Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Sanjarko

#33951 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Not My Idea wrote: Vizionar, tebi sretno, svako dobro ti zelim
Hvala. Skrenusmo sa teme pravo. Ispalo tako.
Sanjarko

#33952 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Jimmy McNulty wrote:Druže mani se krampa i lopate, tek tad ćeš poludit nego gledaj da tu penziju naslijediš. Bolje dinar u hladu nego tri na radu. Danas kad me infarkt nije strefio, a nadređeni samo goni: hajde, hajde, hajde. Hajd u picku materinu jebem ti Seoce.
Ma spavam puno. Previse to me zeza pravo. A nije da ne bi radio. Ali kako? 10-12 sati spavam skoro svaki dan, cak i vise nekad i uvijek opet pospan. Jos u svom svijetu stalno skoro. Prekvalifikacije, dokvalifikacije, doskolovanje kosta a borimo se za goli opstanak jedva. Pa ne znam ni to kako.

Znam kako vam je i vama. Nisam toliko u svom svijetu.
Panzer_Daddy

#33953 Re: Zeničani

Post by Panzer_Daddy »

Vizionar 1985 wrote:
Ja_Ja wrote:Mali je možda depresivan ali ne i psihički bolestan. Psihologu da ti pomogne. I ovo kažem onako iskreno, kod nas je psiholog često tabu jer narod odmah kaže eno ga ide psihologu lud je. A u suštini mnogima treba psiholog kako bi se bolje nosili sa problemima. Ako imaš dovoljno za pojest i popiti, i krov nad glavom imaš riješenu i jednu osnovu. Sad polahko se hvataj ostalih problema jedan po jedan i pokušavaj ih riješiti.
Trudim se. Ali ne da se. Vrzino kolo. Nisam vise ni depresivan. Cak bio sam nedavno suprotno od toga. Gola borba za opstanak. Osnovno jedva imamo i sve teze. Da je meni bilo onako radit kao sto sam prije radio. Ali nije moglo vise tako se radit. Znanja bas nemam ni finansija za doskolovanje i prekvalifikaciju.

Lako rec ovo, ono ali niko ne zna tudzu muku.
Da se jutrom probudis sa racunom od 200 milja bavio bi se problematikom invazive vrte nekog korova u australiji...i pao bi opet u depru :)

Uz svo postovanje.... Svako ima svoje muke u svom zivotu.Tezinu muka i sve ono tesko sto kroz zivot nosimo i cuvamo u sebi. Ne iznosimo bas toliko javno...Iznositi po forumu svoju bolest je isto kao da od kamenog mosta do carine mases papirima sa dijagnozom kad je pijacni dan.Ljudi te gledaju...

Ovdje te ljudi citaju..

Imam takvu vrstu bolesti da mi je svaki dan mozda i posljednji dan.Zivim zivot...Gledam ljude oko sebe po gradu...neko nema noge,neko ruke..onkologija i ostalo...ali vremenom koga to vise interesuje? Zivis sa tim i vozdra.Ides dalje...

10k postova...volis komp.Uci se progamiranju...zaradi pare.

https://www.youtube.com/watch?v=1na79fp8C-o
Zaitsev

#33954 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

NMI, i tebe izgleda godine stigle... :D

Vizionar brate, nista se ne sekiraj, sve ce to biti gore... Ustati ujutro, udahnuti vazduh, oslusnuti cvrkut ptica i vidjeti sunce... Od tog se ne zivi, znam, ali je puno jednostavnije kad shvatis da samim time sto sve ovo pisemo i ti i ja, imamo vise nego skoro 60% kugle zemaljske.

S gorim se uvijek lahko porediti, ali najjadniji su mi oni sto sami od sebe zrtve prave. Svi im krivi, drzava ih sjebala, niko ne mari za njih. Daj im kako pomozi pa makar i drzavna firma bila :D ... U danasnjem svijetu postoji toliko triliona mogucnosti, samo da ljudi usmjere energiju, volju i htijenje na pravo mjesto. Uvijek mi naumpadne ciganka od 30ak godina kad je dosla na vrata da prosi i kaze joj stari hajde pometi haustor, evo ti metla, dacu ti 20 KM. Otjera ga u pm i kaze: “Ma ja da ti cistim?!?”

Svi mi vele da sam kapacitet, inteligentan ovako onako, da imam potencijal za vece stvari. Konobar, ozenjen sam i zivim pod kirijom, supruga magistrira u septembru. 28. mi godina, imam 6 godina radnog staza i 3 godine zavrsenog faxa. Proputovao svijet radeci na kruzeru...Da tezim boljem - tezim, da mi je sad ovako - jeste, da sam sretan - najsretniji. Ustanem, udahnem vazduh, vidim sunce, kazem sebi da zivim u sjebanom sistemu vrijednosti, molim neke vise sile da probude u meni zelju da idem odavdje, a otimam se koliko mogu da ostanem. (Ne mislim nuzno na odlazak u Njemacku :D )Neki bi rekli shizofrenija, ja je ne zovem tako. Volim zivot i trudim se uzivati u njemu. Da je do para - nije, da mozes bez njih - tesko. Najbitnije je nauciti biti sretan. A materijalno nema veze s tim...

