UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

super_bayern

#33776 UEFA Bayern League

Post by super_bayern »

The fear is real.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33777 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

spremajte se spremajte !!! :bih:

Image
perscitus

#33778 Re: UEFA Champions League

Post by perscitus »

Chelsea-Porto 1

Gadan je ovaj Porto. Neki hibrid starog Simeonea i dobrog Mourinha. Duboko i kompaktno 4-4-2 koji postaje 5-4-1, a ponekad kao u revanšu protiv Juvea bude i 6-3-1. Nevjerovatna disciplina kombinacije dva pristupa, prvo visok pritisak kad protivnik krene da gradi igru od golmana pas igrom pa onda dublji, kompaktni blok, i to sve u 13 sekundi. Tranzicija brutalna, organizacija defanzive da se ni Murinjo 2004. ne bi postidio, a Boga mi ni Simeone, barem kad su u pitanju agresija, represija, invazija ka aut liniji. Sa druge strane Tuchel je transformisao Čelzi, nema gdje nisu dobri, prvo igra na posjed sa čvrstom odbranom, zatim protiv Atletika u prvoj utakmici strašan kontra presing, a onda i fenomenalni kontranapadi u drugoj utakmici protiv istog protivnika. Tutto completo! Pogotovo ova druga tekma protiv Atletika mogla bi biti presudna kako da se pobijedi Porto, izgledala je kao omaž starom Čelziju. Zaješ, Werner, Havertz baš kao nekad kad je Gudjohnsen hranio loptama Robbena i Damiena Duffa, ili Ramires Drogbu, to je onaj Čelzi kakav volimo, danas svi navijači žele posjed za svoj tim ali navijači Čelzija žele kontra napad koji oduzima dah. Možda zbog toga Sarrijev fudbal nije naišao na odobravanje mase? Čak i ako Tuchel odabere Girouda i to će biti old school full kontakt borba između njega i Pepea. Biće laktova, zavoja, pljuvanja, spominjanja majki i sestara... Kako god, čeka nas zanimljiva tekma.

City-Dortmund 1

Jebeno će ovo biti za Dortmund. Dortmund ovo ne može nadigrati, nema šanse, ako prođu to će biti isključivo kroz brzinu i individualni kvalitet. Jedan tim igra najbolji fudbal na svijetu, ultra fluidno, bez pravog napadača, bez centarfora, drugi se oslanja na golgeterske sposobnosti surovog i svirepog Halanda. Sličnost je da i jedni i drugi koriste portugalske bekove. Cancelo je sa desne strane pomjeren u sredinu, a Guereiro je lijevi bek koji je prethodno igrao u sredini pa sad opet vraćen na svoju staru poziciju na lijevoj strani. Lično mislim da pomjeranje Cancela sa half beka na plejmejkera je najbolji mogući način da se zaustave kontranapadi i brzina Halanda i Sancha. Kec ko kuća.

Real – Liverpul, fuck me if I know...

Auuuu. E ovo jebi me ako znam. Repriza 2018. Isti treneri, slabiji timovi. Mnogo slabiji. Benzema, nekada bio tu da razigra ostale, a sada ostali razigravaju njega. Nekada bio tu da izvuče najbolje iz glavnih zvijezda, a sada je on ta glavna zvijezda. Sasvim opravdano. Lice u lice sa Philipsom i Kabakom, Kloppova visoka ali ovaj put prespora zadnja linija, plus brzina Juniora, ne znam, Gerro je sa razlogom zabrinut i nervozan. Sredina, to će biti oko za oko, zub za zub. Biće krvi do koljena. Fabinho je sad tu, Thiago, Wijnaldum (možda!?) protiv Krosa, Casemira i Modrića. Ljepota za neutralne. Ono što se mora priznati je da Liverpul ima bolje bekove. Ako Vaskez nastavi igrati desnog beka mislim da će biti maltretiranje u najavi od strane Manea. Ne treba pominjati novi obračun Ramosa i Salaha. Ne znam. Fakat ne znam. Samo da sudije ne useru.

