SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33801 Re: SDP
a njet!
imam ja svog konja za utrku Essa Maradonu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33802 Re: SDP
Bravowolf07 wrote:Dedo je imao priliku da 1991.g. bude saveznik sa Milosevicem i da skupa pobacamo Hrvate u more ali nije htio jer mu je takvo sta bilo ispod casti. Mogao je onog trenutka kad se Slobo okrenuo protiv Bosnjaka i Bosne spakovati kofere i otici iz Bosne pa onda k'o kralj Petar voditi rat protiv mrskog agresora, nije ni to uradio ostao je u BiH. Mogao je izaci iz Sarajeva i sa koliko-toliko bezbjedne distance (recimo iz Zenice) komandovati - ostao je u Sarajevu svojom voljom. Da ironija bude veca neki generali-marginalci su napravili istureno komandno mjesta tadasnjeg Staba Vrhovne Komande A R BiH u Kaknju i odatle "ratovali" a Predsjednik je sjedio pod granatama znajuci da ako Predsjednistvo izadje iz Sarajeva taj grad je gotov. Sad je lako biti pametan i mudrovati ali sve navedeno govori da je to covjek koji je svojim ostankom u Sarajevu prkosio Karadzicu i njegovoj armadi isto onako kako su to cinili i oni na prvim linijama na Zuci, Stupu itd. "Slucajni prolaznik" bi JNA docekao sa cvijecem u rukama da je bio na Alijinom mjestu.
Sve sto ja mogu reci kad se njemu uputi neki negativan komentar je - ne daj Boze da nasi danasnji politicari dodju u iskusenje u kojem je on bio, vidio bi posto bi nas prodali! Mozda i nije bio neki genijalan politicar ali ako malo bolje pogledas kroz istoriju neces ni naci ni jednog velikog politicara koji nije imao neku silu iza ledja. Mislis da bi Cercil bio onako zayeban igrac da su mu Svabe svaki dan stresale hiljade granata na London i prijetili ulaskom u grad. Kad se o Aliji govori treba dobro razmisliti o okolnostima pod kojima je djelovao pa tek onda izvaljivati kojekakve nebuloze. Znam da ce mnogi odmah potrcati da kazu kako nas nije pripremio za rat ali imajuci u vidu koja smo marva bili (a dobrim dijelom smo to i danas) i koja je vjera bila u ideju komsiluka ja cvrsto vjerujem da bi smo ga mi razapeli na prvom drvetu da nas je poceo kljukati oruzjem 1990.g. kao sto je to Karadzic uradio sa svojim sljedbenicima.
To je to. Ali iz SDP kuhinje je davno spakovano kako je Zlatko herojski ranjen usred Ferhadije, a neki Silajdžić hodao po svijetu
-
VjecitiStudent
#33803 Re: SDP
Izborni izbor samo taki'JoseMujica wrote:a njet!
-
Pirdzica
#33804 Re: SDP
JoseMujica wrote:Sratko upo ti glatkoVijeće ministara BiH dostavio je Parlamentarnoj skupštini Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom RTV sustavu BiH kojim se predviđa uvođenje RTV kanala na hrvatskom jeziku.
Prema predloženom zakonu, osim postojeća tri kanala u okviru Javnog RTV sustava BiH – RTRS, BHRT i RTVFBiH – uvodi se i četvrti, RTVH - kanal na hrvatskom jeziku.
S obzirom da se uvodi još jedan RTV kanal, javnim emiterima smanjuju se sredstva koja su im pripadala po osnovu raspodjele neto prihoda od marketinškog oglašavanja i naplaćene RTV pristojbe.
Na osnovu ove odredbe, RTRS, RTVFBiH i novoosnovanom kanalu RTVH pripadalo bi po 20 posto od neto prihoda od marketinškog oglašavanja i 20 posto od ukupnog iznosa RTV takse, dok se postotak navedenih prihoda za BHRT sa 50 posto smanjuje na 40 posto.
U prijedlogu zakona navodi se da pri dodjeljivanju frekvencija javnim RTV servisima Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) mora zadovoljiti uslov kojim bi se osiguralo da što veći broj stanovnika BiH imati nesmetan prijem programa BHRT, RTRS, RTVFBiH i RTVH.
