SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#33901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

tempuser wrote:Da im naprave vile i da ih sve redom skoluju na Oxfordu, pored tebe i tebi slicnih primitivaca, ksenofoba i rasista, opet ne bi imalo sanse.
Samo me interesuje jesu li ti etablirani gradjani dedu ili pradedu tretirali kao nizu klasu kad se dokotrljao u grad?
Halo ba smiri histeriju svoju dosadnu
Nebitan si lik pogledaj svoje kretenluke koje pises pa druge prozivaj
tempuser

#33902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:Ne kontam šta je to Romima u BiH uskraćeno, a da moja djeca imaju?!
Pravo na obrazovanje, zdravstvo, posao?
Jeste da spadaju u red ostalih, ali i moja djeca su u istom košu.
Ne kontam...?!
8-)
Oni su takvi, nomadski narod, vjekovima tako zive i puno prije nego su se kvaziurbani kao emancipovali, to je konstanta koju drustvo mora prihvatiti, a ne razlog za pozivanje na pogrom i prtjerivanje
vjeshalica

#33903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote:Ne kontam šta je to Romima u BiH uskraćeno, a da moja djeca imaju?!
Ne kontam...?!
8-)
Tema nisu Romi uopce
Neke stvari im jesu uskracene zbog ekonomske situacije u kojoj se nalaze
Uvijek ima ono ali
Licemjerstvo jr zajebana stvar pogotovo kad anonimus umisli da je bitna civija,ne odnosi se to na tebe da pogresno ne shvatis
tempuser

#33904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

vjeshalica wrote:
Halo ba smiri histeriju svoju dosadnu
Nebitan si lik pogledaj svoje kretenluke koje pises pa druge prozivaj
Nevista, rucka se hvataj, nece sam, ako se malo posvetis sebi, a ne meni, mozda se neko i zahebe pa sevapa zaradi, a i tebi za uhar bude...
Last edited by tempuser on 30/08/2019 09:19, edited 2 times in total.
vjeshalica

#33905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

mk ultra wrote:eno im u tarčinu kad se krene prema onom sarajevo resortu obnovljena kuća bila, full, sad ni prozora nema... gromobrani su ostali :mrgreen:
Lazes :mrgreen:
Mislim da se od gromobrana moze ušparati par markica
Naslovnica

#33906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Ne kontam...?!
8-)
Oni su takvi, nomadski narod, vjekovima tako zive i puno prije nego su se kvaziurbani kao emancipovali, to je konstanta koju drustvo mora prihvatiti, a ne razlog za pozivanje na pogrom i prtjerivanje
Možda su bili nomadski narod u nekim prijašnjim vremenima, takvi narodi više ne postoje, bar ne na tlu Evrope.
Evo, i da postoje, i da kažemo da su Romi o kojima mi pričamo (ovi u BiH) nomadski narod, opet ne kontam koja su im to prava time uskraćena ili koja bi im prava trebala biti uvažavana manje ili više nego bilo kojem stanovniku BiH?
tempuser

#33907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote:
Ne kontam...?!
8-)
Možda su bili nomadski narod u nekim prijašnjim vremenima, takvi narodi više ne postoje, bar ne na tlu Evrope.
Evo, i da postoje, i da kažemo da su Romi o kojima mi pričamo (ovi u BiH) nomadski narod, opet ne kontam koja su im to prava time uskraćena ili koja bi im prava trebala biti uvažavana manje ili više nego bilo kojem stanovniku BiH?
Kakvo neznanje?????
Kao sto vidi psotojes, i to je samo kod nas, na isti nacin i u cergama zive gdje kod da postoje.
Formalno im ne moraju nikakva prava biti uskracena, ali dovljoni su primitivci i rasisti tipa vjeshalica da ih tretiraju kao nizu rasu i gradjane drugog reda.
uglavnomja

#33908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:
uglavnomja wrote:

drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke :?:
nije ubadao da se brrani, u tijelo, u ruku, nego drito u vrat, da ubije
Upravo su takvi, koji se nikada ne tuku ili nemaju iskustva u tučama, najopasniji.
Njima toliko ovlada strah da ukoliko dobiju nadmoć, nemaju tzv. blokadu kada prestati tući i ne biraju sredstva pri tome.

