SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ommadawn

#33851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ommadawn »

tempuser wrote:Da citiram malo s profila:
Moamera Spahic Da vam Allah bude na pomoći, i da se dijete sto prije vrati kuci. Sta god pročitam suze mi krenu, emocije me deru, evo i sad Molim Allah da dijete sve ovo progura bez ikakvih trauma. Amin.

Draga moja sestro neznana, nikad te nisam ni vidjela ni čuala a toliko me je pogodilo tvoje iskušenje, ne samo mene nego sestre širom svijeta, onda kažem hvala Ya Rabbi na uputi, hvala Ti što sam dio ummeta Tvog najodabranijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s., pa je ovo tvoje iskušenje, iskušenje svih nas, Gospodara molim da vas osnaži a Lavu, heroju Ejjubu dadne snage, da sve ovo prevaziđe bez bilo kakvih posljedica i što prije se vrati kući Allahume amin! Ejjub nije samo heroj svoga brace, on je heroj ummeta, a sad ummet dovi za njeg i njegove roditelje da pravda pobjedi Allahume amin!

A dijete, Lav i heroj ubilo covjeka! :-) Pa ti reci da su ovo normalni ljudi, a ne vjerski fanatizam koji ce za sve naci opravdanje pa i za delikventnicko ubistvo?!?!?! :?
Nije bolest sve što boli.
Ono kad zločin pokušaš opravdati vjerom....
:lol:
skafiskafsnjak

#33852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

Bodkin wrote:
Pa i nije. Zato postoji procedura. 101 razlog zasto je tako. Odes u banku i uplatis sebi pare na racun tako sto ih ostavis na salteru i kazes “ja sam uplatio. Ne znam sto me pegla⁸te za neke procedure”
Wow..kakvo poredjenje :roll:

Ja nazovem da je bomba u BBI... hoce evidentirati ili moze bez procedure ? Jebale ih procedure....kad te neko nazove,ima da ispitas ...i da poduzmes mjere .
Ako je neko bez osnova zvao, kaznis ga i to je to
animus

#33853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

Sva ta sranja oko prijavljivanja ili evidentiranja su smisljena radi statistike. Prijava se vodi zvanicno i ona postoji u statistici a evidentira se ono sto se može sakriti u svesku. Tako da nam mup ima divnu statistiku na kraju godine. Otkrivenost djela najbolja u europi.
Sto se mene tice ako je ovo istina da su ih firgosi napadali onda svaka cast malom. Jest da ce mu biti vjerovatno trauma ali je bar učinio dobro djelo za društvo.
kokuz_sa

#33854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Kakve Vi hocete procedure?

Jednom ko mladji imao slican problem..

Potukao se, lik dobio batina..
Poslije mi prijetio ubistvom..
Otisao u PU, podnio prijavu inspektoru. Dobio kopiju prijave. Oni bazvali dezurnog tuzioca da vide kako dalje da postupaju..
Inspektor mi dao svoj br, ako bude prob da ga zovem..

Znam da je lika posjetila policija, ispitala i dobio prekrsajnu 500KM..

Niti je mene ko iz policije zvao niti ista nakon sto sam podnio prijavu.
JThomas

#33855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to je pravilno i savjesno. a ne tražite li vi, pridružujete li se vi, jedete li govna vi. a moli boga da kažeš ne da stavi u ladicu.
MaksprotivMarksa

#33856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MaksprotivMarksa »

Fina braca su kako sam i pretpostavljao klosari, masinerija je svoke napravila iniskrivila cijelu sliku o slucaju, mami svaka cast na borbi za sina.
Cherry-Cherry

#33857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Pa bilo kakvo saznanje je dovoljno da se reaguje. Kako onda kada je anonimna, telefonska prijava?
kokuz_sa

#33858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Cherry-Cherry wrote:Pa bilo kakvo saznanje je dovoljno da se reaguje. Kako onda kada je anonimna, telefonska prijava?
Pa u MUPu te lijepo pitaju
Da li zelite da podnesete prijavu protiv lica koje Vam prijeti..

Ako zelis upute te inspektoru i to se odradi..

Ovako bez toga..je samo rekla kazala..
Dodjes policajcu i kazes meni prijeti Taj i taj..on te pita hocea podnijet prijavu..ti necea..

I na osnovu cega da on djeluje?
Ko garantuje da ti ne lazes, da hoces nekog da uvalis..

Prije podnosenja prijave ti lijepo kazu
Po tom i tom clanu ako se ispostavi da je prijava i iskaz lazni..vi krivicno odgovarate .
muha_sa

#33859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Gor123 wrote:Cisto ja sumljam ja da je i policija fino objasnila tu "proceduru", jer eto, mnogi vole taj posao, ne sjede po kladarama i kafanama itd...
ne sumljaj ništa
nosara

#33860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nosara »

Postupanje tuzioca i sudije sve govori.

Ako je Omar zamijenjen, vjerovatno je predocio cinjenice takve kakve su. A istina boli.

