ovo je najbolji komentar kojeg sam procitaoKatarinaKosaca wrote:
Ja tvoj nik uopće ne znam. Samo sam rekla da se nadam da imaš neki interes od SDP-a, jer je zabrinjavajuće da zaista tako misliš. Da, Haris Silajdžić je bio MVP kakav Lagumdžija godinama sanja biti, a ne uspjeva mu ni u Kiseljaku. S obzirom da je cijela zemlja patila 15 mjeseci radi tog radnog mjesta i njegove dječije ambicije, mogao je bar imati za 4 godine 4 važna susreta. Toliko o njegovoj ljubavi i odanosti domovini. Reketaš bio i ostao. Ublehaš i jednostavno nesposoban čovjek šta god radi sem lova u mutnom, kao što je deranje držte lopova sa rukom u tuđem džepu.
SDP
- P.Starck
#33901 Re: SDP
- casica
#33902 Re: SDP
još dugo će se po forumu prosipati kvazipatriotizam žute boje 
- Alfons Kauders
#33903 Re: SDP
ako budem u mogucnosti, tj ako budem kod kuce... ali cisto iz inata...vivaldi wrote:cudi me da ti se uopste da izlazit na izboreAlfons Kauders wrote:kad vidim kakvi se sve djetinjasti "argumenti" koriste na ovoj temi...tacno mi dodje da glasam za SDP mada sam rekao nikad vise
sujeta ce nas sahranit
-
rajvosa1
#33904 Re: SDP
Toga je i mene strah, da ne bude `pozeljan` partner buducem pobjedniku upravo zbog toga sto ga mogu ucjenjjivativivaldi wrote:ali i neka vrsta genija (za licni interes naravno) obzirom na to kakvih se velicina rijesio u sdp-u, a potom ih politicki sahranio. zato ga ne treba otpisivati jer ce se taj vratiti opet cak i poslije skoro izvjesnog poraza u okotbruKatarinaKosaca wrote: Toliko o njegovoj ljubavi i odanosti domovini. Reketaš bio i ostao. Ublehaš i jednostavno nesposoban čovjek šta god radi sem lova u mutnom, kao što je deranje držte lopova sa rukom u tuđem džepu.
- johntra
#33905 Re: SDP
Pošto vidim da i dalje nisi odgovorila na pitanje o tome kako je SDP kriv za neusvajanje aktuelnog zakona, koji nas je unazadio, a tako sam i očekivao, sada si počela vaditi druge stvari iz naftalina, poput njegovog insistiranja da bude MVP...dakle, i da se za tih 15 mjeseci nije ništa uradilo, što je apsolutni nonsens radi mnogo drugih stvari, nekadašnji vrli mladi komunista nas je juče unazadio 100 puta više za samo jedan dan, nego, navodno, mahnito insistiranje da Zlatko bude ministar vanjskih poslova 15 mjeseci...KatarinaKosaca wrote:
Ja tvoj nik uopće ne znam. Samo sam rekla da se nadam da imaš neki interes od SDP-a, jer je zabrinjavajuće da zaista tako misliš. Da, Haris Silajdžić je bio MVP kakav Lagumdžija godinama sanja biti, a ne uspjeva mu ni u Kiseljaku. S obzirom da je cijela zemlja patila 15 mjeseci radi tog radnog mjesta i njegove dječije ambicije, mogao je bar imati za 4 godine 4 važna susreta. Toliko o njegovoj ljubavi i odanosti domovini. Reketaš bio i ostao. Ublehaš i jednostavno nesposoban čovjek šta god radi sem lova u mutnom, kao što je deranje držte lopova sa rukom u tuđem džepu.
