Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Saka

#33826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

Banksy wrote:
Novak20 wrote:
criticos wrote: To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.
Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.
DF neće u antiSDA koaliciju? Baš me čudi...
Nije tačno, tipično rekla-kazala. To je bila izjava Komšića kad je bio gost na Federalnoj zajedno sa Džaferovićem. Pitali su ga da li bi ušao u koaliciju sa SDA, on je rekao da po izbornom rezultatu DF vjerovatno neće biti faktor u formiranju vlasti, a ne bi ni uzimajući u obzir prijašnja iskustva. Znači pitanje je bilo u odnosu na SDA. Apsolutno nije odbio saradnju sa drugim strankama, bar ne do sad.
Bloo
Globalna šefica

#33827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

Banksy wrote:
Bloo wrote:
Banksy wrote:Možda je zaista vrijeme za 'gorke pilule'. A opet, gledati i SLUŠATI Kiflu još 4 godine, i uvesti sve one njegove mafijaše u poslove ... :(

Gdje mi je sabina1? :D :kiss:
I ti simpatišeš Kiflu :mrgreen: ?
Reformiran čovjek?
Ima muda?
Da, krasan je.
Muda za ubijanje pasa lutalica? Da, da.
Par ljudi sa kojima sam pričala ga gotivi sada jer je imao muda da ode od SDA i da osnuje vlastitu stranku.
Pokušah objasniti da vuk dlaku mijenja, a kuću na Poljinama nikad...ali, avaj!, uzalud...
wewa

#33828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Bloo wrote:
Par ljudi sa kojima sam pričala ga gotivi sada jer je imao muda da ode od SDA i da osnuje vlastitu stranku.
Pokušah objasniti da vuk dlaku mijenja, a kuću na Poljinama nikad...ali, avaj!, uzalud...
nemoj tako strogo, to je njemu njegov punac dao :D
neon-x

#33829 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše

Post by neon-x »

dr.gog wrote:Samo da upitam sve one koji vide nešto vrijedno u Našoj stranci..

Vidjeli ste izborne rezultate u KS. Poznajem vaše stavove na forumu. Molim sve koji imaju strpljenja da napišu šta je najlogičnije da se uradi glede saradnje sa drugim strankama.
NS bi morala sa svim ostalim strankama raditi na formiranju anti-SDA vlade jer imaju puni legitimitet za to. Sve stranke su direktno ili indirektno imale anti-SDA pricu u svojim kampanjama i kao takve su dobile vecinu glasova u Kantonu. NS treba da nastoji da bude najbolji dio te vlade i da djeluje kao korektiv u onim stvarima koje se kose sa njenim principima.
Ja_Ja

#33830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

U vladu se ne ulazi da bi se šuknulo nekom. U vladu se ne ulazi samo zato što matematički ista može da se napravi i bez SDA. Sve je to več viđeno, i nikakvo dobro nije od toga nastalo. NS ima moralnu odgovornost pred svojim biračima da ne stupa u bilo kakvu koalciju sa SDA i nema sumnje da to neće uraditi. Sa ostalim treba pričati, vidjeti oko kojih konkretnih stvari se mogu dogovoriti. Mora postojati neka vrsta agende oko koje se slažu i da prema njoj rade.

Samo naprijed, i ulazite u vlast gdje god osjetite da možete napraviti istinsku promjenu na bolje. Biće tu sigurno i nepopularnih poteza ali život je takav, ne mogu se svi uvijek učiniti sretnim.
FreakyStyley

#33831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by FreakyStyley »

Kojović: Želimo učestvovati u vlasti, ali samo ako ćemo imati podršku za korjenite promjene

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic ... /181009062
neon-x

#33832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

@Ja_Ja
Ma naravno da se ne ulazi da bi se suknulo. Ali kazem da im je "dozvoljeno" raditi sa svim ostalim strankama jer postoji ta anti-SDA poveznica ako nista, u smislu da recimo NiP je ostvarila rezultat na agresivnoj anti-SDA retorici i obecanjima da ce mijenjati sve ono sto je pogresno u nacinu rada te stranke a ne zato sto je SDA derivat. Dakle NS po meni ne bi trebala imati otklon da saradjuje sa svim strankama osim SDA, naravno, ne da bi suknula nekome vec da bi zajedno sa ostalim strankama sprijecila dosadasnje negativnosti u upravljanju kantonom i radila na donosenju boljih zakona.
A_A_AKCIJA

#33833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

criticos wrote:
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.
Grohotom se smijem, ali grohotom :D

Jarane moj, de se malo manje ofirno potrudi da zaradiš te pare. Mogao bih ovdje markove konake napisati o tome kolika je to laž što pišeš, ali mi se ne da.

