SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uglavnomja

#33826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Industrialyzer wrote:https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Evo i iz stana ih covjek istjerao

:-)

kako ovo protumaciti:
Allah vas ugostio i smjestio u najljepsu džennetsku!

drugo, sta znaci lajk? :D
mislim kod nas narod i na smrtovnicu stavlja lajk :(
i agree

#33827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

ne znaju sta znaci lajk,ispada da im se sviđa kad neko umre,umjesto da stave obrnuto..

sto se tice ovog izbacivanja skonto covjek sa kim ima posla ko veli dalje iz moje avlije
uglavnomja

#33828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

tempuser wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ne kontam sta hoce sad njegova mama, da ga puste na slobodu jer je ucinio sta, junacko djelo?

Kakve su ovo gluposti ovih dana, citam njen fb profil, ispade njen sin junacina i narodni heroj.

Stani bona, ubio je covjeka, za to se odgovara kako god okrenes. Nije on nacelnik rumenko pa da mu halali porodica.
Da ne zna o cemu se radi, kad covjek prodje kroz profil i komentare rekao bi da je ona izgubila dijete

pa moze da izgubi dijete
ne fizicki, nego kao svog i alahovog roba
isprali su djeci mozak, isto kao sto su neki drugi njiima prije
ako ode u zatvor ili bilo gdje izvan njihove kontrole dovoljno dugo da nauci da postoji stvarni svijet i zivot ... :zzzz:
Last edited by uglavnomja on 28/08/2019 15:28, edited 1 time in total.
MensurM

#33829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Naslovnica wrote:
liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Inače njen FB je otvoren (Azra Ghariba Jasarevic)
Gdje to tvrdi još uvijek? Zadnja objava o napadu je dan poslije napada.
tempuser

#33830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Da citiram malo s profila:
Moamera Spahic Da vam Allah bude na pomoći, i da se dijete sto prije vrati kuci. Sta god pročitam suze mi krenu, emocije me deru, evo i sad Molim Allah da dijete sve ovo progura bez ikakvih trauma. Amin.

Draga moja sestro neznana, nikad te nisam ni vidjela ni čuala a toliko me je pogodilo tvoje iskušenje, ne samo mene nego sestre širom svijeta, onda kažem hvala Ya Rabbi na uputi, hvala Ti što sam dio ummeta Tvog najodabranijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s., pa je ovo tvoje iskušenje, iskušenje svih nas, Gospodara molim da vas osnaži a Lavu, heroju Ejjubu dadne snage, da sve ovo prevaziđe bez bilo kakvih posljedica i što prije se vrati kući Allahume amin! Ejjub nije samo heroj svoga brace, on je heroj ummeta, a sad ummet dovi za njeg i njegove roditelje da pravda pobjedi Allahume amin!

A dijete, Lav i heroj ubilo covjeka! :-) Pa ti reci da su ovo normalni ljudi, a ne vjerski fanatizam koji ce za sve naci opravdanje pa i za delikventnicko ubistvo?!?!?! :?
BadBoy

#33831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Još jedan problem kojeg se sad sjetih.

Ranije sam naveo da se maloljetniku pritvor može odrediti ako postoje okolnosti iz člana 146. tačke a), b) i c) (izostavljena tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBIH. Tačka d) je tzv. uznemirenje javnosti, što je u ovom slučaju najočitiji razlog za određivanje pritvora.

Redom.

Tačka a) "ako se krije ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva" - uhvaćen odmah na licu mjesta, dijete od 15 godina teško da može negdje pobjeći.

Tačka b) "ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače" - dijete od 15 godina da prijeti okolo, utiče na svjedoke. Policija je odmah došla, izuzela sve dokaze, nema šta ni uništiti, sakriti ili krivotvoriti.

Tačka c) "ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna," - kako će ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo kad je ovaj već mrtav?

Tačka d) već ranije spomenuto tzv. uznemiranje javnosti - nije primjenjivo na maloljetnike.

Na osnovu čega sud treba odrediti pritvor?

Omar ima materijala :D
MensurM

#33832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

BadBoy wrote:Još jedan problem kojeg se sad sjetih.

Ranije sam naveo da se maloljetniku pritvor može odrediti ako postoje okolnosti iz člana 146. tačke a), b) i c) (izostavljena tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBIH. Tačka d) je tzv. uznemirenje javnosti, što je u ovom slučaju najočitiji razlog za određivanje pritvora.

Redom.

Tačka a) "ako se krije ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva" - uhvaćen odmah na licu mjesta, dijete od 15 godina teško da može negdje pobjeći.

Tačka b) "ako postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače" - dijete od 15 godina da prijeti okolo, utiče na svjedoke. Policija je odmah došla, izuzela sve dokaze, nema šta ni uništiti, sakriti ili krivotvoriti.

Tačka c) "ako naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna," - kako će ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo kad je ovaj već mrtav?

Tačka d) već ranije spomenuto tzv. uznemiranje javnosti - nije primjenjivo na maloljetnike.

Na osnovu čega sud treba odrediti pritvor?

Nije Omar više. Uzeli su nekog "boljeg što košta 10000KM+"
tempuser

#33833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

BadBoy wrote:
Moram biti sarkastican, ali on je dosao na igraliste da izravna racune sa ovim drugim, a ne s onim kojeg je ubio, tako da bi se imalo sta dovrsiti!
uglavnomja

#33834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

tempuser wrote:Da citiram malo s profila:
Moamera Spahic Da vam Allah bude na pomoći, i da se dijete sto prije vrati kuci. Sta god pročitam suze mi krenu, emocije me deru, evo i sad Molim Allah da dijete sve ovo progura bez ikakvih trauma. Amin.

