Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
agent_zero

#33776 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

Pedja Kojovic wrote:agent zero

Sto se toga tice, nemate razloga za brigu.

p.k.
Hvala Peđa što si se javio i nadam se da ćeš prenijeti moj stav (namjerno ne persiram, pa nema potrebe ni "vi" mene ;) )

Iskreno, a ne znam koliko je politički moguće, bih volio koaliciju svih opozicionih stranaka na svim nivoima, uključujući i one sa hrvatskim i srpskim predznakom, a samo da ne budete sa SDA (mislim na sve opozicione stranke).

Apelirajte da se sujete ostave po strani, dosta nam je horora, strave, užasa i mraka pod kanždama SDA zadnjih 28 godina.
addy_sa

#33777 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by addy_sa »

Predviđao sam kraj NS, ostvarili su zavidan rezultat i čestitam
Ma koliko se ne slagao, rezultat je rezultat
agent_zero

#33778 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

agent_zero wrote:

p.k.
Hvala Peđa što si se javio i nadam se da ćeš prenijeti moj stav (namjerno ne persiram, pa nema potrebe ni "vi" mene ;) )

Iskreno, a ne znam koliko je politički moguće, bih volio koaliciju svih opozicionih stranaka na svim nivoima, uključujući i one sa hrvatskim i srpskim predznakom, a samo da ne budete sa SDA (mislim na sve opozicione stranke).

Apelirajte da se sujete ostave po strani, dosta nam je horora, strave, užasa i mraka pod kanždama SDA zadnjih 28 godina.
I da, koristim i ovu priliku da vam čestitam na izbornim rezultatima, ma kakva očekivanja bila.

I molim vas (vas kao NS u cjelini) da utičete na ostale opozicione stranke da se žestoko pokrene pitanje izbornih krađa i prevara i zatraži ponovno pregledanje i brojanje.
kmirsad

#33779 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

statixx wrote:
kmirsad wrote:
Heller wrote: :thumbup: Volio bih da neko uradi grafikon trenda uspona NS-a... od osnivanja do danas... sa prognozom uspona do narednih izbora... zasnovanom na tom trendu...
Prognoza je rast u Hadzicima, Vogosci, Ilijasu... :-)

Maksimalno 4 000-5 000 u NS, Centru i NG, ili jedan mandat, i sta onda, kako dalje?
Nisam gopvorio o lokalnom rastu, nego o globalnom... i to o prognozi rasta koja prati trend od 2008 do 2018...i koja će uključiti i aktivnosti na teritoriji RS, a za koje je PK obečeo da će mu lično biti jedan od prioriteta nakon ovih izbora... dakle grafičkim krivuljama koje pratiti broj članova stranke, broj i jačinu Gradskih odvora, broj zastupnika, broj profesionalnih kadrova u Direktorskim pozicijama, Upravnim odborima... u JU, JP i ostalim J, Ministarskim i pomočničko zamjeničkim pozicijama, sa finansijskim pokazateljima
...
Taj grafikon bi bio smiješan na današnji dan kada se uporedi sa SDA, SDP, SBB...

NS ima 4 (četri) uposlenika, SDP 300 uposlenika u stranci
Novak20

#33780 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

Iskrene čestitke na uspjehu NS.

:thumbup:
The 51st State

#33781 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

NS ima 4 (četri) uposlenika, SDP 300 uposlenika u stranci[/quote]

stvarno ilustrativan podatak i objasnjava mnogo toga.
kmirsad

#33782 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:Iskrene čestitke na uspjehu NS.

The 51st State wrote:NS ima 4 (četri) uposlenika, SDP 300 uposlenika u stranci
stvarno ilustrativan podatak i objasnjava mnogo toga.[/quote]

Naravno da je uspjeh ogroman... ako ga postigneš sa 4 uposlenika i cirkus buđetom... bez krava muzara ala Telekom, Elektroprivreda, Autocesta, Voda, Šuma, Fondova...:-D
Last edited by kmirsad on 09/10/2018 12:27, edited 1 time in total.
insomnia78

#33783 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

General War wrote:

p.k.
Pedja, pokradeni ste u Tuzli, morate insistirati ili na ponovnom brojanju glasova ili ponovnim izborima, nema sanse da ovako lose stojite.
:lol:
Pricale ti komsije kako ce glasati za NS? Govorili “da bog da mi oci ispale ako lazem”?
perfect_guy

#33784 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by perfect_guy »

