Sirija

Locked
Superhikk

#33851 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Kakav zanos. Znači Izrael je cilj. Pa da, da se zaključiti nakon 4 godina bratoubilačkog rata na granici sa Izraelom. I ne da nije bilo nijednog okršaja sa njima, nego Jevreji naoružavaju i liječe ove koji se kao zanose da će oni njima sjutra pokazati ko je najjači tip u kraju. Inače su Jevreji u Izraelu poznati kao teški glupani koji hrane paščad da ih ujedu. U međuvremenu podržavajmo međusobno ubijanje muslimana u ratu kojem se ni nakon 4 godine ne vidi kraja, pa će sjutra, to što ostane od njih, da porazi Izrael i NATO, sve one koji su ih naoružali i organizovali. Kako je lijepo živjeti u svijetu iluzija.
Svaka čast cionistima, kad one koji ih najviše mrze, tako lako isprogramiraju da rade za njihove interese. Mada, nije im ni teško sa obzirom kolika je svijest koja bi se trebala oduprijeti tome.
Laprdan

#33852 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:Kakav zanos. Znači Izrael je cilj. Pa da, da se zaključiti nakon 4 godina bratoubilačkog rata na granici sa Izraelom. I ne da nije bilo nijednog okršaja sa njima, nego Jevreji naoružavaju i liječe ove koji se kao zanose da će oni njima sjutra pokazati ko je najjači tip u kraju. Inače su Jevreji u Izraelu poznati kao teški glupani koji hrane paščad da ih ujedu. U međuvremenu podržavajmo međusobno ubijanje muslimana, pa će sjutra, to što ostane od njih, da porazi Izrael i NATO, sve one koji su ih naoružali i organizovali. Kako je lijepo živjeti u svijetu iluzija.
Svaka čast cionistima, kad one koji ih najviše mrze, tako lako isprogramiraju da rade za njihove interese. Mada, nije im ni teško sa obzirom kolika je svijest koja bi se trebala oduprijeti tome.
Ooo rječiti forumaš, tu si. :) Pa ne znam ja na koga amerika (kao produžena ruka izraela) troši milijarde kroz svakodnevno bombardovanje. Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.
asurbanipal

#33853 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Laprdan wrote:Pa ne znam ja na koga amerika (kao produžena ruka izraela) troši milijarde kroz svakodnevno bombardovanje. Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.

Čuj svakodnevno bombardovanje ? Koliko ih bombarduju ne bi ni kamen na kamenu ostao. To bombardovanje je obična ubleha i šupljak.
Laprdan

#33854 Re: Sirija

Post by Laprdan »

asurbanipal wrote:
Laprdan wrote:Pa ne znam ja na koga amerika (kao produžena ruka izraela) troši milijarde kroz svakodnevno bombardovanje. Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.

Čuj svakodnevno bombardovanje ? Koliko ih bombarduju ne bi ni kamen na kamenu ostao. To bombardovanje je obična ubleha i šupljak.
Možda ovo govori najbolje:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/sa ... rdi-dolara
Klavikula

#33855 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Laprdan wrote:Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.
djela? koja djela?
Superhikk

#33856 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Laprdan wrote:
Superhikk wrote:Kakav zanos. Znači Izrael je cilj. Pa da, da se zaključiti nakon 4 godina bratoubilačkog rata na granici sa Izraelom. I ne da nije bilo nijednog okršaja sa njima, nego Jevreji naoružavaju i liječe ove koji se kao zanose da će oni njima sjutra pokazati ko je najjači tip u kraju. Inače su Jevreji u Izraelu poznati kao teški glupani koji hrane paščad da ih ujedu. U međuvremenu podržavajmo međusobno ubijanje muslimana, pa će sjutra, to što ostane od njih, da porazi Izrael i NATO, sve one koji su ih naoružali i organizovali. Kako je lijepo živjeti u svijetu iluzija.
Ne znam ja na koga amerika (kao produžena ruka izraela) troši milijarde kroz svakodnevno bombardovanje. Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.
Amerika se "istroši" bombardujući, ne pitaj. Tek toliko da umiri sopstvenu javnost nakon onih kidanja glava američkih građana. A zapitaš li se što Izrael ne reaguje, jer ipak su ovi tvoji "velika" prijetnja po njih, a ne Ameriku. Do Amerike morate naučiti da plivate, pošto pokorite Izrael i Evropu :lol: Zašto Izrael bombarduje druge, uništava oružje onih koji se bore protiv ISIS, a ISIS naoružava i liječi? To su jednostavne stvari čak i za tvoju moć logičkog rasuđivanja. Ali si ipak više bezobrazan da bi to priznao jer bi to srušilo čitav svijet u tvojoj glavi zasnovan na iluzijama. Samo ih ti hrani, nikako ih se ne oslobađaj.
Last edited by Superhikk on 19/12/2014 18:10, edited 1 time in total.
asurbanipal

