Kakav se danas 17-tog(uredba je donijeta 5-tog) traži JMBG i tko je od istoga obespravljen?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To se svodi na špekulacije, ne sporim da je možda bilo i takvih među onih par hiljada koji su protestvovali i iz tog razloga ali oni su opet izuzetak a ne pravilo.AkHolic wrote: I to je upitno.Biće ipak da se mnogim "građanima" nije svidjela uredba VM koja sadrži kao registracijske jedinice entitete pa su tražili nešto drugačiji zakon dok prava građana temeljem matičnoga broja ni u jednom trenutku nisu bili upitna.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
AkHolic
#33801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Drvosjeca iz Dejcica
#33802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je privremena odluka a ne stalna. Obespravljena je bila ona mala Berina koja je preselila nadam se na bolje mjesto. Obespravljena su bila sva djeca u BiH koja do tog 5-tog nisu mogla dobiti JMBG, što se praviš lud. Ono sinoć i danas je inercija koju je proizvela smrt bebe, možeš misliti mog i tvog sugrađanina.AkHolic wrote:Kakav se danas 17-tog(uredba je donijeta 5-tog) traži JMBG i tko je od istog obespravljen?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To se svodi na špekulacije, ne sporim da je možda bilo i takvih među onih par hiljada koji su protestvovali i iz tog razloga ali oni su opet izuzetak a ne pravilo.AkHolic wrote: I to je upitno.Biće ipak da se mnogim "građanima" nije svidjela uredba VM koja sadrži kao registracijske jedinice entitete pa su tražili nešto drugačiji zakon dok prava građana temeljem matičnoga broja ni u jednom trenutku nisu bili upitna.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/06/2013 20:04, edited 1 time in total.
-
155_mm
#33803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa i pored te krize u federaciji autoceste se grade kao nikad do sada, namjenska industrija u usponu pa cak i aluminij "povracen".AkHolic wrote:Zar JMBG nije samo vrh ledenog brijega a ispod nezadovoljstvo i obespravljenost građana od političara.Možda za JMBG i nema ovlasti ali ima za mnogo drugoga uostalom, federacije je u institucionalnoj krizi već treću godinu a prosvjedi građana izostaju.155_mm wrote: a mozes da nam pojasnis kakvu nadleznost ima federalna vlada po pitanju JMB?
http://www.klix.ba/biznis/privreda/vlad ... /130617064
nakon sto je direktor aluminija bradavica toliko puta zovkao premijera nermina i na kraju otvoreno poceo da place po novinama za pomoc (slika sa linkovanog clanka govori sve). jer je i on skonto da pravilo da u aluminiju mogu da rade samo hrvati-katolici ne znaci mnogo na trzistu. gladna guzica ne pita je si li hrvat ili "musliman".
na zalost propustena je prilika da se na ovakav isti nacin dovede u red i velikosrpska opcija u bosni. a za to je bilo samo potrebno da federacija ne ovisi od MMF-a. na zalost sviju nas ekonomski "strucnjaci" koji su nas vodili u poslijeratnom periodu su nas zgovnali skoro ko precednik svoje.
-
A_A_AKCIJA
#33804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne kontam zašto ti odgovaram uopće, kada tvoj mozak jednostavno radi isključivo na nacionalnom nivou. Ti i tebi slični imate samo jedan zadatak na ovom forumu: da razotkrijete lažne građane i dokažete da ispod vanjštine građanskog čuči ljuti vehabija sa nožem u zubima. Dosadan si i ti i tebi slični. Uz to si jadan jer ne možeš da čak i pokušaš da vidiš jesi li u pravu.AkHolic wrote:Kakav se danas 17-tog(uredba je donijeta 5-tog) traži JMBG i tko je od istoga obespravljen?Drvosjeca iz Dejcica wrote:To se svodi na špekulacije, ne sporim da je možda bilo i takvih među onih par hiljada koji su protestvovali i iz tog razloga ali oni su opet izuzetak a ne pravilo.AkHolic wrote: I to je upitno.Biće ipak da se mnogim "građanima" nije svidjela uredba VM koja sadrži kao registracijske jedinice entitete pa su tražili nešto drugačiji zakon dok prava građana temeljem matičnoga broja ni u jednom trenutku nisu bili upitna.