Ovo za Lepog ću ti se samo i dalje smijati, kao i za ovo da Zlatko nije imao četiri važna susreta za vrijeme mandata...i na kraju, pošto vidim da te ovdje drži samo patološka mržnja prema SDP-u, merak će mi i dalje biti odgovarati na tvoje optužbe bez pokrića...klasika - made in Avaz...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33906 Re: SDP
Naravno, ja sam Fadil Mandal lično i osobno i prije i poslije je Slučajni prolaznik bio ličnost godine Avaza, nego odgovori mi, molim te, kad već spominješ tvrdnje bez pokrića što ti je srednje imajohntra wrote:Pošto vidim da i dalje nisi odgovorila na pitanje o tome kako je SDP kriv za neusvajanje aktuelnog zakona, koji nas je unazadio, a tako sam i očekivao, sada si počela vaditi druge stvari iz naftalina, poput njegovog insistiranja da bude MVP...dakle, i da se za tih 15 mjeseci nije ništa uradilo, što je apsolutni nonsens radi mnogo drugih stvari, nekadašnji vrli mladi komunista nas je juče unazadio 100 puta više za samo jedan dan, nego, navodno, mahnito insistiranje da Zlatko bude ministar vanjskih poslova 15 mjeseci...
Ovo za Lepog ću ti se samo i dalje smijati, kao i za ovo da Zlatko nije imao četiri važna susreta za vrijeme mandata...i na kraju, pošto vidim da te ovdje drži samo patološka mržnja prema SDP-u, merak će mi i dalje biti odgovarati na tvoje optužbe bez pokrića...klasika - made in Avaz...
-Sa kim je ministar vanjskih poslova imao 4 važna susreta?
-Ko donosi zakone?
-Ko je većina u tom tijelu koje donosi zakone?
-Kad se sjetio Lagumdžija da treba donijeti zakon i gorko zaplakao?
Ali, naravno partijska posluštnost ili urođena glupost će te natjerati još jednom da govoriš o meni, a ne o temi
- Lokman
#33907 Re: SDP
Kako su to Lagumdžija i SDP iskoristili naivne entuzijaste iz SDA? Tako što su im zadržali pozicije na svim nivoima vlasti i u svim javnim preduzećima i omogućili im novi ciklus pljačke koji je rezultirao najgorom ekonomskom katastrofom za bosansko društvo. Čuvena Tihićeva izjava da je u vlasti da bi sačuvao pozicije za hiljade stranačkih kadrova u birokratskom aparatu. Ko god osuđuje SDP a amnestira SDA ne govori istinu. Obje stranke predstavljaju identičnu političku kulturu korupcije i nepotizma i obje stranke su komercijalni i trgovački projekti. Osim toga ako na stvari gledam potpuno objektivno možemo reći da je krivica SDA još i veća jer je njihov mandat u vlasti praktički neprekinut od 1990. godine i oni su kreirali ovaj parazitski i kriminalni birokratski aparat koji uništava ekonomiju i biznis i slabi bošnjački narod. Istina je sasvim jednostavna. Na izborima 2010 SDP je dobio stotine hiljada glasova građana koji su tražili promjene odnosno izbacivanje SDA iz vlasti. Umjesto promjena Lagumdžija je napravio koaliciju sa SDA, cementirao status quo korupcije i nepotizma, uveo još gore prakse nego što to radi SDA, i sada se opravdano nalazi pred izbornim krahom.KatarinaKosaca wrote:Sve netačno. Lagumdžija je uvijek bio lopov (stan u Mehmeda Spahe), loš političar, netko ko ne potpuje pravo i pravdu (nelagalno isporučenje nevinih ljudi u Gvantanamo), sa pravdanjem njegovih pristalica "Pa nisu oni bijeli dobri ljudi"Lokman wrote:Najveća greška jeste komentirati SDP neovisno od SDA i obratno. Te dvije stranke simboliziraju korupciju i nepotizam zbog kojih nezaustavljivo tonemo u živom blatu siromaštva i kriminala. U konkretnom slučaju motivi zbog kojih je SDP izdao stotine hiljada glasaća koji su mu na prošlim izborima dali glas jeste pljačka i enormno bogaćenje Lagumdžije i grupice lopova kojima je okružen. To je najveća historijska greška Lagumdžije, koalicija sa SDA, spašavanje SDA u trenutku kada su imali šansu da zauvijek unište to zlo. Dakle istinita je Radončićeva teza da SDP nikada nije bio stvarna opozicija nego rezervni režimski adut koji je u presudnom trenutku ušao u nelogičnu i štetnu koaliciju sa SDA. I sada pretpostavljam da će se SDA revanširati na način da ćer pomoći Lagumdžiji da preživi naredni izborni krah i tako legalizira opljačkano bogatstvo. Jedina solucija jeste jasno percipirati stranke okosnice režima SDA-SDP, masovno izaći na izbore, i glasati za prozapadnu, proevropsku opoziciju sa mandatom izgradnje pravne države (jedina održiva spasonosna solucija), pa za koga god, a idealno bi bilo kada bi se formirao jedan prepoznatljiv opozicioni anti SDA-SDP blok.![]()
