asurbanipal wrote:sarajevoxxxx wrote:Opoziciji stiže konjica iz Idliba:
![]()
![]()
![]()
Misliš stižu konji ?
Hej, zao mi konja.
( Dj. Balasevic )
asurbanipal wrote:sarajevoxxxx wrote:Opoziciji stiže konjica iz Idliba:
![]()
![]()
![]()
Misliš stižu konji ?

Laprdan wrote: Slike nakon osvajanja i dio zaplijenjenog oružja:

Nije sirijski nego Irački "opozicionar".asurbanipal wrote:Laprdan wrote: Slike nakon osvajanja i dio zaplijenjenog oružja:
Sirijski "opozicionar"...![]()
![]()
Svoje pretpostavke i frustracije prosipaj u svojoj kući.Novak20 wrote:Laprdane, ima tema o Siriji i posebna tema o ISIS-ovcima u Iraku.
Znam da je to tebi sve isto ali ako nisi u stanju da poštuješ forumska pravila kako li tek poštuješ sva druga.
Činjenica je da na temi Sirija kitiš vijesti iz Iraka. Frustracija nije moja nego tvoja.Laprdan wrote:Svoje pretpostavke i frustracije prosipaj u svojoj kući.Novak20 wrote:Laprdane, ima tema o Siriji i posebna tema o ISIS-ovcima u Iraku.
Znam da je to tebi sve isto ali ako nisi u stanju da poštuješ forumska pravila kako li tek poštuješ sva druga.
Priznajem nole, pogriješio sam. Znaš šta je činjenica, da ovo nije Sirija - a nije više ni Irak.Novak20 wrote:Činjenica je da na temi Sirija kitiš vijesti iz Iraka. Frustracija nije moja nego tvoja.Laprdan wrote:Svoje pretpostavke i frustracije prosipaj u svojoj kući.Novak20 wrote:Laprdane, ima tema o Siriji i posebna tema o ISIS-ovcima u Iraku.
Otkad ?Laprdan wrote:Priznajem nole, pogriješio sam. Znaš šta je činjenica, da ovo više nije Sirija - a nije ni Irak.Novak20 wrote:Novak20 wrote:Laprdane, ima tema o Siriji i posebna tema o ISIS-ovcima u Iraku.
Činjenica je da na temi Sirija kitiš vijesti iz Iraka. Frustracija nije moja nego tvoja.
E moj nole. Nekad je bila Bosna mnogo veća, pa sad rekoše ovo je Bosna.Novak20 wrote:Otkad ?Laprdan wrote:Priznajem nole, pogriješio sam. Znaš šta je činjenica, da ovo više nije Sirija - a nije ni Irak.Novak20 wrote:
Činjenica je da na temi Sirija kitiš vijesti iz Iraka. Frustracija nije moja nego tvoja.
Zamisli da ti neko tako dođe i kaže ovo od danas više nije Bosna i Hercegovina. Ne ide to tako. To je još uvijek i Sirija i Irak.
Čistokrvni ArapNovak20 wrote:Nije sirijski nego Irački "opozicionar".asurbanipal wrote:Laprdan wrote: Slike nakon osvajanja i dio zaplijenjenog oružja:
Sirijski "opozicionar"...![]()
![]()
laprdane, nisu samo rekli nego i uradili. Baš kao što su Turci osmanlije osvojili naše krajeve pa ih izgubili. To ti je istorija.Laprdan wrote:E moj nole. Nekad je bila Bosna mnogo veća, pa sad rekoše ovo je Bosna.Laprdan wrote:Otkad ?Novak20 wrote:
Priznajem nole, pogriješio sam. Znaš šta je činjenica, da ovo više nije Sirija - a nije ni Irak.
Zamisli da ti neko tako dođe i kaže ovo od danas više nije Bosna i Hercegovina. Ne ide to tako. To je još uvijek i Sirija i Irak.
Nekad je bilo Osmansko carstvo. Pa rekoše ljudi nije više.
Da Bog-do samo rekoše, nego pobiše masu muslimana, kao i u ovom ratu 92-96.
Tako je nole, isto kao što će ovo sad biti historija.Novak20 wrote:laprdane, nisu samo rekli nego i uradili. Baš kao što su Turci osmanlije osvojili naše krajeve pa ih izgubili. To ti je istorija.Laprdan wrote:E moj nole. Nekad je bila Bosna mnogo veća, pa sad rekoše ovo je Bosna.Novak20 wrote: Otkad ?
Nekad je bilo Osmansko carstvo. Pa rekoše ljudi nije više.
Da Bog-do samo rekoše, nego pobiše masu muslimana, kao i u ovom ratu 92-96.
Cinjenica da vehabos nesmetano "kiti" forum propagandom kalibanifata, govori puno i o ovom forumu.Novak20 wrote:Činjenica je da na temi Sirija kitiš vijesti iz Iraka. Frustracija nije moja nego tvoja.Laprdan wrote:Svoje pretpostavke i frustracije prosipaj u svojoj kući.Novak20 wrote:Laprdane, ima tema o Siriji i posebna tema o ISIS-ovcima u Iraku.

