I Karadžić i Mladić i Milošević i Šešelj i tvorci SANU-ovog memoranduma i Tuđman i sva druga HDZ-ovska kamarila koji su svi zajedno razorili ovu zemlju su produkti 45 godina pod komunizmom, bili partijaši, uzorni komunisti, klicali Josipu Brozu, i uživali sve privilegije tog sistema. Među post-1990 političarima, rijetki su oni kao Alija Izetbegović koji nisu podlegli toj pogubnoj ideologiji, već iz tog perioda izašli čistog obraza, i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge.teskeredzic_22 wrote: ↑19/04/2025 20:51
Ma ja...
Jugoslavija je kriva , a ne nesposobna , gladna i nepatriotska bagra koja sistematski uništava i pljačka ovu zemlju još od prvog kontigenta boraca i ranjenika koji je sačekao pred tunelom u Butmiru da nečija "roba" prvo uđe u grad.
Sve jasno , nije kriv onaj ko vodi grad i zemlju 30 i kusur godina nego Tito i komunisti.
Pljuc , samo još pitaj koje sam godište da "poentiraš" ?
Slike starog Sarajeva
- Dervencanka1939
#33976 Re: Slike starog Sarajeva
-
zikamu
#33982 Re: Slike starog Sarajeva
Dervencanka1939 wrote: ↑19/04/2025 22:33teskeredzic_22 wrote: ↑19/04/2025 20:51
Ma ja...
Jugoslavija je kriva , a ne nesposobna , gladna i nepatriotska bagra koja sistematski uništava i pljačka ovu zemlju još od prvog kontigenta boraca i ranjenika koji je sačekao pred tunelom u Butmiru da nečija "roba" prvo uđe u grad.
Sve jasno , nije kriv onaj ko vodi grad i zemlju 30 i kusur godina nego Tito i komunisti.
I Karadžić i Mladić i Milošević i Šešelj i tvorci SANU-ovog memoranduma i Tuđman i sva druga HDZ-ovska kamarila koji su svi zajedno razorili ovu zemlju su produkti 45 godina pod komunizmom, bili partijaši, uzorni komunisti, klicali Josipu Brozu, i uživali sve privilegije tog sistema. Među post-1990 političarima, rijetki su oni kao Alija Izetbegović koji nisu podlegli toj pogubnoj ideologiji, već iz tog perioda izašli čistog obraza, i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge.

...a pripadnik Hanzar divizije nam tvorac jedne i jedine... Aferim!
(Otac mi se u grobu okrece...
- Dervencanka1939
#33984 Re: Slike starog Sarajeva
To je najprljavija laž, nikad nije bio u Handschar diviziji. A slika je samo dokaz za "i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge."zikamu wrote: ↑20/04/2025 00:21Dervencanka1939 wrote: ↑19/04/2025 22:33teskeredzic_22 wrote: ↑19/04/2025 20:51
Ma ja...
I Karadžić i Mladić i Milošević i Šešelj i tvorci SANU-ovog memoranduma i Tuđman i sva druga HDZ-ovska kamarila koji su svi zajedno razorili ovu zemlju su produkti 45 godina pod komunizmom, bili partijaši, uzorni komunisti, klicali Josipu Brozu, i uživali sve privilegije tog sistema. Među post-1990 političarima, rijetki su oni kao Alija Izetbegović koji nisu podlegli toj pogubnoj ideologiji, već iz tog perioda izašli čistog obraza, i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge.
...a pripadnik Hanzar divizije nam tvorac jedne i jedine... Aferim!
(Otac mi se u grobu okrece...)
Bolje mrtav, nego crven...
- drug_profi
#33985 Re: Slike starog Sarajeva
Ajd ba idite napravite temu mrska jugoslavija i tamo kenjajte svoje frustracije.
- Dervencanka1939
#33986 Re: Slike starog Sarajeva
Pripadnici određenih kasti, npr. oficirske familije, su doduše živjeli k'o bubrezi u loju u onom sistemu, imali sve moguće privilegije. Nije ni čudo da žale za tim vremenima...
Iza II svjetskog rata su odmah otvoreni "oficirski magazini", dok su drugi gladovali, njima ništa nije falilo, njima se preusmjeravala i UNRRA-ina pomoć, nije bilo šanse da obični narod dopadne kakva američka čokoladica i sl. Podijelili se oteti stanovi, oteti automobili, oficirske frajle su se šetale u otetim bundama i kitile otetim nakitom...
