I Shababa...hellue wrote:Sjecas li se ti Antimobinga, podsjeca li te ovo pisanje na nekogaadnan_hz wrote:Lokman pise samo da bi pisaoDaj napisi nesto konkretno bez spinovanja. Pises po svome, i ne pratis u kojem smjeru ide diskusija.
SDP
-
The BEN10
#33926 Re: SDP
- Banksy
#33927 Re: SDP
Sve tačno ...Lokman wrote:Nikada BiH nije imala goru vlast, pogotovo nije bilo lošije vlasti u Federaciji, od aktuelne SDA-SDP vlasti. Za tri godine Lagumdžijine samovolje unazađeni smo barem 10-15 godina u odnosu na region. SDP je reciklirao najgore prakse komunističke vlasti u fazi dekadencije (kraj osmdesetih) što u kombinaciji sa još radikalnijom SDP'ovom provedbom SDA metodologije pljačke javnog novca, predstavlja udarac od kojega se nećemo zadugo oporaviti. Uzrok svih kriza treba tražiti u Lagumdžijinom psihološkom profilu, odnosno patologiji koja se disperzirala u vidu njegovih klonova kojima je okružen u vrhu SDP-a, a koje je kaderovirao na način da kontrolišu 80% tokova novca u državi. Ambijent "Velikog vođe" odnosno totalitarnog jednoumlja koje vlada u SDP-u preneseno je na sve institucije kojima upravljaju SDP kadrovi i svi baš svi bezpogovorno provode Lagumdžijine zamisli. Tako Lagumdžijin narcisoidni poremećaj ličnostik kojeg karakteriše iskrivljena slika stvarnosti i niz drugih neuroza, među kojima i kleptomanija, postaju problem čitavog društva, odnosno sve je tokom zadnjih tri godine podređeno Lagumdžijinim frustracijama i apetitima šizofrene osobe. U tom smislu SDP je nemoguće reformisati, nemoguće ga je očistiti od totalitarnog i korumpiranog duha, tako da će naredni izborni krah, predstavljati lični Lagumdžijin poraz, ali narodna satisfakcija je realna samo u slučaju procesuiranja pljačke i oduzimanja nelegalno stečene imovine od Lagumdžije i njegovih lopova kojima je okružen, i to baš prema antikoruptivnim zakonima, kojima lažno paradiraju kao predizbornim trikom. Da je SDP iskreno motiviran antikorupcionom borbom, nikada na njegovom čelu ne bi bio Lagumdžija i njegovo okruženje i ne bi se poanašali kako su se ponačali zadne tri godine. Čim prije propadne Lagumdžija to bolje za Bosnu i bošnjački narod...
-
adnan_hz
#33928 Re: SDP
Podsjeca me 99,9 % pisanjahellue wrote:Sjecas li se ti Antimobinga, podsjeca li te ovo pisanje na nekogaadnan_hz wrote:Lokman pise samo da bi pisaoDaj napisi nesto konkretno bez spinovanja. Pises po svome, i ne pratis u kojem smjeru ide diskusija.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33929 Re: SDP
koji li je ovo kreten iz CK smislio?Klix.ba otkriva: Penzionerima u FBiH bez pristanka od penzija odbijen novac za poplavljena područja
-
PIMP-Meister-2000
#33930 Re: SDP
Dobro je, neka penzosi budu sretni da im nisu još naredili radne akcije!JoseMujica wrote:koji li je ovo kreten iz CK smislio?Klix.ba otkriva: Penzionerima u FBiH bez pristanka od penzija odbijen novac za poplavljena područja![]()
- jon_jovi
#33931 Re: SDP
100% provjerena informacija. Od najnižih penzija hem mirovina odbili po 2 KM za poplavljena područja. Inače od dolaska Nikšićeve Vlade sve civilne invalidnine su obustavljene.JoseMujica wrote:koji li je ovo kreten iz CK smislio?Klix.ba otkriva: Penzionerima u FBiH bez pristanka od penzija odbijen novac za poplavljena područja![]()
Nevezano, komunjare su imale nekoč parolu: gledaj od čega živiš. Vidiš ti kako oni znaju. Po svaku cijenu se boriti za vlast za dobra mjesta od kojih se živi a ne životari. Pravo bistra djeca.
