Demokratska fronta Željko Komšić

Seawolf

#33926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

dulekrele wrote: ... Pod pritiskom javnosti a vjerojatno i stranaca i pricama da hrvati treba ko biva da izaberu svog clana Komsic se nije kandidovao u sljedecem mandatu. i sta . dobili smo covica ciji je posao samo da razvali zemlju ...
Nije se 2014-e kandidovao za člana Predsjedništva, ne zbog pritiska javnosti i stranaca, nego zbog pritiska Ustava, koji ga sprječava da se kandiduje nakon dva uzastopna dobijena mandata.

Kad smo već kod izbora 2014-e i kandidata DF-e za članove Predsjedništva, moram primjetiti da je Komšić (a valjda je on sam tada o tome odlučivao) tada ganjao principe (a u stvari asistirao kandidatima SDA i HDZ) i kandidovao jednog kandidata Bošnjaka i jednog kandidata Hrvata.

Sada, kada je opet on kandidat, nema više tih principa i sada on ide kao jedini kandidat DF-e.

Momački, nema šta.
Seawolf

#33927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

Capsicum wrote:Kad i ako opet počne neki novi UZP, nek ovi genijalci pogledaju svojoj djeci i unucima u oči i objasne im zašto su svojim glasom podržali taj UZP. :thumbup:
Ko hoće da podrži UZP, može glasati direktno za Dragana Ćovića, a ne mora to, po vašem mišljenu raditi posredno, preko Boriše Falatara.
dulekrele

#33928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Seawolf wrote:
Capsicum wrote:Kad i ako opet počne neki novi UZP, nek ovi genijalci pogledaju svojoj djeci i unucima u oči i objasne im zašto su svojim glasom podržali taj UZP. :thumbup:
Ko hoće da podrži UZP, može glasati direktno za Dragana Ćovića, a ne mora to, po vašem mišljenu raditi posredno, preko Boriše Falatara.
posredno ili neposredno. u cemu je razlika. Falatar uzima glasove Komsicu. to i sam Pedja K. zna. to je jedini razlog zasto je luzera falatara uopste i izvukao iz carape.
Capsicum

#33929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Pa ovako im je, bar za sad, malo mirnija savjest. A još uvijek kontaju kako će nekog zajebat, pa im toplo oko srca. Ne znaju da to rade u korist svoje štete.
kluz franjo

#33930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

jedino glasanje za Komsica moze da zaustavi rasturanje zemlje taman nista ne uradio u predsjednisvu.
Ukoliko Željko Komšić ne dobije povjerenje glasača u dovoljnom broju i ako, ponavljam ako, ne osvoji utrku za člana Predsjedništva onda neka se "zahvali" samo svojoj do banalnosti reduciranoj kampanji.

Sa jedne strane se glasači i javnost upozoravaju/plaše da "raspad države, praćen UZP-om" samo što nije počeo, a sa druge se uvjeravaju da će sve te opasnosti čarobno nestati, čim Željko sjedne u fotelju i podigne noge na sto - "taman ništa ne radio".

I opet da pitam. Da li je iko pročitao ovaj dokument?
kluz franjo wrote:
"Naš program 'Pobjednička BiH' pripremala je mjesecima Politička akademija Demokratske fronte, tijelo sastavljeno od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti... Naslanjajući se na ova programska rješenja jedini sam kandidat koji je ponudio vlastiti program rada u Predsjedništvu BiH pod nazivom 'Predsjednička vizija napretka' koji precizno utvrđuje što namjeravam raditi i na koje ključne političke procese uticati u narednom mandatnom periodu s pozicije člana Predsjedništva, ali i predsjednika DF-a i dostupan je na svim građanima na mojoj ličnoj web stranici", izjavio je Željko Komšić.
Nisam siguran da je iko pročitao ovaj dokument "Predsjednička vizija napretka".

http://komsic.ba/udoc/izborniprogramzk.pdf
Seawolf

#33931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

Koji ste vi paranoici. Da nema birača Komšića koji razmišljaju poput vas (a ima ih, na žalost, i to puno), vjerovatno bih i ja, po treći put, dao glas Željki.