Predloženim zakonom definira se da u Odbor Javnog RTV sustava BiH, osim sadašnjih 12 članova, ulaze i članovi UO RTVH.
Prijedlog zakona, koji je Vijeće ministara BiH usvojio sredinom siječnja, upućen je parlamentu 14. travnja.
Inicijativu za pokretanje RTV servisa na hrvatskom jeziku pokrenuo je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u rujnu 2008. godine.
Usvojenim zaključkom Vijeće ministara BiH obvezno je odmah pokrenuti postupak osnivanja RTV kanala na hrvatskom jeziku u okviru Javnog RTV sustava BiH.
Za realizaciju zaključka Doma naroda bilo je zaduženo Ministarstvo komunikacija i prometa, koje je osnovalo povjerenstvo koje su činili predstavnici Ministarstva, Parlamentarne skupštine, RAK-a i javnih RTV servisa.
Utvrđivanju prijedloga zakona kojim se predviđa osnivanje RTV kanala na hrvatskom jeziku prethodile su konsultacije s relevantnim institucijama, te izrada projektnih materijala, navodi se u obrazloženju prijedloga zakona koji je parlamentu dostavilo Vijeću ministara BiH.![]()
mala je ovo zemlja kolki stve vi izdajnici
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sefik-dz ... /140418064
- JoseMujica
#33805 Re: SDP
jakako...najpošteniji izbor..... 100% sve transparentnoVjecitiStudent wrote:Izborni izbor samo taki'JoseMujica wrote:a njet!
ne zna slagat ni kad krade
-
wolf07
#33806 Re: SDP
A zasto se onda prvo ne napravi kanal Bosanskom jeziku, vise ljudi u Bosni i Hercegovini govori Bosanski nego Hrvatski! Gdje su prava tih ljudi?JoseMujica wrote:Sratko upo ti glatkoVijeće ministara BiH dostavio je Parlamentarnoj skupštini Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom RTV sustavu BiH kojim se predviđa uvođenje RTV kanala na hrvatskom jeziku.
Prema predloženom zakonu, osim postojeća tri kanala u okviru Javnog RTV sustava BiH – RTRS, BHRT i RTVFBiH – uvodi se i četvrti, RTVH - kanal na hrvatskom jeziku.
S obzirom da se uvodi još jedan RTV kanal, javnim emiterima smanjuju se sredstva koja su im pripadala po osnovu raspodjele neto prihoda od marketinškog oglašavanja i naplaćene RTV pristojbe.
Na osnovu ove odredbe, RTRS, RTVFBiH i novoosnovanom kanalu RTVH pripadalo bi po 20 posto od neto prihoda od marketinškog oglašavanja i 20 posto od ukupnog iznosa RTV takse, dok se postotak navedenih prihoda za BHRT sa 50 posto smanjuje na 40 posto.
U prijedlogu zakona navodi se da pri dodjeljivanju frekvencija javnim RTV servisima Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) mora zadovoljiti uslov kojim bi se osiguralo da što veći broj stanovnika BiH imati nesmetan prijem programa BHRT, RTRS, RTVFBiH i RTVH.
Predloženim zakonom definira se da u Odbor Javnog RTV sustava BiH, osim sadašnjih 12 članova, ulaze i članovi UO RTVH.
Prijedlog zakona, koji je Vijeće ministara BiH usvojio sredinom siječnja, upućen je parlamentu 14. travnja.
Inicijativu za pokretanje RTV servisa na hrvatskom jeziku pokrenuo je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u rujnu 2008. godine.
Usvojenim zaključkom Vijeće ministara BiH obvezno je odmah pokrenuti postupak osnivanja RTV kanala na hrvatskom jeziku u okviru Javnog RTV sustava BiH.
Za realizaciju zaključka Doma naroda bilo je zaduženo Ministarstvo komunikacija i prometa, koje je osnovalo povjerenstvo koje su činili predstavnici Ministarstva, Parlamentarne skupštine, RAK-a i javnih RTV servisa.