Dijapazon privilegija se kasnije samo širio - kad su se počela praviti luksuzna odmarališta a la Kupari. Oficiri koji su odlazili u penziju mogli su birati gdje da dobiju stan - tako je nastao dobar dio novog dijela Splita (hvala Bogu pa je Hrvatska to dobrim dijelom oduzela).
I onda nam takvi drve o moralnosti ili nemoralnosti današnjeg sistema... 'nako nepristrasno.
Imao sam i sam takvih primjera u familiji (nešto daljoj), jednoga koji je dogurao do ministra pravosuđa BiH, luksuzni stan, vila na moru, sina poslao da studira u Ameriku na Fullbight-ovoj stipendiji (kojoj naravno oni koji nisu bili miljenici sistema nisu mogli ni prići). Naravno da mu poslije Alija i SDA ništa nisu valjali. Presušila krava muzara...
Orwell-ova "Životinjska farma", sve su životinje jednake, samo su svinje malo jednakije.
Iza II svjetskog rata su odmah otvoreni "oficirski magazini", dok su drugi gladovali, njima ništa nije falilo, njima se preusmjeravala i UNRRA-ina pomoć, nije bilo šanse da obični narod dopadne kakva američka čokoladica i sl. Podijelili se oteti stanovi, oteti automobili, oficirske frajle su se šetale u otetim bundama i kitile otetim nakitom...
Dijapazon privilegija se kasnije samo širio - kad su se počela praviti luksuzna odmarališta a la Kupari. Oficiri koji su odlazili u penziju mogli su birati gdje da dobiju stan - tako je nastao dobar dio novog dijela Splita (hvala Bogu pa je Hrvatska to dobrim dijelom oduzela).
I onda nam takvi drve o moralnosti ili nemoralnosti današnjeg sistema... 'nako nepristrasno.
Imao sam i sam takvih primjera u familiji (nešto daljoj), jednoga koji je dogurao do ministra pravosuđa BiH, luksuzni stan, vila na moru, sina poslao da studira u Ameriku na Fullbight-ovoj stipendiji (kojoj naravno oni koji nisu bili miljenici sistema nisu mogli ni prići). Naravno da mu poslije Alija i SDA ništa nisu valjali. Presušila krava muzara...
Orwell-ova "Životinjska farma", sve su životinje jednake, samo su svinje malo jednakije.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#33987 Re: Slike starog Sarajeva
To što su komunisti pljunuli na komunizam ne čudi , misliš da ovi današnji da sačuvaju "risorte" , "poglede" , "šiša barove" , uvoz prvoklasnog smeća iz Kine i Turske na kom imaju ekstra marže ne bi klicali komunizmu kad bi vidjeli da će im komunizam sačuvati profit , misliš valjda da bi branili ideju i demokratiju ? Haha.Dervencanka1939 wrote: ↑19/04/2025 22:33I Karadžić i Mladić i Milošević i Šešelj i tvorci SANU-ovog memoranduma i Tuđman i sva druga HDZ-ovska kamarila koji su svi zajedno razorili ovu zemlju su produkti 45 godina pod komunizmom, bili partijaši, uzorni komunisti, klicali Josipu Brozu, i uživali sve privilegije tog sistema. Među post-1990 političarima, rijetki su oni kao Alija Izetbegović koji nisu podlegli toj pogubnoj ideologiji, već iz tog perioda izašli čistog obraza, i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge.teskeredzic_22 wrote: ↑19/04/2025 20:51
Ma ja...
To što je Aliji Izetbegoviću suđeno za iznošenje ideje (ma kako se intimno i ideološki neslagao s njegovim idejama) je jasan dokaz da je socijalistička Jugoslavija bila indoktrinirana komunistička zemlja i to je za svaku osudu.
Pa isti Šešelj ga je javno branio. JAVNO.
Šta si zaboravio realno ? Realno ?
Prvo , Jugoslavija nije bila nikakav izuzetak , njemu bi zbog ideje i misli bilo suđeno u svakoj drugoj zemlji istočnog bloka.
