SDA i HDZ su veceras izgubili izbore.DonieBrasco wrote:SDA na ovim izborima mora da ide zajedno sa HDZ to je jedino rjesenje.
SDA-All about
-
megaman4
#33876 Re: SDA-All about
-
palermo
#33878 Re: SDA-All about
ma ne zavlačim ništa...samo imam svoje mišljenje i na forumu ga iznosimzippoo87 wrote:@palermo
mislim da namjerno ovdje zavlacis...iz tebi znanih razloga
..
- N.N.
#33879 Re: SDA-All about
HDZ ce da razvali u svome toru.
SNSD isto tako.
SDA se rasparcala i na izborima ocekujemo SDA, A SDA, PDA, PickamaterinaDA, NEzavisni a godinama zavisni od SDA i td td

SNSD isto tako.
SDA se rasparcala i na izborima ocekujemo SDA, A SDA, PDA, PickamaterinaDA, NEzavisni a godinama zavisni od SDA i td td
-
DonieBrasco
#33880 Re: SDA-All about
Dodik, Covic, X osoba iz bosnjackog naroda = kraj za BiH, ako je X osoba opet neko iz SDA onda je to jos gori scenario.N.N. wrote:HDZ ce da razvali u svome toru.
SNSD isto tako.
SDA se rasparcala i na izborima ocekujemo SDA, A SDA, PDA, PickamaterinaDA, NEzavisni a godinama zavisni od SDA i td td![]()
HDZ ce biti tesko poraziti jer nema drugog kandidata sem Komsica da se suprotstavi Covicu.
-
zippoo87
#33881 Re: SDA-All about
pa sto mi onda ne odgovori na pitanje ?palermo wrote:ma ne zavlačim ništa...samo imam svoje mišljenje i na forumu ga iznosimzippoo87 wrote:@palermo
..
-
megaman4
#33882 Re: SDA-All about
Mozda ce HDZ uzeti ali u RS-u Dodik vise nije tako mocan kao ranije. Medjutim, pad SDA ne odgovara nacionalistima, jer ce povuci u septicku jamu odmah i HDZ i SNSD.N.N. wrote:HDZ ce da razvali u svome toru.
SNSD isto tako.
SDA se rasparcala i na izborima ocekujemo SDA, A SDA, PDA, PickamaterinaDA, NEzavisni a godinama zavisni od SDA i td td![]()
Kako god, promjene se desavaju i polako ljudi pocinju shvatati i konzumirati svoje demokratsko pravo da se bore.
Ljudi su se poceli buditi.
-
palermo
#33883 Re: SDA-All about
Pa odgovorio sam u ranijim postovima...ali evo da ti ponovim, ne trebaš ti poraziti SDA, ti trebaš poraziti sistem vrijednosti koji vrijedi u ovoj državi, a to možeš samo ako ponudiš nešto bolje odnosno ponudiš nešto što može okupiti većinu ljudi......zippoo87 wrote:pa sto mi onda ne odgovori na pitanje ?palermo wrote:ma ne zavlačim ništa...samo imam svoje mišljenje i na forumu ga iznosimzippoo87 wrote:@palermo
..
Na antiSDA-ovskoj platformi niti ćeš poraziti SDA niti ćeš poraziti sistem vrijednosti....da sad uopšte ne ulazim u to kakve su šanse da poraziš SDA a ostaviš HDZ...
-
zippoo87
#33884 Re: SDA-All about
ti pises a nista ne kazujespalermo wrote:Pa odgovorio sam u ranijim postovima...ali evo da ti ponovim, ne trebaš ti poraziti SDA, ti trebaš poraziti sistem vrijednosti koji vrijedi u ovoj državi, a to možeš samo ako ponudiš nešto bolje odnosno ponudiš nešto što može okupiti većinu ljudi......zippoo87 wrote:pa sto mi onda ne odgovori na pitanje ?palermo wrote:
ma ne zavlačim ništa...samo imam svoje mišljenje i na forumu ga iznosim
Na antiSDA-ovskoj platformi niti ćeš poraziti SDA niti ćeš poraziti sistem vrijednosti....da sad uopšte ne ulazim u to kakve su šanse da poraziš SDA a ostaviš HDZ...
