Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#33876 Re: Liverpool FC
Uglavnom se igra isto,nema tu neke enigme u njegovoj igri da ga protivnik ne može pročitati.
- AmiĐa_Idriz
#33877 Re: Liverpool FC
Promašene izmjene, u potpunosti. Sve gore od goreg.
Razumijem donekle nedostatak kreacije, Mane - Firmino - Salah igraju od augusta svaku utakmicu, al mi je nejasno koliko glupih poteza na svim krajevima terena.
I opet, izmjene promašene, nikad naučiti lekciju protiv Uniteda. Nikad.
Razumijem donekle nedostatak kreacije, Mane - Firmino - Salah igraju od augusta svaku utakmicu, al mi je nejasno koliko glupih poteza na svim krajevima terena.
- Edin H.
#33878 Re: Liverpool FC
1. Alison
2. VVD
3. Robertson
Flop
Salah
2. VVD
3. Robertson
Flop
Salah
- manijak1
#33879 Re: Liverpool FC
Gledo 15 minuta .....dobro je i ovo .
Watford je na redu , nisu ekipa za omalovažavanje.MC protiv West Hama , možda se i okliznu .
Watford je na redu , nisu ekipa za omalovažavanje.MC protiv West Hama , možda se i okliznu .
- no_sekirli
#33880 Re: Liverpool FC
Top: Becker, VVD, Matip
Flop: Salah
Teska srca, ali prava je steta sto nismo izgubili, da ova patnja konacno prestane.
Hem sto se mi patimo, hem oni se useru do vrata, pri samoj pomisli da bi mozda trebali osvojiti PL. Da im netko pokloni onaj pehar, pali bi u nesvijest od straha.
Klopp pogubljen apsolutno. Origi i Stu skupa na terenu, pa to najvecoj budali ne bi palo na pamet.
Flop: Salah
Teska srca, ali prava je steta sto nismo izgubili, da ova patnja konacno prestane.
Hem sto se mi patimo, hem oni se useru do vrata, pri samoj pomisli da bi mozda trebali osvojiti PL. Da im netko pokloni onaj pehar, pali bi u nesvijest od straha.
Klopp pogubljen apsolutno. Origi i Stu skupa na terenu, pa to najvecoj budali ne bi palo na pamet.
Last edited by no_sekirli on 24/02/2019 17:13, edited 1 time in total.
- zomri
#33881 Re: Liverpool FC
Na šta konkretno misliš Amiđa?AmiĐa_Idriz wrote:Promašene izmjene, u potpunosti. Sve gore od goreg.
Igramo dosta predvidljivo, vidi se da su nam skenirali kako igru, tako i igrače. Milijardu blokova kad igrač u zadnjoj trećini želi predati pas. Osim Ginija i Firmina niko nema nekog vica da iznenadi protivnika potezom, zato nam i jeste kako jeste.
Elem
Alisson 3
VVD 2
Robertson 1
Flop Studge - uradio jebeno veliko ništa. samo smeta na terenu.
- SmokingMan
#33882 Re: Liverpool FC
Ne znam kako je zaboravio na Keitu,ok za Lallanu,i ja bih ga zaboravio kada rijetko igra.Mogao je tu i tamo Fab biti zamjenjen.Sredina je p običaju u ovakvim utakmicama igrala dosta zonski (više na zadržavanju lopte oko sredine terena dok krila ne pronađu slobodno mjesto za manevar),tome i često vraćanje lopte nazad,posebno u drugom poluvremenu.
- AmiĐa_Idriz
#33883 Re: Liverpool FC
@zomri guranje Manea/Salaha/enter bilo kojeg kepeca u ekipi među Lindelofa i Smallinga koji bi kao trebali glavom strpati loptu nakon ubačaja bekova, Fabinha, nekog trećeg.
Fekir bez koljena bi itekako valjao ovdje.
Elem,
1. Van Dijk
2. Alisson
3. Matip
Flop Salah, mada može i Mane komotno.
Elem,
1. Van Dijk
2. Alisson
3. Matip
- no_sekirli
#33884 Re: Liverpool FC
Amidza, Fekir nam nije trebao danas.
