SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

90minut

#33876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Da kako sam i spominjao ako ima u zapisniku prijava onda ok ako nema zna se koliko je sati dogovorena tuča.

Mahalske tuče ko mahalske tuče ako je ovdje polovina učestvovala zna koliko je puta bilo letvi noževa i svega ostalog i da tu ustvari nijanse odlucuju da ti neko zabije nož u srce umjesto u nogu koju smo uvijek ciljali kad smo imali noževe.

Eto ovaj put se završilo ubistvom.
kokuz_sa

#33877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

dulekrele wrote: Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ecu-osvetu

Pa i ne smije se osveta..pogotovo kada se zna ko je otac djecaka koji je udaren sjekirom..
90minut

#33878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

kokuz_sa wrote:
dulekrele wrote: Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ecu-osvetu

Pa i ne smije se osveta..pogotovo kada se zna ko je otac djecaka koji je udaren sjekirom..
Vratio se iz Sirije?
vjeshalica

#33879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine
To krade,obija,svadja se,agresivno prosi,ma sve najgore
Sta vise imamo pricati dalje sta je to vise tabu reci da se nigdje nisu asimilirali u drustvo,hodaju po bijelom svijetu kradu prosjace i prave probleme,ko nije upucen imaju podaci na internetu o kakvim je.likovima rijec....
Osmanovic je problematican lik bio ,ova uboga djeca sigurno nisu
To je njihova procjena pogresna bila da se idu obracunati sa klosarima najzadnje sorte
I prije su se tuce dogovarale kod balavurdije samo se nisu sjekire i nozevi nosali
Vise je prevsilo mjeru da se od zrtve krivac pravi

Avaz sabira i intervjuise olos i kriminalce i od njih pravi uzore i nrkakve zrtve
Vazda u Avazu olos ima megafon za svoje retardirane price...valjda na gazdu pa tako
Gor123

#33880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

vjeshalica wrote:Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine
Sta vise imamo pricati dalje sta je to vise tabu reci da se nigdje nisu asimilirali u drustvo,hodaju po bijelom svijetu kradu prosjace i prave probleme,ko nije upucen imaju podaci na internetu o kakvim je.likovima rijec....
To je njihova procjena pogresna bila da se idu obracunati sa klosarima najzadnje sorte
I prije su se tuce dogovarale kod balavurdije samo se nisu sjekire i nozevi nosali

Avaz sabira i intervjuise olos i kriminalce i od njih pravi uzore i nrkakve zrtve
Vazda u Avazu olos ima megafon za svoje retardirane price...valjda na gazdu pa tako
:thumbup: :thumbup:
90minut

#33881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote:Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine

Jesu nosale su se uvijek sjekire i noževi samo eto nije bilo mrtvih, a bilo je onih što su po bolnicama završavali.

Jeste pretežno si u pravu oko roma, al' ne treba to odma suditi ima milijardu djece fantastičnih roditelja koji su isti po naravi kao ti romi.

Poenta je da su otišli i kupili palicu i nož dakle tako i treba suditi s namjerom si išao da ga ubiješ.
vjeshalica

#33882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??
Nigdje nije garancija da ce takav vid obracuna proci bez fatalnih posljedica
Mogao je neko pasti i lupiti glavom u beton i ostati mrtav
Cuj isli kupiti noz i palicu? mora li se nuzno ici kupiti da bi bila namjera da nekoga ubijes? Mozes ubiti covjeka oklagijom ili kuhinjskim nozem,a da ne govorim o nekoj metalnoj sipki ili slicno jer sve moze posluziti ko hladno oruzje,mogli su klofac iz kuce ponijeti...mislim halo ba dodijalo djeci i otisli se sa smecem obracunati i napravili veliko sranje,ne bi toga bilo da kojekakvi ronaldi budu vraceni na kosovo i u guzicu odakle su dosli

Ovog Osmanovica nije bas bilo briga jer je fakt da su terorisali naselje i to svi znaju jedva docekali da se mlave i dobili izgleda sta su trazili
Mislim stvarno ba razmislite malo jel vi hodate po gradu?
Nije generalizacija,vec cinjenica da se taj sloj nije asimilirao u normalno drustvo vec u kriminalce
Dosta je vise da grad terorisu kojekakvi Ronaldi,Silvio,Lejtoni i ostala bjelosvjetska cerga,osvijestite se malo
SmokingMan

#33883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
90minut

#33884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

vjeshalica wrote:Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??

Ovog Osmanovica nije bas bilo briga jer je fakt da su terorisali naselje i to svi znaju jedva docekali da se mlave i dobili izgleda sta su trazili
Nije generalizacija,vec cinjenica da se taj sloj nije asimilirao u normalno drustvo vec u kriminalce
Dosta je vise da grad terorisu kojekakvi Ronaldi,Silvio,Lejtoni i ostala bjelosvjetska cerga,osvijestite se malo
Nije bitno u sudu ce ti biti da su otisli kupiti to i to i da su svjesno išli na ubistvo ni prvi i nece biti zadnji put.

Ne pogađa mene sekunde njegova smrt da je bio najbolje čeljade na svijetu samo govorim činjenice, a ova smrt ce sigurno biti upozorenje tim mlađim klošarima i uvjeren sam da na tim mjestima nece biti problema duže vrijeme.
Cherry-Cherry

#33885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
i agree

#33886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

SmokingMan wrote:Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
:thumbup:

treba znat sa ljudima,kako ono kazu rđavom....
vjeshalica

#33887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

:roll:
Rekoh gore da nije generalizacija a cestite rome ne ubrajam u ove firgose agresivce sto mlavinjaju zene na ulici za marku da im dadnu ili iz ciste objesti zapale penzionerku za 5KM i dobiju nesto sitno popravnog doma
uglavnomja

#33888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

90minut wrote:
vjeshalica wrote:Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??