Utvrđivanju prijedloga zakona kojim se predviđa osnivanje RTV kanala na hrvatskom jeziku prethodile su konsultacije s relevantnim institucijama, te izrada projektnih materijala, navodi se u obrazloženju prijedloga zakona koji je parlamentu dostavilo Vijeću ministara BiH.![]()
mala je ovo zemlja kolki stve vi izdajnici
-
VjecitiStudent
#33807 Re: SDP
Niš se ne boj, bit će sada na bosanskom kanalu nemilice i lahko i polahko i hlopte i sedmerice i ...
- JoseMujica
#33808 Re: SDP
napravili su oni to i imaju HTV Oscar i HRHB Radio...i jedno i drugo propalo
ovo je samo potez da ih, vjerovatno, uhljebe na budžete
ovo je samo potez da ih, vjerovatno, uhljebe na budžete
- webby-x
#33809 Re: SDP
Upravo tako. Bošnjaci će većinom plaćati kanal na hrvatskom jeziku.sastrore wrote:Cuj hrvatski kanal se osniva? Neka ga finansiraju Hrvati iz vecinskih HR kantona. Inace gdje bosnjacki TV kanal na bosanskom? Ili ce Bosnjaci koji vecinom jedini placaju pretplatu, placati i za hrvatski i za Bosnjake kanal i FTV i BHTV?
To ti je nešto kao izbor Predsjedništva gdje Bošnjaci izabiraju hrvatskoga člana.
Ti bi da Hrvati plaćaju kanal, ali bi im ti birao člana Predsjedništva.
Sada bi ti certificirao ljude, e ne može.
- Banksy
#33810 Re: SDP
Ne baš. Imao je više sreće neg' pameti.VjecitiStudent wrote:Pa im ne odaj priznanje da su za kratko vrijeme uspjeli napraviti državu za čovjeka
"kontradiktornosti u izjavama svjedoka ...", rekao Kurteš "nisam ja"?http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ga-kurtesa
Općinski sud u Sarajevu obustavio je postupak koji se vodio protiv Predraga Kurteša, federalnog ministra policije, koji se teretio da je napustio mjesto saobraćajne nesreće, koja se dogodila 28. januara prošle godine, saznaje ''Avaz''.
Također, obustavljen je i postupak protiv Amine Hodžić, koja se teretila da je skrivila nesreću.
Kako saznajemo, potupak je obustavljen zbog kontradiktornosti u izjavama svjedoka, te zbog propusta prilikom uviđaja, koji su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
SUĐENJE FEDERALNOM MINISTRU POLICIJE: Svjedoci od Predraga Kurteša tražili novac
Fuad Hodžić, otac oštećene Amine, priznao da je od ministra Kurteša tražio 15 hiljada maraka za promjenu iskaza
Fuad Hodžić, također bivši pripadnik Specijalne policijske jedinice, ranije izjavio novinarima da se neće zadovoljiti prekršajnom prijavom i da će tražiti kazneni progon Predraga Kurteša, ali i njegovog službenog vozača Adnana Zubovića.
„Više je ljudi iz MUP-a na mene vršilo pritisak, da ne kažem da je službeni automobil Golf V vozio ministar Kurteš“, ponovio je i u sudnici svjedok Hodžić. Kada ga je, međutim, Kurtešova braniteljica pitala kako je, od silnih pritisaka, stigao nazvati ministrovog savjetnika Dragana Miokovića i od njega tražiti 15.000 KM za promjenu iskaza, dobila je uistinu neočekivani odgovor.
„Tačno je da sam tražio pare, ali je Dragan zvao mene, a ne ja njega“, odbrusio je ljutito Fuad Hodžić. Budući da se u sudnici ne dešava često da svjedok, makar i nehotice, prizna da je počinio kazneno djelo, sada je na ministru Predragu Kurtešu i njegovim odvjetnicima da odluče hoće li Fuada Hodžića prijaviti zbog pokušaja ucjene i iznude.
U nastavku se suđenja ispostavilo i kako je Fuadova kćerka Amina Hodžić loša vozačica i da je, prema službenim policijskim evidencijama, više puta kažnjavana. Protiv mlade Amine je, za samo godinu i pol dana, podneseno sedam prijava zbog prometnih prekršaja, a jednom je čak ostala i bez vozačke dozvole.
