Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
It_is_a_Leclerc wrote:Koliko će NS imati u Parlamentu FBiH? I iz kojih tačno izbornih jedinica?
Za sada sigurna 4 mandata uz tendenciju na 5.
Jedan direktni iz 411 (Sabina Ćudić) to je skoro sigurno i drugi - koji je klimav iz 407 (Nasiha Pozder).
Dakle, ili 1+3 ili 2+2.
Sa kompenzacijske liste za ovaj nivo skoro sigurno ulaze Mirsad Čamdžić iz Gračanice i Amela Kuskunović iz Sarajeva.
palermo wrote:Iako nisam nešto posebno zainteresovan za rezultate u KS, a nisam ni glasač Naše stranke, moram reći da je bilo zanimljivo čitati ovu forumsku raspravu. Baš onako zanimljivih analiza, rekao bih sastala se forumska elita (ovo bez imalo sarkazma, da me netko ne bi pogrešno shvatio).
Nego, ovo sam hotio reći, stalno se nekako provlači teza da su glasači kažnjavali stranke zbog koalicije sa SDA: Ta teza nije samo netačna, nego je ono baš duuuboooookooooooo netačna. I vrlo se lako može argumentirati
Probaj, koja stranka je nakon koalicije sa SDA imala slican rezultat?
Pazi, ja rekoh, nisu glasačio kažnjavali stranku zbog koalicije sa SDA, to je nešto sasvim drugo od ovoga što si ti napisao. Koalicija sa SDA je zapravo samo razgolitila sve slabosti tih stranaka (mislim stranaka, SDP je zaprvao jedina stranka o kojoj se , u ovom kontekstu može ozbiljno govoriti, ostalo su bila stranke jednog lica). Glasači su kažnjavali slabosti tih stranaka (odnosno mogli su ih jasno prepoznati) I one su kažnjavane zbog tih slabosti., a ne zbog koalcije same po sebi
Mislim, nije sad Atalanta kriva što je zabila osam komada
SimkeA wrote:Ljudi, gospodo, gradjani, drugovi.... De popustite malo. Glasali za NS a onda salva kritika, lazni ovi oni, a ni 48.sati nije proslo od izbora. De samo za trenutak razmislite da li prosjecan glasac SDA ovako razmislja i pise nakon sto glasa za NJIHA!
Pa vidjeli ste onog poremecenog Bakireeeee, Sebijaaaaa ili ono tekbiranje usred pobjednickof govora. Nece gradjanska opcija daleko stici sa vako muhanatim i strankama i glasacima.
SimkeA wrote:Ljudi, gospodo, gradjani, drugovi.... De popustite malo. Glasali za NS a onda salva kritika, lazni ovi oni, a ni 48.sati nije proslo od izbora. De samo za trenutak razmislite da li prosjecan glasac SDA ovako razmislja i pise nakon sto glasa za NJIHA!
Pa vidjeli ste onog poremecenog Bakireeeee, Sebijaaaaa ili ono tekbiranje usred pobjednickof govora. Nece gradjanska opcija daleko stici sa vako muhanatim i strankama i glasacima.
Tako im je grah pao. Nekoliko puta sam to na temi rekla. Njihivi glasaci imaju visi intelektualni nivo , vece zahtijeve i pitanja. A, sve je to NISTA u odnosu ma normalnu drzavu i normalan pokiticki zivot. Nego je nama SDA toliko spustio kriterijune sa korupcojom i nepotizmom da i ne kritiziramo puno. I SDP ima vjerno glasacko tijelo. Sta fanaticnije od komunjare yugonostalgicara?
Izbijen je "alat" sda za sastavljanje vlade i to u vidu sbb-a (gotovo prepolovljeni) boss-a (od tri - ostao 1) i bps poslat u kosaru kod zaBIH.
Dakle, Pedja, ova prilika se NE SMIJE propustiti!!!!!
Progutajte ponos(svi buduci koalicioni partneri) i preuzmite ovaj titanik jer odosmo svi u helac!
Nek KS bude vodilja svima u BIH kako moze i treba da bude.
Onda iduci ciklus "POMESTI" ovu lopovsko-familijarnu bagru.
video wrote:Izbijen je "alat" sda za sastavljanje vlade i to u vidu sbb-a (gotovo prepolovljeni) boss-a (od tri - ostao 1) i bps poslat u kosaru kod zaBIH.
Progutajte ponos(svi buduci koalicioni partneri) i preuzmite ovaj titanik jer odosmo svi u helac! Nek KS bude vodilja svima u BIH kako moze i treba da bude.
video wrote:Izbijen je "alat" sda za sastavljanje vlade i to u vidu sbb-a (gotovo prepolovljeni) boss-a (od tri - ostao 1) i bps poslat u kosaru kod zaBIH.
Progutajte ponos(svi buduci koalicioni partneri) i preuzmite ovaj titanik jer odosmo svi u helac! Nek KS bude vodilja svima u BIH kako moze i treba da bude.
Ovo ti bogami malo ima veze sa BiH, al eto.....-
Ma ponijelo me malo, ustvari malo vise priznam, jer se ukazala sansa koja se ne bi smijela nikako propustiti.