Rece mi rahmetli deda: “Dijete, kad legnes navece i ne mozes zaspati, gledas u plafon i svakakve misli ti dolaze - to si ti.”

I sad, gledam u plafon, razmisljam kako cu sutra rasaditi lavandu i hoce li se primiti... Da se primi, ja sam sretan, uprkos dvanaesci koju moram opaliti da bih platio kiriju, racune, zenin magistarski, turu pica u kafani, cistacicu haustora, poklon kcerkici radnog kolege, ... ...

Samo da se lavanda primi, ostalo ce doci na svoje...
Sanjarko

#33955 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Ma znam ja da ima i bolesnijih itd., da je i drugima tesko, ali stvarno nisam deceniju i vise zdrav i prav a mozda i odmalena ko ce znat.

Sizofrenija mi sad dijagnoza, bila psihoza prije toga. Puno spavam, to je najgore. Valjda od sizofrenije i lijekova i plus mozda i od jetre jer mi ni ona nesto nije bila uredu ali se navodno oporavila.

Nikad intenzivne nalaze nisam zavrsio u bolnici pa nikad nije sve utvrdzeno.

Jos u svom nekom svijetu skoro stalno. Kao da imam neki oblik autizma a ne sizofreniju, a imam nju.

Htjeo kurs Engleskog nekad davno zavrsit ali po 150 km kostao svaki nivo njega, tad. Oko 1.000 km i vise mozda citav kurs.

Prekvalifikacije, dokvalifikacije, doskolovanje sve to kosta a para nemamo, cak suprotno.

Programiranje kako? 35 godina, u svom svijetu dosta, sizofrenija, jos ovaj problem sa snom neki, a i za to treba neka diploma, nekakva.

Htjeo se i morati cu se opet mozda vratiti prodaji od vrata do vrata, jedino to, a i to ne znam sta. Ima i toga svuda. Jedva i s tim rade ovi koji se s tim bave.
Sanjarko

#33956 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

https://forum.klix.ba/zenicani-t95392s33775.html

Evo kako je se skrenula tema u vezi mene. Pozalio se sto su nam ukinuli kontejnere koji su godinama, deceniju i vise tu bili. Dao sugestiju za davanje terapije u CZMZ-u, i krenula rasprava u vezi mene jer sam rekao da sam obolio radi stanja u drzavi ili mi je to bolest pogorsalo.

Dalji tok teme u vezi mene, ne bi da pricamo i da bude.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#33957 Re: Zeničani

Post by lmo »

ovi prepotentni što uzimaju stvari u svoje ruke i sve im glat ide te nikada i nigdje ne kukaju i bezosjećajno prisjedaju na muku, su, zapravo,impotentni balvani.
bljak.
Ci-Nick

#33958 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Vizionar 1985 wrote:https://forum.klix.ba/zenicani-t95392s33775.html

Evo kako je se skrenula tema u vezi mene. Pozalio se sto su nam ukinuli kontejnere koji su godinama, deceniju i vise tu bili. Dao sugestiju za davanje terapije u CZMZ-u, i krenula rasprava u vezi mene jer sam rekao da sam obolio radi stanja u drzavi ili mi je to bolest pogorsalo.

pa nije baš krenulo od kontejnera,.. nego od toga da si izjavio da je za sve kriva vlast ali i da ne izlaziš na izbore,..
u tom trenutku nije spominjana nikakva ozbiljna bolest,..nego više pasivnost,..
moet-perignon

#33959 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Ci-Nick wrote:
Vizionar 1985 wrote:https://forum.klix.ba/zenicani-t95392s33775.html

pa nije baš krenulo od kontejnera,.. nego od toga da si izjavio da je za sve kriva vlast ali i da ne izlaziš na izbore,..
u tom trenutku nije spominjana nikakva ozbiljna bolest,..nego više pasivnost,..

i Mittal sto nam pravi probleme.

https://www.airvisual.com/bosnia-herzeg ... rum-zenica

mozemo samo da sanjamo da budemo u "moderate" nizu. kako smo tako pasivni?
Zaitsev

#33960 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

lmo wrote:ovi prepotentni što uzimaju stvari u svoje ruke i sve im glat ide te nikada i nigdje ne kukaju i bezosjećajno prisjedaju na muku, su, zapravo,impotentni balvani.
bljak.
Kako traljav pokusaj uvrede. Opusti se brate. Mora da si svima k... pusio pa znas da su impotentni. Uvijek mozemo na pivu ili serbe pa da spoznas da ima i takvih koji nikad ne kukaju. Mozda im ne ide sve glat, ali stvari gledaju uvijek sa pozitivne strane... Ali eto, treba znati i dobro zakukati, pa da se neko smiluje i kaze:”a viiidiiii gaaaa, jadaaaan...” neki uzivaju i u tome, a meni je to vise bljak...
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#33961 Re: Zeničani

