Demokratska fronta Željko Komšić

Capsicum

#33876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

shbc wrote:
Capsicum wrote:Iskreno, bez obzira na sve, ja kod ovih kandidata za člana predsjedništva iz reda Bošnjaka ne vidim nijednog koji bi se svrstao uz Dodika u planovima za rušenje ili blokadu ove zemlje. Iz reda Hrvata je očigledno. Dakle jedina realna opasnost su Dodik i Čović u Predsjedništvu. Građanska opcija u ovom momentu ima snage jedino izabrati ovog iz reda Hrvata, što je opet dovoljno da spriječi formiranje osovine Čović - Dodik u Predsjedništvu. Ko je Bošnjak, manje je bitno. Ja bih bio najsretniji da građanska opcija može izabrati oba ili čak sva 3, ali u sadašnjem trenutku je to samo iluzija. Treba uraditi ono što je moguće, a to je između Čovića i Komšića, izabrati Komšića. :bih:
Po cemu ce se povecati rusiteljska moc navedenog dvojca ako sjednu zajedno u Predsjednistvo? Molim pokrijepljeno njihovim zvanicnim ovlastenjima kao clanova Predsjednistva BiH. Bez suplje price. Hvala.
Mogućnost da ostavkom izazovu ustavnu krizu. Mogućnost da blokiraju izbor vlade, donošenje budžeta, destruktivna vanjska politika... Treba li još nešto?
shbc

#33877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

duh_sa_sjekirom wrote: Nisam siguran da uopće znaš šta pišeš.
Dakle, Čović "nešto radi" (a to nešto je protiv vlastite države koja ga plaća) i to nešto zaslužuje kaznu. Ali on je zbog toga opet manja štetočina od Komšića koji ništa ne radi
:lol:
Nisam siguran da ti znas razliku izmedju budzetskog parazita i separatiste. Kada krenes pricati o parazitu drzimo se parametara istog. Ja ti nisam prosjecni Bosnjo sa ulice koji ce skakati sa teme na temu. Ako hoces da pricamo o parazitima, pricacemo o parazitima. Ali necemo izvrtati onda pricu na Covicev separatizam samo zato sto tebi ne odgovara da se Komsic predstavi u svom "sjaju".
Dosadno mii

#33878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dosadno mii »

Jadni mi ako nam je neradnik Komsic spasitelj
duh_sa_sjekirom

#33879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by duh_sa_sjekirom »

shbc wrote:
Dakle, Čović "nešto radi" (a to nešto je protiv vlastite države koja ga plaća) i to nešto zaslužuje kaznu. Ali on je zbog toga opet manja štetočina od Komšića koji ništa ne radi
Nisam siguran da ti znas razliku izmedju budzetskog parazita i separatiste. Kada krenes pricati o parazitu drzimo se parametara istog. Ja ti nisam prosjecni Bosnjo sa ulice koji ce skakati sa teme na temu. Ako hoces da pricamo o parazitima, pricacemo o parazitima. Ali necemo izvrtati onda pricu na Covicev separatizam samo zato sto tebi ne odgovara da se Komsic predstavi u svom "sjaju".
Uz činjenicu da su obojica paraziti, po tvojoj logici veći je parazit onaj koji nije separatista nego onaj koji jeste?
Ko si i šta si mene ne zanima.

