Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mi smo njega zvali Ramiz, a zasto Ramis pojma nemam
prvo na cevape u Zelju a onda na kolace kod Ramiza, i limunada/boza ko sta voli
Vazda je bio RAMIS al nama lakše Ramiz
Ništa kod Šahina, samo "Devetka" il "Sport"
da, i ja sam se vazda pitao zašto piše ramis kad svi znamo da se kaže ramiz
ćevapi, osim u mojoj mahali pored željinog (čuveni objekt od koga niko slike nema) bilo je naizmjenice željo, sport i devetka. mislim da sam ipak najčešće bio u sportu
mi smo njega zvali Ramiz, a zasto Ramis pojma nemam
prvo na cevape u Zelju a onda na kolace kod Ramiza, i limunada/boza ko sta voli
Vazda je bio RAMIS al nama lakše Ramiz
Ništa kod Šahina, samo "Devetka" il "Sport"
da, i ja sam se vazda pitao zašto piše ramis kad svi znamo da se kaže ramiz
ćevapi, osim u mojoj mahali pored željinog (čuveni objekt od koga niko slike nema) bilo je naizmjenice željo, sport i devetka. mislim da sam ipak najčešće bio u sportu
dječak sa šibicama wrote: ↑16/04/2025 14:01
Stari je bio zakleti Zeljovac, za njega je postojala samo jedna cevabdzinica, ono ostalo su neke tamo prazne prostorije nicega sa nicim
Lijevo, na cosku druga slasticarna poznata po vrucem salepu...
Kad su cevapi u pitanju, Muha je zaboravio Mrkvu... Sezdesetih je par godina zaredom bio proglasen za najbolje cevape u ex-YU...
zikamu wrote: ↑16/04/2025 17:23Lijevo, na cosku druga slasticarna poznata po vrucem salepu...
Kad su cevapi u pitanju, Muha je zaboravio Mrkvu... Sezdesetih je par godina zaredom bio proglasen za najbolje cevape u ex-YU...
Što se cevapa tice nego šta cu vec navijat za cevabdzinicu gdje sam radio "Sport"
Mrkva je bio dobar dok je Ejub (gazda) po vas dan bio u radnji a Šahin majstor za roštiljem
zikamu wrote: ↑16/04/2025 17:23
Lijevo, na cosku druga slasticarna poznata po vrucem salepu...
Ja u toj slasticarnoj ko dijete redovno bombice mlatio. Cokoladne sa malo arome ruma unutra. I zalij sve sa “spricerom”.
Kako su samo dobre bile… nikad vise takvih bombica nisam jeo…
Mislim da i sada ista familija drzi, ali kolaci nisu kao sto su bili…. I nema mojih bombica
Dooobar hljeb imo ... Ama, kad skontam, dje nije bio dobar?! Svaka privatna pekars bila prva liga!
Meni je najbliža bila pekara--ovdje se vide zakovani prozori ne znam šta je bilo tad al kad sam ja bio djete bila je Marinkova pekara
Kad se malo poraslo išlo se kod Muharemage--sad Poričanin i kod Gaće--u Sagrdzijama-drito preko puta ulaza u bakijsku dzamiju
I bas si moro stavit sliku sa mojim starim...
Ovaj visoki u drugom redu...
6. aprila 1945. se po Titinom naredjenju spustili u Rajvosa kroz Visegradsku kapiju na
Vratniku i sad se malo kurce po carsiji...
Stari je tada bio kapetan, treci covjek 16. muslimanske brigade.
Dooobar hljeb imo ... Ama, kad skontam, dje nije bio dobar?! Svaka privatna pekars bila prva liga!
Meni je najbliža bila pekara--ovdje se vide zakovani prozori ne znam šta je bilo tad al kad sam ja bio djete bila je Marinkova pekara
Kad se malo poraslo išlo se kod Muharemage--sad Poričanin i kod Gaće--u Sagrdzijama-drito preko puta ulaza u bakijsku dzamiju
I bas si moro stavit sliku sa mojim starim...
Ovaj visoki u drugom redu...
6. aprila 1945. se po Titinom naredjenju spustili u Rajvosa kroz Visegradsku kapiju na
Vratniku i sad se malo kurce po carsiji...
Stari je tada bio kapetan, treci covjek 16. muslimanske brigade.
Prva slika: Tifa, Fadil Toskić, ne znam čovjeka, Ensad Adilović Kinez, Zoran Sokolović, Bodo Kovačević
Druga slika: Zele, Zlatan Čehić, Tifa, Čičak
Na trećoj slici čovjeka u sredini ne znam, drugu dvojicu zna svako.
Nije Zoran Sokolović, već Slobodan Sokolović. Pjevač grupe Soko i trombonista u Sarajevskoj filharmoniji, koji nažaost više nije živ. Spominjao se kao nasljednik Alena u Bijelom Dugmetu.