Post by lmo »

Zaitsev wrote:
lmo wrote:ovi prepotentni što uzimaju stvari u svoje ruke i sve im glat ide te nikada i nigdje ne kukaju i bezosjećajno prisjedaju na muku, su, zapravo,impotentni balvani.
bljak.
Kako traljav pokusaj uvrede. Opusti se brate. Mora da si svima k... pusio pa znas da su impotentni. Uvijek mozemo na pivu ili serbe pa da spoznas da ima i takvih koji nikad ne kukaju. Mozda im ne ide sve glat, ali stvari gledaju uvijek sa pozitivne strane... Ali eto, treba znati i dobro zakukati, pa da se neko smiluje i kaze:”a viiidiiii gaaaa, jadaaaan...” neki uzivaju i u tome, a meni je to vise bljak...
Jeboteee, riječ impotencija ima i drugih primjena osim u kontekstu kada ti se ne diže ćuna.
A ovaj post je tačno ilustracija impotentnog balvana.
Dobro sam ja to..
Casual's

#33962 Re: Zeničani

Post by Casual's »

– 2.000.000,00 KM za nastavak radova na izgradnji GGM-a u sastavu regionalne ceste R446;
– 904.340,00 KM za rekonstrukciju prve faze ceste Čajdraš – Ovnak u dužini 2 km;
– 120.000,00 KM za sanaciju dijela ceste Čajdraš – Ovnak na dužini od 2 km;
– 430.000,00 KM za sanaciju dijela ceste Vjetrenice – Zenica u dužini od 3,8 km;- 120.000,00 KM za sanaciju mosta Ograina na putu Nemila – Bistričak;
– 1.000.000,00 KM za sanaciju, rekonstrukciju i izgradnju puta Zenica – Babino.

konkretno :thumbup:
Throttle

#33963 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Jel odobreno il opet treba cekat medjustranacka prepucavanja :lol:
Casual's

#33964 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Neam blage. Uglavnom dobri projekti. :thumbup:

Edit: Odobreno na 8. sjednici skupštine
Last edited by Casual's on 07/06/2019 22:25, edited 1 time in total.
Sanjarko

#33965 Re: Zeničani

Post by Sanjarko »

Za ovo ce se cekati visi nivoi mozda. Ali nije lose. Rece ja nedavno, samo nek se nesto gradi i radi, za zabrinut bi se bilo kad bi suprotno bilo ili kad bi stalo.
smartXL

#33966 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Odobrava su i prošle i pretprošle godine, pa nigdje asfalta..
Casual's

#33967 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zato cvijeca ne fali
Zaitsev

#33968 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

lmo wrote:
Zaitsev wrote:
bljak.
Jeboteee, riječ impotencija ima i drugih primjena osim u kontekstu kada ti se ne diže ćuna.
A ovaj post je tačno ilustracija impotentnog balvana.
Dobro sam ja to..
Fraza k... pušio ima i drugih primjena osim u kontekstu kad ćunu uzimaš u usta... Pravo si ti to dobro... Poziv za pivu ili šerbe i dalje stoji, pa da ga mjerimo da valja... :D

P.S. Navedi jedan primjer riječi impotencija osim u kontekstu nedizanja ćune... :D eto challange :D
channel10

#33969 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sta ima sa gradskom kafanom? Receno je da ce biti otvorena u Maju. Da nisu mislili 2020. godine :)
Throttle

#33970 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ne znam sta ima al rade svaki dan nesto
Throttle

#33971 Re: Zeničani

Post by Throttle »

U zadnjih par dana već treći put vidim policiju kako piše kazne kod Centra na onom ćošku gdje su prozori od Waikikija :thumbup:
phillie

#33972 Re: Zeničani

Post by phillie »

Pa onaj dio je jednosmjerna (ako dolazis od Arene, moras "smotati" prema ulazu u Centar). Raja, pogotovo kad su guzve, sijece kolonu tuda i prolazi kroz zabranu. Dobro su se i sjetili pisati :D
Throttle

#33973 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma znam da je jednosmjerna, pišu parkirane, te ne diraju. Još se uvaljuju tamo skoro na izlazu, ti ideš parkingom iz smjera atletskog i skrećeš desno prema lameli a ovi kroz zabranu ti dolaze slijeva i kontaju da imaju prednost :-)
phillie

#33974 Re: Zeničani

Post by phillie »

Bogami neki dan pisali su i ovim drugim :D
A to im ostalo od kruznog deformacija, kontaju sad svugdje lijevi dere :D
Throttle

#33975 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma samo pisat treba, nece se krkani drugacije u red dovest
Post Reply