I još nam nisi naveo onu analizu?
shbc

#33880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Capsicum wrote:
shbc wrote:
Capsicum wrote:Iskreno, bez obzira na sve, ja kod ovih kandidata za člana predsjedništva iz reda Bošnjaka ne vidim nijednog koji bi se svrstao uz Dodika u planovima za rušenje ili blokadu ove zemlje. Iz reda Hrvata je očigledno. Dakle jedina realna opasnost su Dodik i Čović u Predsjedništvu. Građanska opcija u ovom momentu ima snage jedino izabrati ovog iz reda Hrvata, što je opet dovoljno da spriječi formiranje osovine Čović - Dodik u Predsjedništvu. Ko je Bošnjak, manje je bitno. Ja bih bio najsretniji da građanska opcija može izabrati oba ili čak sva 3, ali u sadašnjem trenutku je to samo iluzija. Treba uraditi ono što je moguće, a to je između Čovića i Komšića, izabrati Komšića. :bih:
Po cemu ce se povecati rusiteljska moc navedenog dvojca ako sjednu zajedno u Predsjednistvo? Molim pokrijepljeno njihovim zvanicnim ovlastenjima kao clanova Predsjednistva BiH. Bez suplje price. Hvala.
Mogućnost da ostavkom izazovu ustavnu krizu. Mogućnost da blokiraju izbor vlade, donošenje budžeta, destruktivna vanjska politika... Treba li još nešto?
1. Predsjednistvo i njegovi clanovi ni na koji nacin ne uticu na izbor vlade svojim ovlastenjima. Ta mogucnost im Ustavom BiH nije propisana.
2. Parlamentarna skupstina donosi budzet, a ne Predsjednistvo.
3. Na koji nacin ce ostavka clana Predsjednistva dovesti do ustavne krize? Sta je to u Ustavu propisano pa se moze doci do toga?
4. Na koji nacin pomenuti dvojac moze voditi toliko destruktivnu vanjsku politiku, a da to vec nisu radili Ivanic i Covic?

Bonus:
Svaku odluku Predsjednistva moze bilo koji clan oboriti ukoliko se kosi sa vitalnim nacionalnim interesom, tako sto ce je proglasiti destruktivnom po isti, te uputiti Narodnoj skupstini RS ili Domu naroda iz kojeg dolazi. Ukoliko se na jednoj od ove tri lokacije dvotrecinskim glasovima potvrdi u roku od 10 dana da je odluka destruktivna po vitalni nacionalni interes tog naroda, ista vise nema ucinka. Dakle, bilo koji od bosnjackih clanova moze u svakom trenutku osujetiti planove pomenutog dvojca (a za svakog si rekao da je ok opcija), tako da citava mantra koju vrtis danima "ili Komsic ili se raspade drzava" ti propada jednim pogledom na Ustav Bosne i Hercegovine.
Last edited by shbc on 28/09/2018 17:03, edited 1 time in total.
kluz franjo

#33881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ja ipak mislim da je kolega capsi to sve fino objasnio.
Capsicum wrote:Cijela FBiH je jedna te ista izborna jedinica za sve kandidate. Kandidati se obraćaju svim građanima FBiH, a ne samo pripadnicima naroda kojem pripadaju.
Capsicum wrote:Pitanje u praksi je samo Čović ili Komšić. Ako nećete Komšića, onda ste za Čovića. Vrlo jasno. Sami birate na kojoj strani historije ćete biti...
Ko ne glasa za Komšića, taj glasa za Čovića. A ko glasa za Čovića, taj glasa za rušenje BiH.

a=b=c
Glas za Džaferovića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Radončića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Zeleniku je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Falatara je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Jerlagića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Lijanovića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Bećirovića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Hadžikadića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.
Glas za Šepića je glas za Čovića je glas za rušenje BiH.

Da ipak pokušamo ovo malo objediniti.
Glas za Falatara, Zeleniku i Lijanovića je glas za rušenje BiH isto kao i glas za bilo kojeg kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

I da zatvorimo krug.
Ko glasa za tzv. bošnjačkog člana Predsjedništva, taj je u stvari izdajnik i rušitelj BiH.

Jesam li ovo dobro kolega capsi?
:bih:
lerdi

#33882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Hajde da uzmemo kao relevantno to vaše mantranje o budžetskom parazitiranju Željka Komšića, al šta je onda Denis Bečirović? Šta je Šefik Džaferović? Šta je Senad Šepić? Eto samo da uzmemo kandidate za predsjedništvo. Ljudi se bave politikom i sasvim je normalno da su na budžetu i sasvim ih je pogrešno posmatrati iz te perspektive. Vašom logikom svako ko je na listi danas od oktobra je budžetski parazit što je po meni sasvim pogrešan pogled na politiku i političare.
Last edited by lerdi on 28/09/2018 16:57, edited 2 times in total.
shbc

#33883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

duh_sa_sjekirom wrote:
shbc wrote:
Uz činjenicu da su obojica paraziti, po tvojoj logici veći je parazit onaj koji nije separatista nego onaj koji jeste?
Ko si i šta si mene ne zanima.

I još nam nisi naveo onu analizu?
Koju cinjenicu? Covic nije parazit. Jeste separatista, jeste nacionalista, jeste kreten, ali parazit nije. On itekako radi ono za sta su ga njegovi biraci izabrali.