Ovako, ovaj put, idemo za nekog drugog.
spreca

#33932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

dulekrele wrote:
Hamid Rus wrote:Komsic je kao politicar nesposoban sto je dokazao svojim nedjelovanjem iako mu je vise puta ukazano povjerenje. Sam patriotizam ili sta god ga je uvelo u politiku nije dovoljno da mu dam svoj glas.
ovako obicno govore politicki sljepci koji ne vide dalje od svog nosa.
pa vidis da je rus :mrgreen:
Banksy

#33933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

dulekrele wrote:
Banksy wrote:
pa jeel ti mislis da su svi glupi na ovom forumu pa da povjeruju u tvoj gluposti.
To, s ukućanima.
spreca

#33934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

kluz franjo wrote: Ukoliko Željko Komšić ne dobije povjerenje glasača u dovoljnom broju i ako, ponavljam ako, ne osvoji utrku za člana Predsjedništva onda neka se "zahvali" samo svojoj do banalnosti reduciranoj kampanji.

Sa jedne strane se glasači i javnost upozoravaju/plaše da "raspad države, praćen UZP-om" samo što nije počeo, a sa druge se uvjeravaju da će sve te opasnosti čarobno nestati, čim Željko sjedne u fotelju i podigne noge na sto - "taman ništa ne radio".

kluz franjo wrote:
"Naš program 'Pobjednička BiH' pripremala je mjesecima Politička akademija Demokratske fronte, tijelo sastavljeno od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti... Naslanjajući se na ova programska rješenja jedini sam kandidat koji je ponudio vlastiti program rada u Predsjedništvu BiH pod nazivom 'Predsjednička vizija napretka' koji precizno utvrđuje što namjeravam raditi i na koje ključne političke procese uticati u narednom mandatnom periodu s pozicije člana Predsjedništva, ali i predsjednika DF-a i dostupan je na svim građanima na mojoj ličnoj web stranici", izjavio je Željko Komšić.
Nisam siguran da je iko pročitao ovaj dokument "Predsjednička vizija napretka".

Onda treba se zahvaliti i poslati u MP3 NS koja je namjerno uvela Falatara da iako znaju da nema nikakve sanse na pobjedu ali moze u Komsica otrgati toliko glasova da pobjedi UZP Cirilo Jugovic....znaci krivac ce ce biti NS......mislio sam dati glas njenim drugim kandidatima a sad ce dobiti Hasimagu....znam mnoge koji su ih odlucili odjebati zbog Falatara
Banksy

#33935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

starisalko wrote:
Banksy wrote:
pemanapemani wrote:
Da se razumijemo, sa velikom vecinom njih se ne slazem skoro ni u cemu, ali su barem nesto malo uradili. Komsic nije nista za 22 godine, nazalost.

Ustvari, jeste uradio, koalirao sa Covicem i vratio ga u Predsjednistvo, koalirao sa Dodikom, koalirao sa Izetbegovicem, rekao za Radoncica da je najposteniji politicar, sabotirao ljevicu zadnje cetiri godine, postavio gradonacelnika antifasistu Skaku, koalirao sa SDA u kantonalnim skupstinama...
2X... Od dvije dobijene prilike, obje je koalirao i s Čovićem s SDA.
Moze se zakljuciti da nije gadljiv
Dapače.
dulekrele

#33936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Banksy wrote:
dulekrele wrote:
Banksy wrote:
pa jeel ti mislis da su svi glupi na ovom forumu pa da povjeruju u tvoj gluposti.
To, s ukućanima.
ha ha brzo si se pronasao/la.
Last edited by dulekrele on 29/09/2018 11:54, edited 1 time in total.
dulekrele

#33937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Seawolf wrote:Koji ste vi paranoici. Da nema birača Komšića koji razmišljaju poput vas (a ima ih, na žalost, i to puno), vjerovatno bih i ja, po treći put, dao glas Željki.

tuzno je da ti postupci drugih odreduje za koga ces glasati a ne tvoja pamet.
kluz franjo

#33938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

spreca wrote:
kluz franjo wrote: Ukoliko Željko Komšić ne dobije povjerenje glasača u dovoljnom broju i ako, ponavljam ako, ne osvoji utrku za člana Predsjedništva onda neka se "zahvali" samo svojoj do banalnosti reduciranoj kampanji.