a nema veze sto su njihova braca poznata po klanju po klanju ljudi, sto je internet pun tih snimaka, sto idu u dzamiju koja je jazbina takvih?

zasto se ovaj cigo sa snimka, brat, boji? a ocito se boji.

drugo, niti su se romi asimilirali u potpunosti, osim nesto malo izuzetaka

niti su se ova "braca" asimilirala

romi bar nesto rade da prezive, ovi drugi primaju pare na guzove
Last edited by uglavnomja on 30/08/2019 10:08, edited 1 time in total.
holowey

#33909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

apsolutno se slazem da su romi nomadski narod, idu gdje im je bolje za zivot... ne moze se ocekivati da je u tarcinu bolje nego na marindvoru pa je iluzorno ocekivati da se izgradnjom kuce van grada moze izmjestiti rome... oni ce se i dalje baviti cim stignu, sekundarnim sirovinama, kontejnerima, buvljom pijacom, kradjom, i tako to...

ako im se stvarno zeli pomoci, umjesto izgradnje kuce treba im obezbijediti kampere :D
drug_profi

#33910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Imas koliko hoces ljudi romskog porijekla koji su se uklopili u drustvo, skolovali, postali bitni.
zato sto su izabrali put rada i truda.

Ovi drugi koji odbijaju da rade za mene i nezasluzuju drugaciji tretman od toga da ih smatam ljudima nize vrijednosti. U najmanju ruku.
Naslovnica

#33911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote:[quote="Naslovnica"Ne kontam šta je to Romima u BiH uskraćeno, a da moja djeca imaju?!
Ne kontam...?!
8-)
Kakvo neznanje?????
Kao sto vidi psotojes, i to je samo kod nas, na isti nacin i u cergama zive gdje kod da postoje.
Formalno im ne moraju nikakva prava biti uskracena, ali dovljoni su primitivci i rasisti tipa vjeshalica da ih tretiraju kao nizu rasu i gradjane drugog reda.[/quote]
Ti Romi koji žive u tzv čergama su u izrazitoj manjini u odnosu na one koji imaju relativno stalno mjesto stanovanja, recimo Kanton Sarajevo.
Daleko od toga da su naši Romi nomadi, toga više skoro pa nema.
vjeshalica

#33912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Image
Naslovnica

#33913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

holowey wrote:apsolutno se slazem da su romi nomadski narod, idu gdje im je bolje za zivot... ne moze se ocekivati da je u tarcinu bolje nego na marindvoru pa je iluzorno ocekivati da se izgradnjom kuce van grada moze izmjestiti rome... oni ce se i dalje baviti cim stignu, sekundarnim sirovinama, kontejnerima, buvljom pijacom, kradjom, i tako to...

ako im se stvarno zeli pomoci, umjesto izgradnje kuce treba im obezbijediti kampere :D
Zar nismo onda svi nomadi?!
I ja idem gdje mi je bolje za život, ne živim u Hadžićima nego bliže centru, zbog posla bih se mogao možda i preseliti u Zenicu.
:lol:
holowey

#33914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

cek cek cek...kako to kuca zalosti zabrdje a pise se da terorisu vojnicko polje?
JThomas

#33915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

https://klix.ba/vijesti/bih/inspekcija- ... /190830021

izgleda da je bar 20ak prešlo na komentare sa uobičajenih radnih obaveza :lol:

Zalosno je nanijeti ovakvu stetu firmi bez razloga. Sve sto par djece dodje vec bolesno od kuce, i onda zavlada takozvana i naucno dokazana zaraza histerijom i panikom. Zato i ne mogu naci nikakvu bakteriju koja poveziva slucajeve.
wewa

