrađanima drmao kavez (
- Challenger_
#33994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E sad, šta će biti; biće što će biti i puno se s tim ne zamaram. Čitamo se na "onim" temama.

- agent_zero
#33995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A što su čekali da ovi izbori prođu s takvim idejama?
Da još za 4 godine SDA banda betonira i zacementira postojeće stanje?
Koliko će za 4 godine ostati potencijalnih glasača opozicije ovdje?
Ima ona stara narodna, "Kasno Marko na Kosovo dođe...".
Da još za 4 godine SDA banda betonira i zacementira postojeće stanje?
Koliko će za 4 godine ostati potencijalnih glasača opozicije ovdje?
Ima ona stara narodna, "Kasno Marko na Kosovo dođe...".
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#33996 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
Hvala. Nadam se razgovoru uživokluz franjo wrote:Izborni rezultati u KS (ali i ukupno) po mom mišljenju jasno pokazuju da većina izašlih birača smatra tzv. "identitetska pitanja" važnijim od pitanja npr. transparentnije javne potrošnje, ukidanja bespravne gradnje, riješavanja pitanja gradske infrastrukture, školstva/zdravstva i sl.dr.gog wrote: Vidjeli ste izborne rezultate u KS.
To u zaključku znači da ne postoji značajna, većinska "kritična masa" koja je spremna podržati i prihvatiti neophodne rezove.
SDA kao stranka koja se sa pravom može osjećati "da je očigledno radila sve kako treba", ne vjerujem da bi podržala bilo kakve značajnije promjene kursa.Saradnja je prihvatljiva sa svima onima, koji će na svom primjeru pokazati i dokazati da im je "vladavina prava" u svakom pogledu na prvom mjestu i koji su spremni podržati izmjene i implementaciju važnih zakona - PRIJE razgovora o raspodjeli fotelja.dr.gog wrote: Šta je po vama dozvoljeno i prihvatljivo za saradnju sa strankama koje su, kakve god, dobile povjerenje velikog broja sugrađana?Naša stranka mora zadržati rigidni "državotvorni" kurs glede anti-sistemskih stranaka koje se koriste nacionalističkim populizmom.dr.gog wrote: Da li Naša stranka mora imati rigidni ideološki kurs glede nacionalnih stranaka, ukoliko pojedinci iz tih stranaka lično podržavaju inicijative Naše stranke?
Saradnja sa SDA/SNSD/HDZ i dobrim dijelom SDS je moguća samo na konkretnim pitanjima za koja je potreban širi društveni konsenzus (ustavna pitanja, tj. izborni zakon).
Za svaku drugu vrstu ograničene saradnje je preduslov da se navedene stranke prethodno na konkretnim stvarima i u skladu sa postojećim Ustavom BiH odreknu "nacionalno/etničko/konstitutivnog pasjaluka" - npr. tretman bosanskog jezika u školama, konstitutivnost Srba u zap. Hercegovini, imenovanje ulica i javnih ustanova u skladu sa antifašističkim ustavnim temeljima BiH.Malo je pitanje nejasno, pa se nadam da ću pogoditi.dr.gog wrote: Da li je mudrije čekati na saradnju, ili riskirati petljanje sa "sećijom" zbog silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina, zbog praktičnog rješavanja svakodnevnih problema?
Netransparentno i stranačko-jaransko-familijarno upravljanje novcima građana u KS u jednom mandatu "pojede" čitav trošak kompletne modernizacije vodovodne infrastrukture.
Naša stranka u KS treba proaktivno i javnosti i ostalim strankama ponuditi precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.Zajedno sa stranačkim kolegama bih javnosti i drugim strankama predstavio precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.dr.gog wrote: I posljednje pitanje o kojem najviše razmišljam: Šta bi vi učinili da ste u situaciji poslanika Naše stranke u KS, u sadašnjem omjeru snaga?
Ko želi konstruktivno i produktivno o tome da razgovara - bujrum.
-
melac
#33997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imaju rast na prepoznavanju vrijednosti od strane gradjana, a ne uzimaju glasove na nabijanje emocija kao ostali. I zato sporije rastu. I Liberlana partija malo gdje u svijetu uzima preko 20% glasova, ovisno kako gdje, no vazno je da budu korektor socijalista i nacionalista. Bez njih ni jedno drustvo nema sansu, usudio bih se reci da su vazniji za zdravlje drustva od ovih koji osvoje vise glasova.Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".