Kako god, metropola je u debelom kurcu, najblaze receno.
seoBIH

#33861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

animus wrote:Sva ta sranja oko prijavljivanja ili evidentiranja su smisljena radi statistike. Prijava se vodi zvanicno i ona postoji u statistici a evidentira se ono sto se može sakriti u svesku. Tako da nam mup ima divnu statistiku na kraju godine. Otkrivenost djela najbolja u europi.
Sto se mene tice ako je ovo istina da su ih firgosi napadali onda svaka cast malom. Jest da ce mu biti vjerovatno trauma ali je bar učinio dobro djelo za društvo.

hehe, sve tačno, kao da je neko pisao iz policijske stanice, neko kome je na vrh kurca takva procedura :thumbup: :sax:
DonieBrasco

#33862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Samo pazite ako se jednog dana desi da nastrada djete nekog mocnika, kako ce policija i sve sluzbe da to ekspresno rijese, pronađu krivca, kao i sudstvo, tuzilastvo da osude i presude po "zakonu". Ne prizivam nesrecu nego konstatujem da se do tada nece apsolutno nista promjeniti, idalje ce biti ubistava koje niko ne rjesava, grad biti pun kriminala, klosara, droge, prostitucije, svaku noc ce da sviraju alarmi na autima, otimat ce se, obijati...itd. Sve dok na svojoj kozi to ne osjesti neki mocnik, dok neko od takvih ne nastrada ili bude povrjeđen, neko od tih koji su direktno odgovorni za ovakvo stanje.
kokuz_sa

#33863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

Biti ce ovdje jos svega..
Evo malac komentarise ispod Avazovih clanaka
I prijeti ljudima..

Image
JThomas

#33864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

a ko garantuje da ne lažeš kad podneseš prijavu :mrgreen:

nema u zakonu te razlike. zakon poznaje samo saznanje o krivičnom djelu. to je sve šuplja i izgovor za nerad. od policije i tužilaca su napravili male bogove, a od nas kurtone i ikebane. e onda izvoli raditi.
MensurM

#33865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

kokuz_sa wrote:Biti ce ovdje jos svega..
I prijeti ljudima..

Image
Kako će komentarisati kad je u pritvoru?

Edit: Daj, uozbilji se. Ovaj tvoj iz Zavidovića neki.
Cherry-Cherry

#33866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

JThomas wrote:a ko garantuje da ne lažeš kad podneseš prijavu :mrgreen:

nema u zakonu te razlike. zakon poznaje samo saznanje o krivičnom djelu. to je sve šuplja i izgovor za nerad. od policije i tužilaca su napravili male bogove, a od nas kurtone i ikebane. e onda izvoli raditi.
Upravo tako, postoji samo saznanje. Ostalo je šuplja.
i agree

#33867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

kokuz_sa wrote:Biti ce ovdje jos svega..
I prijeti ljudima..

Image
Ovo vehbosi udaraju ispod pojasa :lol:
Sta kaze ona cijeli muslimanski svijet je uz nas,pravila zena anketu :lol:
Snake Eyes

#33868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Snake Eyes »

Bio je jedan slučaj višestrukog vršnjačkog nasilja gdje je jednom prilikom tokom sukoba došlo do fizičkih ozljeda te do puštanja krvi.
Roditelj je odveo dijete kod doktora na pregled te sa nalazom otišao u policijsku stanicu da prijavi slučaj.
Inspektori su roditelja obeshrabrivali da podnese krivičnu prijavu protiv djeteta koje je započelo tuču, fol, oni su maloljetni, neće imati fajde, sudija će ga osloboditi, jest krv puštena ali nije tkivo oštećeno/otkinuto...Preporučujemo vam da razgovarate.
Uglavnom, debelim/masnim inspektorima se živo jebe za takve stvari, vjerovatno i ovi roditelji kada su prijavljivali naišli su na istu obeshrabrujuću retoriku da podnesu krivičnu prijavu.
Naslovnica

#33869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Zajebancija???
:? :shock:
dulekrele

#33870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dulekrele »

Naslovnica wrote:
liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Inače njen FB je otvoren (Azra Ghariba Jasarevic)
kad sam procitao vehabijske komentare i mijesanje vjere sa opravdanoscu ubistva bio sam frapiran. ovoj materi ubice nista ne vjerujem. kriti se iza vjere i opravadavati ubistvo je za najvecu osudu.
90minut

#33871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

dulekrele wrote:
Naslovnica wrote:
liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Inače njen FB je otvoren (Azra Ghariba Jasarevic)
kad sam procitao vehabijske komentare i mijesanje vjere sa opravdanoscu ubistva bio sam frapiran. ovoj materi ubice nista ne vjerujem. kriti se iza vjere i opravadavati ubistvo je za najvecu osudu.

Kad sam procitao allahova volja odma me podsjetilo na ovo https://www.youtube.com/watch?v=Ez6wfJWVCeI
aerodinamika

#33872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aerodinamika »

MensurM wrote:
Gor123 wrote:Koji S.D. :-) :-)

Pa jest se obracala, a logicno da ce ovi iz MUP-a ovako reci, nece krivicu na sebi, logicno.
Jest za neke druge momke. Očito ima problematičnu djecu kad uspiju zakuhati s 15 ljudi.
cigani imaju puno djece
noviclan

#33873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

DonieBrasco wrote:Samo pazite ako se jednog dana desi da nastrada djete nekog mocnika, kako ce policija i sve sluzbe da to ekspresno rijese, pronađu krivca, kao i sudstvo, tuzilastvo da osude i presude po "zakonu". Ne prizivam nesrecu nego konstatujem da se do tada nece apsolutno nista promjeniti, idalje ce biti ubistava koje niko ne rjesava, grad biti pun kriminala, klosara, droge, prostitucije, svaku noc ce da sviraju alarmi na autima, otimat ce se, obijati...itd. Sve dok na svojoj kozi to ne osjesti neki mocnik, dok neko od takvih ne nastrada ili bude povrjeđen, neko od tih koji su direktno odgovorni za ovakvo stanje.
E u tom i jeste problem sto njih i njihove policija cuva
dulekrele

#33874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dulekrele »

Vidio sam brata kako leži u lokvi krvi, ali neću osvetu

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ecu-osvetu

Porodice Foht

#33875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

Umrla je Nermina Kurspahic. Sarajevu ce nedostajati jedan tako briljantan i prefinjen um kakvih je rijetko sresti u nasoj zemlji. Rahmet ti dusi, Nermina. :sad:
Post Reply