Pandakonda wrote:Prema trenutnim glasovima NS-ovih 5 su :

Damir Marjanović
Edin Forto
Vildana Bešlija
Neira Dizdarević
Mario Vukasović

Mario i Neira najaktivniji zastupnici prošli mandat, Vildana najaktivnija opštinska vijećnica :bih: Nadati se da će dobiti još barem 2 mandata do kraja brojanja i da će imati glavnu riječ u mogućim koalicijama :bih:
otkud Mario? kako vidim njihovu listu, on je 7., Vibor je 4. i samo Damir iznad 20%
madner

#33785 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

kluz franjo wrote:
madner wrote:Sta znaci los? To je jedini nacin na koji se vlast formirala bez SDA. Da su vlade bile lose, to su gradjani poslje odlucili.

Problem sa tvojim prijedlogom je da je ekvivalent tome da se ide odmah u opoziciju, bez da se ima hrabrost da se donese ta odluka. I bice ista dilema za 4 godine, sa nesto slabijom NS.
Greška. Te Vlade nisu izdržale ni 4 godine. Te Vlade je SDA rušila u mandatu, a građani kažnjavali na izborima.
3 zakona nek dogovore i usvoje. Ako imaju većinu za njih, imaju većinu i za Vladu.
Potpuno je ista procedura i za jedno i za drugo. U biti je sastavljanje vlade puno ozbiljniji test, mada shvatam sta hoces reci.
Samo jos jednom, sve stranke imaju klimave igrace. Ali kada klimavi igraci dobiju pozicije teze ih je pomjeriti nego dok je jos otvorena utrka.
vulkan777

#33786 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vulkan777 »

Vitezanin wrote:Bit će interesantno analizirati rezultate glasova u Sarajevu po mjesnim zajednicama odnosno glasačkim mjestima, mada je to povelik zadatak (i kakvu mapu napraviti). Dobro se sjećam da sam prije 2 godine, nakon lokalnih izbora, malo analizirao glasove po glasačkim mjestima i primjetio kako s rastom nadmorske visine raste podrška SDA. :D Tj. mislim na ova silna naselja u brdu oko centra. A centralni dijelovi su bili uglavnom NS, SDP i onda tek SDA.
Silna naselja u brdu oko centra daju podršku SDA? Ako misliš na mahale tj. starogradska naselja te još neka oko Opštine Centar onda pojma ti nemaš oko moje, tu je podrška SDA najmanja u KS vjeruj mi. Jesu ovdje ljudi u mnogočemu zadrti, ali za SDA glasaju samo oni uhljebi i oni koji misle da je rahmetli Alija i dalje na čelu stranke. Ostali u velikoj većini naginju građanskim opcijama, razgovaram dosta sa ljudima svakodnevno i govorim iz prve ruke. :wink:
Pandakonda

#33787 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

perfect_guy wrote:
Pandakonda wrote:Prema trenutnim glasovima NS-ovih 5 su :

Damir Marjanović
Edin Forto
Vildana Bešlija
Neira Dizdarević
Mario Vukasović

Mario i Neira najaktivniji zastupnici prošli mandat, Vildana najaktivnija opštinska vijećnica :bih: Nadati se da će dobiti još barem 2 mandata do kraja brojanja i da će imati glavnu riječ u mogućim koalicijama :bih:
otkud Mario? kako vidim njihovu listu, on je 7., Vibor je 4. i samo Damir iznad 20%
Samo sam poredao po trenutnom broju glasova :-D
Hakiz

#33788 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

vulkan777 wrote:...razgovaram dosta sa ljudima svakodnevno i govorim iz prve ruke. :wink:
Razgovaralo se i prije rata pa su svi govorili da će glasati za refomiste. A onda dođoše rezultati i počeše se vezati zastave...
perfect_guy

#33789 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by perfect_guy »

Pandakonda wrote: Samo sam poredao po trenutnom broju glasova :-D
ok, samo ne zaboravi na onih 20% unutar stranke
drug_profi

#33790 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Morate biti svjesni da su prvi izbori bili strogo i kontrolisano namjesteni. Morale su pobijediti etnonacionalne opcije jer se to uklapalo u tadasnje projekte novog poretka.
Također, siguran sam da su svi izbori od tad do danas djelimicno ili znantno namjesteni.
Jednostavno nije moguce da 110.000 ljudi ne zna ispuniti najjednostavniji glasacki listic.
10% izaslih na izbore su nevazeci glasovi. Po meni regularnost samim tim jako, jako upitna,
Ako izbori kostaju 10 miliona, to je 4 marke po biracu. Evo dacu ja 5 maraka, ma dacu 25, ili 55, da se isfinansira ponavljanje izbora.
Ono sto hocu da kazem da je bilo koja suma nebitna kad se uporedi sa 4 godine nelegalen i lose vlasti. Ako ljudi nesto hoce, dajte im to sto hoce, makar to i bilo lose za njih.