Drugo , Alija Izetbegović nije izgubio građanska prava , i on i njegova porodica su svoje obrazovanje , potpuno besplatno , dobili u Brozovoj Jugoslaviji , svoje karijere su izgradili i imovinu stekli u Brozovoj Jugoslaviji , nisu živjeli na margini društva uprkos osudi i taj isti Izetbegović u Brozovoj Jugoslaviji koja ga je osudila , se kandidovao i postao predsjednik predsjedništva !!!
Šizofreno a ? Ili je Juga ipak bila tip-top ???
Pitanje za tebe , koliko sarajevskih ulica manje danas nosi imena BOŠNJAKA KOMUNISTA PARTIZANA (ne mislim na Bosance niti na bosanske Hrvate ili Srbe) u odnosu na 1991 ? Ne znaš ? Nije te zanimalo ? Ne zaslužuju možda te ulice ti predivni ljudi koji su položili živote za ovu zemlju i svoj narod ?
Šta misliš da li Branko Ćopić ima ulicu u Sarajevu , naš najznačniji dječiji pisac i jedan od najznačajnijih naših pisaca i pjesnika uopšte ? Šta misliš da li je zaslužuje ?
Evo konkretno mislim da je nema samo zato što je bio Srbin i komunista a nije (srećom) Miro Lazović .
U 2025 godini Ćopić nema ulicu a Lazović će je imati , budžetski parazit koji nema svrhu ni da pomaže starim osobama da pređu pješački prelaz , ni za to nije kompetentan.
Ali je podoban , "patriota'.
Svi znamo da su Šešelj i Milošević udbini projekti a Tuđman neizliječeni nacionalista ali si nepošteno i podlo uzeo one najgore i najfašističkije kao reper cijelog perioda i zemlje.
Laž , oni su bili izrodi.
Zemlja smo bili mi i mi smo ova zemlja još uvijek a ne nekakvi Ferdinandi za kojima balaviš.
U nama je problem i zato ova zemlja ovako izgleda.
E zato su nam planine prekrasne.
-
moimoi
#33988 Re: Slike starog Sarajeva
Otac mi je na ovoj foto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33989 Re: Slike starog Sarajeva
Hoces reci da Alija nije uzivao privilegije sistema cijoj ideologiji nije podlegao?Dervencanka1939 wrote: ↑19/04/2025 22:33I Karadžić i Mladić i Milošević i Šešelj i tvorci SANU-ovog memoranduma i Tuđman i sva druga HDZ-ovska kamarila koji su svi zajedno razorili ovu zemlju su produkti 45 godina pod komunizmom, bili partijaši, uzorni komunisti, klicali Josipu Brozu, i uživali sve privilegije tog sistema. Među post-1990 političarima, rijetki su oni kao Alija Izetbegović koji nisu podlegli toj pogubnoj ideologiji, već iz tog perioda izašli čistog obraza, i dobro se napatili zahvaljujući pobornicima crvene kuge.teskeredzic_22 wrote: ↑19/04/2025 20:51
Ma ja...
Boga ti gdje je stan dobio?
Isto se desilo i poslije ovog rata.Dervencanka1939 wrote: ↑20/04/2025 01:42 Pripadnici određenih kasti, npr. oficirske familije, su doduše živjeli k'o bubrezi u loju u onom sistemu, imali sve moguće privilegije. Nije ni čudo da žale za tim vremenima...
Je li tako @DaysleepeR
Last edited by _BataZiv_0809 on 20/04/2025 09:30, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
-
esso_sa
#33992 Re: Slike starog Sarajeva
Ja cu te samo podsjetiti da si krenuo pisati pod ovim nickom, koji si preuzeo od preminule majke (moje iskreno saucesce), da bi nastavio njenu tradiciju postavljanja slika starog Sarajeva u ovoj temi. I to je OK.Dervencanka1939 wrote: ↑20/04/2025 01:42 Pripadnici određenih kasti, npr. oficirske familije, su doduše živjeli k'o bubrezi u loju u onom sistemu, imali sve moguće privilegije. Nije ni čudo da žale za tim vremenima...
Ali odavno si poceo iznositi svoje licne stavove i trovati teme kako to inace i godinama radis pod svojim licnim nickovima (konkretno “TouringBiker” na ovom forumu).