Necu ti je ni navesti. Iz dva razloga:
1. Kao sto sam rekao, ne skacem sa teme na temu.
2. Nema nikakve veze sa ovim sto mi pricamo.
Leverage

#33884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Za razliku od Komšića koji za sve te godine nije uradio ništa osim što je ošin'o Koštunicu po prstima i po nosu, Denis Bećirović je napisao knjigu o tome šta je uradio u politici. Dakle, Komšić nije zaradio svoju platu, a Bećirović jest.
lerdi

#33885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Leverage wrote:Za razliku od Komšića koji za sve te godine nije uradio ništa osim što je ošin'o Koštunicu po prstima i po nosu, Denis Bećirović je napisao knjigu o tome šta je uradio u politici. Dakle, Komšić nije zaradio svoju platu, a Bećirović jest.
Jel se to šališ sa ovim za pisanje knjige ili si ozbiljan?
Leverage

#33886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

lerdi wrote:
Leverage wrote:Za razliku od Komšića koji za sve te godine nije uradio ništa osim što je ošin'o Koštunicu po prstima i po nosu, Denis Bećirović je napisao knjigu o tome šta je uradio u politici. Dakle, Komšić nije zaradio svoju platu, a Bećirović jest.
Šta ti nije jasno? Ima knjiga, ako te zanima šta je radio pročitaj. Poštedi me bezveznih komentara.
lerdi

#33887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Leverage wrote:
lerdi wrote:
Šta ti nije jasno? Ima knjiga, ako te zanima šta je radio pročitaj. Poštedi me bezveznih komentara.
Boga mi sam kontao da se šališ. Dakle čovjek napisao knjigu o svojih 20 godina "budetskog paratiziranja" kako bi neki rekli. Tačno se vidi Zlajin uticaj na njega, slično kao i kod Suljagića birvaktile.
Leverage

#33888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

lerdi wrote: Boga mi sam kontao da se šališ. Dakle čovjek napisao knjigu o svojih 20 godina "budetskog paratiziranja" kako bi neki rekli. Tačno se vidi Zlajin uticaj na njega, slično kao i kod Suljagića birvaktile.
Ne, čovjek je napisao knjigu o tome šta je radio u 20 godina parlamentarnog života - u parlamentu.

Komšić bi mogao napisati takvu jednu knjigu o budžetskom parazitiranju jer nije uradio ništa.
duh_sa_sjekirom

#33889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

shbc wrote: Koju cinjenicu? Covic nije parazit. Jeste separatista, jeste nacionalista, jeste kreten, ali parazit nije. On itekako radi ono za sta su ga njegovi biraci izabrali.
Čović jeste parazit jer se hrani od države protiv koje radi.
Osim toga, u PBiH nije izabran da radi samo za svoje birače nego za državu BiH.
shbc wrote: Necu ti je ni navesti. Iz dva razloga:
Itekako ima. Tvrdiš da Komšić nije uradio ništa. Na osnovu čega?
shbc

#33890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

duh_sa_sjekirom wrote:
shbc wrote: Koju cinjenicu? Covic nije parazit. Jeste separatista, jeste nacionalista, jeste kreten, ali parazit nije. On itekako radi ono za sta su ga njegovi biraci izabrali.
Čović jeste parazit jer se hrani od države protiv koje radi.
Osim toga, u PBiH nije izabran da radi samo za svoje birače nego za državu BiH.
shbc wrote: Necu ti je ni navesti. Iz dva razloga:
Itekako ima. Tvrdiš da Komšić nije uradio ništa. Na osnovu čega?
Izabran je na osnovu onoga sto je obecavao biracima. To i ispunjava. Opet brkas pojmove. Ono sto on radi je licemjerje, uzima lovu od drzave protiv koje radi. Parazit ne radi nista. Ni protiv ni za drzavu. Parazit uzima pare zato sto je prosuo demagogiju, sjeo u fotelju i mandat proveo tako sto je digao noge na stol (u dosta slucajeva u kuci jer se nije ni pojavio na poslu). Ujedno ovo ti je odgovor na osnovu cega tvrdim da Komsic nije uradio nista. To sto ni njegovi prethodnici nisu nista uradili, uradili su mnogo sta ili su uradili tek nesto malo vise od njega ne postavljam kao mjerilo. Ja neciji rad ne gledam kroz prizmu njegovih kolega, vec kroz njegov ucinak u odnosu na ono sto mu je propisano da radi. Dakle, kao sto rekoh, ta analiza ne sluzi ovoj temi.

