kako mislite?thekupus wrote:Ja se nadam da će ostati takvi, i da će biti još glasniji i još liberalniji. Tračak nade za naše društvo.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
4L0n3
#33926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Heller
#33927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kod mene Falatar i Ševko bara bara. Imaju 2 porodice iz Zvornika. Još 6-7 osumnjičenih imam.Challenger_ wrote:Ljeljko skoro 43% a Šefik kao Falatar, između 5 i 6%.
![]()
Šta je ovo Allahu dragi.
![]()
![]()
Denis, Komšić i Mirso 80%
SDA 5 stranka u biračkom mjestu, 6 u MZ
-
zippoo87
#33928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
druze,ti si nesto debelo "fulao" sto se mene tice...svi u napad wrote:Ako procitas sta si napisao pa po mogucnosti izbrojis do 1000 shvatices sta su ti Madner i Katarina napisali. Necu ulaziti u polemiku sa tobom jer si kratkog fitilja (sto se vidi iz podvucenog) ozbiljni ljudi koji se bave politikom ne podcjenjuju narod a pogotovo ne forumase jer ovdje ima jako potkovanih forumasa. Hvala ti na pozivu i meni i Cyprusu i taj dio da nije ironicen bi bio onaj pravi odgovor kako bi neko ko se aktivno bavi politkom odgovorio ali tvoj kratki fitilj i narcisoidnost su to pokvarili jer poslije dolazi elitisticko podcjenjivacki dio "puno pametnih ljudi" nepoznavajuci uopste Cyprusa i mene. Vjeruj da se ja i Cyprus (predpostavljam na osnovu komentara) ne ljutimo jer mi smo simpatizeri i glasaci NS. Ja sam jedino ove godine napravio izuzetak glasajuci za Komsica. Meni je drago da Pedja cita ove komentare jer se ovdje zaista (pogotovo na ovoj temi) moze dosta pametnog procitati. Ima ona narodna koja kaze "ko ne cita taj je ruzan."zippoo87 wrote:bujrum i tebi i cyprusu u centralu,vrata su svima otvorena...napisite svoje prijedloge i vidjenje i pravac na razgovor kod NS "prvaka" ?svi u napad wrote:Bravo Cypruse.![]()
Nisam ja tebe krivo razumio. Sve si tako lijepo napisao da ja samo mogu ponoviti moj savjet NS-u: bolje vam je 2 sata slusati Cyprusa nego da vas odbor sjedi 7 dana i palamudi u supljo. Zaista si na ovoj temi briljirao i potvrdio da tvoje vrhunske analize i ocjene nasih fudbalera nisu slucajne. Hvala ti jos jednom sto pokusavas objasniti nedodirljivim clanovima NS sta im je uloga i u kojem pravcu trebaju ici. Ja cu ih svojim glasanjem za njih podrzati u tom pravcu. Zivjeli
savjetovanje preko foruma niti je kada bilo,niti ce kada biti prihvatljivo i legitimno...legitimno moze biti samo u kontekstu teme i diskusije,sto i jeste,cyprus pise dobre komentare ali to nije i nece oslikavati pravac kretanja NSa...ima NS puno pametnijih ljudi od raje sa foruma...NS "iza kulisa" podrzavaju mnogi intelektualci ,od kojih se nekada traze savjeti i pravac djelovanja...Pedja je dokazao do sada da zna odabrati stranu i upraviti stranku u pravom smjeru...a ljudi ko ljudi,ljudi su kvarna roba,nije lahko biti balans i voditi stranku i boriti se protiv ljudskih sujeta a da nikoga ne uvrijedis...tu Pedji najvise skidam kapu,na njegovoj smirenosti
Ja iako nisam clan stranke jesam simpatizer i u zadnja dva ciklusa sam glasao za NS izuzev za clana Predsjednistva. Ovom prilikom cestitam NS na osvojenim glasovima tj. na izbornim rezultatima i zelim da ih vidim u vlasti jer je vrijeme za akciju. Tebi zelim puno zdravlja uz nadu da ces sa godinama postati stalozeniji i mudriji a ne ko uvrjedjena mlada. Zivjeli.