Za 10 godina ... 3 posto
Ako nastave da rastu ovim fenomenalnim trendom od 3% za 10 godina, trebaće im još samo 160 godina da izguraju na 51%.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:
Da, znam da imaju bolje odnose, nažalost, jer o KIfli mislim sve najgore. Bude li to koalicija pod Kiflinom palicom, a sve su prilike da će biti, i politika će biti njegova. A to je politika SDA - 4 godine šefa kluba i skoro 4 premijera, i tu, sigurno, nema nikakvih pametnih, poštenih, konstruktivnih promjena osim pojedinačnih sitnih interesa prožetih osvetom prema bivšoj stranci. Kakvu će ulogu u toj predstavi igrati NS i SDP, vidjećemo.
a za koga ti mlada mahalušo glasa
-
palermo
#33999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se vratimo na SDP i izbore 2014. SDP nije na tim izborima kažnjen zbog koalicije sa SDA, nego je kažnje zbog toga što je, potpuno nepripremljen, raskinuo koalciju sa SDA i uveo zemlju u stanje paralize, iliti političkog haosa.. Nakon toga slijedi čitav nioz političkih grešaka, od ulaska SBB-a u koalciju,popuštanja HDZ-u i iznad svega popuštanja Miloradu Dodiku (sjetimo se samo Zakona o prebivalištu, JMBG, i onih čuvenih desetak tačaka sporazuma sa Dodikom. Percepcija glasača je bila, ovima je stranka važnija od države.madner wrote:
Tu hipotezu mozemo lako oboriti. Ako su rezultati bili skromni i glasaci su uvijek i samo zbog toga kaznjavali stranku, kaznili bi i SDA. Medjutim to nije slucaj.
Tu se onda postavlja pitanje kako to da svi koji udju u koaliciju sa SDA imaju slabe rezultate, jer imamo dovoljno veliki uzorak da vidimo da je jedina konstanta SDA.
A nije istina da SDA nije bila kažnjavana od strane birača, Tihićeva SDA je izgubila izbore 2010 godine, i opet ne zbog koalicija, nego zbog precepcije biračkkog tijela da vode mekanu i popustljivu politiku. Zapravo ako ćemo pravo, birači su uvijek kažnjavali one koji su zanemarivali (naravno po biračkoj percepciji, dakle ne ulazim u stvarno stanje) državu.
A ovo pitanje koalciji i kažnjavanja stranke zbog toga što je koaliralia sa nekim možda važi za neke hard core glasače neke stranke, ali njih je zanemarljiv broj
-
Hakiz
#34000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S tim da SDA nije lako kazniti kao ostale jer uvijek imaju dovoljan broj "zahvalnih" glasača koji se plaše šta će im se desiti sa poslovima, privilegijama itd ako neko drugi osvoji dovoljno vlasti. Zato će SDA moći raditi šta hoće a da su sigurni da će biti ako ne najvažnija, onda neizostavna stranka.palermo wrote:Da se vratimo na SDP i izbore 2014. SDP nije na tim izborima kažnjen zbog koalicije sa SDA, nego je kažnje zbog toga što je, potpuno nepripremljen, raskinuo koalciju sa SDA i uveo zemlju u stanje paralize, iliti političkog haosa.. Nakon toga slijedi čitav nioz političkih grešaka, od ulaska SBB-a u koalciju,popuštanja HDZ-u i iznad svega popuštanja Miloradu Dodiku (sjetimo se samo Zakona o prebivalištu, JMBG, i onih čuvenih desetak tačaka sporazuma sa Dodikom. Percepcija glasača je bila, ovima je stranka važnija od države.madner wrote:
Tu hipotezu mozemo lako oboriti. Ako su rezultati bili skromni i glasaci su uvijek i samo zbog toga kaznjavali stranku, kaznili bi i SDA. Medjutim to nije slucaj.
Tu se onda postavlja pitanje kako to da svi koji udju u koaliciju sa SDA imaju slabe rezultate, jer imamo dovoljno veliki uzorak da vidimo da je jedina konstanta SDA.
A nije istina da SDA nije bila kažnjavana od strane birača, Tihićeva SDA je izgubila izbore 2010 godine, i opet ne zbog koalicija, nego zbog precepcije biračkkog tijela da vode mekanu i popustljivu politiku. Zapravo ako ćemo pravo, birači su uvijek kažnjavali one koji su zanemarivali (naravno po biračkoj percepciji, dakle ne ulazim u stvarno stanje) državu.
A ovo pitanje koalciji i kažnjavanja stranke zbog toga što je koaliralia sa nekim možda važi za neke hard core glasače neke stranke, ali njih je zanemarljiv broj