Zeljko Komsic je 8 godina bio u Predsjednistvu BiH. Uzmemo li u obzir da je glavna okupacija i najveca obaveza clana Predsjednistva, te institucije u cjelini, vodjenje vanjske politike BiH, molim da mi se navede sta je on uradio na tom polju. Sa kojim drzavama je poboljsao ili uspostavio diplomatske odnose? Koje je investitore doveo u BiH? Sta je uradio da se BiH priblizi EU i NATO?
duh_sa_sjekirom

#33891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

shbc wrote:
Izabran je na osnovu onoga sto je obecavao biracima. To i ispunjava. Opet brkas pojmove. Ono sto on radi je licemjerje, uzima lovu od drzave protiv koje radi. Parazit ne radi nista. Ni protiv ni za drzavu. Parazit uzima pare zato sto je prosuo demagogiju, sjeo u fotelju i mandat proveo tako sto je digao noge na stol (u dosta slucajeva u kuci jer se nije ni pojavio na poslu). Ujedno ovo ti je odgovor na osnovu cega tvrdim da Komsic nije uradio nista. To sto ni njegovi prethodnici nisu nista uradili, uradili su mnogo sta ili su uradili tek nesto malo vise od njega ne postavljam kao mjerilo. Ja neciji rad ne gledam kroz prizmu njegovih kolega, vec kroz njegov ucinak u odnosu na ono sto mu je propisano da radi. Dakle, kao sto rekoh, ta analiza ne sluzi ovoj temi.

Zeljko Komsic je 8 godina bio u Predsjednistvu BiH. Uzmemo li u obzir da je glavna okupacija i najveca obaveza clana Predsjednistva, te institucije u cjelini, vodjenje vanjske politike BiH, molim da mi se navede sta je on uradio na tom polju. Sa kojim drzavama je poboljsao ili uspostavio diplomatske odnose? Koje je investitore doveo u BiH? Sta je uradio da se BiH priblizi EU i NATO?
On kao član PBiH treba da predstavlja drzavu u sve njene građane a ne samo svoje birače. Valjda je ovo jasno.
Po definiciji, parazit je organizam koji živi na račun drugog pa Čović jeste parazit. Osim toga on je i štetočina jer uništava i radi protiv onog koji ga hrani.
Komšić, čak i da noje uradio ništa ZA nije uradio ništa ni PROTIV države. Za razliku od ovog drugog.
I ne izbjegavaj obaveze već nam daj tu analizu?
shbc

#33892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

duh_sa_sjekirom wrote:
shbc wrote:

On kao član PBiH treba da predstavlja drzavu u sve njene građane a ne samo svoje birače. Valjda je ovo jasno.
Po definiciji, parazit je organizam koji živi na račun drugog pa Čović jeste parazit. Osim toga on je i štetočina jer uništava i radi protiv onog koji ga hrani.
Komšić, čak i da noje uradio ništa ZA nije uradio ništa ni PROTIV države. Za razliku od ovog drugog.
I ne izbjegavaj obaveze već nam daj tu analizu?
Je li mi ovdje pricamo o zivotinjskim ili budzetskim parazitima? Ne zelim da pravim analizu, rekao sam ti vec. Nemam nikakvu obavezu da je pravim. Rekao sam ti da je nebitna za ovu pricu. Sa mnom temu neces razvodnjavati. Ako ti ne odgovara da pricamo argumentovano, cinjenicama, potkovano ustavima, zakonima i propisima ove drzave onda nadji nekog drugog. Ja se supljom pricom ne bavim.
duh_sa_sjekirom

#33893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

shbc wrote: Je li mi ovdje pricamo o zivotinjskim ili budzetskim parazitima? Ne zelim da pravim analizu, rekao sam ti vec. Nemam nikakvu obavezu da je pravim. Rekao sam ti da je nebitna za ovu pricu. Sa mnom temu neces razvodnjavati. Ako ti ne odgovara da pricamo argumentovano, cinjenicama, potkovano ustavima, zakonima i propisima ove drzave onda nadji nekog drugog. Ja se supljom pricom ne bavim.
Pričamo o ulozi parazita a ona je ista, bilo da se radi o živim bićima ili budžetu.
Premda ni sam ne nudiš nikakav argument ili egzaktan dokaz za svoje tvrdnje ipak pozivaš da pričamo samo argumentima, činjenicama... Dosljedno i logično, nema šta
Capsicum