Što prije shvatiš, biće ti lakše: da se danas ukinu zajedničke institucije u Sarajevu, hiljade stanovnika Istočnog Sarajeva bi ostali bez masno plaćenog posla. Bujrum, ti im objasni da im ja i ostali demonstranti ugrožavamo prava, jer tražimo da institucije u kojima rade budu efikasnije. Objasni im da treba da gladuju za neki tvoj nacionalni interes.
Priča o prikrivenim Bošnjacima je plitka ko lavor. Jeste, većina demonstranata u Sarajevu su Bošnjaci, ali de mrvicu razmisli za šta se i protiv čega bore. Probaj bar hipotetski povjerovati da postoje ljudi koji su stvarno posvećeni ovoj državi u kojoj ima mjesta za sve. Da ako neko traži da se 30% plata poslanika preusmjeri u humanitarne svrhe, time može spasiti život djece i sa Sokoca i Soukbunara. Beskonačna je lista stvari koje bi, ako se promjene, mogu poboljšati život svih građana BiH. Nažalost, to bi istovremeno značilo i gubljenje povlaštenih položaja mnogih koji se koriste ovom situacijom, a koje ti i tebi slični podržavate.
Da te pitam, ko su građani u Tomislavgradu, Mostaru, pa i šačica u Banjaluci? Otišao bus iz Sarajeva?
-
Krushna mrva
#33805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
oba su bolji od ovihzemo_online wrote:CSKA wrote:Ima jedna stvar koju nikako ne razumijem godinama...zasto Bosnjaci trpe SDA,SDP i ostale...mogu da razumijem Srbe sto trpe Dodika,on krade,ali radi dosta na tome da se BiH svaki dan sve vise i vise ponizi i da je manje ima...ali SDA,SDP... nista ne rade po pitanju drzave,plus kradu...pa sto ih trpe...jesu li gradjani u federaciji kupljeni necim.
ko valja onda? kazu ni silajdzic ni radoncic nevaljaju??
-
zemo_online
- mehodžeger
#33807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I onda kad kažu da i u hladnoj Skandinaviji nema temperamentnih ljudi.Mister Yes wrote:Nadam se da smo ovaj put spremni. Ovo što ja znam oružja ima sasvim dovoljno.
Ma lažu, baaa.
-
Krushna mrva
#33808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta je ba ovo
DRAMATIČNO: Potpredsedniku srpske Vlade prete atentatom
PRETNJE: Rasime, iskreno ti želim da završiš od metka!
Rasim Ljajić na meti ekstremista
Crna Hronika,
06:10, 17.06.2013.
Autor: Ekipa Kurira,Foto: Sandžakpress
14 komentara
Nepoznata osoba, potpisana kao Pipi Dugadevetka, na sajtu Sandžakpres, bliskom Muameru Zukorliću, napisala da će Ljajić biti ubijen
- Narod ima pravo da se samoorganizuje protiv Prasima. Imam osećaj da će i Prasim završiti od metka! To mu i najiskrenije želim!
Ova pretnja, ispod koje je pisalo Pipi Dugadevetka, upućena je potpredsedniku Vlade Srbije Rasimu Ljajiću na sajtu Sandžakpres, kao komentar ispod teksta u kojem se govori o ranjavanju Aldina Dika Dolovca, šefa obezbeđenja muftije Muamera Zukorlića. Autor poruke, koji je naveo da je „penzionisani umirovljenik“, potpredsednika srpske vlade naziva pogrdnim imenom Prasim.
Lažna informacija
Podsetimo, Dolovac je ranjen u petak u centru Novog Pazara, a smatra se da je u njega pucao Iksan Zejnelović, bivši šef muftijinog obezbeđenja. Zanimljivo je da je nekoliko časova nakon pucnjave na istom sajtu, a potom i na sajtu Mešihata islamske zajednice u Srbiji, podmetnuta lažna informacija da je Zejnelović Ljajićev telohranitelj.
- Dolovca je pokušao da likvidira Iksan Zejnelović, pripadnik obezbeđenja Rasima Ljajića i Meha Mahmutovića, gradonačelnika Novog Pazara - rekao je muftija Zukorlić na konferenciji za novinare održanoj juče ovim povodom.
Njegove reči negirao je za Kurir potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekavši da ceo Novi Pazar zna da njega obezbeđuju isključivo pripadnici MUP Srbije.