- Lokman
#33932 Re: SDP
SDP u svakom svom potezu demonstrira totalitarizam i nepoštivanje ljudskih prava. Oni zaista baštine totalitarni duh komunizma, ali za razliku od starih komunista idelaista, koji su iskreno vjerovali u komunističku utopiju, oni su oportunisti i šibicari i najkorumpiranija i najkriminogenija stranka u septičkoj jami BH politike. Lagumdžijin SDP osim kriminogenosti karakteriše i postulati komunističke partije iz prošlog vijeka: totalitarizam, kolektivizam i populizam. SDP je i izrazito antievropska stranka i nije mi čudno što su svog autentičnog partnera našli u također antievropskoj i korumpiranoj SDA.
- vivaldi
#33933 Re: SDP
Lipovača: Od mirisa sijena, ljepša je p.... na sijenu
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/lipovac ... -na-sijenu
hamduka
hamduka
-
spamerko
#33934 Re: SDP
E jesi nasao izvor vijesti, svaka ti cast! Hahavivaldi wrote:Lipovača: Od mirisa sijena, ljepša je p.... na sijenu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hamduka
- Lokman
#33935 Re: SDP
SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.
-
spamerko
#33936 Re: Odg: SDP
Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.Lokman wrote:SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.
- Lokman
#33937 Re: Odg: SDP
Čuj može tražiti povrat...spamerko wrote:Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.Lokman wrote:SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.
-
daddy-kool
#33938 Re: SDP
vivaldi wrote:Lipovača: Od mirisa sijena, ljepša je p.... na sijenu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hamduka
Tipično za njega, ne znam ko je iznenađen.
Šta bi oko i nakon one ostavke njegove, nisam upratio, bila su razna upozorenja u onoj noći, te duge cijevi na granici entiteta ...
- Skijaš
#33939 Re: Odg: SDP
Ne može se tako otimati od ljudi, ko hoće da donira to može da napravi jednim telefonskim pozivom.spamerko wrote:Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.
-
hellue
#33940 Re: Odg: SDP
Antimobing se ignorise, sa njim nema prepiskespamerko wrote:Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.Lokman wrote:SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.
-
spamerko
#33941 Re: Odg: SDP
Lokman wrote:Čuj može tražiti povrat...spamerko wrote:Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.Lokman wrote:SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.Nije u pitanju donirani iznos, nego način na koji je novac uzet od penzionera. Ne može nikakvo režimsko udruženje građana, po nalogu Nermina Nikšića, donositi odluku u ime stotina hiljada građana, odnosno bespravno uzimati njihov novac. Radi se o pravnom principu, gdje je zakon jasan i nedvosmislen, novac od penzije ili plate se može preusmjeravati samo temeljem PISMENE SAGLASNOSTI PRIMAOCA PENZIJE...TO JE NJEGOV NOVAC A NE NOVAC FOSILIZIRANIH KOMUNJARA IZ NEDEMOKRATSKOG UDRUŽENJA PENZIONERA ILI TOTALITARNOG SDP-a. I nije solucija da penzioner može tražiti povrat novca, nego u procesuiranju odgovornih u PIO/MIO i udruženjima penzionera koji su odgovorni za masovno kršenje ljudskih prava i zloupotrebu službenih ovlasti.
Gostujući na FTV-u Redžo Mehić, član Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH upoznao je javnost da je Savez udruženja penzionera FBiH sa direktormo PIO-a bila na terenu , na poplavama ugroženim područjima , još 17. i 18. maja i uvjeravala se na licu mjesta u stanje u kojem žive penzioneri nakon prirodne katastrofe.
Na pitanje imaju li saglasnost penzionerske populacije za doniranje čeka od penzije Mehić kaže da obračun penzija počinje od 24. maja a da je sjednica Izvršnog odbora održana 27. prošlog mjeseca kada su zamolili direktora PIO-a da sačeka sa obračunom čekova za penzije dok penzioneri ne formiraju Fond solidarnosti.
