SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
90minut
#33876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da kako sam i spominjao ako ima u zapisniku prijava onda ok ako nema zna se koliko je sati dogovorena tuča.
Mahalske tuče ko mahalske tuče ako je ovdje polovina učestvovala zna koliko je puta bilo letvi noževa i svega ostalog i da tu ustvari nijanse odlucuju da ti neko zabije nož u srce umjesto u nogu koju smo uvijek ciljali kad smo imali noževe.
Eto ovaj put se završilo ubistvom.
Mahalske tuče ko mahalske tuče ako je ovdje polovina učestvovala zna koliko je puta bilo letvi noževa i svega ostalog i da tu ustvari nijanse odlucuju da ti neko zabije nož u srce umjesto u nogu koju smo uvijek ciljali kad smo imali noževe.
Eto ovaj put se završilo ubistvom.
- kokuz_sa
#33877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa i ne smije se osveta..pogotovo kada se zna ko je otac djecaka koji je udaren sjekirom..dulekrele wrote: Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ecu-osvetu
-
90minut
#33878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vratio se iz Sirije?kokuz_sa wrote:Pa i ne smije se osveta..pogotovo kada se zna ko je otac djecaka koji je udaren sjekirom..dulekrele wrote: Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ecu-osvetu
- vjeshalica
#33879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine
To krade,obija,svadja se,agresivno prosi,ma sve najgore
Sta vise imamo pricati dalje sta je to vise tabu reci da se nigdje nisu asimilirali u drustvo,hodaju po bijelom svijetu kradu prosjace i prave probleme,ko nije upucen imaju podaci na internetu o kakvim je.likovima rijec....
Osmanovic je problematican lik bio ,ova uboga djeca sigurno nisu
To je njihova procjena pogresna bila da se idu obracunati sa klosarima najzadnje sorte
I prije su se tuce dogovarale kod balavurdije samo se nisu sjekire i nozevi nosali
Vise je prevsilo mjeru da se od zrtve krivac pravi
Avaz sabira i intervjuise olos i kriminalce i od njih pravi uzore i nrkakve zrtve
Vazda u Avazu olos ima megafon za svoje retardirane price...valjda na gazdu pa tako
Sta vise imamo pricati dalje sta je to vise tabu reci da se nigdje nisu asimilirali u drustvo,hodaju po bijelom svijetu kradu prosjace i prave probleme,ko nije upucen imaju podaci na internetu o kakvim je.likovima rijec....
To je njihova procjena pogresna bila da se idu obracunati sa klosarima najzadnje sorte
I prije su se tuce dogovarale kod balavurdije samo se nisu sjekire i nozevi nosali
Avaz sabira i intervjuise olos i kriminalce i od njih pravi uzore i nrkakve zrtve
Vazda u Avazu olos ima megafon za svoje retardirane price...valjda na gazdu pa tako
-
Gor123
#33880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vjeshalica wrote:Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine
-
90minut
#33881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vjeshalica wrote:Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine
Jesu nosale su se uvijek sjekire i noževi samo eto nije bilo mrtvih, a bilo je onih što su po bolnicama završavali.
Jeste pretežno si u pravu oko roma, al' ne treba to odma suditi ima milijardu djece fantastičnih roditelja koji su isti po naravi kao ti romi.
Poenta je da su otišli i kupili palicu i nož dakle tako i treba suditi s namjerom si išao da ga ubiješ.
- vjeshalica
#33882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??
Nigdje nije garancija da ce takav vid obracuna proci bez fatalnih posljedica
Mogao je neko pasti i lupiti glavom u beton i ostati mrtav
Cuj isli kupiti noz i palicu? mora li se nuzno ici kupiti da bi bila namjera da nekoga ubijes? Mozes ubiti covjeka oklagijom ili kuhinjskim nozem,a da ne govorim o nekoj metalnoj sipki ili slicno jer sve moze posluziti ko hladno oruzje,mogli su klofac iz kuce ponijeti...mislim halo ba dodijalo djeci i otisli se sa smecem obracunati i napravili veliko sranje,ne bi toga bilo da kojekakvi ronaldi budu vraceni na kosovo i u guzicu odakle su dosli
Ovog Osmanovica nije bas bilo briga jer je fakt da su terorisali naselje i to svi znaju jedva docekali da se mlave i dobili izgleda sta su trazili
Mislim stvarno ba razmislite malo jel vi hodate po gradu?