P.S - Citajte sta vam kazu Katarina (vjerni stranacki glasac i vjerovatno clan stranke) i Madner (covjek iskustva koji stalozeno objasnjava i predlaze).
sto se poziva tice,komentar nije uopste bio ironican,ti si jedini koji je to ovako shvatio...govorim kako se radi,odes sa ljudima i razgovaras,isto kao i u kampanji...NS konstatno na ulici,stanes i pricas...ne znam sta ima biti ironicno u tome
ja nikoga ne potcjenjujem,forumase najmanje...nego sam rekao da NS ima dobrih savjetnika (to pokazuje i konstatni rast i izborni rezultati) i da znaju odrediti pravac djelovanja
u buduce,ti ili pazljivije citaj ili ne izvrci cinjenice i ne imputiraj mi nista,ja kristalno jasno i direktno pisem,jedino namjerno mozes citati pogresno
pozz
- Maystor
#33929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ti si zadužio ovaj forum pametnim promišljanjem na globalnim temama. Što ti ovo treba, da veličaš ublehu? Da veličaš ljude koji nikad ništa u životu nisu radili, kojima je šupljifikat paradigma? Pretpostavljam, bariš trebu iz njihovog članstva?Challenger_ wrote: Boga mi od Čaršije do Bosmala, Otoke, ili gdje je već granica Novog Sarajeva i Novog grada. NS je UBJEDILJIVO PRVA i u Novom Sarajevu.
- Maystor
#33930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".
Za 10 godina ... 3 posto
Ako nastave da rastu ovim fenomenalnim trendom od 3% za 10 godina, trebaće im još samo 160 godina da izguraju na 51%.
Udruženje profesionalnih šupljifikatora, osnovano prije 10 godina, doguralo do 3% podrške na nivou države i predsjednik udruženja u izbornoj noći kaže: "mi smo najbrže rastuća stranka u BiH".
Za 10 godina ... 3 posto
Ako nastave da rastu ovim fenomenalnim trendom od 3% za 10 godina, trebaće im još samo 160 godina da izguraju na 51%.
- General War
#33931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS presla prag od 3% u TK, 
- General War
#33932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
O'zone wrote:Nisu ni vlast uspostavili a ti bi već da duVaš? Jeli?JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
- kmirsad
#33933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jose, što bi čekali... hajmo u Amsterdam.General War wrote:O'zone wrote:Nisu ni vlast uspostavili a ti bi već da duVaš? Jeli?JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
svakako ga pušimo pa reko da barem malo pomjerimo graniceO'zone wrote:Nisu ni vlast uspostavili a ti bi već da duVaš? Jeli?JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
- kmirsad
#33935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da ti odeš u FR kod insomnije... za tri mjeseca bi i tamo na vlasti bila SDA, PDA, SBB, Dino Konaković, Seferi, Šepići... i Selimovičima, Himzi i Muji... i omogučili im da Ajfelov toranj i Pežove pogone isjeku u staro željezo...Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
-
baxul
#33936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
USK ZeDo Podrinje TK i KS za sad.General War wrote:NS presla prag od 3% u TK,
- madner
#33937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mene zanima po kojoj metrici brze rastu od NiPa.Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
Za 10 godina ... 3 posto
- General War
#33938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nek povede i chelija, koji bi to tim biokmirsad wrote:Da ti odeš u FR kod insomnije... za tri mjeseca bi i tamo na vlasti bila SDA, PDA, SBB, Dino Konaković, Seferi, Šepići... i Selimovičima, Himzi i Muji... i omogučili im da Ajfelov toranj i Pežove pogone isjeku u staro željezo...Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
-
baxul
#33939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pogledaj Kukin rastmadner wrote:
Mene zanima po kojoj metrici brze rastu od NiPa.
- General War
#33940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
S tolikim brojem mjesta po kantonima mogu tamam umjesto fikusa.baxul wrote:USK ZeDo Podrinje TK i KS za sad.General War wrote:NS presla prag od 3% u TK,
- General War
#33941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kuko je prekucao i parameciumbaxul wrote:pogledaj Kukin rastmadner wrote:
Mene zanima po kojoj metrici brze rastu od NiPa.