pa ko je napravio ovaj sistem vrijednosti ako nije SDA ?
oni ovo kreiraju 23 godine i ovaj frankestajn se moze fakturisati najvise njima...jer su odmah nakon rata bili puno jaci i mogli su od ove drzave napraviti Svicarsku...ali kriminal im je bio preci
i u svakom mandatu mogu napraviti sta hoce ali im je opet kriminal preci
ti ovdje pises o SDA i HDZu kao o nekoj idologiji...to je potpuno fulanje poente...oni se bave kriminalom a ne politikom i sva njihova interna sranja oni fakturisu nama gradjanima i ubijaju nas u pojam,sto finansijski,sto psihicki
ovdje je dovoljno da stranke punude da ce pocistiti sra*nja od SDA i eto odmah pomaka
Last edited by zippoo87 on 28/02/2018 23:55, edited 1 time in total.
-
palermo
#33886 Re: SDA-All about
dobro drug moj....sretno...zippoo87 wrote: ti pises a nista ne kazujes
oni ovo kreiraju 23 godine i ovaj frankestajn se moze fakturisati najvise njima...jer su odmah nakon rata bili puno jaci i mogli su od ove drzave napraviti Svicarsku...ali kriminal im je bio preci
ti ovdje pises o SDA i HDZu kao o nekoj idologiji...to je potpuno fulanje poente...oni se bave kriminalom a ne politikom i sva njihova interna sranja oni fakturisu nama gradjanima i ubijaju nas u pojam,sto finansijski,sto psihicki
ovdje je dovoljno da stranke punude da ce pocistiti sra*nja od SDA i eto odmah pomaka
-
yoyo13
#33887 Re: SDA-All about
Samo ovako javno da se naserem usta svima iz SDA...od omladine do seniora
da Bog da im gorilo sve u kuci lopovsku im majku jebem
-
DonieBrasco
#33888 Re: SDA-All about
@palermo jesi li za SDA, tebi oni OK, sve super ovo stanje u drazavi, da nastave gdje su stali ?palermo wrote:dobro drug moj....sretno...zippoo87 wrote: ti pises a nista ne kazujes
Pises o nekom sistemu koji treba da se mjenja, SDA da ga mjenja ? Evo ih 23 godine i sta sad - neka ih jos da oni mjenjaju sistem kao bice bolje ?
-
palermo
#33889 Re: SDA-All about
haj još tebi da odgovorim pa da idem spavati, ja sam za društvo koje će preferirati znanje, kvalitet...za društvo u kojem postoji socijalna pravda, za društvo u kojem postoji vladavina prava......dakle, ja sam za onog ko mi pruži makar nadu da će to ostvariti i uvjeri me da zna kako će to postići.......da li je to SDA, SDP; PDP, MDS, KZS.....moram ti reći da mi je prilično svejedno....DonieBrasco wrote:@palermo jesi li za SDA, tebi oni OK, sve super ovo stanje u drazavi, da nastave gdje su stali ?palermo wrote:dobro drug moj....sretno...zippoo87 wrote: ti pises a nista ne kazujes
Pises o nekom sistemu koji treba da se mjenja, SDA da ga mjenja ? Evo ih 23 godine i sta sad - neka ih jos da oni mjenjaju sistem kao bice bolje ?
-
daddy-kool
#33890 Re: SDA-All about
Ovo je dobro pitanje, a istina je da ne idu suštinski protiv SDA, nego bi samo da oni budu SDA nekom narednom mandatu.palermo wrote:
Zašta se naša opozicija bori......na čemu okuplja ljude (odnosno pokušava) na ideji, idemo svi protiv SDA. Ne vjerujem u uspjeh takve platforme.......
Suština jeste u promjeni sistema vrijednosti, odvajanju politike od države. A to još nismo imali prilike gledati.
-
DonieBrasco
#33891 Re: SDA-All about
Pricajte vi sta hocete ali SDA, HDZ pa i mnogi ostali ne mogu postati dobri ljud preko noci i praviti bolju buducnost. U fazonu krali smo 23. godine i pravili sranja, sada idemo da radimo za narod. Kao neko kao sto su oni moze da okrene plocu i pravi taj novi sistem o kojem pisete.