Izmjena Frimino-Keita je trebala biti faktor iznenadjenja, samo ko ce to Svabi reci.
Izmjena Frimino-Keita je trebala biti faktor iznenadjenja, samo ko ce to Svabi reci.
- HarunKovac
#33885 Re: Liverpool FC
Ja koliko sam shvatio dosad, ne mozemo igrat bez pravog napadacaAmiĐa_Idriz wrote:@zomri guranje Manea/Salaha/enter bilo kojeg kepeca u ekipi među Lindelofa i Smallinga koji bi kao trebali glavom strpati loptu nakon ubačaja bekova, Fabinha, nekog trećeg.
Elem,
1. Van Dijk
2. Alisson
3. Matip
- AmiĐa_Idriz
#33886 Re: Liverpool FC
Pa karikiram, pod Fekirom mislim na bilo kojeg kreativca, pa makar Keita/Shaq.no_sekirli wrote:Amidza, Fekir nam nije trebao danas.
Promašene izmjene, da je odma ubacio umjesto Firmina nekog od njih dvojice druga bi se pjesma pjevala. Da je čak i Origija ubacio bolje bi bilo.
- no_sekirli
#33887 Re: Liverpool FC
Ma cemu se nadati od njih 2, skupa dali 3 gola ove sezone. Rezervne opcije za napad na titulu 
- HarunKovac
#33888 Re: Liverpool FC
Bas, pogledam City, ljudi prejak sastav izvedu a na klupi Sane, Jesus, Mahrez, Gundoganno_sekirli wrote:Ma cemu se nadati od njih 2, skupa dali 3 gola ove sezone. Rezervne opcije za napad na titulu
- AmiĐa_Idriz
#33889 Re: Liverpool FC
Pa nećeš ih ubaciti da oni daju golove, već da ljudski prenesu loptu do udarnih igli.
- Gandalf
#33890 Re: Liverpool FC
4 - 3 - 3 je taktika koja se lako čita ako nemaš majstore na sredini terena, trojica u napadu često postanu samo jedan u napadu, dok dvojica ganjaju po krilima linijske sudije, 1000 puta viđeno i pročitano, klopp je to pokušao i 1001 put, da iznenadi protivnika
u utakmicama gdje protivnik postavlja blokove a ti nemaš pravu 9-ku, naročito ne nekog ko je iskusni glavometaš, igrati na neke centaršuteve je apsolutno beskorisno, valjda to klopp nauči kroz narednih 1000 utakmica na klupi ovog kluba, valjda
da oni znaju otvoriti prostor pa sa strane vraćati loptu na vrh 16-erca odakle bi neko natrčao na prvu već bi se to isplatilo, ovako pošto su nuladimenzionalni igra im je besmislena, centaršutevi su im smiješni a napadači nisu ni blizu profila koji im treba za tu igru
puno bi im bolje bilo da igraju 442 u ovakvim utakmicama, gdje niko neće puno bježati na stranu već će dvojica napadača kombinovati između sebe i sa dva polušpica situacije ispred 16, šutati iz prve, hvatati voleje, odigravati duple pasove, pasove petom, makar dok protivnika ne natjeraju na grešku
no, to bi značilo izlazak iz kloppovske ljušture na koju švabo očigledno nije spreman, ovo je već ko zna koja utakmica po redu pod kloppom gdje se na isti način pokazalo ništa a ganjali bi se trofeji, kurko brale
u utakmicama gdje protivnik postavlja blokove a ti nemaš pravu 9-ku, naročito ne nekog ko je iskusni glavometaš, igrati na neke centaršuteve je apsolutno beskorisno, valjda to klopp nauči kroz narednih 1000 utakmica na klupi ovog kluba, valjda
da oni znaju otvoriti prostor pa sa strane vraćati loptu na vrh 16-erca odakle bi neko natrčao na prvu već bi se to isplatilo, ovako pošto su nuladimenzionalni igra im je besmislena, centaršutevi su im smiješni a napadači nisu ni blizu profila koji im treba za tu igru
puno bi im bolje bilo da igraju 442 u ovakvim utakmicama, gdje niko neće puno bježati na stranu već će dvojica napadača kombinovati između sebe i sa dva polušpica situacije ispred 16, šutati iz prve, hvatati voleje, odigravati duple pasove, pasove petom, makar dok protivnika ne natjeraju na grešku
no, to bi značilo izlazak iz kloppovske ljušture na koju švabo očigledno nije spreman, ovo je već ko zna koja utakmica po redu pod kloppom gdje se na isti način pokazalo ništa a ganjali bi se trofeji, kurko brale
- manijak1
#33892 Re: Liverpool FC
Halo
nije u redu anketa .