Draga moja sestro neznana, nikad te nisam ni vidjela ni čuala a toliko me je pogodilo tvoje iskušenje, ne samo mene nego sestre širom svijeta, onda kažem hvala Ya Rabbi na uputi, hvala Ti što sam dio ummeta Tvog najodabranijeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s., pa je ovo tvoje iskušenje, iskušenje svih nas, Gospodara molim da vas osnaži a Lavu, heroju Ejjubu dadne snage, da sve ovo prevaziđe bez bilo kakvih posljedica i što prije se vrati kući Allahume amin! Ejjub nije samo heroj svoga brace, on je heroj ummeta, a sad ummet dovi za njeg i njegove roditelje da pravda pobjedi Allahume amin!

A dijete, Lav i heroj ubilo covjeka! :-) Pa ti reci da su ovo normalni ljudi, a ne vjerski fanatizam koji ce za sve naci opravdanje pa i za delikventnicko ubistvo?!?!?! :?

ko ide u sirije da ubija? ko ih uci da treba ubiti covjeka, zasto i u cije ime, i obucava za to, ko ih salje ... ?
hare krishna?
uglavnomja

#33835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

MensurM wrote:
BadBoy wrote:J
Nije Omar više. Uzeli su nekog "boljeg što košta 10000KM+"

znaci nece mali skoro napolje :thumbup:
kanga

#33836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kanga »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Pogledah iz znatizelje, pa nek mi onda neko kaze da ovo normalan svijet!
O da... :roll: a tek podrška...meni je ono strašno
90minut

#33837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

el hamdu lillah ..necu vam odkriti

:D
Bodkin

#33838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
Pogledah iz znatizelje, pa nek mi onda neko kaze da ovo normalan svijet!
Sta mi je trebalo da gledam profil..
skafiskafsnjak

#33839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

E kad citam ove komentare ovdje, tacno mi zao ove ciganije. Inace je to zlatna omladina. :skoljka:
zagortenej

#33840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zagortenej »

i agree wrote:Vidis da je pokusala okrivit policiju da nisu nista uradili a ljudi se fino oglasili i rekli da nije tacno uopste da je prijavljivale ove rome.Teski petljanac zena izgleda.Pokusali su u startu svu krivicu prebacit na rome,isto kao u onom filmu ko to tamo peva kad su im podvalili novcanik da su ukrali.
Zar nije grijeh lagati po islamu?
skafiskafsnjak

#33841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

zagortenej wrote:
i agree wrote:Vidis da je pokusala okrivit policiju da nisu nista uradili a ljudi se fino oglasili i rekli da nije tacno uopste da je prijavljivale ove rome.Teski petljanac zena izgleda.Pokusali su u startu svu krivicu prebacit na rome,isto kao u onom filmu ko to tamo peva kad su im podvalili novcanik da su ukrali.
Zar nije grijeh lagati po islamu?
U ime Allaha nije :D
Gor123

#33842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

A mozda policija laze?
jajara

#33843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jajara »

malog postavit za nacelnika policije. jedino on zna kako sa "nabeđenim" krimosima
MensurM

#33844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Gor123 wrote:A mozda policija laze?
Sigurno... Dosad bi ženturače već kukale da policija laže, ne brini.
skafiskafsnjak

#33845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

A i to, nije prijavljeno u skladu sa procedurama .. kakve procedure?
Nije dovoljno nazvati i reci da mi neko prijeti , ugrozava me ?

Ma daj....
MensurM

#33846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

skafiskafsnjak wrote:A i to, nije prijavljeno u skladu sa procedurama .. kakve procedure?

Ma daj....
Prvo, nisu nikad pričali o ubijenom i ovom drugom s policijom.

Drugo, nisu htjeli prijaviti ni te ranije sukobe koja su djeca imala.
skafiskafsnjak

#33847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

MensurM wrote:
skafiskafsnjak wrote:A i to, nije prijavljeno u skladu sa procedurama .. kakve procedure?

Ma daj....

Ma ne ulazim u to da li su prijavili ili ne...
Zanima me , kakve su to procedure kada prijavljujes ?
Bodkin

#33848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

skafiskafsnjak wrote:
MensurM wrote:

Ma daj....

Ma ne ulazim u to da li su prijavili ili ne...
Zanima me , kakve su to procedure kada prijavljujes ?
Pa i nije. Zato postoji procedura. 101 razlog zasto je tako. Odes u banku i uplatis sebi pare na racun tako sto ih ostavis na salteru i kazes “ja sam uplatio. Ne znam sto me peglate za neke procedure”
Gor123

#33849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

Cisto ja sumljam ja da je i policija fino objasnila tu "proceduru", jer eto, mnogi vole taj posao, ne sjede po kladarama i kafanama itd...
JThomas

#33850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ne znajući i ne ulazeći u to šta je bilo u konkretnom slučaju, tobožnju razliku između "prijave" i "evidentiranja" izmislili su neradnici u državnom aparatu. isto kao i "traženje krivičnog gonjenja". zakon je jednostavan i jasan - svaki građanin može prijaviti krivično djelo. i sve radnje idu isključivo po službenoj dužnosti i moraju se poduzeti čim postoji saznanje da je počinjeno djelo. a ne nije prijavio nego evidentirao. nije šija nego vrat. po važećim zakonima radnje se moraju poduzeti čim postoji saznanje, "tražio" neko to ili ne, "insistirao" ili ne i "pridruživao se" gonjenju ili ne. sve su to izmišljotine da se ne radi. drastično si limitirao samoodbranu i samopomoć u teoriji i praksi, ukinuo si privatnu krivičnu tužbu, nema privatnog tužioca, nema privatne policije, nema ni istražnog sudije da nadzire tužioca i policiju...e onda izvoli raditi.
Last edited by JThomas on 28/08/2019 17:31, edited 1 time in total.
Post Reply