A za ubuduce, masine za glasanje pod obavezno!!!
kamberovica polje

#33791 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamberovica polje »

Nisam ja baš siguran da je glasački listić jednostavan.
madner

#33792 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

drug_profi wrote:Morate biti svjesni da su prvi izbori bili strogo i kontrolisano namjesteni. Morale su pobijediti etnonacionalne opcije jer se to uklapalo u tadasnje projekte novog poretka.
Također, siguran sam da su svi izbori od tad do danas djelimicno ili znantno namjesteni.
Jednostavno nije moguce da 110.000 ljudi ne zna ispuniti najjednostavniji glasacki listic.
10% izaslih na izbore su nevazeci glasovi. Po meni regularnost samim tim jako, jako upitna,
Ako izbori kostaju 10 miliona, to je 4 marke po biracu. Evo dacu ja 5 maraka, ma dacu 25, ili 55, da se isfinansira ponavljanje izbora.
Ono sto hocu da kazem da je bilo koja suma nebitna kad se uporedi sa 4 godine nelegalen i lose vlasti. Ako ljudi nesto hoce, dajte im to sto hoce, makar to i bilo lose za njih.

Sasvim je jasno da 10-20% rezultata bude lazno. Nisu samo nevazeci, treba tu dodati i listove koji se ubace kao vazeci.

Shodno tome i odbijanje promjena da se ista uradi od strane vladajucih stranaka. Ovaj sistem pogoduje velikim strankama, koji infrastrukturom stele rezultate.
drug_profi

#33793 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Nema postenih izbora sve dok je sistem ovakav. Nema nacina da se svako biracko mjesto stavi pod kontrolu. Uvijek ima dostampanih lsitica, bugarskih vozova, ponistavanja glasova konkurencije itd. Opcije su beskrajne. Samo nikad nisu u korist naroda.
kmirsad

#33794 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Morate biti svjesni da su prvi izbori bili strogo i kontrolisano namjesteni. Morale su pobijediti etnonacionalne opcije jer se to uklapalo u tadasnje projekte novog poretka.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Ja ću dati za stotinu birača.
high_volume

#33795 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

kamberovica polje wrote:Nisam ja baš siguran da je glasački listić jednostavan.
:thumbup: Tako je. Prije glavnog glasanja, CIK mora napraviti veću selekciju stranaka i samostalnih kandidata, mora povećati izborni cenzus, povećati podršku, makar dvostruko, pa se neće pojavljivati stotine stranaka sa po nekoliko anonimusa koji samo zakrče glasačke listove i ta pretjerana brojnost stranaka na listovima unosi komplikaciju.
relativno84

#33796 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by relativno84 »

Control panel wrote:Pedja,

Nemojte se sad bazirati na sklapanje mogucih vlada, nego sa opozicijom nadignite narod za nepriznavanje i ponistavanje ovih izbora.

Ova kradja se ne smije zaboraviti tek tako i preko nje preci.
Bas tako, treba ponoviti izbore koliko god je potrebno puta, sve dok i zadnji clan ove stranke nema siguranu poziciju na budzetu.
kmirsad

#33797 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

relativno84 wrote:
Control panel wrote:Pedja,

Nemojte se sad bazirati na sklapanje mogucih vlada, nego sa opozicijom nadignite narod za nepriznavanje i ponistavanje ovih izbora.

Ova kradja se ne smije zaboraviti tek tako i preko nje preci.
Bas tako, treba ponoviti izbore koliko god je potrebno puta, sve dok i zadnji clan ove stranke nema siguranu poziciju na budzetu.
Ti si očigledno pogriješo temu... SDA,PDA, SBB, SDP, HDZ, SNSD, NiP,DF si malo dole, niže...doduše, ne znam jel im ostao koji neuhljebljan... ma ufati će oni kojeg... ima šnajdeica, frizera, finih konobara...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33798 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
mirsek

#33799 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
criticos

#33800 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.
Locked