- Niko osim policije nije u mom obezbeđenju. Ni stranački, ni vanstranački telohranitelj, niti iko drugi iz Beograda ili Novog Pazara. Na drugo obezbeđenje, osim onog iz MUP, ja i nemam pravo - kaže Ljajić.
Navikao na pretnje
Zejnelovića, nije video više od godinu dana i jedino što o njemu zna jeste da je radio u obezbeđenju opštine.
- Sad je radnik javnog komunalnog preduzeća, i to je sve što znam o njemu - kaže Ljajić, koji je poslednjih dana izložen seriji najpogrdnijih uvreda i napada, tako da ga najnovije pretnje ne iznenađuju.
- Zna se da sam ja njihova meta i prepreka, pošto žele da verski i politički ovladaju Sandžakom. Godinama sam izložen direktnim i otvorenim pretnjama i na to sam se već navikao. Zbog tih pretnji ima mnogo posla za policiju i javno tužilaštvo - rekao je Ljajić.
Mesto obračuna... Aldin Diko Dolovac ranjen je u centru grada
Naručena likvidacija dolovca
Nema sumnje da pokušaj ubistva Dolovca ima pozadinu. To je naručena likvidacija, a namera naručioca bila je da se pošalje poruka terora i straha ljudima oko mene. Dolaze ljudi i traže da se samoorganizuju, da brane živote, džamije i porodice - rekao je muftija Zukorlić, demantujući da je Dolovac šef njegovog obezbeđenja, već samo običan aktivista u IZ, volonter.
- Mister Yes
#33809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svuda ima temperamentnih ljudi. Da vidiš moje rodice koja živi u Švedkoj. Živa vatra.mehodžeger wrote:I onda kad kažu da i u hladnoj Skandinaviji nema temperamentnih ljudi.Mister Yes wrote:Nadam se da smo ovaj put spremni. Ovo što ja znam oružja ima sasvim dovoljno.![]()
Ma lažu, baaa.
Ali ja pišem iz centra Sarajeva. Dakle i loptu i go
- vee-jay
#33810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja sam jos uvijek siguran da je pipiju neko ili hekirao konto ili mozag. onaj nas pipi nas je napustio onog dana kada je osnovan cericev privatni kongres 
-
hAZNADAR
#33811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A_A_AKCIJA wrote:
Ne kontam zašto ti odgovaram uopće, kada tvoj mozak jednostavno radi isključivo na nacionalnom nivou. Ti i tebi slični imate samo jedan zadatak na ovom forumu: da razotkrijete lažne građane i dokažete da ispod vanjštine građanskog čuči ljuti vehabija sa nožem u zubima. Dosadan si i ti i tebi slični. Uz to si jadan jer ne možeš da čak i pokušaš da vidiš jesi li u pravu.
Što prije shvatiš, biće ti lakše: da se danas ukinu zajedničke institucije u Sarajevu, hiljade stanovnika Istočnog Sarajeva bi ostali bez masno plaćenog posla. Bujrum, ti im objasni da im ja i ostali demonstranti ugrožavamo prava, jer tražimo da institucije u kojima rade budu efikasnije. Objasni im da treba da gladuju za neki tvoj nacionalni interes.
Priča o prikrivenim Bošnjacima je plitka ko lavor. Jeste, većina demonstranata u Sarajevu su Bošnjaci, ali de mrvicu razmisli za šta se i protiv čega bore. Probaj bar hipotetski povjerovati da postoje ljudi koji su stvarno posvećeni ovoj državi u kojoj ima mjesta za sve. Da ako neko traži da se 30% plata poslanika preusmjeri u humanitarne svrhe, time može spasiti život djece i sa Sokoca i Soukbunara. Beskonačna je lista stvari koje bi, ako se promjene, mogu poboljšati život svih građana BiH. Nažalost, to bi istovremeno značilo i gubljenje povlaštenih položaja mnogih koji se koriste ovom situacijom, a koje ti i tebi slični podržavate.
Da te pitam, ko su građani u Tomislavgradu, Mostaru, pa i šačica u Banjaluci? Otišao bus iz Sarajeva?
Naivan si kolega i neinformisan. Velikoj vecini BiH gradjana mozak radi na tom kako kazes nacionalnom novou. To treba uvaziti i tome se prilagoditi a ne omalovazavati i postavljati se kao nesto intelektualno iznad.