- webby-x
#33811 Re: SDP
Biraju sami sebi.sastrore wrote:A ko Bosnjacima bira u Mostaru HDZ vlast vec skoro 20 godina? Ko Bosnjacima bira vlast u 1991 vecinskom bosnjackom Stolcu i Zepcu?
O čemu ti pričaš?
- webby-x
#33812 Re: SDP
Dobro, sada znam da si dijaspora.sastrore wrote:Zato je Ljubo Beslic iz HDZ-a skoro 20 godina gradonacelnik?
Ljubo je gradonačelnik 2 mandata, a bira ga
Gradsko vijeće koje biraju svi građani grada.
- Banksy
#33813 Re: SDP
Da se ne foliramo, osim pokojeg spikera koji nevješto i na silu sriče hrvatski, hrvatskiji i od HRT hrvatskog, FTV i jeste bošnjački kanal na bosanskom. Ne računajući reprizne exYu serije i filmove kojima nas kljukaju (a što je rastaljivanje naše tv mafije iz vremena notornog J. Durakovića sa srbijanskom tv mafijom) od osnutka, FTV jeste bošnjačka televizija, uvijek pod kontrolom neke od sarajevskih, bošnjačkih stranaka - SDA, pa SDP, pa SDA, pa opet SDP, i tako ukrug.sastrore wrote: Cuj hrvatski kanal se osniva? Neka ga finansiraju Hrvati iz vecinskih HR kantona.
Inace gdje bosnjacki TV kanal na bosanskom? Ili ce Bosnjaci koji vecinom jedini placaju pretplatu, placati i za hrvatski i za Bosnjake kanal i FTV i BHTV?
I jezik je tu skoro nebitan. Važan je isključivo politički program, dnevnik i par info emisija, i kroz njih politički utjecaj, a tu Hrvata nikad nije bilo na mapi. Ako ćemo pošteno.
Rješenje je ukidanje entitetskih televizija, jačanje državne BHRTV-a i osnivanje, po želji i mogućnostima, kantonalnih televizija.
- webby-x
#33814 Re: SDP
Zašto ne i ukidanje državne televizije u ovom obliku?Banksy wrote:Rješenje je ukidanje entitetskih televizija, jačanje državne BHRTV-a i osnivanje, po želji i mogućnostima, kantonalnih televizija.
Treba jedan državni servis tipa američkog CSPAN-a,
dakle samo prijenost parlamenta i slično, bez "skandalozno"
plaćenih emisija i urednika. Ostalo sve privatno.
-
mefistofilis
#33815 Re: SDP
da bismo trazili rjesenje treba postojati problem. sto se mene tice problem ne postoji. zaboli me i za drzavni i za entitetski i kantonalni i bilo koji drugi kanal. ako se nekad pojavi kanal koji bude vrijedan gledanja nece me interesovati njegov epitet. to tada se mogu svi ovi ugasitiBanksy wrote:Da se ne foliramo, osim pokojeg spikera koji nevješto i na silu sriče hrvatski, hrvatskiji i od HRT hrvatskog, FTV i jeste bošnjački kanal na bosanskom. Ne računajući reprizne exYu serije i filmove kojima nas kljukaju (a što je rastaljivanje naše tv mafije iz vremena notornog J. Durakovića sa srbijanskom tv mafijom) od osnutka, FTV jeste bošnjačka televizija, uvijek pod kontrolom neke od sarajevskih, bošnjačkih stranaka - SDA, pa SDP, pa SDA, pa opet SDP, i tako ukrug.sastrore wrote: Cuj hrvatski kanal se osniva? Neka ga finansiraju Hrvati iz vecinskih HR kantona.
Inace gdje bosnjacki TV kanal na bosanskom? Ili ce Bosnjaci koji vecinom jedini placaju pretplatu, placati i za hrvatski i za Bosnjake kanal i FTV i BHTV?
I jezik je tu skoro nebitan. Važan je isključivo politički program, dnevnik i par info emisija, i kroz njih politički utjecaj, a tu Hrvata nikad nije bilo na mapi. Ako ćemo pošteno.
Rješenje je ukidanje entitetskih televizija, jačanje državne BHRTV-a i osnivanje, po želji i mogućnostima, kantonalnih televizija.