Ako postanemo kalifornija , ravnamo Ivan, svakao nas ubi ovaj lonac zimi. Samim tim eto i vas Vamo
Ovo ti bogami malo ima veze sa BiH, al eto.....-
Ma ponijelo me malo, ustvari malo vise priznam, jer se ukazala sansa koja se ne bi smijela nikako propustiti.
Ako postanemo kalifornija , ravnamo Ivan, svakao nas ubi ovaj lonac zimi. Samim tim eto i vas Vamo
Može
Nažalost, ja se bojim da se ovo samo još jedan prilog političkoj i svakoj drugoj iscjepkanosti bosanskohercehgovačkog bića. Već sam rekao, meni ovo jeste zanimljivo čitati, što bi se reklo napeto je, al napet je i el classico . Al da me se dotiče nešto, jok, mislim zašto bi mene doticale postizborne vratolomije ili nevratolomije stranaka koje nemaju namjeru dalje od Tarčina (ako im i to nije daleko)
Tako im je grah pao. Nekoliko puta sam to na temi rekla. Njihivi glasaci imaju visi intelektualni nivo , vece zahtijeve i pitanja. A, sve je to NISTA u odnosu ma normalnu drzavu i normalan pokiticki zivot. Nego je nama SDA toliko spustio kriterijune sa korupcojom i nepotizmom da i ne kritiziramo puno. I SDP ima vjerno glasacko tijelo. Sta fanaticnije od komunjare yugonostalgicara?
problem je sto je jugonostalgicara sve manje (majka priroda) a mladih SDAovaca sve vise i vise...imam osjecaj da sto ih manje zelis,oni se vise kote
zavladala epidemija SDAovaca u drzavi...ocito je samo njima dobro ovdje
svi u napad wrote:Bravo Cypruse. Nisam ja tebe krivo razumio. Sve si tako lijepo napisao da ja samo mogu ponoviti moj savjet NS-u: bolje vam je 2 sata slusati Cyprusa nego da vas odbor sjedi 7 dana i palamudi u supljo. Zaista si na ovoj temi briljirao i potvrdio da tvoje vrhunske analize i ocjene nasih fudbalera nisu slucajne. Hvala ti jos jednom sto pokusavas objasniti nedodirljivim clanovima NS sta im je uloga i u kojem pravcu trebaju ici. Ja cu ih svojim glasanjem za njih podrzati u tom pravcu. Zivjeli
bujrum i tebi i cyprusu u centralu,vrata su svima otvorena...napisite svoje prijedloge i vidjenje i pravac na razgovor kod NS "prvaka" ?
savjetovanje preko foruma niti je kada bilo,niti ce kada biti prihvatljivo i legitimno...legitimno moze biti samo u kontekstu teme i diskusije,sto i jeste,cyprus pise dobre komentare ali to nije i nece oslikavati pravac kretanja NSa...ima NS puno pametnijih ljudi od raje sa foruma...NS "iza kulisa" podrzavaju mnogi intelektualci ,od kojih se nekada traze savjeti i pravac djelovanja...Pedja je dokazao do sada da zna odabrati stranu i upraviti stranku u pravom smjeru...a ljudi ko ljudi,ljudi su kvarna roba,nije lahko biti balans i voditi stranku i boriti se protiv ljudskih sujeta a da nikoga ne uvrijedis...tu Pedji najvise skidam kapu,na njegovoj smirenosti
Ako procitas sta si napisao pa po mogucnosti izbrojis do 1000 shvatices sta su ti Madner i Katarina napisali. Necu ulaziti u polemiku sa tobom jer si kratkog fitilja (sto se vidi iz podvucenog) ozbiljni ljudi koji se bave politikom ne podcjenjuju narod a pogotovo ne forumase jer ovdje ima jako potkovanih forumasa. Hvala ti na pozivu i meni i Cyprusu i taj dio da nije ironicen bi bio onaj pravi odgovor kako bi neko ko se aktivno bavi politkom odgovorio ali tvoj kratki fitilj i narcisoidnost su to pokvarili jer poslije dolazi elitisticko podcjenjivacki dio "puno pametnih ljudi" nepoznavajuci uopste Cyprusa i mene. Vjeruj da se ja i Cyprus (predpostavljam na osnovu komentara) ne ljutimo jer mi smo simpatizeri i glasaci NS. Ja sam jedino ove godine napravio izuzetak glasajuci za Komsica. Meni je drago da Pedja cita ove komentare jer se ovdje zaista (pogotovo na ovoj temi) moze dosta pametnog procitati. Ima ona narodna koja kaze "ko ne cita taj je ruzan."
Ja iako nisam clan stranke jesam simpatizer i u zadnja dva ciklusa sam glasao za NS izuzev za clana Predsjednistva. Ovom prilikom cestitam NS na osvojenim glasovima tj. na izbornim rezultatima i zelim da ih vidim u vlasti jer je vrijeme za akciju. Tebi zelim puno zdravlja uz nadu da ces sa godinama postati stalozeniji i mudriji a ne ko uvrjedjena mlada. Zivjeli.
P.S - Citajte sta vam kazu Katarina (vjerni stranacki glasac i vjerovatno clan stranke) i Madner (covjek iskustva koji stalozeno objasnjava i predlaze).