SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MensurM

#33801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

todd_smith wrote:pa o cemu onda prica da su dva brata fina lijepa mumini na namaz krenuli, a naoruzani
Pa priča ženturača, sestara i braće s fejsa. Ko ih ne zna, skupo bi ih platio...
Last edited by MensurM on 28/08/2019 13:46, edited 1 time in total.
tempuser

#33802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

todd_smith wrote:pa o cemu onda prica da su dva brata fina lijepa mumini na namaz krenuli, a naoruzani
Vjera, dzamija itd je abolicija i pokrice za sve!
MensurM

#33803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Kako je kralj unio palicu u džamiju? Ili je zaštekao negdje u grmlju ispred?

Booolest. Narod Sarajeva očekuje prijavu i protiv njega
Naslovnica

#33804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Auuuu...fina neka djeca
Doduše, uvijek objektivni Avaz je u pitanju. :-)

MUP KS Policija dala saopćenje nakon istupa majke uhapšenog Ejjuba D. na Facebooku
Roditelji maloljetnika nisu podnosili prijave protiv Silvija i ubijenog Ronalda
Majka A. J. D. ili otac N. D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi sinovi imali problema ili da su napadnuti od R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu, saopćeno je iz MUP-a

Majka maloljetnika Ejjuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju navečer učestvovala u sukobu u Saraj-Polju u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se porukom na svom Facebook profilu u kojem je navela da su Ronald i Silvijo ranije u nekoliko navrata nasrtali na njene sinove.
Tragom ovih navoda dobili smo odgovor od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo te ga prenosimo u cijelosti.
- U vezi upita koji se odnosi na eventualne napade na mldb. D. D. i mldb. E. D., koje su, prema Vašim navodima, prijavili njihovi roditelji, nakon uvida u službene evidencije konstatirano je sljedeće:
- Majka A. J. D. ili otac N. D. ni u jednom slučaju nisu prijavili da su njihovi mldb. sinovi imali problema ili da su napadnuti od strane lica R. O. i S. D. po bilo kojem osnovu.
- Daljnjim uvidom u službenim evidencijama utvrđeno je da se majka mldb. D.D. i mldb. E. D. u tri navrata obraćala u Četvrtu PU - PS Dobrinja u vezi s određenim događajima - svađa i prijetnji prema mldb. D. D. i mldb. E. D. radi evidentiranja, ali ne i podnošenja prijave u skladu s važećim procedurama, a koji su bili vezani za druga lica, a ne za lica na koja se odnosi Vaš upit.

Odjeljenje za odnose s javnošću
Ured policijskog komesara
Uprava policije
MUP Kantona Sarajevo
Gor123

#33805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

Koji S.D. :-) :-)

Pa jest se obracala, a ovi iz MUP-a ni nece krivicu na sebi, logicno.
MensurM

#33806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Gor123 wrote:Koji S.D. :-) :-)

Pa jest se obracala, a logicno da ce ovi iz MUP-a ovako reci, nece krivicu na sebi, logicno.
Jest za neke druge momke. Očito ima problematičnu djecu kad uspiju zakuhati s 15 ljudi.
basicm

#33807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

tempuser wrote:
basicm wrote:Jasno sto Berluskoni nije u pritvoru,nije nista uradio, ali sto je stariji brat ako je bio onesvjescen?
Ako je stariji brat u pritvoru jer postoji neka namjera, onda i ovaj drugi treba u pritvor, I on je tu sa namjerom.
Vjerovatno ima neki detalj koji ne znamo.
Ako je vjerovati Avazu, s kojom je namjerom stariji brat dosao na igraliste i sta je sa sobom ponio i na kraju izvadio? To kako je prosao ne utice na namjeru.
Zato i kazem da je onda trebao i drugi rom u pritvor.
BadBoy

#33808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Mlađem maloljetniku (do 16 godina) se ne može izreći kazna zatvora.
MensurM

#33809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

basicm wrote:
tempuser wrote:
basicm wrote:Jasno sto Berluskoni nije u pritvoru,nije nista uradio, ali sto je stariji brat ako je bio onesvjescen?
Ako je stariji brat u pritvoru jer postoji neka namjera, onda i ovaj drugi treba u pritvor, I on je tu sa namjerom.
Vjerovatno ima neki detalj koji ne znamo.
Ako je vjerovati Avazu, s kojom je namjerom stariji brat dosao na igraliste i sta je sa sobom ponio i na kraju izvadio? To kako je prosao ne utice na namjeru.
Zato i kazem da je onda trebao i drugi rom u pritvor.
Lave, drugi rom je u pritvoru. Ubica je u pritvoru. Na slobodi je samo brat paličar.
MensurM

#33810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

BadBoy wrote:Mlađem maloljetniku (do 16 godina) se ne može izreći kazna zatvora.
To i mene buni. Što je u pritvoru onda?
drug_profi

#33811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pa sta je posao policije? Da napravi zabiljesku koja nicemu ne sluzi ili da na osnovu prijave prijetnji napravi sluzbeni zapis i pokrene neku proceduru prevencije eskalacije?
Gor123

#33812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

Iskreno, ja mislim da oni peru sebe sad. Licno znam u vezi kradja, odes u jednu oni kazu nemamo mi album idi u Svrakino. Odes tamo opet te peglaju, i na kraju nikad nista.