Nema nikakvog zajednistva, solidarnosti,... makar svi na isti nacin crkavali od gladi - to je jednostavno tako.
Bosnjaci nemaju tu privilegiju da promoviraju multietnicnost i gradjanstvo u politici u situaciji kada niko drugi to ne radi i kada neprijatelji hoce da nas separatizmom getoiziraju. Bosnjacki nacionalizam je vec uveliko na djelu prihvatao ti to ili ne jer vidimo tekovine nase multietnicnosti i prihvatanja nekih kao anacionalnih i kompromisnih rjesenja pocev od zastave, himne,... i vjecite sutnje na provokacije.
Evo nam opet razvlace pamet i legalno zahebavaju jer to mogu. Sta ti je odgovor - anacionalne, multietnicke demonstracije, inicijative mira i samo socijalnih pitanje a da se kao ne vidi nacionalnost pokretaca promjena ili neema to veze baa.
Ovo je sukob nacionalnih politika, ovo je na taj nacin i sukob naroda. 20 god. pokusavamo taj sukob premjestiti na neki visi intelektualniji nivo, dici ga iznad nacionalnog - ali bez uspjeha. 20 god. kolega.
Treba sve ovo zatalasati i primorati separatisticke politike da se odluce - dovesti ih provokacijama, preglasavanjem, jednostranim akcijama, ..bilo kako - pred svrsen cin. RS je problem, entitet je problem, dejton je problem, ustav je problem,.. i svu energiju treba na to usmjeriti. Jer ti se upravo iz RS njih 99% grohotom smiju na tvoju multietnicku pricu i svu pozitinost. Dokle?
- mehodžeger
#33812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači, na odmoru si. Fino. Treba se uvijek sjetiti starog kraja.Mister Yes wrote:Svuda ima temperamentnih ljudi. Da vidiš moje rodice koja živi u Švedkoj. Živa vatra.mehodžeger wrote:I onda kad kažu da i u hladnoj Skandinaviji nema temperamentnih ljudi.Mister Yes wrote:Nadam se da smo ovaj put spremni. Ovo što ja znam oružja ima sasvim dovoljno.![]()
Ma lažu, baaa.
Ali ja pišem iz centra Sarajeva. Dakle i loptu i go
-
radostan dan
#33813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jeS ga malo prenosilo u zadnje vrijeme, posebno od kako prouči fatihu šehidima iz pazara što poginuše u siriji (dešavanja u sandžaku)...vee-jay wrote:ja sam jos uvijek siguran da je pipiju neko ili hekirao konto ili mozag. onaj nas pipi nas je napustio onog dana kada je osnovan cericev privatni kongres
sutra dan se na ovoj temi zalagao za novi zavnobih, a sledeći dan odavao počast handžar diviziji.
-
cindrlimindrli
#33814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo haza budala moze ignorisati realnost i ne ocekivati neku vrstu konflikta iz tog hrkljusa.
-
Krushna mrva
#33815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
radostan dan wrote:jeS ga malo prenosilo u zadnje vrijeme, posebno od kako prouči fatihu šehidima iz pazara što poginuše u siriji (dešavanja u sandžaku)...vee-jay wrote:ja sam jos uvijek siguran da je pipiju neko ili hekirao konto ili mozag. onaj nas pipi nas je napustio onog dana kada je osnovan cericev privatni kongres
sutra dan se na ovoj temi zalagao za novi zavnobih, a sledeći dan odavao počast handžar diviziji.
-
155_mm
#33816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zamolio bih "preCednikove drzavljane" da se drze teme. ako vec zele da raspravljaju o nekom forumasu nek otvore temu o njemu. a tema o deseavanju u sandzaku mislim vec postoji pa ko ima potrebu da se brine o dogadjanjima u srbijanskom "manjem entitetu" i njihovom preCedniku muftiji nek izvoli tamo da "guslari".
-
155_mm
#33817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa sa metode ucjenjivanja koje su "probosanske" snage svom birackom tijelu predstavljale kao kompromis preslo se na metodu negiranja vec potpisanog. nebojsa i njegovo biracko tijelo se ponasa kao da je u kraljevini jugoslaviji. 'oce nebojsa sa "svojima" da pokaze muslimanima ko je gazda u bosni. valjda ce ova situacija otvoriti oci svima da vide koliko smo mi svi blizu onih cuvenih rijeci "strade koja vodi u nestanak jednog naroda" jednog poznatog narodnog pjesnika sa ovijeh prostora nadahnutog vlastitim urinom.mO k3 wrote:Zakuhvaju ovi dodikovi papci ....