“Objektivno nije bilo vremena da mi dođemo na svaka vrata od 383 hiljade penzionera i da ih pitamo za ovo, ali mi smo organizirani od mjesne zajednice preko kantona do Federacije i na svakom nivou imamo svoje podružnice. I imamo pisanu saglasnost od svih općinskih Udruženja, i direktor PIO-a nije htio ni da razgovara dok nije dobio pismenu saglasnost. Prema tome, veoma su neopravdane prozivke u sredstvima informisanja kako je to uzeo direktor PIO-a na sebe da bi ubirao neke poene, pa se čak pominje i premijer (Nermin Nikšić). To je stvarno neosnovano u ovom trenutku.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33942 Re: SDP
Beskrajno mi je žao što sam tako pala u esdepeovskim očima.Naime, prije 4 godine sam bila režimski ambasador, sad sam samo trećerazredni novinar, ali nikako da se usaglasite da li AVaza ili Face tv-acadburry wrote:Gospođo Almasa Hadžić
,
Zašto onda ulaziš?cadburry wrote: ne želim ulaziti u raspravu sa Vama
Što znači da sam ja profesionalac, a ti samo amatercadburry wrote: jer ipak Vi za pisanje po forumu dobivate novac, a ja volonterski s vremena na vrijeme naletim ovdje,
Napisah prije 5 godina kad SDP od vlasti ne napravi ništa, kad nas odvede u još veći ponor, biće kriva i engleska kraljica samo ne oni. Obistinilo se u najgorem svjetlu. NIsam ja sa Dodikom šenlučila po Drini i talila resurse, nego nesposobni ministar vp, koji ništa ni učinio ni lobirao za zemlju nije. Nisam ja ko god bila, imala "najveću pobjedu od 1945" nego ogavna i rigidna SDP. SDA dok je krao i kraduckao 20 godina je bar to tiho radio srameći se, i znajući da ne valja, da nije dobro krasti. Vi to radite drsko, bezočno, cinično se cereći "Šta je, tebi krivo što ti ne možeš", zadužujući našu djecu za plaće vaših podobnika i nesposobnih poslušnika. Zaposlii ste urede i urede i šaltere i šaltere ljudi koji se boje kompjutera, bukvalno su nepismeni, ali su podobni, ali jednako nadobudni kao i Nermin Nikšić. Neznalice su najgore jer odbijaju znati ko ih plaća i izdržava, misle da je arogantan stav znak snage i znanja. Građani svaki dan trpe neznanje takvih vaših poslušnika, a cerite se u lice "Šta je, jel ti krivo što moraš zaradit svoju plaću, a netko dođe kući u 13h kad se naigra igrica". Takav vam je stav, gard, tema i ideja, a zadužujete nas dalje i dalje i nas i djecu za izdržavanje tog debelog kretena nazvanog SDP poslušna brigada na budžetu. Vaši dužnosnici upotrebljavaju eufemizme da bosansku sirotnju nazovu nesposobnim tkivom koje se nema pravo buniti i ko mu je kriv što se nije snašao, a dalje džeparite i reketerite od općine do države od Efencića do Dodika, pri tome najmanje misleći na državu. Kad se o nečem prošapuće kuku lele, kriv je svatko samo ne SDP. Od Kliničkog centra do državnog parlamenta ste sj***li, a od kioska do ministarske fotelje ste pretresli i stavili svoje poslušnike. Hajd što su poslušnici, al što su nesposobni za priču.cadburry wrote:Pomenuti Zakon je u Parlamentu u raznim oblicima od septembra 2011., znači pune tri godine. Evo i dokaz, pogledajte datum ovjere protokola: https://www.parlament.ba/sadrzaj/zakono ... -BA&pril=b. Razlog za neusvajanje istog je stalno odbijanje SNSD-a i SDS-a (koji zahvaljujući entitetskom glasanju u PD mogu oboriti šta žele) da podrže ovaj zakon, sve do 5 do 12, kada su ga ipak na kraju, pod pritiscima stranaca, i podržali. Nažalost, Čović ga je blokirao u Domu naroda.
KO te jadan pitao, i koga, jadan, zanima gdje i kako ti zarađuješ hljeb?cadburry wrote:Toliko od mene, ja ipak ne zarađujem hljeb na forumu.
