palermo wrote: ↑12/06/2025 23:05
Ozimician wrote: ↑12/06/2025 23:01
palermo wrote: ↑12/06/2025 21:59
Meni se bogami cini da je vas u njemackoj strah da vas.neko ne proglasi islamskim teroristima. I to radi ludih glava iz Bosne.
Mozda je Delic.moga to reci pametnije, obazrivije, ali Deliceve rijeci su odraz razmisljanja obicnog bosnjackog covjeka I Delic ima.obavezu da prenosi sta taj obican covjek misli.
A to sto ovdje ogromna vecina Bosnjaka misli da se u Gazi provodi genocid, jebi ga, jednostavno misli.
Mislim da se mozemo sloziti da je Delic nagazio na minu koja mu je postavljena, a razmisljanje obicnog bosnjackog covjeka i jeste dovelo drzavu u situaciju u kojoj jeste. Slazem se i da su politicari odraz naroda. Bez ideje, vizije, strategije, bitno od danas do sutra, tjeranje nekog inata...
Ovaj post si( da.ne zahmetis, jer postovi ti obicno nisu losi) smlatio. Ono veze s vezom.
A to se obicno desava kada ne smijes izreci ono sto mislis. A men se cini kao sto sam rekao vec, osnovna je.misao, jebla vas bosanska pamet, nas u svabiji ce zbog vasih rijeci drugacije gledati. Sta's....
Nas u Svabiji zbog ovakvih rijeci koje je ministar javno izgovorio/napisao ce u najmanju ruku novcano kazniti, a ako smo bitniji imat cemo i teze sankcije.
To nije nista novo ni nepoznato.
Dakle ne radi se samo "o drugacijem gledanju". To ja nisam nikad ni sporio i na drugoj temi sam uvijek isticao slobodu govora kao jednu od velikih prednosti zivota u BiH, ma kako paradoksalno zvucalo.
Kao sto rekoh, BH politika treba da ima jasan smijer, cilj i strategiju. Ukoliko je EU cilj, onda ovakve izjave od ministra direktno taj cilj direktno potkopaju i nisu nimalo politicki/diplomatski smislene. Jednostavno zivimo danas u takvom svijetu gdje smo prinudjeni izabrati stranu.
Ovdje vidim i jako slabo poznavanje prilika i vjetrova koji pusu po EU. Moj stav je svakako da BiH nece nikada postati punopravna clanica EU, i to ne zbog BiH, nego zbog EU i da je svakako prica o nekim EU integracijama velika sarena laza. Svi koji smo to pisali smo prozivani proRusima i SDA-botovima.