#33857 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Klavikula wrote:
djela? koja djela?
Riječi, a ne djela. Riječi... :lol:
Laprdan

#33858 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:
Laprdan wrote:
Ne znam ja na koga amerika (kao produžena ruka izraela) troši milijarde kroz svakodnevno bombardovanje. Djela pokazuju ko je najveći strah izraela.
Amerika se "istroši" bombardujući, ne pitaj. Tek toliko da umiri sopstvenu javnost nakon onih kidanja glava američkih građana. A zapitaš li se što Izrael ne reaguje, jer ipak su ovi tvoji "velika" prijetnja po njih, a ne Ameriku. Do Amerike morate naučiti da plivate, pošto pokorite Izrael i Evropu :lol: Zašto Izrael bombarduje druge, uništava oružje onih koji se bore protiv ISIS, a ISIS naoružava i liječi? To su jednostavne stvari čak i za tvoju moć logičkog rasuđivanja. Ali si ipak više bezobrazan da bi to priznao
Hahaha rječiti forumaš opet, umiruju američku javnost sa milijardama dolara. :D De ba, dobro je. Ja tebi dajem dokaze:

https://www.youtube.com/watch?v=_sorHHNEyK8

A ti pričaš bez pokrića. Čuj izrael liječi mudžahide. :D :D :D

P.S. Izrael bombarduje Islamsku državu preko Amerike, jer je i pticama na grani jasno da je Amerika produžena ruka Izraela. Ne smiju direktno jer bi svi muslimani odmah stali na stranu Islamske države jer je Izrael omražen svima zbog Palestine. Zato to rade isključivo preko Amerike. Ali, veoma skoro će se i sami uključit kad padne Assad, ako Bog da.
Laprdan

#33859 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Klavikula wrote:
djela? koja djela?
Nešto mi danas nije mrsko kopirati:
asurbanipal

#33860 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Laprdan wrote:
Klavikula wrote:
djela? koja djela?

I dokle su došli s bombardiranjima. Nešto su se ušutili zadnjih mjesec dana...I ovo o 5 milijardi protiv ISIL-a, opet ubleha i šupljak...

Prema izglasanom budžetu rashodi pokrivaju najveći dio rada Savezne vlade, od čega 554 milijarda za odbranu, uključujući pet milijardi za zračnu kampanju protiv grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL) i obuku umjerenih sirijskih pobunjenika.

Kojih umjerenih pobunjenika ? :lol: :lol: :lol:

Sve mi se čini da će ove pare otići upravo tamo onim protiv kojih se bore.
Klavikula

#33861 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Laprdan wrote:
Klavikula wrote:
djela? koja djela?
ok to. samo mi nije jasno kako onda ti ne podrzavas Assada. ti bi ovdje trebao biti njegov najzagrizeniji fan i najveci protivnik FSA.
Superhikk

#33862 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Laprdan wrote: Hahaha rječiti forumaš opet, umiruju američku javnost sa milijardama dolara. :D De ba, dobro je. Ja tebi dajem dokaze:

P.S. Izrael bombarduje Islamsku državu preko Amerike, jer je i pticama na grani jasno da je Amerika produžena ruka Izraela. Ne smiju direktno jer bi svi muslimani odmah stali na stranu Islamske države jer je Izrael omražen svima zbog Palestine. Zato to rade isključivo preko Amerike. Ali, veoma skoro će se i sami uključit kad padne Assad, ako Bog da.
5 milijardi. Nema šta, ubijedio si me :lol:
A tek ova tvoja logička gimnastika kako Izrael ne smije da "takne" IS kako ne bi ujedinio muslimane protiv njih :lol: :lol: :lol: :lol:
Al zato smije da satire Palestince, jer je muslimanima do njih mnogo manje stalo nego do IS :lol: :lol: :lol: :lol:

Najgore je kad se kod nekoga takmiče bezobrazluk i manjak inteligencije. Ne zna se ko će kad prevladati kod tebe.
dragma
Vozim: Pješe

#33863 Re: Sirija

Post by dragma »

Deir Ez Zor.
Otkrivena masovna grobnica u kojoj se nalazi oko 200 tijela, pripadnika sunitskog al-Sheitat plemena koje se odbilo pokoriti ISIL-u:

Podsjećanja radi, surovo ubistvo nekolicine pripadnika pomenutog plemena čija tijela se vjerovatno nalaze u ovoj grobnici:
18+
http://www.liveleak.com/view?i=b00_1408017222

Inače, takođe podsjećanja radi, pleme Sheitat je učestvovalo u oslobađanju provincije Deir ez Zor od sirijske armije a i u mnogim borbama poslije na drugim ratištima Sirije, međutim, suprostavili su se nastojanju ISIL-a da upravljaju njihovom regijom.
ISIL je ovu "pobunu" protumačio kao "objavu rata Allahu i Poslaniku"!? (niđe veze)
Prema sirijskim aktivistima i SOHR-u, razlog za sveopšti pokolj muškog djela stanovništva leži u fetvi prema kojoj je Islamska država presudila da je Sheitat (iako su suniti) nevjerničko pleme i protiv njega se mora boriti kao protiv nevjernika po saglasnosti islamskih učenjaka, čak iako Seheitati odobravaju i ne poriču šerijatski zakon.
Ni savez, niti primirje ne smiju biti sklopljeni sa njima, niti im se dati sigurnost, niti pustiti njihove zarobljenike čak i ako plate otkupninu, ne ženiti njihove žene niti jesti njihovu hranu. Dopušteno je ubiti njihove zatvorenike i ranjenike, i goniti one koji su pobjegli sa bojnog polja. Mi moramo da se borimo protiv njih, čak iako oni ne započinju borbu protiv nas. (poziv na linč, ovakav status su još samo imali Jevreji u nacističkoj Njemačkoj)
Sirijski opservatorij za ljudska prava napominje da je stotine, čak i hiljadu ljudi ubijeno nakon hapšenja, nekima od njih su odsječene glave.

U međuvremenu, u zasjedi, sirijska vojska u okolici Palmire (Palmyra) ubila 62 ISIL-militanta.
http://www.liveleak.com/view?i=edd_1419001314
husein_kapetan

#33865 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Kao da neko upšte sumnja u "plemenite namjere" sjevernih komšija.. Indikativno je međutim ovo novonastalo "raspoloženje" unutar dojučerašnjih "prijatelja Sirije".. mislim da će ovi sada dobro promislili prije negoli u horu podrže namjere glavnih a koje će im se nepobitno o glavu obiti (ako već nisu..)
Laprdan

#33866 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:
Laprdan wrote: Hahaha rječiti forumaš opet, umiruju američku javnost sa milijardama dolara. :D De ba, dobro je. Ja tebi dajem dokaze:

A tek ova tvoja logička gimnastika kako Izrael ne smije da "takne" IS kako ne bi ujedinio muslimane protiv njih :lol: :lol: :lol: :lol:
Al zato smije da satire Palestince, jer je muslimanima do njih mnogo manje stalo nego do IS :lol: :lol: :lol: :lol:

Najgore je kad se kod nekoga takmiče bezobrazluk i manjak inteligencije. Ne zna se ko će kad prevladati kod tebe.
Pametni ljudi znaju prepoznati da kad neko ima potrebu da omalovažava i vrijeđa sagovornika da je to ustvari samo njegova vlastita slabost. :)

A što se tiče smislenog dijela tvog posta. Miješaš uzrok i posljedice. Zločini nad Palestincima su jednim velikim dijelom i doveli do organizovanja muslimana u vidu hilafeta Islamske države. I zločini u Palestini su sada mnogo manji nego prije, što dovoljno govori da je Izrael oprezan. Ali što ne znači da neće koristiti Palestinski narod kao taoce kada padne Assad, ako Bog da.