-
oakville
#33943 Re: SDP
Nije jednoumlje nemoj tako oštro. Svima su im u glavi različite svote novca, u različitoj valuti, iznosu i iz različitog izvora, tako da postoji ipak neki pluralizamBanksy wrote:Sve tačno ...Lokman wrote:Nikada BiH nije imala goru vlast, pogotovo nije bilo lošije vlasti u Federaciji, od aktuelne SDA-SDP vlasti. Za tri godine Lagumdžijine samovolje unazađeni smo barem 10-15 godina u odnosu na region. SDP je reciklirao najgore prakse komunističke vlasti u fazi dekadencije (kraj osmdesetih) što u kombinaciji sa još radikalnijom SDP'ovom provedbom SDA metodologije pljačke javnog novca, predstavlja udarac od kojega se nećemo zadugo oporaviti. Uzrok svih kriza treba tražiti u Lagumdžijinom psihološkom profilu, odnosno patologiji koja se disperzirala u vidu njegovih klonova kojima je okružen u vrhu SDP-a, a koje je kaderovirao na način da kontrolišu 80% tokova novca u državi. Ambijent "Velikog vođe" odnosno totalitarnog jednoumlja koje vlada u SDP-u preneseno je na sve institucije kojima upravljaju SDP kadrovi i svi baš svi bezpogovorno provode Lagumdžijine zamisli. Tako Lagumdžijin narcisoidni poremećaj ličnostik kojeg karakteriše iskrivljena slika stvarnosti i niz drugih neuroza, među kojima i kleptomanija, postaju problem čitavog društva, odnosno sve je tokom zadnjih tri godine podređeno Lagumdžijinim frustracijama i apetitima šizofrene osobe. U tom smislu SDP je nemoguće reformisati, nemoguće ga je očistiti od totalitarnog i korumpiranog duha, tako da će naredni izborni krah, predstavljati lični Lagumdžijin poraz, ali narodna satisfakcija je realna samo u slučaju procesuiranja pljačke i oduzimanja nelegalno stečene imovine od Lagumdžije i njegovih lopova kojima je okružen, i to baš prema antikoruptivnim zakonima, kojima lažno paradiraju kao predizbornim trikom. Da je SDP iskreno motiviran antikorupcionom borbom, nikada na njegovom čelu ne bi bio Lagumdžija i njegovo okruženje i ne bi se poanašali kako su se ponačali zadne tri godine. Čim prije propadne Lagumdžija to bolje za Bosnu i bošnjački narod...
-
Naslovnica
#33944 Re: SDP
LIKEKatarinaKosaca wrote:Beskrajno mi je žao što sam tako pala u esdepeovskim očima.Naime, prije 4 godine sam bila režimski ambasador, sad sam samo trećerazredni novinar, ali nikako da se usaglasite da li AVaza ili Face tv-acadburry wrote:Gospođo Almasa Hadžić
,Zašto onda ulaziš?cadburry wrote: ne želim ulaziti u raspravu sa Vama
Što znači da sam ja profesionalac, a ti samo amatercadburry wrote: jer ipak Vi za pisanje po forumu dobivate novac, a ja volonterski s vremena na vrijeme naletim ovdje,i by the way prijavi me za utaju poreza, jer ništa od foruma nikad nisam prijavila, kunem se, niti postoji u poreznoj kartici.
Napisah prije 5 godina kad SDP od vlasti ne napravi ništa, kad nas odvede u još veći ponor, biće kriva i engleska kraljica samo ne oni. Obistinilo se u najgorem svjetlu. NIsam ja sa Dodikom šenlučila po Drini i talila resurse, nego nesposobni ministar vp, koji ništa ni učinio ni lobirao za zemlju nije. Nisam ja ko god bila, imala "najveću pobjedu od 1945" nego ogavna i rigidna SDP. SDA dok je krao i kraduckao 20 godina je bar to tiho radio srameći se, i znajući da ne valja, da nije dobro krasti. Vi to radite drsko, bezočno, cinično se cereći "Šta je, tebi krivo što ti ne možeš", zadužujući našu djecu za plaće vaših podobnika i nesposobnih poslušnika. Zaposlii ste urede i urede i šaltere i šaltere ljudi koji se boje kompjutera, bukvalno su nepismeni, ali su podobni, ali jednako nadobudni kao i Nermin Nikšić. Neznalice su najgore jer odbijaju znati ko ih plaća i izdržava, misle da je arogantan stav znak snage i znanja. Građani svaki dan trpe