#33894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

shbc wrote: 1. Predsjednistvo i njegovi clanovi ni na koji nacin ne uticu na izbor vlade svojim ovlastenjima. Ta mogucnost im Ustavom BiH nije propisana.
3. Na koji nacin ce ostavka clana Predsjednistva dovesti do ustavne krize? Sta je to u Ustavu propisano pa se moze doci do toga?
4. Na koji nacin pomenuti dvojac moze voditi toliko destruktivnu vanjsku politiku, a da to vec nisu radili Ivanic i Covic?

Bonus:
Svaku odluku Predsjednistva moze bilo koji clan oboriti ukoliko se kosi sa vitalnim nacionalnim interesom, tako sto ce je proglasiti destruktivnom po isti, te uputiti Narodnoj skupstini RS ili Domu naroda iz kojeg dolazi. Ukoliko se na jednoj od ove tri lokacije dvotrecinskim glasovima potvrdi u roku od 10 dana da je odluka destruktivna po vitalni nacionalni interes tog naroda, ista vise nema ucinka. Dakle, bilo koji od bosnjackih clanova moze u svakom trenutku osujetiti planove pomenutog dvojca (a za svakog si rekao da je ok opcija), tako da citava mantra koju vrtis danima "ili Komsic ili se raspade drzava" ti propada jednim pogledom na Ustav Bosne i Hercegovine.
Elementarno nepoznavanje ovlaštenja Predsjedništva. Javi se kad se malo upoznaš sa njima. Zaista nemam vremena da te educiram.
Heartbeats

#33895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Capsicum wrote:
shbc wrote: 1. Predsjednistvo i njegovi clanovi ni na koji nacin ne uticu na izbor vlade svojim ovlastenjima. Ta mogucnost im Ustavom BiH nije propisana.

Bonus:
Elementarno nepoznavanje ovlaštenja Predsjedništva. Javi se kad se malo upoznaš sa njima. Zaista nemam vremena da te educiram.
Pa stvarno...
Neznanje i neukost je rak-rana ovog društva.
SDA je uspjela da masovno zaglupi narod. Otud i ovakvi zaključci.
lerdi

#33896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Leverage wrote:
lerdi wrote: Boga mi sam kontao da se šališ. Dakle čovjek napisao knjigu o svojih 20 godina "budetskog paratiziranja" kako bi neki rekli. Tačno se vidi Zlajin uticaj na njega, slično kao i kod Suljagića birvaktile.
Ne, čovjek je napisao knjigu o tome šta je radio u 20 godina parlamentarnog života - u parlamentu.

Komšić bi mogao napisati takvu jednu knjigu o budžetskom parazitiranju jer nije uradio ništa.
Ne bih da sad ispadne da imam nešto protiv Denisa jer mi fakat nije mrzak, ali knjiga u kojoj je sklepao 12 godina svojih govora u parlamentu dok je "paratizirao na budžetu" nije baš neko epohalno dijelo složit ćemo se valjda. Ok je sa aspekta kampanje da se na taj način promoviše ali ništa više od toga. Ovo naravno ukoliko ti nije crveni paravan pred očima. Al kad već upoređuješ Željka i njega i ako ćemo ići iz krajnosti u krajnost, interesantan je podatak da taj isti Željko ima više radnog staža u realnom sektoru nego taj isti Denis. Mislim ima više nego i Šepić ili Džaferović koji eto isto nisu paraziti valjda. Da se razumijemo nije se ni on dugo tamo zadržao ali od činjenica ne treba bježati. Ono što je također činjenica je da čitava priča oko Komšićevog budžetskog parazitarenja počinje još 2013. godine kada je napustio SDP i to od istog tog SDP-a kojem je nekoliko godina ranije donio "najveću pobjedu od drugog svjetskog rata" a koju su ovi zahvaljujući stavljanju ličnog i stranačkog interesa ispred općeg tako lako prokockali. Naravno do tada je bio slijedeći Tito. Malo licemjerno zar ne.