što je stranku svrstavalo ne u desnicu, nego haman pa KKK. Patološki lažov, 5 politika i experti koji rade dok mi spavamo, potpuna lišenost osjećaja domoljublja, "Isti ste kao četnici (borcima ABIH"
Ko nije bio slijep pored očiju ili interesno vezan, vidio je to puno prije "najveće pobjede od 1945", oni su jednostavno imali medije i 60 minuta, a narod izvaran od strane SDA ogladnio pa su tako pobijedili. Na koncu su i glavnog krivca njihove pobjede Bakira H. šutnuli nogom u dupe
Nema nikakve "povjesne greške" koaliranja sa SDA, SDA je za njih oličenje poštenja![]()
![]()
![]()
, smiješno ali jeste. Kao kad imaš prostitutku koja ima birane klijente i malo njih i onu na ulici koja ne prestaje da radi.. tako nekako, ova prva ispada čedna u kurvaluku.
Njima je koaliranje sa SDA došlo čak šta više kao spašavanje obraza poslije LIjanovića i ustaša koje su doveli u Sarajevo iz kamenjara. Tu je SDA naudio sebi, ali spašavanje talova, krijenje pljački ima cijenu. Platili su najveću, sex sa Lagumdžijom. Nije mi hin nimalo žao. Neka ih i analno.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33908 Re: SDP
A gdje sam ja amnestirala SDA?Lokman wrote:Kako su to Lagumdžija i SDP iskoristili naivne entuzijaste iz SDA? Tako što su im zadržali pozicije na svim nivoima vlasti i u svim javnim preduzećima i omogućili im novi ciklus pljačke koji je rezultirao najgorom ekonomskom katastrofom za bosansko društvo. Čuvena Tihićeva izjava da je u vlasti da bi sačuvao pozicije za hiljade stranačkih kadrova u birokratskom aparatu. Ko god osuđuje SDP a amnestira SDA ne govori istinu. Obje stranke predstavljaju identičnu političku kulturu korupcije i nepotizma i obje stranke su komercijalni i trgovački projekti. Osim toga ako na stvari gledam potpuno objektivno možemo reći da je krivica SDA još i veća jer je njihov mandat u vlasti praktički neprekinut od 1990. godine i oni su kreirali ovaj parazitski i kriminalni birokratski aparat koji uništava ekonomiju i biznis i slabi bošnjački narod. Istina je sasvim jednostavna. Na izborima 2010 SDP je dobio stotine hiljada glasova građana koji su tražili promjene odnosno izbacivanje SDA iz vlasti. Umjesto promjena Lagumdžija je napravio koaliciju sa SDA, cementirao status quo korupcije i nepotizma, uveo još gore prakse nego što to radi SDA, i sada se opravdano nalazi pred izbornim krahom.
Svatko ko ga amnestira za mene je jednak kriminalac i kandidat za tvorza ili ozbiljan pacijent za Jagomir.
- johntra
#33909 Re: SDP
Nisi Fadil, više mi ličiš na Almasu Hadžić, što bi se po broju slobodnog vremena i broja tvojih postova lako moglo zaključiti...hoćeš fakat da ti nabrajam sa kim je imao sastanke ili se praviš luda, pa ne znaš koristiti google? (btw znam koji ćeš sljedeći dječiji argument nakon ovog koristiti, pa se nemoj truditi da ga napišeš) samo čekam kad ćeš reći da je i Sven Alkalaj bio bolji ministar, pa da se baš oduzmem...ima tu mnogo više od četiri sastanka, ali patologija je i dalje ono što te tjera da se istovaraš ovdje...KatarinaKosaca wrote:
Naravno, ja sam Fadil Mandal lično i osobno i prije i poslije je Slučajni prolaznik bio ličnost godine Avaza, nego odgovori mi, molim te, kad već spominješ tvrdnje bez pokrića što ti je srednje ima
-Ko donosi zakone?