P.S. Ne vidjeh ni jedan dokaz sa tvoje strane da Izrael liječi pripadnike Islamske države. I sam si svjestan da je to jedan veliki non sens imajući u vidu ideologiju pripadnika Islamske države i njihove ciljeve da pokore Izrael i da su spremni na sve. Jedino može biti neka holivudska mućka čifuta. :-)
Superhikk

#33867 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Laprdan wrote:
Superhikk wrote:

Pametni ljudi znaju prepoznati da kad neko ima potrebu da omalovažava i vrijeđa sagovornika da je to ustvari samo njegova vlastita slabost. :)

A što se tiče smislenog dijela tvog posta. Miješaš uzrok i posljedice. Zločini nad Palestincima su jednim velikim dijelom i doveli do organizovanja muslimana u vidu hilafeta Islamske države.

P.S. Ne vidjeh ni jedan dokaz sa tvoje strane da Izrael liječi pripadnike Islamske države. I sam si svjestan da je to jedan veliki non sens imajući u vidu ideologiju pripadnika Islamske države i njihove ciljeve da pokore Izrael i da su spremni na sve. Jedino može biti neka holivudska mućka čifuta. :-)
Pa kako drugačije da protumačim tvoju argumentaciju nego kao manjak inteligencije, ili bezobrazluk. Ti ne vidiš ništa čudno u obrazloženju da Izrael ne smije da napadne IS da ne bi ujedinio muslimane protiv njih, a sa druge strane smije da satire, ne neku vojsku, nego palestinske civile, žene i djecu što vi volite da naglasite?
I ne vidje nijedan dokaz. Džaba bi tebi bilo da svojim očima gledaš to. Ti vjeruješ samo svojim iluzijama, jer na njima počiva sav tvoj svijet.
Last edited by Superhikk on 19/12/2014 21:45, edited 2 times in total.
Co0l

#33868 Re: Sirija

Post by Co0l »

joe_black wrote:
Co0l wrote:
joe_black wrote:Savoxxxx, pokazi da nisi licemjer pa odgovori na pitanje:

Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA srusili barem jednu Džamiju? (nemoj zaborat da postoji uredno dokumentovano video zapisom)
Dali su pripanici ISIL-a i takozvane FSA izvrsili barem jedan samoubilacki napad na vjernike (site) u sred Džamije? (nezaboravi da i tu postji uredan video dokaza)
Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA ubili barem jedno nevino dijete u Siriji? (ne zaboravi takodje da postoje video dokazi)

Sve ovo sto prepisujes rezimu i SAA isto rade i "revolucionari" ali da se ne zavaravamo sa tim da ovo treba biti opravdanje jednoj ili drugoj strani.

Evo ti opet malo matematike: prenosis i to svjesno podatak da je 75% poginulih civila. Znas li sta to znaci?
To znaci sljedece: 300 000 ukupno poginulih,
75% je jednako 225 000 civila pa kako god izracunas ispadne da 75 000 je broj ukupno stradalih pripadnika SAA i terorista...
UOZBILJI SE OVO LUPETANJE JE JEDNAKO LUPETANJU O OKSIGENOM PUNJENIM BOMBAMA
Prvo-covjek ti i kaze da je SAA najslicnija ISIL-u,sto znaci da radi ISIL sve te stvari koje radi SAA.Jest da nemaju tehnicke mogucnosti da toliko masovno to sprovode u djelo kao SAA ali to su vec samo detalji.Drugo- ISIL i FSA ni blizu nisu jedno te isto i svako poistovjecivanje to dvoje pokazuje ili totalno neznanje ili totalnu malicioznost.I jedno i drugo te iskljucuje kao ozbiljnog sagovornika.
Pa dobro "OZBILJNI SAGOVORNICE" Kada vec netreba poistovjecivati FSA I ISIL...jeli to trebamo zatvorit oci i pravit se budale, pa zanemarit cinjenicu da je 70% boraca PRVOBITNOG FSA sada uredovima ISIL-a, NUSRE I kojekakvih brigada povezanih sa Al Qaidom...
Ti se ne moras pravit...
Laprdan

