Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
high_volume

#33951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

high_volume wrote:
agent_zero wrote:
palermo wrote:Iako nisam nešto posebno zainteresovan za rezultate u KS, a nisam ni glasač Naše stranke, moram reći da je bilo zanimljivo čitati ovu forumsku raspravu. Baš onako zanimljivih analiza, rekao bih sastala se forumska elita (ovo bez imalo sarkazma, da me netko ne bi pogrešno shvatio).

Nego, ovo sam hotio reći, stalno se nekako provlači teza da su glasači kažnjavali stranke zbog koalicije sa SDA: Ta teza nije samo netačna, nego je ono baš duuuboooookooooooo netačna. I vrlo se lako može argumentirati
A čiji si glasač?
.
doktor78

#33952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

kluz franjo wrote:
General War wrote:NS presla prag od 3% u TK, :mastakazes:
Po mojoj računici su trenutno na dva mandata u TK.
Kako? Sa 3,69% glasova?
furlan

#33953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

pici wrote:
JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?

hvala

zanima me da li ce te se boriti istim zarom za legalizaciju prostitucije kao ko za istospolne brakove i cuke.Hvaala.
Sta ti bnb, odma ce ti pdv uracunati, ne trazi djavla. :D
Maystor

#33954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

madner wrote:
Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.

Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".

Za 10 godina ... 3 posto

Ako nastave da rastu ovim fenomenalnim trendom od 3% za 10 godina, trebaće im još samo 160 godina da izguraju na 51%.
Mene zanima po kojoj metrici brze rastu od NiPa. :D
Sve da ih sakupiš u glavnom odboru udruženja profesionalnih šupljifikatora, da zajedno rade, ne bi bili uraditi pošten kontrolni iz matematike.

A uz dužno poštovanje malobrojnim izuzecima, forumski sljedbenici su im ... (upravo sam odležao dva mjeseca u Banovićima)

Tako da o metrici, ekstrapolaciji, koeficijentima itd možemo na nekoj drugoj temi, ovdje neće piti vode.
kmirsad

#33955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?

hvala

zanima me da li ce te se boriti istim zarom za legalizaciju prostitucije kao ko za istospolne brakove i cuke.Hvaala.
Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
pici wrote:

hvala

Prostitucija je odavno legalizovana. I pod kontrolom. Nema se za to šta boriti. i što da kurave ne mogu prodavati kokaru, kad mi svi možemo prodavati i guzicu.I obraz. Spremni smo im i popušiti za uhljebljenje.

kako ko moj kmirsade kako ko...
kluz franjo

#33957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

doktor78 wrote:
kluz franjo wrote:
General War wrote:NS presla prag od 3% u TK, :mastakazes:
Po mojoj računici su trenutno na dva mandata u TK.
Kako? Sa 3,69% glasova?
Da, zadnji "količnik" uzimaju. Ponavljam, po mojoj računici.
Bilo je tako u KS 2014. BOSS sa 3,75% dobio dva mandata.
mirzadelibasic

#33958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirzadelibasic »

kluz franjo wrote: Da, zadnji "količnik" uzimaju. Ponavljam, po mojoj računici.
Bilo je tako u KS 2014. BOSS sa 3,75% dobio dva mandata.
To se izračuna preko D'Hondtove formule i po mojoj računici Naša stranka u Tuzli ima dva mandata.
kmirsad

#33959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ponavljam... NS je trebao usmjeriti sve svoje najjače adute na TK... i Sekundu, i Mirjanu...i sve ostalo jako... dati maksimalnu podršku... Osvojiti vlast u bar jednom kantonu... napraviti rajsko ostrvo u moru zla... pokazati ostatku kako se može dobro živjeti u bar jednom kantonu, da se ostali imaju na koga ugledati i kopirati ga.
Strašno sam tužan i bijesan što Mirjana Marinković Lepić nije prošla.Trebala je biti i ona na kantonalnoj listi sa Selimom.
...njen kapacitet je za drzavnog parlamenta...
Jeste, ali nam treba bar jedan kanton u kojem imamo vlast, da pokažemo ostatku BiH kako je dobro tamo gdje vladaju pošštenim časni, čestiti i moralni ljudi, a uz to stručni i kompetentni... da ostali vide da može...rasplinuli smo se...
... nek je procepilo na TK...Nase vrijeme tek dolazi
Da... možda vi mladi imate vremena da čekate vrijeme koje dolazi... ja nemam... Trebalo je i Sekundu i sve najače adute koje imamo usmjeriti na jedan ili dva kantona , uzeti apsolutnu vlast i razjebati SDA, PDA, SBB, i ostalo zlo... biti ostrvo dobroga u moru zla... pikazati ostalima kako šečeraši dobijaju trakice, kako trudnice i porodilje dobijaju dodatke i penzije a ne ovu siču,, kako se fabrike vračaju u život, kako radnici dobijaju plate i doprinose, kako izgleda ostrvo TK u kojem ni jedan tender nije namješten, kako poštene sudije osuđuju prave lopove protiv kojih je pošteno tužilaštvo podiglo argumentovane optužnice, kako nema montiranih procesa, kako se sprečava trovanje ljudi iz hrane, zraka, vode i tla...dekantiminira teren HAK-ai Polihema od žive, hlora, fozgena, difozgena i ostalih smrtonosnih tvari, lebdečih čestica i polutana, vratiti dostojanstvo i ponos u Tuzli, da se ostali kantoni imaju na koga ugledati, Kako naši ljudi u razvijenoj privredi odmah dobijaju dostojanstveno plačaena radna mjesta, a obrtnici ne zatvaraju obrte, kako naša dijaspora dolazi u Tk da orvara pogone i izvozi proizvedeno... Kako naš aerodrom postaje največe zračno čvorište u putničkom i kargo saobračaju, vozovi idu, ekologija na vrhunskom nivou, turizam i ugostiteljstvo rastu a ne tavori... kako nema tabili na poslovnim prostorima Izdaje se... Prodaje se.. Ma...
ragib

