Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

UmaX

#33901 Re: Liverpool FC

Post by UmaX »

Nema nista od ove sezone. Previse losa igra zadnjih mjesec dana, previse izgubljenih bodova.

Nakon poraza od Cityja u PL, morali su sve pobijediti u PL, pa cak i Uniteda.
no_sekirli

#33902 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Jebaji ga, City ima prvi trofej, a tek je februar.

Nama ostaje jedino LP ove godine, izgleda da Klopp namjerno stedi igrace, sve je karte stavio na LP, PL je shasha :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#33903 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne možete tako gledati, mislim i ja da ćemo teško tj. da nećemo uhvatiti titulu ali ne treba još gaće skidati.

Maraton je ovo, ako ste očekivali sezonu bez poraza il nešto slično, jebi ga...
BHF_Manijak

#33904 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma sve pet brate, samo nemojmo se zavaravati da ovo valja ili da necemu vodi. Realno City je kao kompletna ekipa masinerija za ove.
Od igre do kadra. Moze neko reci pa oni imaju vise poraza, vise kiksali ha hu, da, ali tih par utakmica, ali u globalu sezonu gledano mnogo bolji fudbal igraju.

I ne donosim samo zakljucak na osnovu uzorka od ove utakmice ili njih 5, odavno vec to govorim.

Mozemo sada ulaziti u diskusiju zasto je City toliko jaci, ali ja bih rekao prvenstveno radi tvrdoglavog Svabe na klupi. Izbor igraca koje je doveo, nedovodjenje nikoga na zimu, sve su njegove odluke.
Opet ponavljam ne mozes dovesti Shaqirija iz Stokea koji ispadne i fol jurisati na titulu, makar i za Kup da ti alternativa bude.
Pustiti Clynea, nikog ne dovesti na beku, nemati kreativca u vezi, nemati pravu alternativu za sve i jednog od one naprijed trojice itd...

Ovoj ekipi po meni da bi bila konkurentna (ova sezona je luda po mnogo cemu, a realno je da se ranije trebalo ispasti iz utrke za titulu odnosno pasti barem na drugu poziciju) fale jos 2-3 bas bas klasna igraca.
Znam da to kosta, al' jebi ga ulazu i ostali, a jos se pri tome ne qrce da su zabiljezili najvecu ZARADU u historiji fudbala.
I nije ovo Kloppov prvi prelazni rok, pa da kazes "gradi ekipu".
Ono sto vise boli od sirine ekipe jeste sto je on pojedinim imbecilima super zadovoljan ala Lovren, Henderson, iako su to skartovi za borbi 6.- 2. pozicije. :oops: Dakle ne pomislja da ih mijenja, pojaca se, jer misli da sa njima moze super stvari ostvariti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33905 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Čekaj, zar nije prije utakmice i bod danas bio dobar?
King_Kenny

#33906 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Do danas sam imao više vjere da ćemo osvojiti; sad već teško, osim ako City opet ne zapadne u krizu.
United se bio namjestio danas da se uzme, ali skoro da nismo ozbiljnu šansu napravili.
Bez Firmina, ona dvojica kao muha bez manea. Blijedo izdanje Salaha, pored njega Shaw ispade vrhunski lijevi bek.

Mnogo bolje smo odigrali protiv Bayerna; ovo danas je bilo kriza.

Bodovi:

Van Dijk 3
Matip 2
Fabinho 1
Edin H.

#33907 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

AmiĐa_Idriz wrote:Ne možete tako gledati, mislim i ja da ćemo teško tj. da nećemo uhvatiti titulu ali ne treba još gaće skidati.

Nije Liverpool izgubio danas :D
AmiĐa_Idriz

#33908 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Edin H. wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ne možete tako gledati, mislim i ja da ćemo teško tj. da nećemo uhvatiti titulu ali ne treba još gaće skidati.

Nije Liverpool izgubio danas :D
Ma haman pa i jes :mrgreen:
Tomahawk11 wrote:Čekaj, zar nije prije utakmice i bod danas bio dobar?
Ma ostaje gorčina zbog dešavanja u Unitedu, mada to je nama najteže gostovanje, jebiga.
no_sekirli

#33909 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nismo izgubili, ali nakon zavrsene tekme i svega sta je njih zadesilo, a mi ne napravismo sanse cijelu utakmicu, naravno da sam razocaran.
Ponisten im gol, a mi smo uzimali bodove na gore offside 3 puta.
Imali su jos sansi, puno konkretniji od nas.
Nisam ja nezadovoljan bodom, ali kad sam vidio da su ovi tarabe teze, ubija me cinjenica da smo mi i mozda vece tarabe :lol:
Klopp je u nekim situacijama genijalac, ali u puno njih je totalni amater, i sa manjkom hrabrosti.
Proslu sezonu, kad je sve bilo na maksimalni heavy metal, nitko mu rijeci nije rekao ni za izgubljeno finale LP, ni za lose mjesto u PL. Svi smo vidjeli da je zalaganje bilo na max.
Ove sezone, kada je dobro i potrosio, i napravio ekipu kakvu je htio, uz situaciju da je prakticki vec sada mogao imati PL u dzepu, moze se desiti da na kraju popusi sve.
Navijaci ne vole kalkulacije, kukavicku igru, simulacije.
AmiĐa_Idriz

#33910 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Laporte and Fernandinho both “felt something, muscular, they will be out for some weeks.”
Eto nade opet. Bez Fernandinha je to druga ekipa skroz, prošli put su bez njega imali onaj loš niz.