I koji S. D. jos mi nije jasno :-) :O
BadBoy

#33813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

MensurM wrote:
BadBoy wrote:Mlađem maloljetniku (do 16 godina) se ne može izreći kazna zatvora.
To i mene buni. Što je u pritvoru onda?
Zato što naši ljudi ne znaju razliku između pritvora i kazne zatvora. Ti možeš biti u pritvoru mjesec dana, a na suđenju biti oslobođen. Naš narod će misliti da si "lež'o mjesec dana zatvora đaba".

Iz Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku:

"Ako postoji osnovana sumnja da je maloljetnik učinio krivično djelo, sudija može odrediti pritvor kad postoje razlozi predviđeni članom 146. stav (1) tač. a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku"

Dakle tu nema razlike između mlađeg i starijeg maloljetnika, nego se navodi "maloljetnik". Bitno je da su ispunjeni uslovi za određivanje pritvora. Pritvor se određuje na prijedlog tužitelja. ALI, "Prilikom predlaganja tužitelj uvijek daje prednost mjerama zabrane, a potom mjeri privremenog smještaja, dok pritvor kao krajnju mjeru predlaže samo ako se prethodnim mjerama ne može osigurati prisustvo maloljetnika tokom suđenja".

Znači pritvor je krajnja mjera koja se treba predložiti, ali se može predložiti.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#33814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Gor123 wrote:Iskreno, ja mislim da oni peru sebe sad. Licno znam u vezi kradja, odes u jednu oni kazu nemamo mi album idi u Svrakino. Odes tamo opet te peglaju, i na kraju nikad nista.

Pa Silvijo, drugi Rom koji je napao malog sjekirom. On i Ronald nisu braća, nego rodbina, rođaci
tempuser

#33815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Elem, ako se moze vjerovati ovome sto pise, sve kad se sabere i oduzme nista nije onako kako se na prvu pokusalo prodati, nevina braca bez ikavog povoda napadnuta na putu iz dzamije kuci...
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#33816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Gor123

#33817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

liaar wrote:
Gor123 wrote:Iskreno, ja mislim da oni peru sebe sad. Licno znam u vezi kradja, odes u jednu oni kazu nemamo mi album idi u Svrakino. Odes tamo opet te peglaju, i na kraju nikad nista.

Pa Silvijo, drugi Rom koji je napao malog sjekirom. On i Ronald nisu braća, nego rodbina, rođaci
Ma znam ja da je Silvo ba, al ne preziva se sa D. nego S. :-)
Xavier1

#33818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

Zlostavljanje se jedino moze prekinuti kad se suprotstavis zlostavljacu. To su ova dva brata uradila. Samo sto je umjesto obicne tuce doslo do smrtnog ishoda i stvar se zakomplikovala.
Naslovnica

#33819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Inače njen FB je otvoren (Azra Ghariba Jasarevic)
uglavnomja

#33820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

tempuser wrote:Elem, ako se moze vjerovati ovome sto pise, sve kad se sabere i oduzme nista nije onako kako se na prvu pokusalo prodati, nevina braca bez ikavog povoda napadnuta na putu iz dzamije kuci...

kao i uvijek :-)
tempuser

#33821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
liaar wrote:Evo gledam na FB, majka dječaka i dalje tvrdi da su napadnuti, kako i klix i Avaz izmišljaju.
Inače njen FB je otvoren (Azra Ghariba Jasarevic)
Pogledah iz znatizelje, pa nek mi onda neko kaze da ovo normalan svijet!
dječak sa šibicama

#33822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Ne kontam sta hoce sad njegova mama, da ga puste na slobodu jer je ucinio sta, junacko djelo?

Kakve su ovo gluposti ovih dana, citam njen fb profil, ispade njen sin junacina i narodni heroj.

Stani bona, ubio je covjeka, za to se odgovara kako god okrenes. Nije on nacelnik rumenko pa da mu halali porodica.
i agree

#33824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Vidis da je pokusala okrivit policiju da nisu nista uradili a ljudi se fino oglasili i rekli da nije tacno uopste da je prijavljivale ove rome.Teski petljanac zena izgleda.Pokusali su u startu svu krivicu prebacit na rome,isto kao u onom filmu ko to tamo peva kad su im podvalili novcanik da su ukrali.
tempuser

#33825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

dječak sa šibicama wrote:Ne kontam sta hoce sad njegova mama, da ga puste na slobodu jer je ucinio sta, junacko djelo?

Kakve su ovo gluposti ovih dana, citam njen fb profil, ispade njen sin junacina i narodni heroj.

Stani bona, ubio je covjeka, za to se odgovara kako god okrenes. Nije on nacelnik rumenko pa da mu halali porodica.
Da ne zna o cemu se radi, kad covjek prodje kroz profil i komentare rekao bi da je ona izgubila dijete
Post Reply