- Charuga
- Globalni moderator
#33893 Re: Liverpool FC
Šta nije u redu .. 
- manijak1
#33894 Re: Liverpool FC
Nema utakmice West Ham Watford , ai i da ima , ovdje nije mjesto.
Liverpool - Watord
MC - West Ham
To su parovi slijedećeg kola.
Liverpool - Watord
MC - West Ham
To su parovi slijedećeg kola.
- manijak1
#33895 Re: Liverpool FC
našo me i ti danas .....podhebavatCharuga wrote:Šta nije u redu ..
Treći sam glaso
- no_sekirli
#33897 Re: Liverpool FC
Vezni red danas uopce nije bio los. Napad je bio ocajan, bez pravog presinga i kombinatorike, a bekovi, narocito Milner, kriminalni. Hendo, Gini i Fab su odradili korektno totalno, cak i vrlo dobro, narocito u defanzivi.
Cim sam vidio onaj indirekt kako su odradili, sve mi je bilo jasno u kojem su raspolozenju. Ajme meni, nije mi dobro.
Onda onaj slobodnjak Salaha nebu pod oblake...
Cim sam vidio onaj indirekt kako su odradili, sve mi je bilo jasno u kojem su raspolozenju. Ajme meni, nije mi dobro.
Onda onaj slobodnjak Salaha nebu pod oblake...
- sve_ovo_ja
#33898 Re: Liverpool FC
Karinaski je ovo, nema ova ekipa mogućnosti da napravi presing 15 minuta da stvori par prilika kad se lomi utakmica ili na kraju. Mogu držati posjed 60-65%, ali kreativnosti prema naprijed nema na postavljenu odbranu.
- BHF_Manijak
#33899 Re: Liverpool FC
Nije Klopp promasio sa izmjenama sto se zajebao, nego je Klopp jedna picka obicna i jednostavno luzer. Mozda ono malo sad pretjerujem odmah nakon utakmice, ali nije dzaba covjek silna finala izgubio.
Ovo danas sa mrtvim Milnerom na beku, covjek kojeg su inace prije toga u utakmicama u kojima je glumio beka pravili budalom, je vrhunac pickaluka. Sve osim neke sitne povrede Trenta pred utakmicu je smrtni grijeh njegovo nestavljanje!
Milner je borben, sve divno krasno, ali covjek vise nema kuveta. Koliko je samo bilo lopti po desnoj strani, koje zbog sporosti je usrao, a fina se sansa otvarala.
Salah flop. Protiv jacih ekipa covjeka nema, jednostavno nevidljiv. Nije grijeh, ima i takvih igraca, ali nemojmo se zanosit da ce biti prevaga za nesto vece u buducnosti. Ono da sam odluci utakmicu protiv Citya, Uniteda i slicno.
Izmjene - Shaqiri. Osim protiv Uniteda, je li covjek i u jednoj utakmici donio vidnu prevagu kad je ulazio??? Cisto sumnjam. U svakoj potone i nestane frajer. To je ona jacina klupe sto sam spominjao. Ne mozes dovesti igraca iz ekipe koja ispadne i da ti bude materijal za titulu nikako.
Dobro neko postira klupu Citya. To su prevage ili barem igraci za koje znas da ti nesto bolje mogu donijeti nego te ternutno ide.