Pa ovdje nikad nece zavladati pravna drzava samo radi njih. Nema sanse, trebaju temeljene promjene.
Pa ovdje nikad nece zavladati pravna drzava samo radi njih. Nema sanse, trebaju temeljene promjene.
-
megaman4
#33892 Re: SDA-All about
Sto je jos interesantnije sve je vise onih koji ne zele s njima koalirati jer nemaju sta vise ponuditi sem blokada i protesta ljudi zbog nikakve politike koju provode jos od 1990 godine.DonieBrasco wrote:Pricajte vi sta hocete ali SDA, HDZ pa i mnogi ostali ne mogu postati dobri ljud preko noci i praviti bolju buducnost. U fazonu krali smo 23. godine i pravili sranja, sada idemo da radimo za narod. Kao neko kao sto su oni moze da okrene plocu i pravi taj novi sistem o kojem pisete.
Komunisti su pali nakon 50 godina vladavine. Ovi ce izgleda brze pasti nego sto su se nadali.
-
putokaz1
#33893 Re: SDA-All about
Ako SDA Padne ko će ih Zamjeniti
-
megaman4
#33894 Re: SDA-All about
Paste ce oni svi zajedno. Nema HDZ-a bez SDA i obrnuto. U ljubavi su od 1990. Zar ne mislis da ce HDZ-u odgovarati slaba SDA? Naravno da nece jer su bili dosad gospodari zivota i smrti u federaciji i radili su sta su htjeli.putokaz1 wrote:Ako SDA Padne ko će ih Zamjeniti
HDZ bi htio nakon svega sa SBB-om ali oni nisu relevantan faktor kao SDA.
Jedino ostaje da obje stranke odu u opoziciju i da prepuste mjesto.drugima koji ce moci promijeniti stvari.
- MOSALJOZE
#33895 Re: SDA-All about
A bas me zanima kako bi vi formirali vlast u FBIH bez HDZ-a.Dakle konkretno bez šuplje.
-
putokaz1
#33896 Re: SDA-All about
90+HSP+Boljitak+PS+HKDU+HSS+HS+ Nemogu ni 2% Zajendo
- Dozer
#33897 Re: SDA-All about
Evo tema za moguce opcije, nacine, strategije, pa opletite. spasa-nam-ipak-nema-t149258.html
Samo, bilo bi ok da se prvo iscita postojece na temi, da se ne ponavljaju stvari 100x...
Samo, bilo bi ok da se prvo iscita postojece na temi, da se ne ponavljaju stvari 100x...
-
zippoo87
#33898 Re: SDA-All about
http://bnn.ba/vijesti/policija-vrsi-ist ... 000-laznih
njima glasacka masinerija a nama novi porezi i pljackanje
i opet ima cobanije koja ce braniti SDA i to javno
lobotomija teska
njima glasacka masinerija a nama novi porezi i pljackanje
i opet ima cobanije koja ce braniti SDA i to javno
lobotomija teska
Federalna uprava policije, kantonalne policije, pojačane sa Obavještajno sigurnosnom agencijom, rade na rasvjetljavanju "slučaja organizovanja protesta u Federaciji BiH". Iako su istakli da tokom cijelih protesta nije bilo niti najmanjeg incidenta, prve ljude policije, koji su postavljeni ispred Stranke demokratske akcije (SDA), zanima ko stoji iza protesta i ko je demobilisane borce prebaciovao autobusima: iz Krajine u Sarajevo, iz Bugojna u Tuzlu i slično. Kažu - radilo se o pokušaju izazivanja haosa. Ipak, sve policije, javne i tajne, do sada nisu pokušale odgonetnuti ko je, kako i kada na budžet Federacije BiH ubacio preko 200.000 lažnih boraca čime je izvršena: sistematska pljačka Federacije BiH, destabilizacija privrede, povećan broj nezaposlenih i odlazaka mladih te, na kraju, ukradeno 10 godina napretka ovog dijela Bosne i Hercegovine.
