high_volume wrote:.agent_zero wrote:A čiji si glasač?palermo wrote:Iako nisam nešto posebno zainteresovan za rezultate u KS, a nisam ni glasač Naše stranke, moram reći da je bilo zanimljivo čitati ovu forumsku raspravu. Baš onako zanimljivih analiza, rekao bih sastala se forumska elita (ovo bez imalo sarkazma, da me netko ne bi pogrešno shvatio).
Nego, ovo sam hotio reći, stalno se nekako provlači teza da su glasači kažnjavali stranke zbog koalicije sa SDA: Ta teza nije samo netačna, nego je ono baš duuuboooookooooooo netačna. I vrlo se lako može argumentirati
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
high_volume
#33951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
doktor78
#33952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako? Sa 3,69% glasova?kluz franjo wrote:Po mojoj računici su trenutno na dva mandata u TK.General War wrote:NS presla prag od 3% u TK,
-
furlan
#33953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sta ti bnb, odma ce ti pdv uracunati, ne trazi djavla.pici wrote:JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
zanima me da li ce te se boriti istim zarom za legalizaciju prostitucije kao ko za istospolne brakove i cuke.Hvaala.
- Maystor
#33954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve da ih sakupiš u glavnom odboru udruženja profesionalnih šupljifikatora, da zajedno rade, ne bi bili uraditi pošten kontrolni iz matematike.madner wrote:Mene zanima po kojoj metrici brze rastu od NiPa.Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".
Za 10 godina ... 3 posto
Ako nastave da rastu ovim fenomenalnim trendom od 3% za 10 godina, trebaće im još samo 160 godina da izguraju na 51%.
A uz dužno poštovanje malobrojnim izuzecima, forumski sljedbenici su im ... (upravo sam odležao dva mjeseca u Banovićima)
Tako da o metrici, ekstrapolaciji, koeficijentima itd možemo na nekoj drugoj temi, ovdje neće piti vode.
- kmirsad
#33955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.pici wrote:JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
zanima me da li ce te se boriti istim zarom za legalizaciju prostitucije kao ko za istospolne brakove i cuke.Hvaala.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#33956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsad wrote:Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.pici wrote:JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
kako ko moj kmirsade kako ko...
-
kluz franjo
#33957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, zadnji "količnik" uzimaju. Ponavljam, po mojoj računici.doktor78 wrote:Kako? Sa 3,69% glasova?kluz franjo wrote:Po mojoj računici su trenutno na dva mandata u TK.General War wrote:NS presla prag od 3% u TK,
Bilo je tako u KS 2014. BOSS sa 3,75% dobio dva mandata.
- mirzadelibasic
#33958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To se izračuna preko D'Hondtove formule i po mojoj računici Naša stranka u Tuzli ima dva mandata.kluz franjo wrote: Da, zadnji "količnik" uzimaju. Ponavljam, po mojoj računici.
Bilo je tako u KS 2014. BOSS sa 3,75% dobio dva mandata.
- kmirsad
#33959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ponavljam... NS je trebao usmjeriti sve svoje najjače adute na TK... i Sekundu, i Mirjanu...i sve ostalo jako... dati maksimalnu podršku... Osvojiti vlast u bar jednom kantonu... napraviti rajsko ostrvo u moru zla... pokazati ostatku kako se može dobro živjeti u bar jednom kantonu, da se ostali imaju na koga ugledati i kopirati ga.
Strašno sam tužan i bijesan što Mirjana Marinković Lepić nije prošla.Trebala je biti i ona na kantonalnoj listi sa Selimom.
...njen kapacitet je za drzavnog parlamenta...
Jeste, ali nam treba bar jedan kanton u kojem imamo vlast, da pokažemo ostatku BiH kako je dobro tamo gdje vladaju pošštenim časni, čestiti i moralni ljudi, a uz to stručni i kompetentni... da ostali vide da može...rasplinuli smo se...
... nek je procepilo na TK...Nase vrijeme tek dolazi
Da... možda vi mladi imate vremena da čekate vrijeme koje dolazi... ja nemam... Trebalo je i Sekundu i sve najače adute koje imamo usmjeriti na jedan ili dva kantona , uzeti apsolutnu vlast i razjebati SDA, PDA, SBB, i ostalo zlo... biti ostrvo dobroga u moru zla... pikazati ostalima kako šečeraši dobijaju trakice, kako trudnice i porodilje dobijaju dodatke i penzije a ne ovu siču,, kako se fabrike vračaju u život, kako radnici dobijaju plate i doprinose, kako izgleda ostrvo TK u kojem ni jedan tender nije namješten, kako poštene sudije osuđuju prave lopove protiv kojih je pošteno tužilaštvo podiglo argumentovane optužnice, kako nema montiranih procesa, kako se sprečava trovanje ljudi iz hrane, zraka, vode i tla...dekantiminira teren HAK-ai Polihema od žive, hlora, fozgena, difozgena i ostalih smrtonosnih tvari, lebdečih čestica i polutana, vratiti dostojanstvo i ponos u Tuzli, da se ostali kantoni imaju na koga ugledati, Kako naši ljudi u razvijenoj privredi odmah dobijaju dostojanstveno plačaena radna mjesta, a obrtnici ne zatvaraju obrte, kako naša dijaspora dolazi u Tk da orvara pogone i izvozi proizvedeno... Kako naš aerodrom postaje največe zračno čvorište u putničkom i kargo saobračaju, vozovi idu, ekologija na vrhunskom nivou, turizam i ugostiteljstvo rastu a ne tavori... kako nema tabili na poslovnim prostorima Izdaje se... Prodaje se.. Ma...