Tek Origi... To je Kloppova ona ocajnicka izmjena. Kad nema vise sta. Ali uvede frajer koji bi kao trebao spustati lopte i onda ga na krilo izvlaci svih 20 minuta.
Helem usrali su i po svemu kad vidim jednostavno City je bolja ekipa. Samo njihovim kiksevima Liverpool je u igri, a ne jer nesto briljira. I tako je od Nove godine.
Mrljavo i jadno do bola.
Nemaju kreativnosti sekunde, a napali ste neki dan Ultimu kad je to apostrofirao. Kruzi se, dodaju se, nema kretnje, bas nikakve dinamike u zadnjoj trecini, jednostavno predvidivo do bola.
Ovakvom Unitedu, koji je bukvalno skasapljen povredama prije i u toku same utakmice, ne napraviti sanse je bezobrazno, jadno i sramotno. Pa nema ekipe ove godine koja Unitedu nije napravila sansu na OT ili dala gol, a uspjeli smo i to danas da vidimo.
Aferim luzeri.
PS Je li igrao Sturridge ili se nakon izlaska Firmina igralo 10 na 11???
Nogom nabit odmah, njega, Origija, Lallanu, mrs.
Ovo danas sa mrtvim Milnerom na beku, covjek kojeg su inace prije toga u utakmicama u kojima je glumio beka pravili budalom, je vrhunac pickaluka. Sve osim neke sitne povrede Trenta pred utakmicu je smrtni grijeh njegovo nestavljanje!
Milner je borben, sve divno krasno, ali covjek vise nema kuveta. Koliko je samo bilo lopti po desnoj strani, koje zbog sporosti je usrao, a fina se sansa otvarala.
Salah flop. Protiv jacih ekipa covjeka nema, jednostavno nevidljiv. Nije grijeh, ima i takvih igraca, ali nemojmo se zanosit da ce biti prevaga za nesto vece u buducnosti. Ono da sam odluci utakmicu protiv Citya, Uniteda i slicno.
Izmjene - Shaqiri. Osim protiv Uniteda, je li covjek i u jednoj utakmici donio vidnu prevagu kad je ulazio??? Cisto sumnjam. U svakoj potone i nestane frajer. To je ona jacina klupe sto sam spominjao. Ne mozes dovesti igraca iz ekipe koja ispadne i da ti bude materijal za titulu nikako.
Dobro neko postira klupu Citya. To su prevage ili barem igraci za koje znas da ti nesto bolje mogu donijeti nego te ternutno ide.
Tek Origi... To je Kloppova ona ocajnicka izmjena. Kad nema vise sta. Ali uvede frajer koji bi kao trebao spustati lopte i onda ga na krilo izvlaci svih 20 minuta.
Helem usrali su i po svemu kad vidim jednostavno City je bolja ekipa. Samo njihovim kiksevima Liverpool je u igri, a ne jer nesto briljira. I tako je od Nove godine.
Mrljavo i jadno do bola.
Nemaju kreativnosti sekunde, a napali ste neki dan Ultimu kad je to apostrofirao. Kruzi se, dodaju se, nema kretnje, bas nikakve dinamike u zadnjoj trecini, jednostavno predvidivo do bola.
Ovakvom Unitedu, koji je bukvalno skasapljen povredama prije i u toku same utakmice, ne napraviti sanse je bezobrazno, jadno i sramotno. Pa nema ekipe ove godine koja Unitedu nije napravila sansu na OT ili dala gol, a uspjeli smo i to danas da vidimo.
Aferim luzeri.
PS Je li igrao Sturridge ili se nakon izlaska Firmina igralo 10 na 11???
- AmiĐa_Idriz
#33900 Re: Liverpool FC
Ništa čudno, trozubac igra mjesecima, nema se baš tolike širine u rosteru. Zato ne treba lomiti glavu "šta će nam Werner pored Firmina", e pa evo izaše Bobby uđe ti Sturridge onako, da popuni broj na terenu.
Džaba i one pauze između utakmica, treba širine i na klupi.
Džaba i one pauze između utakmica, treba širine i na klupi.