Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#33801 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
solar7 wrote:Ma danas je svak ko ima malo duzu bradu ili iole praktikuje islam selefa potencijalni terorista a da ne pricam jos ako je protiv asada.Ma sve je bolje nego taj tiranin a to sto ima idil za vratom sam je kriv
Ovo nije tačno.
Pa pogledaj ovu listu terorističkih organizacija koju su sastavili Emirati a podržala Arapska liga ili sve arapske zemlje.Na toj listi je i Svjetska unija muslimanskih učenjaka https://www.facebook.com/iumsonline?fref=photo negdje sam pročitao da okuplja 90 000 islamskih raznih islamskih doktora nauka, profesora, daija, teologa.

Kardavi na interpolovoj potjernici, a nisu recimo učenjaci, ideolozi, elita, koja podržava jedno tumačenje islama koje vidimo danas kod IS-a.Tim postupcima samo olakšavaju IS-u i potvrđuju njegovu tezu da je ovo što radi dio međunarodne zajednice, muslimanska elita, zapravo borba protiv islama a ne terorizma.
Laprdan

#33802 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:
Laprdan wrote:Božiji Poslanik, s.a.v.a. je rekao : “Zaista, ono čega se najviše plašim za svoj ummet jeste rječit licemjer.”

Podržavanje monstruma u ubijanju preko 200.000 hiljada civila sa barel bombama iz zraka (ne u frontalnoj borbi) i biti protiv onih koji se bore protiv ovog zlobnika (još sa sigurne distance) govori dovoljno o 'muškim' hromosomima nekih rječitih pojedinaca ovdje, koji svojim riječima osuđuju upravo profile osoba kao što su oni sami.
Ummet bi se trebao plasiti vise rijecitih i glupih licemjera koji neznaju da 300 000 - 120 000 nikako ne moze biti 200 000... :lol: :lol: :lol:
(uz predpostavku da FSA, NUSRA I ISIL nisu ubili niti jednog civila u Siriji)
Nisam mislio na tebe u ovom postu. Ti si sića licemjer. :)
joe_black

#33803 Re: Sirija

Post by joe_black »

EEE nek ti nisi licemjer...eto jesi zadovoljan?
Klavikula

#33804 Re: Sirija

Post by Klavikula »

lazna uzbuna je bila veceras. Handarat nije u potpunosti zauzet, ali SAA drzi dio. postoje slike na netu.
joe_black

#33805 Re: Sirija

Post by joe_black »

joe_black wrote:EEE nek ti nisi licemjer...eto jesi zadovoljan?
Zelim Assadu vise uspjeha uspjeha sto se tice deratizacije ISIL-ovskih govana i svih neprijatelja sirijskog naroda...
Laprdan

#33806 Re: Sirija

Post by Laprdan »

@crni_joe: ja tebi dam kompliment a ti tako. :)
joe_black

#33807 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdan wrote:@crni_joe: ja tebi dam kompliment a ti tako. :)
Ka kako mozes navijat za ISIL, a cio svijet je protiv njega? :lol: :lol: :lol:
Laprdan

#33808 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:
Nije utakmica da se navija, radi se o ljudskim životima. A kako ti uopšte znaš na čijoj sam ja strani?! :) Odgovor se, ako si pametan, krije ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=616rqmiktDw
joe_black