Jedino se čudim kofol progresivcima na temi koji nasjedaju na ovu defetističku priču o kupovini ljudi. Tvoj cilj je navesti im imena da uneseš nemir i sumnju i odradiš posao za SDA. Kratko i jasno.

Na sceni je scenario da se kompromituju ljudi na listama i kod koalicionih partnera izazove rezervisanost prije same koalicije. Nemojte nasjedati na ove budalaštine.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote:...ima NS puno pametnijih ljudi od raje sa foruma...NS "iza kulisa" podrzavaju mnogi intelektualci ,od kojih se nekada traze savjeti i pravac djelovanja
E, ona tipicna FGR prepotencija plahe pameti o kojoj sam pricala. Kad je vec tako, neka onda ne pametan, nego prosjecan ekonomista objasni Sabini sta je privredni rast, privredni razvoj, iflacija, ( i da nista ne "pokriva" po procentima kako ona objasnjava), deflacija, denominacija, deprecijacija, aprecijacija, sta je vanjskotrgovinski bilans, devizne rezerve, konvertibilnost konjuktura i njeni ciklusi. Te osnovne pojmove koje netko ko se drzne tumaciti mora znati. Ono sto je uradila je prosipanje... tako umjesto prica "Sto smo lijepi i pametni", koje su ne samo neukusne nego vise i dosadne, naucite nesto
zbiljovski

#33835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zbiljovski »

Ovdje se radi o dvije stvari, čitam Mašića priča o patriotizmu, iako Mašića idiota ne gotivim, slažem se s njim. Istjerat SDA iz vlasti i ujediniti ljevicu / građansko i za 2 godine ih sahranit na lokalnim izborima. Druga stvar, ako SDA ostane na vlasti ovaj mandat, bojim se da će iduće izbore biti nemoguće nešto promjeniti, ovo je zadnji voz, ljudi odlaze, ostaju samo uhljebljeni ( SDA )
criticos

#33836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

A_A_AKCIJA wrote:
criticos wrote:
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.

Jarane moj, de se malo manje ofirno potrudi da zaradiš te pare. Mogao bih ovdje markove konake napisati o tome kolika je to laž što pišeš, ali mi se ne da.

Jedino se čudim kofol progresivcima na temi koji nasjedaju na ovu defetističku priču o kupovini ljudi. Tvoj cilj je navesti im imena da uneseš nemir i sumnju i odradiš posao za SDA. Kratko i jasno.

Na sceni je scenario da se kompromituju ljudi na listama i kod koalicionih partnera izazove rezervisanost prije same koalicije. Nemojte nasjedati na ove budalaštine.
A možda sam plaćen od SDP ili DF ili NS da oborim Konakovićevu poziciju za pregovore? :lol: :lol: :lol:
Možda nisam plaćen, možda imam informacije?
Ne moraš pisati Markove konake, ali napiš nekoliko rečenica, demanta za početak?
NeDirajSirotinju

#33837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NeDirajSirotinju »

Do ujedinjenja ljevice neće doći. Kad nas genocid nije ujedinio, ne postoji sila da ujedini uhljebe kojim je jedini interes državne jasle. Od balijica je samo očekivati dalje cjepkanje i podjele, ništa drugo.
kmirsad

#33838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Evo malo dezerta onima koji tvrde da NS uživa da bude opozicija...

RAZGOVOR ZA KLIX.BA
Kojović: Želimo učestvovati u vlasti, ali samo ako ćemo imati podršku za korjenite promjene
Piše: S. H./Klix.ba
prije 39m
60 69

Image

Foto: H. M./Klix.ba
Naša stranka je na Općim izborima ove godine ostvarila izuzetan rezultat te je zabilježila veliki rast kada je riječ o broju glasova. Naša stranka bi u Parlamentu FBiH trebala imati četiri ili pet zastupnika, a participirat će i u pet kantonalnih skupština. U razgovoru za Klix.ba predsjednik ove stranke Predrag Kojović komentariše izborni uspjeh i planove.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naša stranka rezultatom na ovim izborima pokazuje da nastavlja svoj rast i geografsko širenje.