#33916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

jest vala, sram bilo djece koja su se razboljela, nasli su dje ce!
vjeshalica

#33917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

holowey wrote:cek cek cek...kako to kuca zalosti zabrdje a pise se da terorisu vojnicko polje?
Kakve to veze ima,mozda imaju tamo bolje uslove da prime ljude na zalost i tehvid jer ce biti sigurno puno zena i slicno takvih je milion primjera,neko u dzamiji neko u kuci...to ne znaci da nisu nastanjeni na VPolju
vjeshalica

#33918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

JThomas wrote:https://klix.ba/vijesti/bih/inspekcija- ... /190830021

izgleda da je bar 20ak prešlo na komentare sa uobičajenih radnih obaveza :lol:

Zalosno je nanijeti ovakvu stetu firmi bez razloga. Sve sto par djece dodje vec bolesno od kuce, i onda zavlada takozvana i naucno dokazana zaraza histerijom i panikom. Zato i ne mogu naci nikakvu bakteriju koja poveziva slucajeve.
Sad ce gazda novi koncept da otvori i to ce pomahnitala stoka sdaovska da izreklamira i pohvali kako gazddu tako i objekat
Nihad helac obicni kriminalac i drvosjeca
Djeca se nisu potrovala od cedevite vec od vode neispravne a i zna se kakve vode i sta se pomijesalo u vodi
Fujjj od koga prave zrtvu
Last edited by vjeshalica on 30/08/2019 10:33, edited 1 time in total.
vjeshalica

#33919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

uglavnomja wrote:
Ommadawn wrote:
uglavnomja wrote:

drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke :?:
Upravo su takvi, koji se nikada ne tuku ili nemaju iskustva u tučama, najopasniji.
Njima toliko ovlada strah da ukoliko dobiju nadmoć, nemaju tzv. blokadu kada prestati tući i ne biraju sredstva pri tome.

a nema veze sto su njihova braca poznata po klanju po klanju ljudi, sto je internet pun tih snimaka, sto idu u dzamiju koja je jazbina takvih?

Romi to nesto sto rade pretezno je sa one strane zakona ukljucujuci i paljenje penzionerki
Cega se brat rom boji?
Kaze stanodavac da se boji Roma jer su veoma problematicni pa je dao pedalu roditeljima ova dva djeteta?
I gdje imas dokaz da oni kolju?
De ba ohladi
uglavnomja

#33920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

da je bilo ko drugi napisao komentar - dobio bi odgovor

ali vjesalica :-)
JThomas

#33921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

većina komentara je bila na fonu ciganska posla dok niste vidjeli da su vehabije na drugoj strani. onda je malo stalo i rasteretilo jednu "braću" a opteretilo drugu. vješalica je samo dosljedna :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#33922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

drug_profi wrote:Imas koliko hoces ljudi romskog porijekla koji su se uklopili u drustvo, skolovali, postali bitni.

Ovi drugi koji odbijaju da rade za mene i nezasluzuju drugaciji tretman od toga da ih smatam ljudima nize vrijednosti. U najmanju ruku.
Ja znam par njih koji su postigli mnogo sa malo truda,....
Nazalost, vecina ne zeli da ide tim putem....
drug_profi

#33923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Zato ja s vremena na vrijeme ponavljam da je ovaj dogadjaj podigao razinu bezbjednosti u tom kraju.
S jedne strane bandit manje, s druge strane na vrijeme upoznavanje sa policijom.
drug_profi

#33924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

konektovan wrote:
drug_profi wrote:Imas koliko hoces ljudi romskog porijekla koji su se uklopili u drustvo, skolovali, postali bitni.

Ja znam par njih koji su postigli mnogo sa malo truda,....
Nazalost, vecina ne zeli da ide tim putem....
Naravno, kolicina potrebnog truda je uglavnom u obrnutoj srazmjeri sa inteligencijom.
Cigani uglavnom imaju jednu zivotnu skolu sa kojom rastu i ako su dovoljno inteligentni da na nju nakaleme i formalno obrazovanje sigurno mogu vise postici nego ja kao haustorce koje su ucili da bude fin i da se kloni loseg drustva.
Ommadawn

#33925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

uglavnomja wrote:
Ommadawn wrote:
uglavnomja wrote:

Tvoj brat/sestra i ti niste jedna te ista individua.
Post Reply