Onda treba se zahvaliti i poslati u MP3 NS koja je namjerno uvela Falatara da iako znaju da nema nikakve sanse na pobjedu ali moze u Komsica otrgati toliko glasova da pobjedi UZP Cirilo Jugovic....znaci krivac ce ce biti NS......mislio sam dati glas njenim drugim kandidatima a sad ce dobiti Hasimagu....znam mnoge koji su ih odlucili odjebati zbog Falatara
Kolega,
Vaš glas i Vaš Hašimaga. Imate puno pravo da ih dajete kome hoćete.
Nisam doduše baš najbolje shvatio logiku po kojoj to Falatar "trga" glasove Komšiću.
A i kada bih shvatio, ostalo bi mi nejasno, kako po toj istoj logici Radončić, Džaferović, Šepić, Hadžikadić, Jerlagić, Bećirović, Zelenika i Lijanović ne "trgaju" glasove Komšića.
shbc

#33939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

dulekrele wrote:
Capsicum wrote: Momak, dao sam ti dokument u kojem to sve fino piše. Neću ti praviti skripte. Kad ulaziš u diskusiju o ozbiljnim temama onda se potrudi da iščitaš bar osnovne relevantne dokumente.
Dovoljna je jedna stvar koja je u nadleznosti predsjednitva i da sa covicem i dodikom sve stane. Izbor predsjedavajuceg vijeca ministara i budzet.a o ostalim stvarima da ne pricamo.
tako da je bolje il da procitas ili se poklopis i priznas da si hrvat koji siri svoju uzp propagandu.
U dokumentu koji je postavljen apsolutno nista ne stoji sto podrzava vase teze. To sto vi ne znate razliku izmedju predlaganja i stvarnog donosenja, odnosno sto vam nije jasna (ili jeste ali se pravite ludi) razlika izmedju toga, nije moj problem. Tu pricu prodajite neobrazovanim ljudima koji ne znaju citati ustave i zakone ove drzave. Meni jeftini populizam necete podvaljivati.
Seawolf

#33940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

dulekrele wrote:
Seawolf wrote:
posredno ili neposredno. u cemu je razlika. Falatar uzima glasove Komsicu. to i sam Pedja K. zna. to je jedini razlog zasto je luzera falatara uopste i izvukao iz carape.
Interesuje me za koga ste vi, nosioci borbe protiv UZP-a, od kandidata za članove Predsjedništva glasali 2014-e, u pokušaju sprječavanja ulaska Dragana Ćovića u Predsjedništvo.

Ili tada UZP nije bio interesantan?
Seawolf

#33941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

dulekrele wrote:
Seawolf wrote:Koji ste vi paranoici. Da nema birača Komšića koji razmišljaju poput vas (a ima ih, na žalost, i to puno), vjerovatno bih i ja, po treći put, dao glas Željki.

Eto vidiš do čega, stavovi ljudi poput vas, dovedu normalnog čovjeka.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

lerdi wrote: Jel te stid za zlatnog ljiljana reči da je "parazit od prvog dana nezavisnosti ove zemlje" kakav god političar bio? Ima li bar trunka poštovanja prema onome što je čovjek radio dok vas je večina bila van zemlje ili u podrumima? Mislim znam da mnogim ništa nije sveto, ali ovako nešto izreči je dno dna realno.
.
Da li je tebe i tvog Komsica stid reci kcerki jednog dobrovoljca i sestri dvojice dobrovoljaca Armije BiH koji su cijeli preriod agresije proveli na liniji od prvog do zadnjeg dana, i nikada zbog toga NISU POMISLILI DA SE KANDIDUJU ZA PREDSJEDNISTVO ,odnosno niko od njih TROJICE NIJE POMISLIO da zbog odbrane vlastite zemlje , grada i porodica MORA BITI IZABRAN U PREDSJEDNISTVO , odnosno nikada nisu pomislili da zbog ODBRANE ZEMLJE I PORODICA PO DIFOLTU MORAJU POSTATI UHLJEBI da je dno-dna ???

Imate li trun obraza Komsici ili su samo vasi meci ubijali cetnike a samo su vase provedene minute vrijedne zasluga i samo vasi ljiljani zlatni ??

Samo i samo zbog uhljebsko-neradnog palamuđenja koje je zestoko preplaceno i zbog svega onoga sto Zeljko Komsic vec 15 godina cini MOM NARODU (ja sam Bosnjakinja on je Hrvat), od srca zelim da ga Dragan Covic pomete na izborima i da se konacno rijesimo uhljeba....