"Broj naših glasača se i ovaj put uduplao i napravili smo velike uspjehe u mnogim kantonima u kojima nas do sada nije bilo. Prvi put smo parlamentarni na svim nivoima vlasti u BiH. Ovo je najbolji izborni rezultat od osnivanja Naše stranke, a najbolji dani su pred nama. Naši članovi i simpatizeri su uradili ogroman posao u kampanji koja nije koštala ni 10 posto od kampanja drugih partija. Vremena za slavlje, međutim, nema, pred nama je tek sada ogroman i odgovoran posao da opravdamo povjerenje koje su nam glasači dali", kazao nam je Kojović.

On dodaje da su politika Naše stranke i principi poznati i sada je zadatak da to što su obećali i urade, pošteno i transparentno.

"Želimo učestvovati u vlasti, želimo pokazati da ova zemlja mora i može bolje, ali sasvim sigurno nećemo ulaziti u izvršnu vlast na osnovu tzv. matematičkih koalicija. Vlast nas zanima isključivo kao alatka za promjenu dosadašnjeg sistema i vladanja. Stručnost i moralnost, a ne stranačka pripadnost, jesu i bit će osnovni kriteriji za izbor ljudi i samo s partnerima koji su spremni da prihvate to i da se ne ponašaju kao dosadašnja vlast smo spremni razgovarati o konkretnim zakonskim i drugim prijedlozima", poručio je Kojović u razgovoru za Klix.ba.

Na pitanje s kim u obzir dolazi koalicija, a s kim ne, Kojović jasno govori da neće pristati na koaliciju sa SDA.

"Naša stranka sa SDA neće ići u koaliciju. To smo davno rekli i to će biti tako. Sindrom tzv. preletača, odnosno ljudi koji su izabrani na listi jedne partije, a odmah po izboru prelaze u nezavisne SDA-ovce je problem. DF je u prošlom mandatu samo u KS izgubio sedam zastupnika, SDP dva. Koalicija koja želi formirati vlast u Skupštini Kantona Sarajevo mora biti čvrsta i stabilna jer su reforme koje želimo raditi korjenite i oni čije će privilegije reformama biti ukinute će sasvim sigurno raditi sve da razbiju skupštinsku većinu. Najranjiviji su oni koji su tek formirani kao politički subjekt. Zakon o porijeklu imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i još nekoliko sličnih zakonskih prijedloga koje smo odavno pripremili je preduslov za početak bilo kakvih razgovora s drugim strankama. Ako bi neko razgovore s nama otvorio uobičajenim prijedlogom za podjelu javnih preduzeća i institucija kao izbornog plijena - takvi razgovori bi tu i završili. Reforma obrazovanja je naš prioritet i mora biti prioritet svake vlade u kojoj bi smo učestvovali. To što reforma obrazovanja nije atraktivna s kratkoročnog političko-marketinškog stanovišta je razlog što se niko do sada nije želio baviti time, ali dugoročno je za Sarajevo i cijelu BiH to najvažnija investicija koju moramo napraviti za budućnost zemlje i mi ćemo to raditi", naglašava Kojović.

Naša stranka očekuje od potencijalnih partnera da na pregovore dođu s prijedlogom onoga što žele uraditi u prvoj godini mandata.

"Također, moraju biti spremni da mijenjaju ljude koji ne ispunjavaju ono što je dogovoreno ili se ponašaju kao prethodnici. Jedan od najtežih zadataka pred novom vlašću je vratiti povjerenje građana u državu i raditi na stvaranju zajedništva među svim građanima BiH", kazao nam je Kojović.

Kada je riječ o višim nivoima vlasti, Naša stranka će vrlo vjerovatno u Parlamentu FBiH u ovom mandatu imati pet zastupnika.