#33869 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:
Laprdan wrote:
Superhikk wrote: 5 milijardi. Nema šta, ubijedio si me :lol:

A što se tiče smislenog dijela tvog posta. Miješaš uzrok i posljedice. Zločini nad Palestincima su jednim velikim dijelom i doveli do organizovanja muslimana u vidu hilafeta Islamske države.

Pa kako drugačije da protumačim tvoju argumentaciju nego kao manjak inteligencije, ili bezobrazluk. Ti ne vidiš ništa čudno u obrazloženju da Izrael ne smije da napadne IS da ne bi ujedinio muslimane protiv njih, a sa druge strane smije da satire, ne neku vojsku, nego palestinske civile, žene i djecu što vi volite da naglasite?
I ne vidje nijedan dokaz. Džaba bi tebi bilo da svojim očima gledaš to. Ti vjeruješ samo svojim iluzijama, jer na njima počiva sav tvoj svijet.
Izrael već napada Islamsku državu preko Assada kopneno (jer Izrael još uvijek ne graniči sa IS i ne mogu napadati kopneno osim preko Assada, intelektualac) i preko Amerike vazdušno.

A da ja tebe pitam, logičar. Ako je Islamska država Izraelska tvorevina. Zašto Izrael ne napada Assada direktno kopnenim putem, jer graniči sa njim (pa se stopi kasnije sa Islamskom državom)???

Hajmo intelektualac - odgovor.
sarajevoxxxx

#33870 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zadnji upis njemačkog novinara Jürgen Todenhöfera nakon povratka iz iz Sirije ili iz dijela teritorije koji je pod kontrolom IS-a (google prevod):

https://www.facebook.com/JuergenTodenhoefer?fref=nf
Jürgen Todenhöfer
16. Decembar u 18:03 · Uređeno
Dragi prijatelji, danas popodne sam se vratio iz "islamske države". Potrebna je garancije, sam po dogovoru u mjesecima Skype razgovora sa rukovodstvom "kalifata '. Očigledno sam bio prvi zapadni novinar u svijetu koji su mogli posjetiti "islamske države". IS je bio svjestan da sam izrazio sebe nekoliko puta vrlo kritičan prema "islamske države". Evo, na Facebook-u i na njemačkom press. Imam opasnosti ovog putovanja stoga nikad ne treba potcijeniti.
Na razgovore i iskustva u iračkom i sirijske dio "islamske države" bili dramatični. Sigurnosna situacija također. U više u narednim danima. Kada sam vodio sinoć sa svojim prtljagom u blizini turske pištolj kupola pješice kroz tragu je švercere 'u Turskoj, a smatra teret pao je sa 1.000 tona iz mog ramena. Veoma sam sretan što sam ponovo healing u Njemačkoj. Moja porodica također. Bilo je mnogo suza.
Nisam napravio ovaj težak put, jer je papa Francis je nedavno zatražio da se mora govoriti sa IS. Ali zato Govorim uvek sa svih strana više od 50 godina. U Siriji, sam govorio - ozbiljne kritike nekih fotelja stratezi - s predsjednikom Assadom, ali i sa Al Kaidom i FSA. U Afganistanu više puta s predsjednikom Karzaijem i sa liderima talibana. I za vrijeme rata u Iraku sa šiitskim vlade Iraka i sunitske otpora.
U katastrofa u Sjedinjenim Američkim Državama u Afganistanu, su pali u Iraku, Libiji i drugim zemljama također je nastao zbog toga što SAD ne želi da razgovara sa svojim protivnicima i nisu često poznajemo. Neznanje ne može biti tužan žigovi politike zapadnih Bliskom istoku, međutim. Tko želi da pobjedi svoje neprijatelje, oni bi trebali znati. IS je moćniji i opasniji nego mnogi zapadni političari shvate.
U narednim danima ću vam reći više detalja o mom desetodnevnog pretragu u "islamsku državu". Ali sada sam samo jednom umoran.
Vaš JT
Jürgen Todenhöfer sa pripadnicima IS-a, vjerovatno negdje na području Raqqe:

Image

Image

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 19/12/2014 21:50, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#33871 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

izgleda da je locirano jedno od najvažnijih mjesta gdje su"revolucionari" ,djeca "arapskog proljeća" držali zatvorene svoje "zapadne " zatvorenike, ili bolje zadnja stanica prije obezglavljenja.
Nalazila se u napuštenoj fabrici namještaja u Sheik Najjar-u industijskoj zoni u Aleppu, sve do kraja 2013 kada su oni nesretnici predati u ruke njihovom kasapinu"Jihadi John-u"
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... kness.html
budza

#33872 Re: Sirija

Post by budza »

zrakomlat wrote:
budza wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Alternativa Assadu mora biti netko tko će zaštititi manjine u Siriji,
ako će nova vlast potamaniti Druze, kršćane, Alavite i.t.d. onda kakvu
razliku čine od Hitlera.
Trenutno IS i Nusra ne izgledaju kao zaštitnici.

ko god dodje, ne moze biti gori od fam asad.
kada padne terorista asad i ekipa oko njega, tada ce manjine dobiti svoja manjinska prava kakva manjine imaju u svetu.
Kad bi Bagdadi i njemu slični došli umjesto Assada, sigurno je da bi sve manjine dobile prava, ali na onom svijetu :)

koliko su civila (ne vojnih zarobljenika i drugih spijuna) ubili ID-ovci i drugi, a koliko asad?
ubedjen sam da su zverstva 1:500 na strani asada.
Superhikk

#33873 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Laprdan wrote:
Izrael već napada Islamsku državu preko Assada kopneno (jer Izrael još uvijek ne graniči sa IS i ne mogu napadati kopneno osim preko Assada, intelektualac) i preko Amerike vazdušno.

A da ja tebe pitam, logičar. Ako je Islamska država Izraelska tvorevina. Zašto Izrael ne napada Assada direktno kopnenim putem, jer graniči sa njim (pa se stopi kasnije sa Islamskom državom)???

Kakve gluposti ti valjaš. Kako providno zamjenjuješ teze. Koga napade skoro Izrael avijacijom? I što da se miješa kopneno, da žrtvuju svoje ljude, kad ima bjelosvjetskih budaletina da to rade za njih.

I nije ti čudno što se ti mudžahidi iz cijelog svijeta, kad su tako "sami" moćni i sposobni da se organizuju i skupe u tolikom broju da godinama ratuju protiv braće iz Sirije i Iraka za teritoriju, ne zaletiše prvo na Izrael. Čitav islamski svijet bi ih podržao. Zar Izrael decenijama ne satire palestinsku žene i djecu? Nego im je veći neprijatelj Assad koji neće da siđe sa vlasti kad se cionistima prohtjelo. Priznajem, mnogo mi je čudna ta logika. Pa, ili su IS kukavice, ili rade za cionističke interese. A ne bih rekao da su kukavice.
Laprdan

#33874 Re: Sirija

Post by Laprdan »

sarajevoxxxx wrote:Zadnji upis njemačkog novinara Jürgen Todenhöfera nakon povratka iz iz Sirije ili iz dijela teritorije koji je pod kontrolom IS-a (google prevod):