Vi ste Komsici - dno dna kad vam su najkrvavije i najgore godine naseg naroda jedini razlog da se nekom predstavite....
Novak20

#33943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Seawolf wrote:
dulekrele wrote:

:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
shbc

#33944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Seawolf wrote:
dulekrele wrote:

Najsmjesnije mi je sto oni krivicom, toboznim patriotizmom i paranojom pokusavaju privuci onaj dio glasackog tijela koji se najmanje pali na to. Dragi DF-ovci, ta prica bi vam vise efekta imala da udarite na SDA ili SBB, njihovi glasaci su generalno vise podlozni tim nebulozama da ce se raspasti drzava ako zlatni ljiljan Komsic ne sjedne u predsjednistvo. Bolje vam je pricati da je glas za Dzaferovica ili Fahru glas za Covica, nego glas za Becirovica, Hadzikadica ili Falatara. Ali opet, zasto bi vi slusali sta vam mi Ustase (kako nas prozvaste) govorimo. Gdje cete na buduceg koalicionog partnera, SDA, udariti.
Novak20

#33945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

shbc wrote:
Najsmjesnije mi je sto oni krivicom, toboznim patriotizmom i paranojom pokusavaju privuci onaj dio glasackog tijela koji se najmanje pali na to. Dragi DF-ovci, ta prica bi vam vise efekta imala da udarite na SDA ili SBB, njihovi glasaci su generalno vise podlozni tim nebulozama da ce se raspasti drzava ako zlatni ljiljan Komsic ne sjedne u predsjednistvo. Bolje vam je pricati da je glas za Dzaferovica ili Fahru glas za Covica, nego glas za Becirovica, Hadzikadica ili Falatara. Ali opet, zasto bi vi slusali sta vam mi Ustase (kako nas prozvaste) govorimo. Gdje cete na buduceg koalicionog partnera, SDA, udariti.
Stvarno nigdje ih na temama o SDA, SBB, PDA, BOSS, SzBiH, BPS, a već pola godine vode kampanju protiv ustaša, četnika, građana i ljevice.
criticos

#33946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Novak20 wrote:
shbc wrote:
Stvarno nigdje ih na temama o SDA, SBB, PDA, BOSS, SzBiH, BPS, a već pola godine vode kampanju protiv ustaša, četnika, građana i ljevice.

Pa zato što je DF desnica.
DonieBrasco

#33947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DonieBrasco »

DF kao stranka realno ne postoji, mislim da ce ove izbore da dozive jako lose rezultate.

Jedino Zeljko kao glavni protivnik Covica postoji kada je DF u pitanju.
hizo ramidovic

#33948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

sabina1 wrote: Samo i samo zbog uhljebsko-neradnog palamuđenja koje je zestoko preplaceno i zbog svega onoga sto Zeljko Komsic vec 15 godina cini MOM NARODU (ja sam Bosnjakinja on je Hrvat), od srca zelim da ga Dragan Covic pomete na izborima i da se konacno rijesimo uhljeba....
Tako je!
Sto bi zeljko uzimao 5 milja mjesecno kad ima ljudi koji su puno vise to zasluzili svojim radom i zalaganjem za jacanje drzave BiH kao npr covic.
Mile, dragance i zmaj od gusinja u predsjednistvu zelja su svakog cestitog i pravog bosnjaka....
Capsicum

#33949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

hizo ramidovic wrote:
sabina1 wrote: Samo i samo zbog uhljebsko-neradnog palamuđenja koje je zestoko preplaceno i zbog svega onoga sto Zeljko Komsic vec 15 godina cini MOM NARODU (ja sam Bosnjakinja on je Hrvat), od srca zelim da ga Dragan Covic pomete na izborima i da se konacno rijesimo uhljeba....
Tako je!
Sto bi zeljko uzimao 5 milja mjesecno kad ima ljudi koji su puno vise to zasluzili svojim radom i zalaganjem za jacanje drzave BiH kao npr covic.
Mile, dragance i zmaj od gusinja u predsjednistvu zelja su svakog cestitog i pravog bosnjaka....
:bih:
tandmand

#33950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tandmand »

Fildžan čovićevci, izdržite još heftu. Poslije toga vam je svakako neizdrživo. :D
Last edited by tandmand on 29/09/2018 15:24, edited 1 time in total.
Post Reply