"Moguće je da će tih pet glasova biti presudno za mnoge bitne odluke. Predstavnici Naše stranke su i do sada pokazali da su tamo gdje su izabrani najaktivniji, najkonstruktivniji i da ih se ne može ni prepasti ni kupiti. Što se tiče učešća u izvršnoj vlasti Federacije, mogu samo reći da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanima snažniji ekonomski razvoj privatnog sektora, formiranje porodiljskog fonda na nivou FBiH i ukidanje neprihvatljive pojave 'dvije škole pod jednim krovom' u ovom mandatu", zaključio je Kojović.
Banksy

#33839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

FreakyStyley wrote:Kojović: Želimo učestvovati u vlasti, ali samo ako ćemo imati podršku za korjenite promjene

istina
Sindrom tzv. preletača, odnosno ljudi koji su izabrani na listi jedne partije, a odmah po izboru prelaze u nezavisne SDA-ovce je problem. DF je u prošlom mandatu samo u KS izgubio sedam zastupnika, SDP dva. Koalicija koja želi formirati vlast u Skupštini Kantona Sarajevo mora biti čvrsta i stabilna jer su reforme koje želimo raditi korjenite i oni čije će privilegije reformama biti ukinute će sasvim sigurno raditi sve da razbiju skupštinsku većinu. Najranjiviji su oni koji su tek formirani kao politički subjekt.
A_A_AKCIJA

#33840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

criticos wrote:
A_A_AKCIJA wrote:
criticos wrote:

A možda sam plaćen od SDP ili DF ili NS da oborim Konakovićevu poziciju za pregovore? :lol: :lol: :lol:
Možda nisam plaćen, možda imam informacije?
Ne moraš pisati Markove konake, ali napiš nekoliko rečenica, demanta za početak?
Presumpcija nevinosti. To na šta ti ukazuješ je kriminal. Dokaži.

A da ja tebi bacim mrmka. A šta ako je Dino i društvo još prije izbora ostavio par spavača u SDA da u kritičnom momentu ih napuste i pređu na pravu stranu? Baš kao što su i oni napustili. I da su to ljudi iz tih sportskih sfera, i ne samo iz SDA...

:D
kmirsad

#33841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Evo malo dezerta onima koji tvrde da NS uživa da bude opozicija...

RAZGOVOR ZA KLIX.BA
prije 39m
60 69

Image

Naša stranka je na Općim izborima ove godine ostvarila izuzetan rezultat te je zabilježila veliki rast kada je riječ o broju glasova. Naša stranka bi u Parlamentu FBiH trebala imati četiri ili pet zastupnika, a participirat će i u pet kantonalnih skupština. U razgovoru za Klix.ba predsjednik ove stranke Predrag Kojović komentariše izborni uspjeh i planove.
Naša stranka rezultatom na ovim izborima pokazuje da nastavlja svoj rast i geografsko širenje.

"Broj naših glasača se i ovaj put uduplao i napravili smo velike uspjehe u mnogim kantonima u kojima nas do sada nije bilo. Prvi put smo parlamentarni na svim nivoima vlasti u BiH. Ovo je najbolji izborni rezultat od osnivanja Naše stranke, a najbolji dani su pred nama. Naši članovi i simpatizeri su uradili ogroman posao u kampanji koja nije koštala ni 10 posto od kampanja drugih partija. Vremena za slavlje, međutim, nema, pred nama je tek sada ogroman i odgovoran posao da opravdamo povjerenje koje su nam glasači dali", kazao nam je Kojović.

On dodaje da su politika Naše stranke i principi poznati i sada je zadatak da to što su obećali i urade, pošteno i transparentno.

"Želimo učestvovati u vlasti, želimo pokazati da ova zemlja mora i može bolje, ali sasvim sigurno nećemo ulaziti u izvršnu vlast na osnovu tzv. matematičkih koalicija. Vlast nas zanima isključivo kao alatka za promjenu dosadašnjeg sistema i vladanja. Stručnost i moralnost, a ne stranačka pripadnost, jesu i bit će osnovni kriteriji za izbor ljudi i samo s partnerima koji su spremni da prihvate to i da se ne ponašaju kao dosadašnja vlast smo spremni razgovarati o konkretnim zakonskim i drugim prijedlozima", poručio je Kojović u razgovoru za Klix.ba.

Na pitanje s kim u obzir dolazi koalicija, a s kim ne, Kojović jasno govori da neće pristati na koaliciju sa SDA.