#33809 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdan wrote:
joe_black wrote:
Nije utakmica da se navija, radi se o ljudskim životima. A kako ti uopšte znaš na čijoj sam ja strani?! :) Odgovor se, ako si pametan, krije ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=616rqmiktDw
Tacno je da nije utakmica i da je zalosno sto se upste raspravlja na ovakav nacin...postavljas ovaj video a izgleda da ni sam nisi skontao poentu.
SAMO STO SE OVDJE NA OVOM FORUMU ISTINA TUSI SA LAZI...Maksimalno
Direktno nisi nikada dao do znanja da navijas ali indirektno jesi i to u gotovo svakom svom postu...
Vidis ja sam davno doktorirao sto se tice tematike ratne propagande i specijalnog rata...Ovo sto radite ti jos par forumasa, da ne kazem da lazete, nego svjesno prenosite dezinformacije i neistine...Samo se pitam s kojom svrhom, pogotovo zato sto se "distancirate od terorista i njihovih nedjela"
Pratim ovaj forum od samog pocetka ali se nisam ukljucivo u raspravu...
Evo ti jedan primjer:
Postavlja se video klipi gdje zakopavaju zivog covjeka i tjeraju ga da izjavi da je Bassar-Bog
1. Iz videa se niti jedanput moze vidjeti tko zatrpava covjeka, a tvrdi se da su Assadovi vojnici.
2. Pod predpostavkom da je to ucinila SAA,, dopusta se da snimak dodje u javnost...Mislim da sam nadredjeni vojniku koji je napravio video licno bi ga streljao...
3. Laik zna da je muslimanu Allah dž.s. i Poslanik najsvetiji tako da je svrha snimka provociranje i stvaranje mrznje prema Assadu i njegovom rezimu, tako da je neupitno tko je imao najvise koristi od tog snimka.
4. Napravljena je masa snimaka slicnog sadrzaja, a sami primjer ti je sa onim djecako i snajperom gdje se vidi da "pobunjenici" imaju itekako dobro organizovanu podlogu u pogledu specijalnog rata i propagande...
itd... da ne idem dalje
Bilo je i masa snimaka, postavljenih od strane saovxxx i slicnih njemu koji nista ne moraju da znace...a koriste se da ocrne rezim.
joe_black

#33810 Re: Sirija

Post by joe_black »

Jos nesto laprdane:

Sa razvojem Oruzanih snaga, usavrsavanjem tehnika ratovanja, razvojem oruzja itd., kroz histioriju ratovanja evidentno je da u novijim ratovima se odnos stradanja civila u odnosu na vojnike drasricno povecava...ziv bio, poberi informacije, uporedi i uvjeri se da je to tako.
Glavni argument i kod Libijskog proljeca i kod sirijskog jeste da su vladari, tirani, da ubijaju vlastiti narod, da su neprijatelj Islama itd.
Sto se tice Sirije: Sami simpatizeri "revolucije" navodite podatke koji su vam naklonjeni, a to je da je u Siriji ukupno stradalo cca 300 000ljudi
Sami tvrdite da je 120 000 pripadnika SAA
Pod predpostavkom da SAA nije ubila niti jednog pobunjenika, a da teroristi nisu ubili niti jednog civila...moze se jasno zakljuciti sljedece:
SAA i Assad ne ubijaju civile planski i sa namjerom i cak sta vise obzirom na vatrenu moc kojom raspolazu djeluju po teroristima sa maksimalnom paznom da ne bude civilnih zrtava jer u uslovima danasnjeg ratovanja omjer vojnih lica i civila bi bio otprilike 1:3 sa tendencijom rasta odnosa civila.
"TAKO DA JE I STVARNOST I MATEMATIKA I STATISTIKA, SVE JE PROTIV VAS" Tako da ta propganda koju sirite na forumu moze proci kod nekog osnovnoskolca, jednog narkomana koji se povukao u vjeru i pustio bradu, a kod normalnog covjeka nikako...
sarajevoxxxx

#33811 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

joe_black wrote:Jos nesto laprdane:

Sa razvojem Oruzanih snaga, usavrsavanjem tehnika ratovanja, razvojem oruzja itd., kroz histioriju ratovanja evidentno je da u novijim ratovima se odnos stradanja civila u odnosu na vojnike drasricno povecava...ziv bio, poberi informacije, uporedi i uvjeri se da je to tako.
Glavni argument i kod Libijskog proljeca i kod sirijskog jeste da su vladari, tirani, da ubijaju vlastiti narod, da su neprijatelj Islama itd.
Sto se tice Sirije: Sami simpatizeri "revolucije" navodite podatke koji su vam naklonjeni, a to je da je u Siriji ukupno stradalo cca 300 000ljudi
Sami tvrdite da je 120 000 pripadnika SAA
Pod predpostavkom da SAA nije ubila niti jednog pobunjenika, a da teroristi nisu ubili niti jednog civila...moze se jasno zakljuciti sljedece:
SAA i Assad ne ubijaju civile planski i sa namjerom i cak sta vise obzirom na vatrenu moc kojom raspolazu djeluju po teroristima sa maksimalnom paznom da ne bude civilnih zrtava jer u uslovima danasnjeg ratovanja omjer vojnih lica i civila bi bio otprilike 1:3 sa tendencijom rasta odnosa civila.
"TAKO DA JE I STVARNOST I MATEMATIKA I STATISTIKA, SVE JE PROTIV VAS" Tako da ta propganda koju sirite na forumu moze proci kod nekog osnovnoskolca, jednog narkomana koji se povukao u vjeru i pustio bradu, a kod normalnog covjeka nikako...
Podaci SNHR-a je da je preko 75 % svih poginulih u Siriji da su civili, a SOHR je tvrdio daleko manje.

Također, SOHR sirijska opozicija ne priznaje, i daleko od toga je to medij sirijske opozicije.Orinet news se nekoliko puta oštro osvrnuo na objavljivanje vijesti od SOHR-a.

Oni su jedna organizacija, i naravno da mogu pomoći i da su dosta doprinjeli da se sazna istina o Siriji, ali daleko od toga da su oni medij sirijske opozicije.
sarajevoxxxx

#33812 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

joe_black wrote: SAA i Assad ne ubijaju civile planski i sa namjerom ...
Baš suprotno.Ubijaju iz osvete, sa namjerom, i to jako dobro planiraju, traže bolnice, izbjegličke kampove, pekare, zapravu najgušće naseljene dijelove grada.Gađaju džamije.Gledaju da ispale projektil za vrijeme džume namaza kada je najviše ljudi u džamiji.Izgladnjivaju najmanje milion ljudi u Guti.I vjeruješ sami sve ovo kažu, sami ovo tvrde.Djelili kolače po ulicama Damaska kada se desio masakr hemijskim oružjem u Istočnoj Guti.

Bolesni i ogrezli u mržnji.Mrze bar sto puta više od najgore vojne formacije sirijske opozicije.Možda su jedino tu i tamo sa onim Sadamovim ludacima koji predvode IS i koji javno vrše pogubljenja stotina vojnika.
zrakomlat

#33813 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
joe_black wrote: SAA i Assad ne ubijaju civile planski i sa namjerom ...
Baš suprotno.Ubijaju iz osvete, sa namjerom, i to jako dobro planiraju, traže bolnice, izbjegličke kampove, pekare, zapravu najgušće naseljene dijelove grada.Gađaju džamije.Gledaju da ispale projektil za vrijeme džume namaza kada je najviše ljudi u džamiji.Izgladnjivaju najmanje milion ljudi u Guti.I vjeruješ sami sve ovo kažu, sami ovo tvrde.Djelili kolače po ulicama Damaska kada se desio masakr hemijskim oružjem u Istočnoj Guti.

Bolesni i ogrezli u mržnji.Mrze bar sto puta više od najgore vojne formacije sirijske opozicije.Možda su jedino tu i tamo sa onim Sadamovim ludacima koji predvode IS i koji javno vrše pogubljenja stotina vojnika.
E malo ga prećera ti sad. Ovo ustvari ove tvoje simpatije rade, ruše džamije i crkve, samoubijaju se po pijacama i ispred džamija, osvećuju se školskoj djeci jer su im roditelji vojnici i tako dalje i tako bliže
Howitzer

#33814 Re: Sirija

Post by Howitzer »

Lincoln-Burrows wrote:Alternativa Assadu mora biti netko tko će zaštititi manjine u Siriji,
ako će nova vlast potamaniti Druze, kršćane, Alavite i.t.d. onda kakvu
razliku čine od Hitlera.
Trenutno IS i Nusra ne izgledaju kao zaštitnici.
Alternativa se je pokazala kroz historiju, više puta i to najbolja moguća koju su ikada doživjeli, a to je šerijat i islam u punoj njegovoj snazi, kao najbolji zaštitnik, koji je stajao iza svakog pojedicna ko god to bio.
joe_black