#33960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ragib »

Po mojoj logici, ako nasa stranka zeli uci u vlast i nesto napravit, prirodnije im je koalirati sa efendicem ixtraziti vise jer ipak efendic je napravio ruku na srce puno vise od drugih nosioca liste sa kojima nasa stranka zeli kkoalirat
Last edited by ragib on 10/10/2018 11:37, edited 1 time in total.
kluz franjo

#33961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
Po mojoj kalkulaciji zadnjih podataka CIK-a:
NS uzima i drugi mandat u državnom parlamentu (Mirjana Marinković Lepić), i to od SDA.
Ako HDZ 90 ne pređe cenzus, a zadrži se ovaj omjer...
kluz franjo

#33962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

:-D
molim da neko kopira gornji upis. na foe sam mu.
kmirsad

#33963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:Evo da kolegi kmirsi nekad i nešto lijepo javim.
NS uzima i drugi mandat u državnom parlamentu (Mirjana Marinković Lepić), i to od SDA.
Skinuo sam te jutros sa foe... i insomniju...
Čuo sam da je prošla i sjajna cura iz Gračanice, Mirela Trepanić...a da ima šanse i Karašin... SIPA još uvijek privodi po Sapni... mogli bi poništiti ogroman broj Kukinih iz Sapne... čujem da su tamo glasali za Kuku i umrli iz vakta vladavine turskih Sultana... Fadil tražio podatke od PIA, Kuko deftere od Arhiva TK...
Last edited by kmirsad on 10/10/2018 11:44, edited 1 time in total.
kmirsad

#33965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

The 51st State wrote:...
:-D :lol: Hvala...
kluz franjo

#33966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kmirsad wrote:
Skinuo sam te jutros sa foe...
Nisam bio pristojan onomad. Moje izvinjenje.
Ili što bi Krleža rekao:
"Nekada me Vaš osebujni izričaj dovede na rub komunikacijskog ponora."
Gandra_1

#33967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Gandra_1 »

Da li se gleda 20% od ukupnih glasova stranke za taj nivo, ili se gleda 20% od ukupnih glasova stranke u sklopu svoje izborne jedinice..

Jer po tome Mirjana ima u izbornoj jedinici preko 20%, ali u ukupnim glasovima za parlamentarnu skupstinu ona ima 3,28% glasova stranke
kluz franjo

#33968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Gandra_1 wrote:
Da li se gleda 20% od ukupnih glasova stranke za taj nivo, ili se gleda 20% od ukupnih glasova stranke u sklopu svoje izborne jedinice..

Jer po tome Mirjana ima u izbornoj jedinici preko 20%, ali u ukupnim glasovima za parlamentarnu skupstinu ona ima 3,28% glasova stranke
U ovom slučaju je kompenzacijski mandat pa se gleda ta lista.
kmirsad

#33969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:
kmirsad wrote:
Skinuo sam te jutros sa foe...
Nisam bio pristojan onomad. Moje izvinjenje.
Ili što bi Krleža rekao:
"Nekada me Vaš osebujni izričaj dovede na rub komunikacijskog ponora."
Izvinjenje prihvačeno :-D ... pomislio sam da te kobra gadno nasikirala ili je u oitanju koja piva više... ali i to je život... i sam kažem ponekad, nešto zbog čega mi kasnije bude neugodno i stid.
I meni je ponekad kratak fitilj.
Ne brini, sve je u redu... :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Centar, Novo Sarajevo i biracka mjesta na Dobrinji... NS dominira. :D
kiligonzales

#33971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiligonzales »

pici wrote:
kmirsad wrote:
pici wrote:

:thumbup:
kmirsad

#33972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova... :-D Još da upadne i Sekunda... :-D
kmirsad

#33973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:
pici wrote:

Da... ima i onih koji nisu spremni na felacio uhljebima... al malo brate... premalo...
kluz franjo

#33974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kmirsad wrote:
Zaboravih... ovo je jedna od najljepših vijesti koje sam u zadnjih par mjeseci primio... Mirjana je Lav... krdo Lavova... :-D Još da upadne i Sekunda... :-D
Ono što sam ja imao priliku da je gledam i slušam, čini mi se da je odlična.

Evo ovako, nakon obrađenih skoro 87% biračkih mjesta u FBiH za državni parlament:
Direktni mandati za državni parlament su uglavnom podjeljeni.
Ako HDZ 90 ostane ispod cenzusa od 3% - a izgleda da hoće,
ako NS u zbiru glasova ostane iznad Šepićevog NB - a izgleda da hoće i
ako ostane ovaj omjer zbir NS/3 veće od zbir SDA/17 - trenutno je SDA "kratka" 6.000 glasova, ali tek na kraju dolaze dopisni...

onda NS uzima drugi mandat, kao kompenzacijski. A to je Mirjana.
kluz franjo

#33975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

A evo još jedna "pikanterija".
Ako ostane ovako u državnom parlamentu, NS i Mirjana "izbijaju" mandat Almi Čolo iz SDA.
Locked