Nije generalizacija,vec cinjenica da se taj sloj nije asimilirao u normalno drustvo vec u kriminalce
Dosta je vise da grad terorisu kojekakvi Ronaldi,Silvio,Lejtoni i ostala bjelosvjetska cerga,osvijestite se malo
Cuj isli kupiti noz i palicu? mora li se nuzno ici kupiti da bi bila namjera da nekoga ubijes? Mozes ubiti covjeka oklagijom ili kuhinjskim nozem,a da ne govorim o nekoj metalnoj sipki ili slicno jer sve moze posluziti ko hladno oruzje,mogli su klofac iz kuce ponijeti...mislim halo ba dodijalo djeci i otisli se sa smecem obracunati i napravili veliko sranje,ne bi toga bilo da kojekakvi ronaldi budu vraceni na kosovo i u guzicu odakle su dosli
Ovog Osmanovica nije bas bilo briga jer je fakt da su terorisali naselje i to svi znaju jedva docekali da se mlave i dobili izgleda sta su trazili
Nije generalizacija,vec cinjenica da se taj sloj nije asimilirao u normalno drustvo vec u kriminalce
Dosta je vise da grad terorisu kojekakvi Ronaldi,Silvio,Lejtoni i ostala bjelosvjetska cerga,osvijestite se malo
- SmokingMan
#33883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
-
90minut
#33884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije bitno u sudu ce ti biti da su otisli kupiti to i to i da su svjesno išli na ubistvo ni prvi i nece biti zadnji put.vjeshalica wrote:Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??
Ne pogađa mene sekunde njegova smrt da je bio najbolje čeljade na svijetu samo govorim činjenice, a ova smrt ce sigurno biti upozorenje tim mlađim klošarima i uvjeren sam da na tim mjestima nece biti problema duže vrijeme.
- Cherry-Cherry
#33885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
- i agree
#33886 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
SmokingMan wrote:Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
treba znat sa ljudima,kako ono kazu rđavom....
- vjeshalica
#33887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
SmokingMan wrote:Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
Rekoh gore da nije generalizacija a cestite rome ne ubrajam u ove firgose agresivce sto mlavinjaju zene na ulici za marku da im dadnu ili iz ciste objesti zapale penzionerku za 5KM i dobiju nesto sitno popravnog doma
- uglavnomja
#33888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
90minut wrote:Nije bitno u sudu ce ti biti da su otisli kupiti to i to i da su svjesno išli na ubistvo ni prvi i nece biti zadnji put.vjeshalica wrote:Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??
Ne pogađa mene sekunde njegova smrt da je bio najbolje čeljade na svijetu samo govorim činjenice, a ova smrt ce sigurno biti upozorenje tim mlađim klošarima i uvjeren sam da na tim mjestima nece biti problema duže vrijeme.
ubica nije kupio noz da se brani nego da napada
sam je inicirao susret, izazivao
drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke
nije ubadao da se brrani, u tijelo, u ruku, nego drito u vrat, da ubije
i jos ga nepismene zenturace zovu herojem, alah ce sve to oprostiti i opravdati i nagraditi
cigani u takvi kakvi su, oduvijek, ali ovo drugo je mnogo vece i opasnije zlo
-
90minut
#33889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
uglavnomja wrote:90minut wrote:Nije bitno u sudu ce ti biti da su otisli kupiti to i to i da su svjesno išli na ubistvo ni prvi i nece biti zadnji put.vjeshalica wrote:Otisli su sa namjerom da se mlave sa hladnim oruzjem ali je pitanje jesu li uopce imali svijest u tim godinama da znaju za posljedice kad odalame nekoga u glavu sa sjekirom ili nozem??
ubica nije kupio noz da se brani nego da napada
sam je inicirao susret, izazivao
drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke![]()
i jos ga nepismene zenturace zovu herojem, alah ce sve to oprostiti i opravdati i nagraditi![]()
cigani u takvi kakvi su, oduvijek, ali ovo drugo je mnogo vece i opasnije zlo
Jasno kao dan.
- Ommadawn
#33890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Je li se iko ikada od vas upitao koliko je teško Romima, i pored najbolje volje, da se uklope u društvo, jer su sa starta neprihvaćeni od društva?Cherry-Cherry wrote:Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
I kako onda očekivati da neko tako bude uporan i ima jaku volju da se integriše u društvo?
- Ommadawn
#33891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo su takvi, koji se nikada ne tuku ili nemaju iskustva u tučama, najopasniji.uglavnomja wrote:
drugo, kako jedn fino dijete koje nema iskustva sa tucama, nozevima i ostalim ni manje ni vise nego zakolje covjeka prvi put kad uzme noz u ruke![]()
Njima toliko ovlada strah da ukoliko dobiju nadmoć, nemaju tzv. blokadu kada prestati tući i ne biraju sredstva pri tome.
-
tempuser
#33892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@ommadawn
Pa sta ocekujes kad imas ove bosanske neorasiste i kjukluksklanovce tipa raspamecena i insftustrirana ofingerusa?