#33815 Re: Sirija

Post by joe_black »

Savoxxxx, pokazi da nisi licemjer pa odgovori na pitanje:

Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA srusili barem jednu Džamiju? (nemoj zaborat da postoji uredno dokumentovano video zapisom)
Dali su pripanici ISIL-a i takozvane FSA izvrsili barem jedan samoubilacki napad na vjernike (site) u sred Džamije? (nezaboravi da i tu postji uredan video dokaza)
Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA ubili barem jedno nevino dijete u Siriji? (ne zaboravi takodje da postoje video dokazi)

Sve ovo sto prepisujes rezimu i SAA isto rade i "revolucionari" ali da se ne zavaravamo sa tim da ovo treba biti opravdanje jednoj ili drugoj strani.

Evo ti opet malo matematike: prenosis i to svjesno podatak da je 75% poginulih civila. Znas li sta to znaci?
To znaci sljedece: 300 000 ukupno poginulih,
75% je jednako 225 000 civila pa kako god izracunas ispadne da 75 000 je broj ukupno stradalih pripadnika SAA i terorista...
UOZBILJI SE OVO LUPETANJE JE JEDNAKO LUPETANJU O OKSIGENOM PUNJENIM BOMBAMA
Superhikk

#33816 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Laprdan wrote:Božiji Poslanik, s.a.v.a. je rekao : “Zaista, ono čega se najviše plašim za svoj ummet jeste rječit licemjer.”

Podržavanje monstruma u ubijanju preko 200.000 hiljada civila sa barel bombama iz zraka (ne u frontalnoj borbi) i biti protiv onih koji se bore protiv ovog zlobnika (još sa sigurne distance) govori dovoljno o 'muškim' hromosomima nekih rječitih pojedinaca ovdje, koji svojim riječima osuđuju upravo profile osoba kao što su oni sami.
Je li te to pogodilo ono za muškost. Hajd drago mi je, pretpostavljao sam da hoće.

Zaključih da mene nazivaš licemjerom koji podržava nekog monstruma. Volio bih kad bi mi naveo jednu moju riječ u prilog tome?
Sa druge strane, žao mi je što nemaš kapaciteta da sagledaš svoje licemjerje i duple standarde koje promovišeš.
Kad već insistiraš, o Assadu, kao skoro i svim diktatorima ne mogu da mislim ništa lijepo. To što mi je jasno da je nasuprot njega veće zlo, nikako ne znači da ja podržavam zlo oličeno u njemu, samo zbog toga što je, po mom sudu, manje zlo. Nisam naučen da između dva zla biram manje. Ako nešto po mom sudu nije dobro, držim se daleko od toga, pogotovo kad ničim nisam prinuđen da biram, kao što uostalom nisi ni ti, ali ti ipak biraš. Ti, kao šatro neki vjernik bi trebao znati za onu - ko ubije samo jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet.
Sa druge strane, nisam sklon ni generalizacijama pa ako o Assadu mislim loše, ne znači da nisam svjestan da u redovima SAA nisu sve njegovi idolopoklonici nego i ljudi koji su tu silom prilika, rodoljubi koji se bore za Siriju kakvu znaju, protiv zla i života koji ne žele pod ISIL-om, a ne za Assada. Tih ljudi mi jeste iskreno žao. One koji dolaze da ostave kosti u Siriji, izmanipulisani i indoktrinisani , naoružani uz pomoć svjetskih sila zla i za njihov interes, mnogo mi je manje žao, iako se ne radujem ni njihovom unakaženim leševima, što je ovdje postao neki umobolan fetiš. Manje mi ih je žao, jer to je ipak njihov svjestan izbor, a i žarka želja ( ukoliko je riječ svijest uopšte prikladna kada se govori o njima, barem o dobrom dijelu). Eto to ti je u kratkim crtama za koje monstrume ja "navijam". Daleko im lijepa kuća i jednim i drugim, srećom i jeste. Tvoja i sličnih je možda blizu, no srećom nisu toliko brojne da bih se osjećao ugroženim što ne mislim kao vi. A vi se naučite da prihvatate da ne možemo svi misliti kao vi, a ko je u pravu, znamo ko jedini može da sudi.
Co0l