- webby-x
#33816 Re: SDP
Da, svi građani biraju.sastrore wrote:Cuj svi gradjani grada?
Ostalo je samo dijasporsko preseravanje.
- webby-x
#33817 Re: SDP
Biraju, samo je to etnička pozicija.sastrore wrote:Pa i Komsica gradjani biraju, birati ce i Slavu Kukica ako bude potrebno ili Budimira.
Tako će ti isti plaćati i pretplatu.
- Banksy
#33818 Re: SDP
Zato što je to od općeg interesa, zato što država mora imati svoj državni, javni TV kanal.webby-x wrote:Zašto ne i ukidanje državne televizije u ovom obliku?Banksy wrote:Rješenje je ukidanje entitetskih televizija, jačanje državne BHRTV-a i osnivanje, po želji i mogućnostima, kantonalnih televizija.
I zato što je to neophodno, i u praktičnom i u simboličkom smislu.
I zato što je BHRTV dobar osnov, na dobrom putu da postane ozbiljna i kvalitetna televizija, prema svim TV standardima, uz jednak omjer info, obrazovnih, kulturnih i sportskih programa.
- KatarinaKosaca
#33819 Re: SDP
Ne trebaju javni emiteri imati "jednak omjer" različitih sadržaja, nego tačne procente koje je propisao RAK i koje kontrolira. Tako da nije nikakva pohvala BHT-u što prati zakonsku obvezu. Drugi je par rukava što to radi sa filmovima i dokumentarcima iz vremena kad su se moji rodtielji zabavljali, što je obrazovni program katastrofa, a politika nezamjeranja prešla u sivilo i mlitavost. Stoga, je BHT baš loša osnova za početak i gradnju bilo čega na njoj.
Javni emiteri se moraju reducirati glede radne snage, kapaciteta, onda će i te kako moći sami sebe financirati. Neće uopće biti psorne te 2 minute više promidžbe.
Javni emiteri se moraju reducirati glede radne snage, kapaciteta, onda će i te kako moći sami sebe financirati. Neće uopće biti psorne te 2 minute više promidžbe.
- Adriatic
#33820 Re: SDP
Bošnjaka je tri puta više nego Hrvata.webby-x wrote:Upravo tako. Bošnjaci će većinom plaćati kanal na hrvatskom jeziku.sastrore wrote:Cuj hrvatski kanal se osniva? Neka ga finansiraju Hrvati iz vecinskih HR kantona. Inace gdje bosnjacki TV kanal na bosanskom? Ili ce Bosnjaci koji vecinom jedini placaju pretplatu, placati i za hrvatski i za Bosnjake kanal i FTV i BHTV?
To ti je nešto kao izbor Predsjedništva gdje Bošnjaci izabiraju hrvatskoga člana.
Ti bi da Hrvati plaćaju kanal, ali bi im ti birao člana Predsjedništva.
Sada bi ti certificirao ljude, e ne može.
Prema tome, najmanje i tri puta više plaćaju pretplatu.
A po tebi bi odnos trebao biti 1:1 ha ha
Može ali samo za pretplatu ha ha
-
wolf07
#33821 Re: SDP
U stvari, mislim da cilj hrvatske politike u BiH i nije otvaranje bilo kakvog H-kanala ovdje. Yebe se njima, oni ionako pomno prate kakvi ce biti prinosi zita u okolini Vinkovaca i da li ce snijeg zamesti Gorski Kotar! Osnovni cilje je da se otvori bilo sta kako bi manje para ostalo za BHTV i FTV i da se to konacno ugusi u vlastitim govnima, dugovima, losem kvalitetu programa, katastrofalnoj produkciji i sl. Osim toga, nije mi uopste jasno kako je doslo do ovih famoznih 20% od ukupnog prihoda po osnovu rtv takse? Pa nema Hrvata u BiH 20% vec skoro duplo manje. U najbolje dana 1991.g. ih je bilo malo manje od 18% a kad se zna da je sad sve razgulilo u pravcu Zagreba aoni manje snalazljivi putem Benkovca i Knina o kojih 20% mi uopste pricamo. I za kraj - Lagumzija je izdajnik, po stoti put to ponavljam! A svako ko misli da je Fahro bolji gadno se vara.