Ali, naravno partijska posluštnost ili urođena glupost će te natjerati još jednom da govoriš o meni, a ne o temi
dalje, zakone donosi parlamenti...kako to SDP sa osam poslanika u PS BiH može donijeti neki zakon? je li osam poslanika od njih skoro 40, većina? kako to SDP sa samo dva delegata u Domu naroda može potvrditi neki zakon?
i nemoj više samo prozivati Lagumdžiju, jer se SDP sjetio ovoga još početkom godine, ali je ostalim preče bilo sranje oko Zakona o prebivalištu, pogotovo onima u Domu naroda...fakat sam mislio da si malo potkovanija od ovoga...
- Banksy
#33910 Re: SDP
Osim prve zvanične ministarske posjete Banja Luci (!?) i Beogradu gdje ga je odveo prijatelj Mile, i desetak arapskih zemalja gdje ga je odveo Lepi lično, nabroj nam te značajne međunarodne posjete i susrete i rezultate tih posjeta, baš me zanima.johntra wrote:
..dakle, i da se za tih 15 mjeseci nije ništa uradilo, što je apsolutni nonsens radi mnogo drugih stvari, nekadašnji vrli mladi komunista nas je juče unazadio 100 puta više za samo jedan dan, nego, navodno, mahnito insistiranje da Zlatko bude ministar vanjskih poslova 15 mjeseci...
Ovo za Lepog ću ti se samo i dalje smijati, kao i za ovo da Zlatko nije imao četiri važna susreta za vrijeme mandata...i
- johntra
#33911 Re: SDP
I tebi isti odgovor...jednostavni upis u tražilicu rješava vaše dileme, ali samo to ne želite da vidite...namjerno ili ne, do vas je... 
- cadburry
#33912 Re: SDP
Gospođo Almasa Hadžić, ne želim ulaziti u raspravu sa Vama, jer ipak Vi za pisanje po forumu dobivate novac, a ja volonterski s vremena na vrijeme naletim ovdje, već želim ispraviti samo krivi navod, na kojem ste izgradili vrlo zlonamjernu konstrukciju.KatarinaKosaca wrote:Naravno, ja sam Fadil Mandal lično i osobno i prije i poslije je Slučajni prolaznik bio ličnost godine Avaza, nego odgovori mi, molim te, kad već spominješ tvrdnje bez pokrića što ti je srednje imajohntra wrote:Pošto vidim da i dalje nisi odgovorila na pitanje o tome kako je SDP kriv za neusvajanje aktuelnog zakona, koji nas je unazadio, a tako sam i očekivao, sada si počela vaditi druge stvari iz naftalina, poput njegovog insistiranja da bude MVP...dakle, i da se za tih 15 mjeseci nije ništa uradilo, što je apsolutni nonsens radi mnogo drugih stvari, nekadašnji vrli mladi komunista nas je juče unazadio 100 puta više za samo jedan dan, nego, navodno, mahnito insistiranje da Zlatko bude ministar vanjskih poslova 15 mjeseci...
-Ko donosi zakone?
Pomenuti Zakon je u Parlamentu u raznim oblicima od septembra 2011., znači pune tri godine. Evo i dokaz, pogledajte datum ovjere protokola: https://www.parlament.ba/sadrzaj/zakono ... -BA&pril=b. Razlog za neusvajanje istog je stalno odbijanje SNSD-a i SDS-a (koji zahvaljujući entitetskom glasanju u PD mogu oboriti šta žele) da podrže ovaj zakon, sve do 5 do 12, kada su ga ipak na kraju, pod pritiscima stranaca, i podržali. Nažalost, Čović ga je blokirao u Domu naroda.
Toliko od mene, ja ipak ne zarađujem hljeb na forumu.