- kmirsad
#33942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
... I Adnana Bunju, Tatjanu Vitković, Mithata Memića... potrebni su tu i iskusni operativci za likvidaciju firmi i prodaju nekretnina.General War wrote:Nek povede i chelija, koji bi to tim biokmirsad wrote:Da ti odeš u FR kod insomnije... za tri mjeseca bi i tamo na vlasti bila SDA, PDA, SBB, Dino Konaković, Seferi, Šepići... i Selimovičima, Himzi i Muji... i omogučili im da Ajfelov toranj i Pežove pogone isjeku u staro željezo...Maystor wrote:Omaleni jebač baba osnuje stranku i za godinu dana postane predsjednik Francuske.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#33943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JoseMujica wrote:zanima me da li će NS kao stranka liberalne orjentacije zagovarati dekriminalizaciju kanabisa?
hvala
zanima me da li ce te se boriti istim zarom za legalizaciju prostitucije kao ko za istospolne brakove i cuke.Hvaala.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Gledam, u svom domu, magistra struke koji je tako reći do juče bio na birou. Sedam godina konkursa i odbijenica, jer, ne pripada ni jednoj stranci, neće da pripada ni jednoj stranci, ne daje mito, sve po zakonu. Sedam godina od mastera sa prosjekom bližem deset nego devet. Tačka. Gledam komšiju penzionera koji izdržava dvije nezaposlene kćerke, obje sa diplomom, na birou, godinama. Tačka. Gledam nezaposlene komšije, nezadovoljne demobilisane borce, zaposlene koji se bore da zadrže posao u realnom sektoru, mlade i ljude srednjih godina koji se kao lavovi bore da isplaćuju stambene kredite. Tri tačke.Maystor wrote:Ti si zadužio ovaj forum pametnim promišljanjem na globalnim temama. Što ti ovo treba, da veličaš ublehu? Da veličaš ljude koji nikad ništa u životu nisu radili, kojima je šupljifikat paradigma? Pretpostavljam, bariš trebu iz njihovog članstva?Challenger_ wrote: Boga mi od Čaršije do Bosmala, Otoke, ili gdje je već granica Novog Sarajeva i Novog grada. NS je UBJEDILJIVO PRVA i u Novom Sarajevu.
- A sa druge strane NEZAJAŽLJIVA kvazi-elita koja je obezbjedila familije do desetog koljena, šire porodice koje imaju ukupna mjesečna primanja iznad 100.000 KM (pogledaj samo Šefika Džaferovića) i još gore od toga: vladajuću stranku koja za nosioca liste u Kantonu ima lika koji je U PO BIJELA DANA, zgazio i ubio čovjeka. Ne da nije u zatvoru, on je NOSILAC LISTE.
Sad ja, komotno, mogu zadržati konformističku poziciju apstinenta (što jesam istrajno bio, ne računajući lokal, jedan put) i sa visine moralisati: "ko vas *ebe, što ste htjeli, dobili ste".
Ne. Ovaj put ne. Ovaj put sam ispunio dvije liste i ne žalim, jer sam na istim frekvencijama sa komšijama i ravnim Sarajevom, od Čaršije do Dobrinje.
- Ne hvalim ja ničije ideologije (kao što ne kudim ni komunističku ni SDA-ovsku ideologiju), nego RAZUMIJEM LJUDE i njihov NS/NiP/SDP/DF... izbor. Njihov većinski izbor je bio i moj izbor, kako na Kantonu tako na listi za Federalni parlament. Nisam ni za kog glasao na državnom nivou (ništa lično protiv Peđe) jer ja, jednostavno, nemam svoje opcije. Opcije koja bi razmišljala višesmjerno a ne samo u jednom pravcu, u pravcu kom nas NEĆE. Inače, razumijem svoje komšije koje su glasale za Komšića, ali to nije moj izbor, ne samo zbog njega i jednosmjerne politike, već načelno: prednost dajem konsocijaciji u odnosu na preglasavanje.
Ukratko: itekako razumijem svoj komšiluk, svoju MZ, svoju Opštinu, svoj Grad, razumijem većinsko (ravno) Sarajevo, zato sve ovo pišem.
Neka nade makar bila i varljiva.