https://www.facebook.com/JuergenTodenhoefer?fref=nf
Jürgen Todenhöfer
16. Decembar u 18:03 · Uređeno
Dragi prijatelji, danas popodne sam se vratio iz "islamske države". Potrebna je garancije, sam po dogovoru u mjesecima Skype razgovora sa rukovodstvom "kalifata '. Očigledno sam bio prvi zapadni novinar u svijetu koji su mogli posjetiti "islamske države". IS je bio svjestan da sam izrazio sebe nekoliko puta vrlo kritičan prema "islamske države". Evo, na Facebook-u i na njemačkom press. Imam opasnosti ovog putovanja stoga nikad ne treba potcijeniti.
Na razgovore i iskustva u iračkom i sirijske dio "islamske države" bili dramatični. Sigurnosna situacija također. U više u narednim danima. Kada sam vodio sinoć sa svojim prtljagom u blizini turske pištolj kupola pješice kroz tragu je švercere 'u Turskoj, a smatra teret pao je sa 1.000 tona iz mog ramena. Veoma sam sretan što sam ponovo healing u Njemačkoj. Moja porodica također. Bilo je mnogo suza.
Nisam napravio ovaj težak put, jer je papa Francis je nedavno zatražio da se mora govoriti sa IS. Ali zato Govorim uvek sa svih strana više od 50 godina. U Siriji, sam govorio - ozbiljne kritike nekih fotelja stratezi - s predsjednikom Assadom, ali i sa Al Kaidom i FSA. U Afganistanu više puta s predsjednikom Karzaijem i sa liderima talibana. I za vrijeme rata u Iraku sa šiitskim vlade Iraka i sunitske otpora.
U katastrofa u Sjedinjenim Američkim Državama u Afganistanu, su pali u Iraku, Libiji i drugim zemljama također je nastao zbog toga što SAD ne želi da razgovara sa svojim protivnicima i nisu često poznajemo. Neznanje ne može biti tužan žigovi politike zapadnih Bliskom istoku, međutim. Tko želi da pobjedi svoje neprijatelje, oni bi trebali znati. IS je moćniji i opasniji nego mnogi zapadni političari shvate.
U narednim danima ću vam reći više detalja o mom desetodnevnog pretragu u "islamsku državu". Ali sada sam samo jednom umoran.
Vaš JT
Jürgen Todenhöfer sa pripadnicima IS-a, vjerovatno negdje na području Raqqe:

Image

Image

Image
Znači čovjek ušao, izašao. Nije ga niko dirao, ne fali mu dlaka s glave. Još je u toku ratno stanje, a evo sad će možda i da otkriva važne podatke o Islamskoj državi što nikako ne ide u stratešku korist u ratu. Nema kozojebi sve. Da mi je vidjeti da The Guardian objavi ovo kao vijest: "Njemački novinar nesmetano ušao i izašao iz Islamske države."

Sada je više nego jasno da su "humanitarci" na koje se pozivate definitivno bili špijuni.
Laprdan

#33875 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:
Laprdan wrote:

Kakve gluposti ti valjaš. Kako providno zamjenjuješ teze. Koga napade skoro Izrael avijacijom? I što da se miješa kopneno, da žrtvuju svoje ljude, kad ima bjelosvjetskih budaletina da to rade za njih.

I nije ti čudno što se ti mudžahidi iz cijelog svijeta, kad su tako "sami" moćni i sposobni da se organizuju i skupe u tolikom broju da godinama ratuju protiv braće iz Sirije i Iraka za teritoriju, ne zaletiše prvo na Izrael. Čitav islamski svijet bi ih podržao. Zar Izrael decenijama ne satire palestinsku žene i djecu? Nego im je veći neprijatelj Assad koji neće da siđe sa vlasti kad se cionistima prohtjelo. Priznajem, mnogo mi je čudna ta logika. Pa, ili su IS kukavice, ili rade za cionističke interese. A ne bih rekao da su kukavice.
Jao. :D
Jeste, hajmo svi kupit avio kartu za Jerusalem i tamo se skupit i napast. Pa jesi li ti normalan?! Ogromna organizacija je u pitanju.
Organizovali su se tu gdje ih je najviše bilo i cilj je bio Izrael ali se ispriječio Assad (izraelski zaštitnik). Pa ne mogu ga kopneno prekoračit pa napast Izrael (a avijacije još uvijek nemaju). Pa nije šah, čovječe Božiji.
A napao Izrael Assada strašno. Sve frcaju milijarde. :D

Eeee s kim se ja dopisujem... :-)
Locked