Nije bitno u sudu ce ti biti da su otisli kupiti to i to i da su svjesno išli na ubistvo ni prvi i nece biti zadnji put.

Ne pogađa mene sekunde njegova smrt da je bio najbolje čeljade na svijetu samo govorim činjenice, a ova smrt ce sigurno biti upozorenje tim mlađim klošarima i uvjeren sam da na tim mjestima nece biti problema duže vrijeme.

ubica nije kupio noz da se brani nego da napada
sam je inicirao susret, izazivao

drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke :?:
nije ubadao da se brrani, u tijelo, u ruku, nego drito u vrat, da ubije

i jos ga nepismene zenturace zovu herojem, alah ce sve to oprostiti i opravdati i nagraditi :roll:

cigani u takvi kakvi su, oduvijek, ali ovo drugo je mnogo vece i opasnije zlo
90minut

#33889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

uglavnomja wrote:
90minut wrote:

ubica nije kupio noz da se brani nego da napada
sam je inicirao susret, izazivao

drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke :?:

i jos ga nepismene zenturace zovu herojem, alah ce sve to oprostiti i opravdati i nagraditi :roll:

cigani u takvi kakvi su, oduvijek, ali ovo drugo je mnogo vece i opasnije zlo

Jasno kao dan.
Ommadawn

#33890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

Cherry-Cherry wrote:Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
Je li se iko ikada od vas upitao koliko je teško Romima, i pored najbolje volje, da se uklope u društvo, jer su sa starta neprihvaćeni od društva?
I kako onda očekivati da neko tako bude uporan i ima jaku volju da se integriše u društvo?
Ommadawn

#33891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

uglavnomja wrote:

Upravo su takvi, koji se nikada ne tuku ili nemaju iskustva u tučama, najopasniji.
Njima toliko ovlada strah da ukoliko dobiju nadmoć, nemaju tzv. blokadu kada prestati tući i ne biraju sredstva pri tome.
tempuser

#33892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

@ommadawn
Pa sta ocekujes kad imas ove bosanske neorasiste i kjukluksklanovce tipa raspamecena i insftustrirana ofingerusa?
Da se razumijemo, nisam ni ja imun na negativne pojave koje su dosle sa novim stanovnicima grada, ali ja sam cesto gost u tudjem gradu, cesto vecem i sofistiracijem, pa samo zamisljam kako bih se osjecao ja, a pogotovo kkao bi se osjecali ovi radikalni, da nad njima primjenjuju ono sto oni sami zagovaraju?!
Guadalajara

#33893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Ima i to ovih domaćih što rade sa metalima, po pijacama i slično. Probleme prave ovi izbjegli sa Kosova i tu se sa @vješalicom slažem 100 %.
tempuser

#33894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Guadalajara wrote:
Ima i to ovih domaćih što rade sa metalima, po pijacama i slično. Probleme prave ovi izbjegli sa Kosova i tu se sa @vješalicom slažem 100 %.
"vjeshalica wrote:
Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine"

Ovo su cisti i najprimitivniji rasizam i fasizam! Doduse to sto ga je napisala raspamecena i isftustrirana nesretnica explains a lot, a vamo se satro zalaze za urbane vrijednosti!
strong69

#33895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by strong69 »

Joj ksenofobnih blavora sto su izmilili ispod kamenja... A forum dopusta jezik mrznje.
vjeshalica

#33896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ti se konacno nauci sta je ksenofobija
vjeshalica

#33897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ommadawn wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
Je li se iko ikada od vas upitao koliko je teško Romima, i pored najbolje volje, da se uklope u društvo, jer su sa starta neprihvaćeni od društva?
I kako onda očekivati da neko tako bude uporan i ima jaku volju da se integriše u društvo?
Koje najbolje volje? Naprave im naselja,sve top srede da ne zive na otvorenom,oni naprave deponiju i nastave unistavati sve oko sebe...de se malo raspitaj po organizacijama stranim koliko su im smjestaja napravili a sta su oni uradili
Nije generalizacija,ali okreni se oko sebe i vdiejces 80% te populacije da koliko god im obezbijedis oni po svom
Ili organizovano prose ili bave se sitnim ulicnim kriminalom
Neki opet priredjuju sakupljanjem starih sekundarnih sirovina i socijalama za 10 djece koje naprave...jel to zivot?
Halo ba oni zive nomadskim zivotom stoljecima i nijedno ekonomski i socijalno razvijeno drustvo nije to promijenilo niti ce...
Najlakse je srat preko foruma,pogotovo ovi dezurni seraci,da im sad dodje ciganka da prosi ispred vrata ne bi joj otvorili...sta ba glumatate nekakve velicine ? Jel sto ste anonimni ili sta?
tempuser

#33898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Da im naprave vile i da ih sve redom skoluju na Oxfordu, pored tebe i tebi slicnih primitivaca, ksenofoba i rasista, opet ne bi imalo sanse.
Samo me interesuje jesu li ti etablirani gradjani dedu ili pradedu tretirali kao nizu klasu kad se dokotrljao u grad?
Naslovnica

#33899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ne kontam šta je to Romima u BiH uskraćeno, a da moja djeca imaju?!
Pravo na obrazovanje, zdravstvo, posao?
Jeste da spadaju u red ostalih, ali i moja djeca su u istom košu.
Ne kontam...?!
8-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#33900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

eno im u tarčinu kad se krene prema onom sarajevo resortu obnovljena kuća bila, full, sad ni prozora nema... gromobrani su ostali :mrgreen:
Post Reply