Da se razumijemo, nisam ni ja imun na negativne pojave koje su dosle sa novim stanovnicima grada, ali ja sam cesto gost u tudjem gradu, cesto vecem i sofistiracijem, pa samo zamisljam kako bih se osjecao ja, a pogotovo kkao bi se osjecali ovi radikalni, da nad njima primjenjuju ono sto oni sami zagovaraju?!
Pa sta ocekujes kad imas ove bosanske neorasiste i kjukluksklanovce tipa raspamecena i insftustrirana ofingerusa?
Da se razumijemo, nisam ni ja imun na negativne pojave koje su dosle sa novim stanovnicima grada, ali ja sam cesto gost u tudjem gradu, cesto vecem i sofistiracijem, pa samo zamisljam kako bih se osjecao ja, a pogotovo kkao bi se osjecali ovi radikalni, da nad njima primjenjuju ono sto oni sami zagovaraju?!
-
Guadalajara
#33893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima i to ovih domaćih što rade sa metalima, po pijacama i slično. Probleme prave ovi izbjegli sa Kosova i tu se sa @vješalicom slažem 100 %.SmokingMan wrote:Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
-
tempuser
#33894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"vjeshalica wrote:Guadalajara wrote:Ima i to ovih domaćih što rade sa metalima, po pijacama i slično. Probleme prave ovi izbjegli sa Kosova i tu se sa @vješalicom slažem 100 %.SmokingMan wrote:Ima čestitih roma,nemojte biti govna od ljudi....
Dajte ba vise pun grad nekih firgosa sejdića,osmanovica, sa kosova bez dokumenata niti bilo cega jos kad se udruze sa domacim drogaljima to je recept za katastrofu,vazda su romi probleme pravili i svi ostali zaziru od njih na razne nacine"
Ovo su cisti i najprimitivniji rasizam i fasizam! Doduse to sto ga je napisala raspamecena i isftustrirana nesretnica explains a lot, a vamo se satro zalaze za urbane vrijednosti!
- strong69
#33895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj ksenofobnih blavora sto su izmilili ispod kamenja... A forum dopusta jezik mrznje.
- vjeshalica
#33896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti se konacno nauci sta je ksenofobija
- vjeshalica
#33897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koje najbolje volje? Naprave im naselja,sve top srede da ne zive na otvorenom,oni naprave deponiju i nastave unistavati sve oko sebe...de se malo raspitaj po organizacijama stranim koliko su im smjestaja napravili a sta su oni uradiliOmmadawn wrote:Je li se iko ikada od vas upitao koliko je teško Romima, i pored najbolje volje, da se uklope u društvo, jer su sa starta neprihvaćeni od društva?Cherry-Cherry wrote:Ne smije čovjek reći, da se Romi nisu uklopili u ni jedno društvo. Ubi nas politička korektnost. Nije @Vješalica ništa pogrešno napisala.
I kako onda očekivati da neko tako bude uporan i ima jaku volju da se integriše u društvo?
Nije generalizacija,ali okreni se oko sebe i vdiejces 80% te populacije da koliko god im obezbijedis oni po svom
Ili organizovano prose ili bave se sitnim ulicnim kriminalom
Neki opet priredjuju sakupljanjem starih sekundarnih sirovina i socijalama za 10 djece koje naprave...jel to zivot?
Halo ba oni zive nomadskim zivotom stoljecima i nijedno ekonomski i socijalno razvijeno drustvo nije to promijenilo niti ce...
Najlakse je srat preko foruma,pogotovo ovi dezurni seraci,da im sad dodje ciganka da prosi ispred vrata ne bi joj otvorili...sta ba glumatate nekakve velicine ? Jel sto ste anonimni ili sta?
-
tempuser
#33898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da im naprave vile i da ih sve redom skoluju na Oxfordu, pored tebe i tebi slicnih primitivaca, ksenofoba i rasista, opet ne bi imalo sanse.
Samo me interesuje jesu li ti etablirani gradjani dedu ili pradedu tretirali kao nizu klasu kad se dokotrljao u grad?
Samo me interesuje jesu li ti etablirani gradjani dedu ili pradedu tretirali kao nizu klasu kad se dokotrljao u grad?
-
Naslovnica
#33899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam šta je to Romima u BiH uskraćeno, a da moja djeca imaju?!
Pravo na obrazovanje, zdravstvo, posao?
Jeste da spadaju u red ostalih, ali i moja djeca su u istom košu.
Ne kontam...?!

Pravo na obrazovanje, zdravstvo, posao?
Jeste da spadaju u red ostalih, ali i moja djeca su u istom košu.
Ne kontam...?!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#33900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
eno im u tarčinu kad se krene prema onom sarajevo resortu obnovljena kuća bila, full, sad ni prozora nema... gromobrani su ostali