neznanje takvih vaših poslušnika, a cerite se u lice "Šta je, jel ti krivo što moraš zaradit svoju plaću, a netko dođe kući u 13h kad se naigra igrica". Takav vam je stav, gard, tema i ideja, a zadužujete nas dalje i dalje i nas i djecu za izdržavanje tog debelog kretena nazvanog SDP poslušna brigada na budžetu. Vaši dužnosnici upotrebljavaju eufemizme da bosansku sirotnju nazovu nesposobnim tkivom koje se nema pravo buniti i ko mu je kriv što se nije snašao, a dalje džeparite i reketerite od općine do države od Efencića do Dodika, pri tome najmanje misleći na državu. Kad se o nečem prošapuće kuku lele, kriv je svatko samo ne SDP. Od Kliničkog centra do državnog parlamenta ste sj***li, a od kioska do ministarske fotelje ste pretresli i stavili svoje poslušnike. Hajd što su poslušnici, al što su nesposobni za priču.cadburry wrote:Pomenuti Zakon je u Parlamentu u raznim oblicima od septembra 2011., znači pune tri godine. Evo i dokaz, pogledajte datum ovjere protokola: https://www.parlament.ba/sadrzaj/zakono ... -BA&pril=b. Razlog za neusvajanje istog je stalno odbijanje SNSD-a i SDS-a (koji zahvaljujući entitetskom glasanju u PD mogu oboriti šta žele) da podrže ovaj zakon, sve do 5 do 12, kada su ga ipak na kraju, pod pritiscima stranaca, i podržali. Nažalost, Čović ga je blokirao u Domu naroda.KO te jadan pitao, i koga, jadan, zanima gdje i kako ti zarađuješ hljeb?cadburry wrote:Toliko od mene, ja ipak ne zarađujem hljeb na forumu.
-
Naslovnica
#33945 Re: Odg: SDP
Lokman wrote:Čuj može tražiti povrat...spamerko wrote:Ja stvarno ne znam gdje se ti informises, al po pisanju pretpostavljam da ti je Avaz izvor informacija. Fino je receno da svaki penzioner ako zeli moze traziti novac natrag.Lokman wrote:SDP kadrovi ne razumiju moderni svijet jer osim što su totalno korumpirani, istovremeno su i zarobljeni u totalitarnoj prošlosti. Nakon što su zajedno sa svojim poltronima fosiliziranim komunjarama iz udruženja penzionera jednostrano zavukli ruke u đepove penzionerske sirotinje, uzimajući im po markicu dvije, za njihov predizborni "fond solidarnosti", penzioneri su digli glas i pitaju zašto neko uzima njihova primanja bez da ih je bilo ko šta pitao, jer su donacije tog tipa ipak pitanje individualne odluke. Također i zakon je nedvosmislen, nikakvo udruženje korumpiranih poltrona poput fosiliziranih komunjara iz udruženja penzionera, nema pravo DONOSITI ODLUKE U IME SVIH PENZIONERA, ako bilo ko ima sumnje neka pročita odredbe Zakona o izvršenju koji jasno kaže da bez lične pismene saglasnosti pojedinca, osim u slučaju sudske presude, niko nema pravo dirati njegovo primanje. Sada imamo na djelu još jedan relikt komunizma, osim totalitarizma, na djelu je i kolektivizam, ali i selektivna primjena zakona. Da vidimo da li će pravobranilaštvo i tužilaštvo reagovati protiv funkcionera PIO/MIO koji su protuzakonito oduzimali imovinu građana Federacije BiH.Nije u pitanju donirani iznos, nego način na koji je novac uzet od penzionera. Ne može nikakvo režimsko udruženje građana, po nalogu Nermina Nikšića, donositi odluku u ime stotina hiljada građana, odnosno bespravno uzimati njihov novac. Radi se o pravnom principu, gdje je zakon jasan i nedvosmislen, novac od penzije ili plate se može preusmjeravati samo temeljem PISMENE SAGLASNOSTI PRIMAOCA PENZIJE...TO JE NJEGOV NOVAC A NE NOVAC FOSILIZIRANIH KOMUNJARA IZ NEDEMOKRATSKOG UDRUŽENJA PENZIONERA ILI TOTALITARNOG SDP-a. I nije solucija da penzioner može tražiti povrat novca, nego u procesuiranju odgovornih u PIO/MIO i udruženjima penzionera koji su odgovorni za masovno kršenje ljudskih prava i zloupotrebu službenih ovlasti.
Vratiće bagra mojoj staroj tu marku, nema halala.