-
Akibh
#33913 Re: SDP
Hajde, ne bi ti bilo prvi put da pogazis rijec, sta ima veze. Takvi ste vi...Alfons Kauders wrote:kad vidim kakvi se sve djetinjasti "argumenti" koriste na ovoj temi...tacno mi dodje da glasam za SDP mada sam rekao nikad vise
sujeta ce nas sahranit
-
Akibh
#33914 Re: SDP
SDPAlfons Kauders wrote:
ako budem u mogucnosti, tj ako budem kod kuce... ali cisto iz inata...sto ce reci za SDP i DF, ovisno od nivoa vlasti (to cu odrediti prema kolicini kmecanja koje ce moj glas prouzrokovati na pojedinom nivou)
Ja sve mislim da ne mozes nize pasti... A ti me svaki put iznenadis
-
wolf07
#33915 Re: SDP
1. Kako je moguce da SDA bude kriva za nedonosenje 1001 zakona u vrijeme dok je bila na vlasti a SDP nije kriv ni za jedan zakon koji nije donesen u vrijeme njihovog mandata jer imaju samo 17% vlasti? Jeste li vi ikad culi za hebeni Dom naroda????
2. Kad iz bilo koje partije/stranke visoki funkcioner kaze da mu je partija/stranka vaznija od drzave i niko se iz te partije/stranke ne oglasi tim povodom (a kamo li da ga kazni), onda je po meni svaka prica o tom politickom subjektu zavrsena. Vi ako mislite drugacije - vasa stvar, radite sta god hocete. Sta ja znam, placite sto vasa omiljena SDP nije pokrala vise para, sto nije poslala jos nekoga u Gvantanamo, sto nije...., samo se ne pozivajte ni na Bosnu i Hercegovinu ni na njen narod, jbg nije to fino, a nema ni smisla nakon onog sto nam se iz vrha Crvenih Kmera porucuje!
2. Kad iz bilo koje partije/stranke visoki funkcioner kaze da mu je partija/stranka vaznija od drzave i niko se iz te partije/stranke ne oglasi tim povodom (a kamo li da ga kazni), onda je po meni svaka prica o tom politickom subjektu zavrsena. Vi ako mislite drugacije - vasa stvar, radite sta god hocete. Sta ja znam, placite sto vasa omiljena SDP nije pokrala vise para, sto nije poslala jos nekoga u Gvantanamo, sto nije...., samo se ne pozivajte ni na Bosnu i Hercegovinu ni na njen narod, jbg nije to fino, a nema ni smisla nakon onog sto nam se iz vrha Crvenih Kmera porucuje!
- Alfons Kauders
#33916 Re: SDP
eh maksuz radi takvih poput tebe...Akibh wrote:SDPAlfons Kauders wrote:
ako budem u mogucnosti, tj ako budem kod kuce... ali cisto iz inata...sto ce reci za SDP i DF, ovisno od nivoa vlasti (to cu odrediti prema kolicini kmecanja koje ce moj glas prouzrokovati na pojedinom nivou)
...
Ja sve mislim da ne mozes nize pasti... A ti me svaki put iznenadis
s merakom
-
oakville
#33917 Re: SDP
Ako je to cilj, ja bih se ipak dvoumio između glasanja za HSP i preregistracije i glasanja za Milorada Dodika.Alfons Kauders wrote:eh maksuz radi takvih poput tebe...Akibh wrote:SDPAlfons Kauders wrote:
...
Ja sve mislim da ne mozes nize pasti... A ti me svaki put iznenadiscu nastaviti da iznenadjujem...
dakle za SDP da ti i tvoji kmechite, a za DF da kmecha hafis i njegovi...
![]()
s merakom
-
hellue
#33918 Re: SDP
Njih zanimaju rezultati, nikako sami formalni sastancijohntra wrote:I tebi isti odgovor...jednostavni upis u tražilicu rješava vaše dileme, ali samo to ne želite da vidite...namjerno ili ne, do vas je...
- ultima_palabra
#33919 Re: SDP
SDP i SDA su sad haman pa jedna stranka.wolf07 wrote:1. Kako je moguce da SDA bude kriva za nedonosenje 1001 zakona u vrijeme dok je bila na vlasti a SDP nije kriv ni za jedan zakon koji nije donesen u vrijeme njihovog mandata jer imaju samo 17% vlasti? Jeste li vi ikad culi za hebeni Dom naroda????
- Alfons Kauders
#33920 Re: SDP
vidis to za HSP ti uopste nije loseoakville wrote:Ako je to cilj, ja bih se ipak dvoumio između glasanja za HSP i preregistracije i glasanja za Milorada Dodika.Alfons Kauders wrote:eh maksuz radi takvih poput tebe...Akibh wrote:
SDP...