-
ragib
#33960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po mojoj logici, ako nasa stranka zeli uci u vlast i nesto napravit, prirodnije im je koalirati sa efendicem ixtraziti vise jer ipak efendic je napravio ruku na srce puno vise od drugih nosioca liste sa kojima nasa stranka zeli kkoalirat
Last edited by ragib on 10/10/2018 11:37, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#33961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Po mojoj kalkulaciji zadnjih podataka CIK-a:
NS uzima i drugi mandat u državnom parlamentu (Mirjana Marinković Lepić), i to od SDA.
Ako HDZ 90 ne pređe cenzus, a zadrži se ovaj omjer...
NS uzima i drugi mandat u državnom parlamentu (Mirjana Marinković Lepić), i to od SDA.
-
kluz franjo
#33962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
molim da neko kopira gornji upis. na foe sam mu.
- kmirsad
#33963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Skinuo sam te jutros sa foe... i insomniju...kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Čuo sam da je prošla i sjajna cura iz Gračanice, Mirela Trepanić...a da ima šanse i Karašin... SIPA još uvijek privodi po Sapni... mogli bi poništiti ogroman broj Kukinih iz Sapne... čujem da su tamo glasali za Kuku i umrli iz vakta vladavine turskih Sultana... Fadil tražio podatke od PIA, Kuko deftere od Arhiva TK...
Last edited by kmirsad on 10/10/2018 11:44, edited 1 time in total.
-
The 51st State
- kmirsad
#33965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
The 51st State wrote:...
-
kluz franjo
#33966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam bio pristojan onomad. Moje izvinjenje.kmirsad wrote:Skinuo sam te jutros sa foe...kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Ili što bi Krleža rekao:
"Nekada me Vaš osebujni izričaj dovede na rub komunikacijskog ponora."
-
Gandra_1
#33967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li se gleda 20% od ukupnih glasova stranke za taj nivo, ili se gleda 20% od ukupnih glasova stranke u sklopu svoje izborne jedinice..kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Jer po tome Mirjana ima u izbornoj jedinici preko 20%, ali u ukupnim glasovima za parlamentarnu skupstinu ona ima 3,28% glasova stranke
-
kluz franjo
#33968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U ovom slučaju je kompenzacijski mandat pa se gleda ta lista.Gandra_1 wrote:Da li se gleda 20% od ukupnih glasova stranke za taj nivo, ili se gleda 20% od ukupnih glasova stranke u sklopu svoje izborne jedinice..kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Jer po tome Mirjana ima u izbornoj jedinici preko 20%, ali u ukupnim glasovima za parlamentarnu skupstinu ona ima 3,28% glasova stranke
- kmirsad
#33969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvinjenje prihvačenokluz franjo wrote:Nisam bio pristojan onomad. Moje izvinjenje.kmirsad wrote:Skinuo sam te jutros sa foe...kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Ili što bi Krleža rekao:
"Nekada me Vaš osebujni izričaj dovede na rub komunikacijskog ponora."
I meni je ponekad kratak fitilj.
Ne brini, sve je u redu...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Centar, Novo Sarajevo i biracka mjesta na Dobrinji... NS dominira. 
-
kiligonzales
#33971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pici wrote:kmirsad wrote:Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.pici wrote:
- kmirsad
#33972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova...kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
- kmirsad
#33973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da... ima i onih koji nisu spremni na felacio uhljebima... al malo brate... premalo...pici wrote:kmirsad wrote:Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.pici wrote:
-
kluz franjo
#33974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ono što sam ja imao priliku da je gledam i slušam, čini mi se da je odlična.kmirsad wrote:Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova...kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Ako HDZ 90 ne pređe cenzus, a zadrži se ovaj omjer...Još da upadne i Sekunda...
Evo ovako, nakon obrađenih skoro 87% biračkih mjesta u FBiH za državni parlament:
Direktni mandati za državni parlament su uglavnom podjeljeni.
Ako HDZ 90 ostane ispod cenzusa od 3% - a izgleda da hoće,
ako NS u zbiru glasova ostane iznad Šepićevog NB - a izgleda da hoće i
ako ostane ovaj omjer zbir NS/3 veće od zbir SDA/17 - trenutno je SDA "kratka" 6.000 glasova, ali tek na kraju dolaze dopisni...
onda NS uzima drugi mandat, kao kompenzacijski. A to je Mirjana.
-
kluz franjo
#33975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A evo još jedna "pikanterija".
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.