"Naša stranka sa SDA neće ići u koaliciju. To smo davno rekli i to će biti tako. Sindrom tzv. preletača, odnosno ljudi koji su izabrani na listi jedne partije, a odmah po izboru prelaze u nezavisne SDA-ovce je problem. DF je u prošlom mandatu samo u KS izgubio sedam zastupnika, SDP dva. Koalicija koja želi formirati vlast u Skupštini Kantona Sarajevo mora biti čvrsta i stabilna jer su reforme koje želimo raditi korjenite i oni čije će privilegije reformama biti ukinute će sasvim sigurno raditi sve da razbiju skupštinsku većinu. Najranjiviji su oni koji su tek formirani kao politički subjekt. Zakon o porijeklu imovine izabranih i imenovanih dužnosnika i još nekoliko sličnih zakonskih prijedloga koje smo odavno pripremili je preduslov za početak bilo kakvih razgovora s drugim strankama. Ako bi neko razgovore s nama otvorio uobičajenim prijedlogom za podjelu javnih preduzeća i institucija kao izbornog plijena - takvi razgovori bi tu i završili. Reforma obrazovanja je naš prioritet i mora biti prioritet svake vlade u kojoj bi smo učestvovali. To što reforma obrazovanja nije atraktivna s kratkoročnog političko-marketinškog stanovišta je razlog što se niko do sada nije želio baviti time, ali dugoročno je za Sarajevo i cijelu BiH to najvažnija investicija koju moramo napraviti za budućnost zemlje i mi ćemo to raditi", naglašava Kojović.

Naša stranka očekuje od potencijalnih partnera da na pregovore dođu s prijedlogom onoga što žele uraditi u prvoj godini mandata.

"Također, moraju biti spremni da mijenjaju ljude koji ne ispunjavaju ono što je dogovoreno ili se ponašaju kao prethodnici. Jedan od najtežih zadataka pred novom vlašću je vratiti povjerenje građana u državu i raditi na stvaranju zajedništva među svim građanima BiH", kazao nam je Kojović.

Kada je riječ o višim nivoima vlasti, Naša stranka će vrlo vjerovatno u Parlamentu FBiH u ovom mandatu imati pet zastupnika.

"Moguće je da će tih pet glasova biti presudno za mnoge bitne odluke. Predstavnici Naše stranke su i do sada pokazali da su tamo gdje su izabrani najaktivniji, najkonstruktivniji i da ih se ne može ni prepasti ni kupiti. Što se tiče učešća u izvršnoj vlasti Federacije, mogu samo reći da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanima snažniji ekonomski razvoj privatnog sektora, formiranje porodiljskog fonda na nivou FBiH i ukidanje neprihvatljive pojave 'dvije škole pod jednim krovom' u ovom mandatu", zaključio je Kojović.
Teško ćeš ti Pedja nači i jednog partnera u vlasti koji će bez prethodno obezbješenog imuniteta, pristati na gora boldilano...
black64

#33842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by black64 »

kmirsad wrote:
kmirsad wrote:Evo malo dezerta onima koji tvrde da NS uživa da bude opozicija...

RAZGOVOR ZA KLIX.BA
prije 39m
60 69

Image

Teško ćeš ti Pedja nači i jednog partnera u vlasti koji će bez prethodno obezbješenog imuniteta, pristati na gora boldilano...
mislim da je konaković isto ovo rekao što si boldirao
It_is_a_Leclerc

#33843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Bože, koliko su se uspaničili forumski SDA-ovci ?!
kluz franjo

#33844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Po ažuriranim podacima CIK-a.
NS u TK prelazi cenzus!
BPK i USK se čine sigurnim.
ZDK još uvijek "klimav".
kmirsad

#33845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Najnovija vijest is NS....
NS trenutno presla prag u skupstini TK ;) Cika Selim back in business.
:-D
kmirsad

#33846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

It_is_a_Leclerc wrote:Bože, koliko su se uspaničili forumski SDA-ovci ?!
kmirsad

#33847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Jednom davno sam ovdje rekao... NS će ovih izbora ... male marginalne stranke... treči u srednju... a abd i u veliku...
Upišali su mi se mnogi od smijeha... :D
SimkeA

#33848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

Realno, zahvaljujuci Selimu su i usli. On je sam dobio pola tih glasova. Bez njega nemaju nikakvu sansu.
kmirsad

#33849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Vidjet ćemo poslije ponovnog prebrojavanja glasova koliko će ih još iz NS uči u S TK---
kmirsad

#33850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

SimkeA wrote:Realno, zahvaljujuci Selimu su i usli. On je sam dobio pola tih glasova. Bez njega nemaju nikakvu sansu.
Da su metli i Sekundu na kantonalnu, prošao bi i on...i Marinković Lepić...i još neki...
Locked