-
The BEN10
#33946 Re: SDP
Gusinjski mu brk pomokrim - na šta je ono spremno...vivaldi wrote:Lipovača: Od mirisa sijena, ljepša je p.... na sijenu
hamduka
- johntra
#33947 Re: SDP
Hoćeš reći da si ti sposobna?KatarinaKosaca wrote:Hajd što su poslušnici, al što su nesposobni za priču.
- KatarinaKosaca
- KatarinaKosaca
#33949 Re: SDP
Ja nisam tema, a nisam ni netko ko prima plaću od tvojih poreza, a niti preko štele i stranke zaposlena. Nego, jel to sav argument kao i obično esdepeovaca "Tebi krivo što ti ne možeš" "Ša je, jesi to zavidan", ne pitajući se pri tome, od čega žive i ko im daje plaćujohntra wrote:Hoćeš reći da si ti sposobna?KatarinaKosaca wrote:Hajd što su poslušnici, al što su nesposobni za priču.
Znaš šta je SDA za vas, sotona od SDA je za vas primjer morala i poštenja. A to beli treba zaslužit i beli treba biti , ne lopov, nego đon obraz lopov
- Banksy
#33950 Re: SDP
Da nije pisao mlađahni Čevra, ovo bi još bio i dobar tekst:
OMER ČEVRA
Zašto je Zlatko Lagumdžija nakon izbora 2010. godine spasio SDA?!?
10.06.14
“Daj mi pravdu ili daj mi smrt”, rekao je Patrick Henry, američki revolucionar koji je u 17. stoljeću bio jedan od najvećih boraca za očuvanje fundamentalnih građanskih i ljudskih sloboda, koje su bile garantirane tadašnjim i sadašnjim Ustavom Sjedinjenih Američkih Država, temeljnim stubom demokracije koji nakon 250 godina stoji i služi kao progresivni i pravedni primjer održivosti zajedništva ljudskih razlika. Henrijev snažni osjećaj odgovornosti prema društvu, kao izabrani poslanik vlade, njegove osude korupcije među državnim dužnosnicima, kao i historijska odbrana ljudskih prava, ostavili su trag u američkoj historiji, vidljiv i osjetljiv na generacijama novog milenija.
Ovim riječima sam počeo jednu kolumnu neposredno nakon oktobarskih izbora 2010. godine, kada je SDP-ova “Država za čovjeka” ostvarila historijsku pobjedu. Kao mladi entuzijasta i politički aktivista vjerovao sam, kao i 300.000 drugih građana da će to biti kraj jednog feudalnog razdobolja, ere koja je natjerala bh. građane da prihvate nepravdu kao nepromjenljivo činjenično stanje u ovom društvu. Pitao sam se tada “da li će se dugonajavljeni revolucionar Zlatko Lagumdžija pokazati kao bosanskohercegovački Patrick Henry?”
Četiri godine kasnije, na moju žalost, ali i na žalost svih građana koji su tada dali svoj glas za promjene, tzv. revolucionar i socijaldemokrata, pokazao je svoje pravo lice, elitistički i uskosarajevski pogled na zemlju i sve njene građane, a “država za čovjeka” nakon prvih “bratskih” imenovanja u javnim preduzećima, pretvorila se u “državu za brata, punca i rođaka”.
Građani 2010. godine nisu pogriješili zato jer su glasali za obećane promjene, s tim da su se legitimno nadali da će SDP oko sebe okupiti nove snage koje su se tada pojavile na političkom tržištu, kao što su npr. bili SBB i Naša stranka. Niko nije mogao naslutili da će upravo SDP, kao stranka koja je svoju cijelu predizbornu kampanju temeljila na priči protiv SDA, biti upravo ta koja će tu istu SDA spasiti od historijskog smetljišta!
Taj potez bio je prvi ekser u mrtvački sanduk socijaldemokratije u BiH, a sve što je slijedilo naredne četiri godine evidentan je i precizan pokazatelj da ovom zemljom upravlja jedno tajno porodično društvo mladomuslimanske provenijencije, te prema kojem se pojedinac ne vrednuje na osnovu kompetencija i moralnog integriteta, nego isključivo prema familijarnoj lozi i od boga datom prezimenu!