- Banksy
#33822 Re: SDP
... uvođenjem i hrvatskog tv kanala naglasi odvojenost tri naroda, i fizička i psihološka i medijska, i učvrsti put ka trećem.wolf07 wrote: U stvari, mislim da cilj hrvatske politike u BiH i nije otvaranje bilo kakvog H-kanala ovdje. Yebe se njima, oni ionako pomno prate kakvi ce biti prinosi zita u okolini Vinkovaca i da li ce snijeg zamesti Gorski Kotar!
Osnovni cilj je da se ...
- KatarinaKosaca
#33823 Re: SDP
Očito si pogrešan post citirao. Niti spominjem kanal na hrvatskom , niti njegovo financiranje, niti Hrvatesastrore wrote:Ti zaista mislis da 400k Hrvata FBIH, ako ne i manje, ima zaista ekonomsku snagu da placa jedan drzavni hrvatski TV kanal kojem se propisuje kolicina obrazovnih emisija, kulturnih, lokalnih i inih, gdje moraju imati svoju produkcijsku minutazu razlicitih programa i jos ogranicenu reklamu?KatarinaKosaca wrote:Ne trebaju javni emiteri imati "jednak omjer" različitih sadržaja, nego tačne procente koje je propisao RAK i koje kontrolira. Tako da nije nikakva pohvala BHT-u što prati zakonsku obvezu. Drugi je par rukava što to radi sa filmovima i dokumentarcima iz vremena kad su se moji rodtielji zabavljali, što je obrazovni program katastrofa, a politika nezamjeranja prešla u sivilo i mlitavost. Stoga, je BHT baš loša osnova za početak i gradnju bilo čega na njoj.
Nema sanse, oni nemaju tu brojcanu i ekonomsku snagu, njima bi TV pretplata trebala biti godisnje 500 eura da bi si takvo sto mogli priustiti.
Ovo se svaljuje Bosnjacima na plecima ili ako oni ne mogu, finansirati ce MMF, dok ne uzmu izvore vode i ostale prirodne resurse koje mogu unovciti.
- KatarinaKosaca
#33824 Re: SDP
Jah..sastrore wrote:Javni kanali imaju svugdje propisano sta mogu emitirati. U nekim drzavama im se zabranjuje emitirati sportski program ako ne ucestvuje drzavna selekcija,, medjutim oni moraju praviti svoj program, oni imaju hrpu zahtjeva koje moraju odraditi. Javni kanal nije iznajmi kameru, smjesti studio u neku sobu i pici. Ne, oni imaju jako velike zahtjeve i obaveze.
BiH, mislim na nivo BiH sebi moze priustiti dva javna kanala, TV SA 1 i puno losiji, manji TV SA 2, bas kako je bilo prije rata. Sve preko toga, BiH si ne moze priustiti, bez obzira na nacionalne zelje Bosnjaka, Srba i Hrvata.
Medjutim tri nacionalna kanala, plus FTV i BHTV, to je vec pet javnih kanala, ako se ne varam Njemacka ima tri (ARD, ARD1 i ZDF), Francuska nesto slicno (FR2, FR3 i FR5), prema tome, ja zelim Ferarija, medjutim bez obzira na moje zelje, ja ga sebi ne mogu priustiti. Mogu se uvaliti u kredit, kupiti Ferarija i otici u zatvor, a mozda se mogu spustiti na zemlju i zadovoljiti se i improvizacijom, recimo Golfom dvojkom?
-
StupskaBitanga
#33825 Re: SDP
tačnoKatarinaKosaca wrote:Ne trebaju javni emiteri imati "jednak omjer" različitih sadržaja, nego tačne procente koje je propisao RAK i koje kontrolira. Tako da nije nikakva pohvala BHT-u što prati zakonsku obvezu. Drugi je par rukava što to radi sa filmovima i dokumentarcima iz vremena kad su se moji rodtielji zabavljali, što je obrazovni program katastrofa, a politika nezamjeranja prešla u sivilo i mlitavost. Stoga, je BHT baš loša osnova za početak i gradnju bilo čega na njoj.