Hajmo rasuti Watford :)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33911 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Gerro wrote:Ubit cemo ih.

0-0
Da se citiram. :mrgreen:

Budite sretni da dijelite forum sa ovakvim znalcem kao sto sam ja. :wink:

Sto se tice ovih povreda Fernandinha i Laportea valjda je jasno da Fraudiola laze oko toga i prebacuje pritisak na nas.

Dobiti sve do utakmice sa Bavarcima je kljuc uspjeha.
HarunKovac

#33912 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Gerro wrote:
Gerro wrote:
Pobijedimo sve u PL do Bayerna, idemo po PL, u suprotnom LP :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#33913 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Sumnjam da bi ih vadio u sred finala samo da bi nas slagao, uostalom nije Pep taj tip. A i ovih 120 minuta danas im sigurno neće pomoći.

Gledam raspored, nema šta, ako se šta misli moramo uzeti sve do reprezentativne pauze, a to zvuči ovako:

- Watford - kući

Očekujem dobru predstavu, ove sezone se nekako nakon kikseva u 90% slučajeva dobro odreaguje u idućoj utakmici, nešto kontam da bi mogla (uostalom i trebala zbog povratka kohezije) biti utakmica kao ona protiv Bournemoutha na Anfieldu, Watford je jako dobar ove sezone ali i mi smo, na Anfieldu moramo to odraditi.

- Everton - kod njih

Jasno je da će se bacati na glavu da nas zakinu, ali nisu nikako u formi zadnjih par mjeseci, baš loše igraju ali to u derbiju ništa ne znači, ali eto nekako smo ko i navikli više da kad nas ne ide protiv njih nekako kako tako utrpamo gol. Sigurno da će još ekstra motivisaniji biti za revanširanje onog Origijevog gola.

Potom idu Burnley kući i Fulham u gostima. Mislim da je solidan raspored do pauze u kojem se moraju uzeti maksimalnk bodovi, moraju jednostavno. Jednim okom pratiti i Manchestu, možda kiksaju gdje.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33914 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

HarunKovac wrote:
Gerro wrote:
Gerro wrote:
Pobijedimo sve u PL do Bayerna, idemo po PL, u suprotnom LP :mrgreen:
Pa ono, to je i moje razmisljanje, samo sto ja vjerujem da uzimamo oba trofeja. :thumbup:

Ovom Bayernu cemo minimalno 2 dati na njihovom terenu. Smijesna ekipa.
drug_profi

#33915 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ljudi, Liverpul se treba resteovati.
Da ne bi Virgila, fasovali bi bar dva.
A jos za 100 godina ne bi sanse gore napravili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33916 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

Klopp prilikom pozdrava sa Solskjaerom: Kakvo sr**je od utakmice
:mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#33917 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi wrote: Da ne bi Virgila, fasovali bi bar dva.
Virgil van Dijk vs Manchester United

76 passes - 89% success
4 clearances
2 blocks
6 aerial duels won
0 losses of possession
0 errors
0 fouls conceded
Ubjedljivo najbolji i najkonstantniji igrač Liverpoola od onog debija protiv Evertona, jebena klasa i bez premca najbolji stoper Prema, on, pa jedno 10 praznih pozicija.

Slabo pamtim nekog igrača u zadnje vrijeme da je imao instant impact na ekipu.

Plus, veliki Becker:
Not since the 2009/10 season have Liverpool had a goalkeeper keep 15 clean sheets in one campaign.
Njih dvojica vrijede svakog novčića potrošenog.
Vitoo

#33918 Re: Liverpool FC

Post by Vitoo »

Topi se...sto blize proljece
UmaX

#33919 Re: Liverpool FC

Post by UmaX »

Virgil jede asfalt, vrlo pouzdan igrac.
AmiĐa_Idriz

#33920 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Trenutno na kladionicama poprilično uvjerljivo vodi za igrača sezone u Premu.
Gandalf

#33921 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

sljedeće kolo šeici nas prestižu, igra nam je dječija čitanka, teško ćemo sa ovakvim kloppovskim sistemom igre dobiti ikoga do kraja sezone

klopp polagano postaje mourihno i to onaj lošiji murinjo iz ovog drugog dijela karijere gdje mu ekipe koje vodi nisu mogli postići gol ni iz prekida

ziheraški fudbal, štreberski pasovi, čuva se vlastiti gol, mlaka inicijativa pred protivničkim golom, kukavička igra ; to su karakteristike klopovisanja u ovoj godini a polagano se ispada iz svih takmičenja i udaljava se od titule koja je pred novu godinu izgledala tako realna i blizu

ko te ne zna klope, skupo bi te platio
drug_profi

#33922 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Nije isključeno da bude još rezultatskih iznenađenja i kod Sitija i Liverpula.
Međutim Liverpul mora pronaći svoju igru. U jednom trenutku su imali i bolju gol razliku i 7 bodova rpednosti. Sad se sve svelo na ovaj jedan bod.
Gandalf

#33923 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

..... i nikakvu igru, mene ta nikakva igra više zabrinjava, sa onim borbenim Liverpoolom moglo se stići i prestići svašta

ovogodišnji liverpool je ubleha i fora, pa dokle se uspije proturati fora i šuplja
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33924 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

Watford cemo unistiti. Ubjedjen sam
AmiĐa_Idriz

#33925 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ubleha i fora najbolja sezona otkako je Liga u ovom formatu. Haj dobro.
Post Reply