#33817 Re: Sirija

Post by Co0l »

joe_black wrote:Savoxxxx, pokazi da nisi licemjer pa odgovori na pitanje:

Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA srusili barem jednu Džamiju? (nemoj zaborat da postoji uredno dokumentovano video zapisom)
Dali su pripanici ISIL-a i takozvane FSA izvrsili barem jedan samoubilacki napad na vjernike (site) u sred Džamije? (nezaboravi da i tu postji uredan video dokaza)
Dali su pripadnici ISIL-a i takozvane FSA ubili barem jedno nevino dijete u Siriji? (ne zaboravi takodje da postoje video dokazi)

Sve ovo sto prepisujes rezimu i SAA isto rade i "revolucionari" ali da se ne zavaravamo sa tim da ovo treba biti opravdanje jednoj ili drugoj strani.

Evo ti opet malo matematike: prenosis i to svjesno podatak da je 75% poginulih civila. Znas li sta to znaci?
75% je jednako 225 000 civila pa kako god izracunas ispadne da 75 000 je broj ukupno stradalih pripadnika SAA i terorista...
Prvo-covjek ti i kaze da je SAA najslicnija ISIL-u,sto znaci da radi ISIL sve te stvari koje radi SAA.Jest da nemaju tehnicke mogucnosti da toliko masovno to sprovode u djelo kao SAA ali to su vec samo detalji.Drugo- ISIL i FSA ni blizu nisu jedno te isto i svako poistovjecivanje to dvoje pokazuje ili totalno neznanje ili totalnu malicioznost.I jedno i drugo te iskljucuje kao ozbiljnog sagovornika.
joe_black

#33818 Re: Sirija

Post by joe_black »

Co0l wrote:
joe_black wrote:Savoxxxx, pokazi da nisi licemjer pa odgovori na pitanje:

Prvo-covjek ti i kaze da je SAA najslicnija ISIL-u,sto znaci da radi ISIL sve te stvari koje radi SAA.Jest da nemaju tehnicke mogucnosti da toliko masovno to sprovode u djelo kao SAA ali to su vec samo detalji.Drugo- ISIL i FSA ni blizu nisu jedno te isto i svako poistovjecivanje to dvoje pokazuje ili totalno neznanje ili totalnu malicioznost.I jedno i drugo te iskljucuje kao ozbiljnog sagovornika.
Pa dobro "OZBILJNI SAGOVORNICE" Kada vec netreba poistovjecivati FSA I ISIL...jeli to trebamo zatvorit oci i pravit se budale, pa zanemarit cinjenicu da je 70% boraca PRVOBITNOG FSA sada uredovima ISIL-a, NUSRE I kojekakvih brigada povezanih sa Al Qaidom...
Opetja033

#33819 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

joe_black wrote:Pa dobro "OZBILJNI SAGOVORNICE" Kada vec netreba poistovjecivati FSA I ISIL...jeli to trebamo zatvorit oci i pravit se budale, pa zanemarit cinjenicu da je 70% boraca PRVOBITNOG FSA sada uredovima ISIL-a, NUSRE I kojekakvih brigada povezanih sa Al Qaidom...
Ozbiljni sagovornice, imas li ti kakve dokaze i izvore kojim ces poduprijeti ovu izvalu o 70% ili samo proizvoljno blebeces?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#33820 Re: Sirija