Bajern – PSG 2

Samo ću reći da pogledate klip koji sam postavio na temi europa liga. Tottenham protiv Evertona. Hugo Lloris do Jana Vertonghena, ovaj do Victora Wanyame, lopta ide do Bena Daviesa, pa do Eriksena na lijevom krilu. Eriksen šalje natrag Daviesu, pa Mousa Dembele, pa Vertonghen, pa Davinson Sanchez, pa Serge Aurier naprijed do Harry Kanea. Ovaj drži loptu gore, hrani Auriera s desne strane, koji pronalazi Sina Heung-min-a, koji je ubacuje prema naprijed Deleu Alliju, petom do Eriksena i gooooool. Četrnaest dodavanja, 35 sekundi, od jednog kraja do drugog, sa svih 11 uključenih igrača! Slučajnost? Sada pogledajte PSG protiv Barselone, prva tekma. Marquinhos presijeca dodavanje i vraća Keylor Navasu. Pod pritiskom Lionela Messija, Navas dodaje do Idrisse Gueye, koja uzvraća prema Marquinhosu, koji dodaje prema Verrattiju. Lopta za Kurzawu, opet vraća Verrattiju, koji dodaje Leandru Paredesu, koji pronalazi Gueyea, koji dodaje Moisea Keana, koji vraća Marquinhosu. Lopta lijevo za Kurzawu, koji centrira do Verrattija, koji dodaje prema Kylian Mbappeu, koji postiže pogodak za 1-1, koji ti je kurac Početino!? Trinaest dodavanja, 38 sekundi, s jednog kraja na drugi, uz osam uključenih igrača! Ideja braćo moja napaćena, ideja! Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. Presing, dominacija, ofanziva, ekspanzija, destrukcija, okupacija, degradacija i majorizacija! Bavarci jel vas strah? PSG prolazi, kao nož kroz puter!

Vaša predviđanja i zašto? :bih:
Osim_13

#33779 Re: UEFA Champions League

Post by Osim_13 »

Predviđam da Englezi osvajaju na kraju. God save the Queen.
perscitus

#33780 Re: UEFA Champions League

Post by perscitus »

Jebem ti kraljicu 8-)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33781 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

perscitus wrote: 19/03/2021 22:26
Dobra analiza.

Slazem se za sve. :bih:
Leopard_SA

#33782 Re: UEFA Champions League

Post by Leopard_SA »

perscitus wrote: 19/03/2021 22:21 Bajern – PSG 2

Samo ću reći da pogledate klip koji sam postavio na temi europa liga. Tottenham protiv Evertona. Hugo Lloris do Jana Vertonghena, ovaj do Victora Wanyame, lopta ide do Bena Daviesa, pa do Eriksena na lijevom krilu. Eriksen šalje natrag Daviesu, pa Mousa Dembele, pa Vertonghen, pa Davinson Sanchez, pa Serge Aurier naprijed do Harry Kanea. Ovaj drži loptu gore, hrani Auriera s desne strane, koji pronalazi Sina Heung-min-a, koji je ubacuje prema naprijed Deleu Alliju, petom do Eriksena i gooooool. Četrnaest dodavanja, 35 sekundi, od jednog kraja do drugog, sa svih 11 uključenih igrača! Slučajnost? Sada pogledajte PSG protiv Barselone, prva tekma. Marquinhos presijeca dodavanje i vraća Keylor Navasu. Pod pritiskom Lionela Messija, Navas dodaje do Idrisse Gueye, koja uzvraća prema Marquinhosu, koji dodaje prema Verrattiju. Lopta za Kurzawu, opet vraća Verrattiju, koji dodaje Leandru Paredesu, koji pronalazi Gueyea, koji dodaje Moisea Keana, koji vraća Marquinhosu. Lopta lijevo za Kurzawu, koji centrira do Verrattija, koji dodaje prema Kylian Mbappeu, koji postiže pogodak za 1-1, koji ti je kurac Početino!? Trinaest dodavanja, 38 sekundi, s jednog kraja na drugi, uz osam uključenih igrača! Ideja braćo moja napaćena, ideja! Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. Presing, dominacija, ofanziva, ekspanzija, destrukcija, okupacija, degradacija i majorizacija! Bavarci jel vas strah? PSG prolazi, kao nož kroz puter!