Stvar je vrlo jednostavna: bivši premijer Federacije BiH, Nedžad Branković, "autor" je puštanja tri uredbe, tiho objavljene i dojavljene tamo "gdje treba", nakon kojih se brojno stanje boračke populacije povećalo za preko 150.000 lažnih boraca. Branković je dvodecenijska SDA-ova perjanica koja je, očito je, vršila ubacivanje SDA-ove glasačke mašinerije na teret budžeta Federacije BiH.
Naravno u sklopu ubacivanja lažnih SDa-ovih "boraca", odnosno glasača, svoju kvotu ispunio je i njihov strateški i historijski koalicioni partner, HDZ koji je, također, participirao sa ubacivanjem sa više od 50.000 lažnoh "bojovnika" koji su ubačeni, na prevaru, na budžet Federacije BiH.
Postoji na hiljade dokaza ovoj, možda i najvećoj postratnoj prevari i pljački: naprimjer nekoliko stotina "boraca" uveeno je u pravo pod istim djelovodnim brojem i koji su, kao potvrdu da su bili "borci", dobili od dva-tri ista čovjeka. Takvih potvrda i djelovodnih borjeva ima iz Širokog Brijega, Travnika, Bugojna, Čapljine ali nijedna federalno-državna policija u ovome nije vidjela pljačku i sistematski finansijski zločin.
Cijela Bosna i Hercegovina, osim naše policije i obavještajnih agencija za stranačke poslove, zna da je rat u našoj državi okončan sa 350.000 boraca Armije Republike BiH i HVO-a. Danas ih ima 560.000. Nikada se nijedno tužilaštvo, nijedna policijska ili obavještajna struktura u Federaciji BiH ili BiH, nije upitala ko je, kada i kako ubacio 200.000 lažnih boraca na budžet Federacije BiH.
Time je izvršeno sistematsko pljačkanje države sa jedne, kupovanje stranačke mašinerije sa druge strane, slabljenje federalne privrede sa treće strane, odnosno zastoj u zapošljavanju mladih sa četvrte strane - jer umjesto na nova radna mjesta FBiH je deceniju davala novac za 200.000 lažnih boraca, tj. kupljenih glasača SDA i HDZ-a.
Međutim, na ovako očitu krađu ne samo novca, već posljedično i boračkih donacija, stanova, kredita, poticaja ali i boračke časti, do danas nijedna federalna ili državna institucija nije reagovala, niti je otvorila istragu protiv bilo koga već su, paradoksalno, počeli istraživati i progoniti prave borce zato što su tražili svoja prava i objavu registra svih imena koji se vode da su bili u Armiji Republike BiH ili HVO-u.
Sa objavom svih podataka tačno bi se, imenom i prezimenom, vidjelo kojih je 200.000 glasača SDA i HDZ-a godinama potkradalo državu, ko im je to omogućio, kada i kako. To je istraga za prave državne institucije, a nikako za uzurpirane stranačke komitete koji svakodnevno urušavaju i primisao da ovdje, još uvijek, postoji pravna država.
Izvor:
BNN.BA
- seln
#33899 Re: SDA-All about
Kompletna Općinska organizacija SDA Banovići u petak je istupila iz stranke, a dosadašnja predsjednica Elzina Pirić na skupu u Radničkom domu, pred više od hiljadu građana najavila je za sutra sjednicu Inicijativnog odbora za formiranje novog političkog projekta - Pokret demokratske akcije.
- Mi ćemo njegovati ideje rahmetli Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića - poručila je ona.
Na naše pitanje hoće li Mirsad Kukić biti na čelu tog projekta, ona je odgovorila:
- Gospodin Kukić je podpredsjednik SDA, sve dok ga kongres ne razriješi te dužnosti - rekla je Pirić, a građani Banovića ustali i počeli skandirati "Kuko, Kuko..." i "Svi smo mi Kuko".
U 15 sati u Banovićima se treba obaviti primopredaja, odnosno ključeve OO SDA Banovići trebao bi preuzeti povjerenik Bego Gutić.
- JThomas
#33900 Re: SDA-All about
predviđeno i planski u okviru predizbornog čišćenja...