Ja sve mislim da ne mozes nize pasti... A ti me svaki put iznenadiscu nastaviti da iznenadjujem...
![]()
s merakom
SDP kantonalni nivo, da pizde "razocarani"
DF za predsjednistvo, da pizde "legitimni"
HSP federalni nivo, da pizde i jedni i drugi
-
Akibh
#33921 Re: SDP
Ma ja, od tebe nisam nista drugo ni ocekivao: moji, tvoji, nasi, vasi, njegovi,...Alfons Kauders wrote:
eh maksuz radi takvih poput tebe...cu nastaviti da iznenadjujem...
![]()
s merakom
Kmechice moje dijete najvise
- Lokman
#33922 Re: SDP
Nikada BiH nije imala goru vlast, pogotovo nije bilo lošije vlasti u Federaciji, od aktuelne SDA-SDP vlasti. Za tri godine Lagumdžijine samovolje unazađeni smo barem 10-15 godina u odnosu na region. SDP je reciklirao najgore prakse komunističke vlasti u fazi dekadencije (kraj osmdesetih) što u kombinaciji sa još radikalnijom SDP'ovom provedbom SDA metodologije pljačke javnog novca, predstavlja udarac od kojega se nećemo zadugo oporaviti. Uzrok svih kriza treba tražiti u Lagumdžijinom psihološkom profilu, odnosno patologiji koja se disperzirala u vidu njegovih klonova kojima je okružen u vrhu SDP-a, a koje je kaderovirao na način da kontrolišu 80% tokova novca u državi. Ambijent "Velikog vođe" odnosno totalitarnog jednoumlja koje vlada u SDP-u preneseno je na sve institucije kojima upravljaju SDP kadrovi i svi baš svi bezpogovorno provode Lagumdžijine zamisli. Tako Lagumdžijin narcisoidni poremećaj ličnostik kojeg karakteriše iskrivljena slika stvarnosti i niz drugih neuroza, među kojima i kleptomanija, postaju problem čitavog društva, odnosno sve je tokom zadnjih tri godine podređeno Lagumdžijinim frustracijama i apetitima šizofrene osobe. U tom smislu SDP je nemoguće reformisati, nemoguće ga je očistiti od totalitarnog i korumpiranog duha, tako da će naredni izborni krah, predstavljati lični Lagumdžijin poraz, ali narodna satisfakcija je realna samo u slučaju procesuiranja pljačke i oduzimanja nelegalno stečene imovine od Lagumdžije i njegovih lopova kojima je okružen, i to baš prema antikoruptivnim zakonima, kojima lažno paradiraju kao predizbornim trikom. Da je SDP iskreno motiviran antikorupcionom borbom, nikada na njegovom čelu ne bi bio Lagumdžija i njegovo okruženje i ne bi se poanašali kako su se ponačali zadne tri godine. Čim prije propadne Lagumdžija to bolje za Bosnu i bošnjački narod...
-
adnan_hz
#33923 Re: SDP
Lokman pise samo da bi pisao
Daj napisi nesto konkretno bez spinovanja. Pises po svome, i ne pratis u kojem smjeru ide diskusija.
- Lokman
#33924 Re: SDP
Komunjaro nećeš mi ti govoriti šta ću i kako da pišem....možda su te tako dresirali u SDP-u, da nemaš svoje mišljenje i da pratiš partijsku liniju, da se dobrovoljno podređuješ autocenzuri i da misliš da je biti Lagumdžijin klon vrhunac intelektualnog razvoja, ali ovo je barem nominalno demokratska zemlja gdje građani imaju pravo na slobodu govora.adnan_hz wrote:Lokman pise samo da bi pisaoDaj napisi nesto konkretno bez spinovanja. Pises po svome, i ne pratis u kojem smjeru ide diskusija.
-
hellue
#33925 Re: SDP
Sjecas li se ti Antimobinga, podsjeca li te ovo pisanje na nekogaadnan_hz wrote:Lokman pise samo da bi pisaoDaj napisi nesto konkretno bez spinovanja. Pises po svome, i ne pratis u kojem smjeru ide diskusija.