Mislim da prolazi Bayern. Najveća slabost Bayerna u ovom duelu je ista kao kod Liverpoola, spora zadnja linija koja stoji visoko i to je u finalu napravilo ogromne probleme Bayernu. Mislim da će sada opet, ali velika prednost Bayerna je daleko jači vezni red i brza tranzicija.
Očekujem da će PSG najveći problem imati sa Bayernovim kontranapadima jer će dosta lopti izgubiti na sredini terena.
Glavni adut za pobjedu će im biti duge lopte za Mbappea koji će imati dosta prostora zbog veoma sporih štopera, a ukoliko Sule bude igrao desnog beka, jedino će se Davies moći nositi sa napadačima PSG-a što se brzine tiče
van Basten

#33783 Re: UEFA Champions League

Post by van Basten »

Al kako se Realu otvori do finala... ljudi ce na kraju i duplu krunu osvojiti a na pola sezone visili u grupi za prolaz i bili 5-6 u ligi
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33784 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Chelsea i Liverpool su mnogo ozbiljnije ekipe od Reala.
90minut

#33785 Re: UEFA Champions League

Post by 90minut »

E ovo ti je najgluplji post na forumu ikad. :-D
deogest

#33786 Re: UEFA Champions League

Post by deogest »

van Basten wrote: 19/03/2021 23:55 Al kako se Realu otvori do finala... ljudi ce na kraju i duplu krunu osvojiti a na pola sezone visili u grupi za prolaz i bili 5-6 u ligi
Ligu uzet nece, dok ce ih neko u LP natamburat, vjerovatno i ovaj ocajni Liverpool.

Prolaze

Liverpool
Chelsea
Bayern
City
deogest

#33787 Re: UEFA Champions League

Post by deogest »

Leopard_SA wrote: 19/03/2021 23:17
perscitus wrote: 19/03/2021 22:21 Bajern – PSG 2

Mislim da prolazi Bayern. Najveća slabost Bayerna u ovom duelu je ista kao kod Liverpoola, spora zadnja linija koja stoji visoko i to je u finalu napravilo ogromne probleme Bayernu. Mislim da će sada opet, ali velika prednost Bayerna je daleko jači vezni red i brza tranzicija.
Očekujem da će PSG najveći problem imati sa Bayernovim kontranapadima jer će dosta lopti izgubiti na sredini terena.
Glavni adut za pobjedu će im biti duge lopte za Mbappea koji će imati dosta prostora zbog veoma sporih štopera, a ukoliko Sule bude igrao desnog beka, jedino će se Davies moći nositi sa napadačima PSG-a što se brzine tiče
PSG je ocajan ove godine i Barcelona nije mjerilo. Uostalom kad ti onakva Barcelona u drugoj tekmi izgleda ko Pepova i stvori ti 8 mrtvih zicera, onda definitivno nesto ne stima.

PSG naravno moze da prodje, medjutim ukoliko odigraju kao protiv Barcelone drugu utakmicu, dobit ce 5 komada za poluvrijeme.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33788 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

90minut wrote: 20/03/2021 04:17 E ovo ti je najgluplji post na forumu ikad. :-D
Ma ni u top 5 brt
Leopard_SA

#33789 Re: UEFA Champions League

Post by Leopard_SA »

deogest wrote: 20/03/2021 11:50
PSG je ocajan ove godine i Barcelona nije mjerilo. Uostalom kad ti onakva Barcelona u drugoj tekmi izgleda ko Pepova i stvori ti 8 mrtvih zicera, onda definitivno nesto ne stima.

PSG naravno moze da prodje, medjutim ukoliko odigraju kao protiv Barcelone drugu utakmicu, dobit ce 5 komada za poluvrijeme.

Ova zadnja utakmica je bila dosta slična onoj iz 2017 kada je Barcelona pobijedila 6-1. Iz nekog razloga PSG u uzvratnoj utakmici ne igra ni blizu dobro kao u prvoj.
Slažem se sa boldiranim, imaju dobre šanse za prolaz, ali ukoliko im pristup utakmici bude kao u drugoj utakmici protiv Barcelone, neće dobro proći
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33790 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Mbappe i Neymar su bolji od bilo kojeg igraca Bauerna za klasu. Za razliku od finala LP sad ce biti regularniji uslovi pa ocekujem i bolje sudjenje

1-2 prva tekma
4-1 druga tekma
deogest

#33791 Re: UEFA Champions League

Post by deogest »

Pariz ima samo napad i nista vise. Dokazalo se to i u Barceloni gdje su ovako ocajnoj Barci dopustili 8 mrtvih zicera. Da Messi nije promasio penal, ulazili bi u drugo poluvrijeme sa 2 gola prednosti i gace bi same spale.

Bayern je dosta bolji na sredini i imat ce veliki problem. Bayern je kao ekipa jednostavno bolji klub trenutno, ali naravno da i PSG moze da prodje. Medjutim, s onim pristupom u Parizu ce dobit dobru porciju.