Post by arman1 »

solar7 wrote:Ma danas je svak ko ima malo duzu bradu ili iole praktikuje islam selefa potencijalni terorista a da ne pricam jos ako je protiv asada.Ma sve je bolje nego taj tiranin a to sto ima idil za vratom sam je kriv
Ko je kriv rahmetliji koji je šehidio kad su orangutani postavili bombu pod policijsku stanicu? Ona policajka je ostala invalid. Osim zatucanosti nijedan argument nije na strani trofrtaljaca.
asurbanipal

#33821 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
Gađaju džamije.Gledaju da ispale projektil za vrijeme džume namaza kada je najviše ljudi u džamiji.
Ova teza ide u smjeru, "gađaju džamije za vrijeme džume, onaj ko gađa džamije i ubija ljude na džumi nije musliman, onaj ko nije musliman on je kjafir i njega je sevab ubiti, zaklati..." Naravno, ovdje se ide i udara na emocije sagovornika, o stradanju muslimana po džamijama od zlih kjafira, pri tome se stavljaju slike i puštaju klipovi stradanja djece u Siriji, a u stvari se radi o nekim drugim lokacijama, npr. Gazi, Iraku, Afganistanu. Bosnićevska spika.

sarajevoxxxx wrote:Bolesni i ogrezli u mržnji.Mrze bar sto puta više od najgore vojne formacije sirijske opozicije.

:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#33822 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Fini cikica, posebno omiljen kod mladjarije :D :D
Laprdan

#33823 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Superhikk wrote:

Je li te to pogodilo ono za muškost. Hajd drago mi je, pretpostavljao sam da hoće.

Zaključih da mene nazivaš licemjerom koji podržava nekog monstruma. Volio bih kad bi mi naveo jednu moju riječ u prilog tome?
Sa druge strane, žao mi je što nemaš kapaciteta da sagledaš svoje licemjerje i duple standarde koje promovišeš.
Kad već insistiraš, o Assadu, kao skoro i svim diktatorima ne mogu da mislim ništa lijepo. To što mi je jasno da je nasuprot njega veće zlo, nikako ne znači da ja podržavam zlo oličeno u njemu, samo zbog toga što je, po mom sudu, manje zlo. Nisam naučen da između dva zla biram manje. Ako nešto po mom sudu nije dobro, držim se daleko od toga, pogotovo kad ničim nisam prinuđen da biram, kao što uostalom nisi ni ti, ali ti ipak biraš. Ti, kao šatro neki vjernik bi trebao znati za onu - ko ubije samo jednog nevinog čovjeka kao da je ubio cijeli svijet.
Sa druge strane, nisam sklon ni generalizacijama pa ako o Assadu mislim loše, ne znači da nisam svjestan da u redovima SAA nisu sve njegovi idolopoklonici nego i ljudi koji su tu silom prilika, rodoljubi koji se bore za Siriju kakvu znaju, protiv zla i života koji ne žele pod ISIL-om, a ne za Assada. Tih ljudi mi jeste iskreno žao. One koji dolaze da ostave kosti u Siriji, izmanipulisani i indoktrinisani , naoružani uz pomoć svjetskih sila zla i za njihov interes, mnogo mi je manje žao, iako se ne radujem ni njihovom unakaženim leševima, što je ovdje postao neki umobolan fetiš. Manje mi ih je žao, jer to je ipak njihov svjestan izbor, a i žarka želja ( ukoliko je riječ svijest uopšte prikladna kada se govori o njima, barem o dobrom dijelu). Eto to ti je u kratkim crtama za koje monstrume ja "navijam". Daleko im lijepa kuća i jednim i drugim, srećom i jeste. Tvoja i sličnih je možda blizu, no srećom nisu toliko brojne da bih se osjećao ugroženim što ne mislim kao vi. A vi se naučite da prihvatate da ne možemo svi misliti kao vi, a ko je u pravu, znamo ko jedini može da sudi.
Preko 200.000 ubijenih cijelih svjetova "iz rodoljublja".
Klavikula

#33824 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Kikibombona

#33825 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Kalavikula

Ima li mapa Dzobara novijeg datuma?

Zestoke borbe iz dana u dan, bezbroj klipova, ali nigdje mape.....
Locked