Niko ti to naravno ne brani (osim ako ne smeta administratorima), ali iz nekog postovanja (barem moje licno misljenje) ruzno je sto to radis pod virtuelnim identitetom svoje preminule majke…
Iz nekog postovanja, prebaci se na svoj nickname pa pisi sta ti je volja…
A na temu Jugoslavije, ja sam jedan od tih balavaca, 1980. godiste, isao u osnovnu, ali dobro se sjecam cistog i urednog grada, gradskog prevoza koji je takodjer bio cist i na vrijeme. Putovalo se vozom gdje god si zamislio i u normalnom vremenu. Sjecam se i milicije koja je bila strah i trepet, uvijek na raspolaganju za bilo kakav problem. Pa nije bilo ni bahacenja ni ovih glavatih debila sa “Sandokan” bradama i bijesnim autima. Onaj ko bi pozelio da se probahati, zna se kako bi prosao. Red je bio i postovao se. Pa i nas djecu bi postrojili i iscvokali kada bismo grudvama izresetali trolejbus ili ko budale za loptom istrcali na ulicu…
Sjecam se cistih i urednih bolnica (to posebno dobro jer sam kao dijete nazalost cesto bio po njima) gdje si radili vrhunski doktori kojo bi ti cak i u 3 ujutro dosli kuci na intervenciju. Sjecam se reda u skoli, postovanja prema nastavnicima, i da su se ocjene dijelilepo zasluzi i za znanje. Ko je propalitet - propalitet je. I takva ce mu biti i radna karijera. Nije bilo da dodju tata i mama i ruze nastavnika sto je njihovoj sultaniji ili sultanu slozio keca iz matematike jer ne zna tablicu mnozenja… Ko je ucio, zavrsio fakultet, radio je i na dobrom poslu.
Nista od toga danas nije slucaj…
I da, sjecam se da je Kosevski potok kod Alipasine dzamije danfao
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#33993 Re: Slike starog Sarajeva
Ovaj forum je kao nasa drzava, pokazatelj da jedan pojedinac moze da trola cijelu drzavu ili u mnogo manje vaznoj mjeri - forum. Frajer je sociopata, osudjeni ubojica, propagira ideje mrznje i niko od administratora ne reaguje. Nema komunikacije sa ljudima koji su sociopati, nije u dimenziji za normalan dijalog, siri samo svoje ideje, ne reaguje na molbe ili kritike sto pokazuje vjerovatno klinicki slucaj narcisoidnosti i egocentrizma, nije u stanju kriticki da razmislja ili da doprinese temi na konstruktivan nacin (postiranje hiljada screenshotova sa videa to definitivno nije, ali i to je pokazatelj mentalnog stanja). Covjek je definitivno slucaj za mentalne institucije i trol koji truje teme gdje ucestvuje, jer postiranje slika je samo paravan za promociju njegovog misljenja, sto se da zakljuciti citajuci njegove postove i na drugim temama, gdje je obrazac identican: uleti na temu, preuzme je ogromnom kolicinom postova i onda istresa i servira svoje nebuloze ucesnicima koji ga mole da prestane. Taj prestati nece.
- TojoOptics
#33994 Re: Slike starog Sarajeva

Norman Bates sa svojom majkom.
- dječak sa šibicama
#33995 Re: Slike starog Sarajeva
TojoOptics, nema potrebe za tim, ima foe lista i rijesio si sve 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- dječak sa šibicama
#33997 Re: Slike starog Sarajeva

pada snijeg na snove nase
padaj snijeze, padaj snijeze

- TojoOptics
#33998 Re: Slike starog Sarajeva
Odavno je on na toj listi, ali postove vidim kada ga neko citira.dječak sa šibicama wrote: ↑20/04/2025 13:04 TojoOptics, nema potrebe za tim, ima foe lista i rijesio si sve![]()
- TojoOptics
#33999 Re: Slike starog Sarajeva
Vidi se stari drveni most prije Otoke (prelazio ga svakodnevno kada sam isao u osnovnu skolu Petar Dokic), prije izgradnje kina Kumrovec, ova je bas stara.
-
dragonz
#34000 Re: Slike starog Sarajeva
Vidiš taj na Otoci jedino ako si oko sokolovo jer ovaj most iznad željeznog je onaj stari što je srušen poslije rata da bi napravili onaj most bosansko/malezijskog prijateljstva.