Sasvim je prirodno da sistem koji njeguje takve zaostale vrijednosti nije u stanju napraviti adekvatan i opipljiv iskorak po pitanju demokratizacije i depolitizacije institucija, socijalnog i ekonomskog oparavka, vladavine prava i zakona. Kako može neko obećavati jednake prilike, socijalnu pravdu i borbu protiv kriminala i korupcije, kada taj isti koji to zagovara i koji je dobio povjerenje od građana na antinepotističkoj retorici, ima obraza da na prvo važno direktorsko mjesto u javnim preduzećima postavi nikog drugog nego rođenog brata, što je bio slučaj sa Mirsadom Nikšićem, bratom premijera Nermina Nikšića, kojeg je uvaženi premijer postavio na mjesto izvršnog direktora JP Autoceste Federacije.
Da li je to iznenadno partnerstvo između komunista i mladih muslimana nastalo igrom slučaja, postizbornom matematikom, navodno jedinom mogućom kombinatorikom za formiranje vlasti?!? Naravno da nije. SDP je mogao komotno napraviti vlast sa SBB-om i dva HDZ-a, te na taj način ispoštovati legitimne predstavnike Hrvata, ali i ostalih građana koji su 2010. godine dali svoj glas za budućnost a nikako za prošlost!. Međutim, skrivena veza između Lagumdžije i Izetbegovića traje mnogo duže nego što su mnogi anticipirali. Prema nekim informacijama taj odnos je čak familijarne prirode. Postavlja se s pravom pitanje: Ako to nije istina, zašto Zlatko nije demantirao Senada Hadžifejzovića u Centralnom dnevniku kada mu je Senad rekao da kruže informacije da su Bakir i on (Zlatko) rođaci drugog koljena?!?
Dakle, ovdje se više ne radi o strankama i onim principima za koje se oni deklarativno zalažu. Ovdje se radi o sukobu ideologija i životnih vrijednosti, o dijametralno različitim percepcijama i shvaćanjima uloge državnih institucija, javnih kompanija te cijelokupnog administrativnog aparata.
Na jednoj strani tog sukoba se nalaze mogući rođaci, samoprozvana aristokracija i elita koja svoj društveni položaj temelji i opravdava historijskim pripadanjem kojekakvim begovatima i mladim muslimanima, dok su na drugoj strani sukoba ljudi koji žele evropeizaciju Bosne, ljudi koji ne doživljavaju državu kao svoje privatno, od babe naslijeđeno preduzeće! Na toj drugoj strani se nalaze ljudi koji su shvatili da ovakav sistem nije još dugo održiv, ljudi kojima je jasno da nastavak ovog trenutnog modaliteta vladanja sigurno vodi ka velikim neminovnim građanskim buntovima i neredima! Još važnije, na toj drugoj strani su ljudi koji smatraju da prezime ne smije biti ključni faktor koji će odrediti nečiju profesionalnu budućnost i životnu sudbinu!
Takva životna filozofija naravno da neće odgovarati minder politici Sarajeva, s tim da bi primjenjivanje takvog modela ostavila veliki broj tzv. zlatne mladeži naših begova nezaposlenom! Ova zemlja je puna mladih, obrazovanih i inovativnih ljudi, koji u najvećem broju traže načine da napuste zemlju, svjesni da ako ovdje nemaju odgovarajuće prezime (vezu), njihova ambicija, stručnost i znanje ne znače aposlutno ništa.
SDP-ovi prvaci pokazali su svojim modalitetom vladanja da nisu spremni zakoračiti u budućnost, te su svojom neodgovornom politikom dokazali kako objektivno nemaju kapacitete a ni pretjeranu želju da se istinski obračunaju sa kriminalom i korupcijom u ovoj zemlji. Realno, zar je uz Bakira to uopšte moguće?!? Biti će interesantno vidjeti na koji način će Lagumdžija SDP-ovim glasačima ovaj put poturiti priču da se BiH treba graditi sa Bakirom Izetbegovićem i njegovim radikalnim krilom unutar SDA!
Mudri kažu da je ljudski griješiti, dok je opraštati božanski. Nakon četiri godine političkog cirkusa, brutalnog nepotizma, otvorene korupcije, najvećih postratnih demonstracija, crveno-zeleni sada traže da im opet vjerujemo, te da im sve oprostimo.
Mi, Bošnjaci, jesmo merhametli narod i ali kada su vas grizle zmije, i guštera se bojite!