Toliko.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što se tiče poznanstava... Da. Poznajem neke osobe (i djevojke/žene iz Stranke), jednostavno jer sam čest gost u lokalu gdje se vrh voli okupljati. Ali, to nije bilo presudno.
Presudila je frekvencija komšija i sugrađana. Da se djelimično ispišem iz apstinenata.
Pa šta god da bude.
______
Presudila je frekvencija komšija i sugrađana. Da se djelimično ispišem iz apstinenata.
Pa šta god da bude.
______
Last edited by Challenger_ on 10/10/2018 10:05, edited 1 time in total.
- agent_zero
#33946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za onog kretenoida Mekića uopšte ne sumnjam... sve dresove je promijenio radi stolice, a ženu uvalio na državne jasle.A_A_AKCIJA wrote:Grohotom se smijem, ali grohotomcriticos wrote:
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.![]()
Jarane moj, de se malo manje ofirno potrudi da zaradiš te pare. Mogao bih ovdje markove konake napisati o tome kolika je to laž što pišeš, ali mi se ne da.
Jedino se čudim kofol progresivcima na temi koji nasjedaju na ovu defetističku priču o kupovini ljudi. Tvoj cilj je navesti im imena da uneseš nemir i sumnju i odradiš posao za SDA. Kratko i jasno.
Na sceni je scenario da se kompromituju ljudi na listama i kod koalicionih partnera izazove rezervisanost prije same koalicije. Nemojte nasjedati na ove budalaštine.
- madner
#33947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tu hipotezu mozemo lako oboriti. Ako su rezultati bili skromni i glasaci su uvijek i samo zbog toga kaznjavali stranku, kaznili bi i SDA. Medjutim to nije slucaj.palermo wrote:Pazi, ja rekoh, nisu glasačio kažnjavali stranku zbog koalicije sa SDA, to je nešto sasvim drugo od ovoga što si ti napisao. Koalicija sa SDA je zapravo samo razgolitila sve slabosti tih stranaka (mislim stranaka, SDP je zaprvao jedina stranka o kojoj se , u ovom kontekstu može ozbiljno govoriti, ostalo su bila stranke jednog lica). Glasači su kažnjavali slabosti tih stranaka (odnosno mogli su ih jasno prepoznati) I one su kažnjavane zbog tih slabosti., a ne zbog koalcije same po sebimadner wrote:Probaj, koja stranka je nakon koalicije sa SDA imala slican rezultat?palermo wrote:Iako nisam nešto posebno zainteresovan za rezultate u KS, a nisam ni glasač Naše stranke, moram reći da je bilo zanimljivo čitati ovu forumsku raspravu. Baš onako zanimljivih analiza, rekao bih sastala se forumska elita (ovo bez imalo sarkazma, da me netko ne bi pogrešno shvatio).
Nego, ovo sam hotio reći, stalno se nekako provlači teza da su glasači kažnjavali stranke zbog koalicije sa SDA: Ta teza nije samo netačna, nego je ono baš duuuboooookooooooo netačna. I vrlo se lako može argumentirati
Mislim, nije sad Atalanta kriva što je zabila osam komada
Tu se onda postavlja pitanje kako to da svi koji udju u koaliciju sa SDA imaju slabe rezultate, jer imamo dovoljno veliki uzorak da vidimo da je jedina konstanta SDA.
- agent_zero
#33948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A čiji si glasač?palermo wrote:Iako nisam nešto posebno zainteresovan za rezultate u KS, a nisam ni glasač Naše stranke, moram reći da je bilo zanimljivo čitati ovu forumsku raspravu. Baš onako zanimljivih analiza, rekao bih sastala se forumska elita (ovo bez imalo sarkazma, da me netko ne bi pogrešno shvatio).
Nego, ovo sam hotio reći, stalno se nekako provlači teza da su glasači kažnjavali stranke zbog koalicije sa SDA: Ta teza nije samo netačna, nego je ono baš duuuboooookooooooo netačna. I vrlo se lako može argumentirati
-
kluz franjo
#33949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po mojoj računici su trenutno na dva mandata u TK.General War wrote:NS presla prag od 3% u TK,
-
high_volume
#33950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
.
Last edited by high_volume on 10/10/2018 10:17, edited 1 time in total.