Što se tiče samog Komšića i njegovog rada nije da se baš nešto polomio od posla ali realno gledajući ima tu nekoliko stvari koje upućuju na to da ipak nije sjedio i primao plaću čitavo vrijeme kako se bavi politikom. Dva puta je izabran za načelnika što znači da je u prvom mandatu uradio dovoljno da dobije novo povjerenje građana. Za vrijeme dok je bio u predsjedništvu puno bolje smo stajali na tom valjskom planu nego danas. MAP, Vijeće sigurnosti, SSP, nekoliko apelacija itd.

Da se razumijemo lično bi volio da večina trenutne političke garniture, uključujući i samog Komšića, ode u "zasluženu" penziju ili po zaslugama iza rešetaka a da vodstvo preuzmu neki puno svježiji i mlađi političari ali očito je da mi kao društvo nismo sazreli za tako nešto. Zbog toga mi je i ovaj pokušaj NS-a sa Falatarom smiješan i samo dokazuje koliko su i sami politički nezreli.
pemanapemani

#33897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Komsic u SDP koalirao sa Dodikom.
Komsic u DF pomogao Covicu da se vrati u Predsjednistvo kandidiranjem anonimusa za clana Predsjednistva iz reda hr naroda.
Komsic u DF koalirao sa Covicem.

Komsic u 12 godina na drzavnom nivou nema nikakve rezultate.

Kako takav covjek moze spasiti BiH od separatizma Dodika i Covica?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

lerdi wrote:....oko Komšićevog budžetskog parazitarenja počinje još 2013.....
Tokom 1992. godine radio je u Zavodu za penziono osiguranje BiH. Od 1996. do 1998. godine radio je u Ministarstvu za raseljena lica i izbeglice Federacije BiH.......U periodu od 1998. do 2000. godine obavljao je funkciju predsednika Gradskog veća Grada Sarajeva. Godine 2000. je kao član SDP BiH izabran za odbornika u Skupštini opštine Novo Sarajevo, a nakon toga imenovan je za načelnika iste opštine. Godinu dana kasnije izabran je za prvog ambasadora BiH u Saveznoj Republici Jugoslaviji (kasnije Državnoj zajednici Srbije i Crne Gore). U periodu od 2003. do 2004. godine obavljao je funkciju zamenika gradonačelnika Grada Sarajeva, uporedo rukovodeći konsultantskom firmom Revicon d.o.o. iz Sarajeva. 2004. godine izabran je za načelnika Opštine Novo Sarajevo, a tu funkciju obavljao je sve do 2006. godine. Na Opštim izborima koji su održani 2006. godine izabran je za hrvatskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine......2010. godine Komšić je zadobio poverenje glasača, te je ponovo izabran za hrvatskog člana Predsedništva BiH. ......Na Opštim izborima koji su 2014. godine održani u Bosni i Hercegovini, Komšić je izabran za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH...
Parazit od prvog dana nezavisnosti ove zemlje.
"Jači" su njemu uplaćeni doprinosi od pola privredne komore....

Koliko li je ljudi rođenih 1992 dosada napustilo ovu zemlju zbog nedostatka posla ?
Ah , načelnikovanje , gradonačelnikovanje , ambasadorski posao , predsjedništvo i mjesto u parlamentu nemaju ama nikakve ingerencije u zapošljavanju.....
pemanapemani wrote:Komsic u SDP koalirao sa Dodikom.
Komsic u DF pomogao Covicu da se vrati u Predsjednistvo kandidiranjem anonimusa za clana Predsjednistva iz reda hr naroda.
Komsic u DF koalirao sa Covicem.

Komsic u 12 godina na drzavnom nivou nema nikakve rezultate.

Kako takav covjek moze spasiti BiH od separatizma Dodika i Covica?
Koalirao sa SDA DVA PUTA , jednom sa SDP-om a drugi put sa DF-om.....
ultima_palabra

#33899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Eno Refko i Emir sprovode direktnu kampanju, presrecu penzionere po Vilsu... :skoljka:
Capsicum

#33900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Čovjeka biraju građani, bez kompenzacijskih mandata. Da je parazit, ne bi ga birali stalno. Nije savršen, ali nakon što je toliko puta izabran direktno na izborima sada odjednom doći tobe i nabijati mu na nos da je parazit je baš infantilno. To u stvari govori o vašoj neobjektivnosti.
Post Reply