A koji su qurac stvarali te neprirodne države po bliskom istoku,sarajevoxxxx wrote:Bivši generalni sekretar Nato-a Anders Fogh Rasmussen:Rješenje krize u Siriji po bosanskom modelu
Bivši generalni sekretar NATO-a, Anders Fogh Rasmussen pozvao je međunarodnu zajednicu da rješenje krize u Siriji traže po modelu ili načinu sličnom bosanskom.Rasmussen je rekao: "Zemlja se mora podijeliti po etničkom i vjerskom principu, nakon što se Asad ubijedi da ode sa vlasti'', u isto vrijeme naglašavajući da to rješenje nije idealno.
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A9.html
I šta sa tobom diskutovati kad iz svega izvlačiš ovakav zaključak. Samo sam u dilemi jesi li bezobrazan, ili je Allah štedio kad te je darivao inteligencijom.Laprdan wrote:Preko 200.000 ubijenih cijelih svjetova "iz rodoljublja".Superhikk wrote:Je li te to pogodilo ono za muškost. Hajd drago mi je, pretpostavljao sam da hoće.Laprdan wrote:Božiji Poslanik, s.a.v.a. je rekao : “Zaista, ono čega se najviše plašim za svoj ummet jeste rječit licemjer.”
Podržavanje monstruma u ubijanju preko 200.000 hiljada civila sa barel bombama iz zraka (ne u frontalnoj borbi) i biti protiv onih koji se bore protiv ovog zlobnika (još sa sigurne distance) govori dovoljno o 'muškim' hromosomima nekih rječitih pojedinaca ovdje, koji svojim riječima osuđuju upravo profile osoba kao što su oni sami.
Zaključih da mene nazivaš licemjerom koji podržava nekog monstruma. Volio bih kad bi mi naveo jednu moju riječ u prilog tome?
Sa druge strane, žao mi je što nemaš kapaciteta da sagledaš svoje licemjerje i duple standarde koje promovišeš.
Kad već insistiraš, o Assadu, kao skoro i svim diktatorima ne mogu da mislim ništa lijepo. To što mi je jasno da je nasuprot njega veće zlo, nikako ne znači da ja podržavam zlo oličeno u njemu, samo zbog toga što je, po mom sudu, manje zlo. Nisam naučen da između dva zla biram manje. Ako nešto po mom sudu nije dobro, držim se daleko od toga, pogotovo kad ničim nisam prinuđen da biram, kao što uostalom nisi ni ti, ali ti ipak biraš. Ti, kao šatro neki vjernik bi trebao znati za onu - ko ubije samo jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet.
Sa druge strane, nisam sklon ni generalizacijama pa ako o Assadu mislim loše, ne znači da nisam svjestan da u redovima SAA nisu sve njegovi idolopoklonici nego i ljudi koji su tu silom prilika, rodoljubi koji se bore za Siriju kakvu znaju, protiv zla i života koji ne žele pod ISIL-om, a ne za Assada. Tih ljudi mi jeste iskreno žao. One koji dolaze da ostave kosti u Siriji, izmanipulisani i indoktrinisani , naoružani uz pomoć svjetskih sila zla i za njihov interes, mnogo mi je manje žao, iako se ne radujem ni njihovom unakaženim leševima, što je ovdje postao neki umobolan fetiš. Manje mi ih je žao, jer to je ipak njihov svjestan izbor, a i žarka želja ( ukoliko je riječ svijest uopšte prikladna kada se govori o njima, barem o dobrom dijelu). Eto to ti je u kratkim crtama za koje monstrume ja "navijam". Daleko im lijepa kuća i jednim i drugim, srećom i jeste. Tvoja i sličnih je možda blizu, no srećom nisu toliko brojne da bih se osjećao ugroženim što ne mislim kao vi. A vi se naučite da prihvatate da ne možemo svi misliti kao vi, a ko je u pravu, znamo ko jedini može da sudi.
Hahaha čuj ti Rasmussena intelektualca (svojevremeno Bush-ovog šupkolisca). Pobijeni ljudi i sad bi se pravili kompromisi. Ništa dok Izrael ne padne, moj Rasmussenu. Sad kad se zakolutalo nema stajanja, a nažalost je ovo moralo da se desi da bi se čifuti smirili. Jer ti ne smiruju dok ih skroz ne istjeraš. Došli su na tuđu teritoriju poslije WW2 i od tad samo pate nedužne ljude, ne samo u Palestini, nego sve ljude raznim smicalicama.sarajevoxxxx wrote:Bivši generalni sekretar Nato-a Anders Fogh Rasmussen:Rješenje krize u Siriji po bosanskom modelu
Bivši generalni sekretar NATO-a, Anders Fogh Rasmussen pozvao je međunarodnu zajednicu da rješenje krize u Siriji traže po modelu ili načinu sličnom bosanskom.Rasmussen je rekao: "Zemlja se mora podijeliti po etničkom i vjerskom principu, nakon što se Asad ubijedi da ode sa vlasti'', u isto vrijeme naglašavajući da to rješenje nije idealno.
http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A9.html