P.S ali stvarno naroda koji se po politickoj odredbi vladajuce klase u SFRJ morao zvati Muslimani je stvarno nestalo. znaci "in urin veritas"
- moa
#33818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
slazem se da politicke stranke iz rsa glume opet silu.155_mm wrote:pa sa metode ucjenjivanja koje su "probosanske" snage svom birackom tijelu predstavljale kao kompromis preslo se na metodu negiranja vec potpisanog. nebojsa i njegovo biracko tijelo se ponasa kao da je u kraljevini jugoslaviji. 'oce nebojsa sa "svojima" da pokaze muslimanima ko je gazda u bosni. valjda ce ova situacija otvoriti oci svima da vide koliko smo mi svi blizu onih cuvenih rijeci "strade koja vodi u nestanak jednog naroda" jednog poznatog narodnog pjesnika sa ovijeh prostora nadahnutog vlastitim urinom.mO k3 wrote:Zakuhvaju ovi dodikovi papci ....
P.S ali stvarno naroda koji se po politickoj odredbi vladajuce klase u SFRJ morao zvati Muslimani je stvarno nestalo. znaci "in urin veritas"
-
AkHolic
#33819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Privremena na 180 dana a građanima samo stalo da se podijeli brojevi,ne interesira ih kako će zakon izgledatiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
To je privremena odluka a ne stalna. Obespravljena je bila ona mala Berina koja je preselila nadam se na bolje mjesto. Obespravljena su bila sva djeca u BiH koja do tog 5-tog nisu mogla dobiti JMBG, što se praviš lud. Ono sinoć i danas je inercija koju je proizvela smrt bebe, možeš misliti mog i tvog sugrađanina.
Nisam pitao koja su djeca bila obespravljena. Pitao sam - tko je u ovom trenutku obespravljen i kakav se sad JMBG traži kad je već danima dostupan.
-
matematicar_teski
#33820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hebat ga ako je dovde doslo vise
-
AkHolic
#33821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja bih rekao da je među prosvjednicima bilo dosta izmanipuliranih tj.onih koji su došli prosvjedovat iz humanih motiva no kod organizatora nemam dvojbe.A_A_AKCIJA wrote: Ne kontam zašto ti odgovaram uopće, kada tvoj mozak jednostavno radi isključivo na nacionalnom nivou. Ti i tebi slični imate samo jedan zadatak na ovom forumu: da razotkrijete lažne građane i dokažete da ispod vanjštine građanskog čuči ljuti vehabija sa nožem u zubima. Dosadan si i ti i tebi slični. Uz to si jadan jer ne možeš da čak i pokušaš da vidiš jesi li u pravu.
-
RATM56
#33822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čekajte malo, kad se i ukine RS, ostaje taj Radmanović ili neki novi Radmanović, na osnovu prava naroda. Vi biste i konstitutivnost naroda poništili?
- CSKA
#33823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Srbi na traktorima odu u majcicu,i nemas problema sa tim...ne pratis nastavu na casovima,ocjena 1 
-
hAZNADAR
#33824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koliko se sjecam - Srbi su glasali protiv toga u sudu - onomad.RATM56 wrote:Čekajte malo, kad se i ukine RS, ostaje taj Radmanović ili neki novi Radmanović, na osnovu prava naroda. Vi biste i konstitutivnost naroda poništili?
-
Plivac
#33825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Moze li neko da mi objasni kakve veze ima nepotpisivanje ovog sporazuma sa prelaskom drzavne granice?
Mislim ono, covjek ima validan BiH pasos (biometrijski) s kojim moze uci u Njemacku, npr, a sad, zbog tog nepotpisivanja ne moze u Lijepu Njihovu?
Mislim, jasno mi je da ima veze sa protokom robe, itd, ali sa prelaskom ljudi?
Fala
Mislim ono, covjek ima validan BiH pasos (biometrijski) s kojim moze uci u Njemacku, npr, a sad, zbog tog nepotpisivanja ne moze u Lijepu Njihovu?
Mislim, jasno mi je da ima veze sa protokom robe, itd, ali sa prelaskom ljudi?
Fala