Ne treba zaboravit da Pariz uopste ne igra nikakvu posebnu sezonu, treba pogledat tabelu Francuske. Pa nedavno ih je i Monaco hladno 2:0 dobio.

Bayern ima i iskustvo osvajanja LP na svojoj strani i nikad u zivotu ovim luzerima ne bi dao prednost pred Bayernom za prolazak, taman igrali ovi s kadetima.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33792 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Do kad ce navijaci Barce slaviti titulu "nadigrali smo Pariza ali nismo prosli"

Druga stvar Barca nije ocajna. Koeman radi odlican posao.
ultima_palabra

#33793 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

Nisam bas siguran da Chelsea prolazi Porta, bit ce tu svega.

City mi je nekako najsigurniji, a imam osjecaj da ce Pochettino naci rjesenje za Bayern.
deogest

#33794 Re: UEFA Champions League

Post by deogest »

Gerro wrote: 20/03/2021 14:21 Do kad ce navijaci Barce slaviti titulu "nadigrali smo Pariza ali nismo prosli"

Ne slavi se to, nije niko ni ocekivao da cemo ih nadigrati. Znamo pristup Pariza u LP. 10 godina seik a niti jedna jedina titula. Pa samo nabrojat koji su napadaci tu igrali, dovoljno je samo to. Od Cavanija i Ibrahimovica pa na dalje.

Nikad se u zivotu ne bi kladio na njih protiv Bayerna.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33795 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

deogest wrote: 20/03/2021 17:21
Gerro wrote: 20/03/2021 14:21 Do kad ce navijaci Barce slaviti titulu "nadigrali smo Pariza ali nismo prosli"

Ne slavi se to, nije niko ni ocekivao da cemo ih nadigrati. Znamo pristup Pariza u LP. 10 godina seik a niti jedna jedina titula. Pa samo nabrojat koji su napadaci tu igrali, dovoljno je samo to. Od Cavanija i Ibrahimovica pa na dalje.

Nikad se u zivotu ne bi kladio na njih protiv Bayerna.
Koliko su tu šeici u Cityu a koliko su puta osvojili LP ? Ma koliko puta su igrali finale LP ? a polufinale ?

De bolan. PSG ce razbiti Bayerna.
saint_mirad

#33796 Re: UEFA Champions League

Post by saint_mirad »

Postoji nesto sto se zove evropski pedigre, a to ove ekipe sto su im seici vlasnici jos uvek nemaju. Upumpali su milijarde u PSG i Man City i niti jedna ekipa jos uvek nije postala prvak Evrope. Sa druge strane, imas istorijske velikane ovog takmicenja poput Real Madrida, Bayerna, Liverpoola, Barcelone koji igraju na najvisem nivou u ovom takmicenju, nekad cak i bolje nego sto igraju u ligi.
LSD

#33797 Re: UEFA Champions League

Post by LSD »

saint_mirad wrote: 20/03/2021 17:52 Postoji nesto sto se zove evropski pedigre, a to ove ekipe sto su im seici vlasnici jos uvek nemaju. Upumpali su milijarde u PSG i Man City i niti jedna ekipa jos uvek nije postala prvak Evrope. Sa druge strane, imas istorijske velikane ovog takmicenja poput Real Madrida, Bayerna, Liverpoola, Barcelone koji igraju na najvisem nivou u ovom takmicenju, nekad cak i bolje nego sto igraju u ligi.
Još uvijek nam nisi objasnio po cemu se razlikuju klubovi kojima su vlasnici šeikovi od klubova kojima su vlasnici razni tajkuni, jenkiji, rusi itd.
avetinja

#33798 Re: UEFA Champions League

Post by avetinja »

Bez obzira da li su plaćenici ili ne svi žele osvojiti Ligu šampiona. PSG itekako ima mentalitet i to je pokazao protiv Atalante. Dobro, možda nije najbolji protivnik kao mjerilo, ali dati dva gola u zadnja tri minuta jeste mentalitet.

Svo poštovanje za Bayern, ali oni se meni nisu pokazali ništa posebno protiv Lazia. Rezultat je u suprotnosti sa onim što kažem, ali ko je gledao zna o čemu pričam. Lazio je sam sebi dao 3 gola u toj utakmici. Nisam primijetio nikakvu nadmoć po kojoj su inače poznati, tj. da idu dati gol i kada vode 5 razlike. Toga ovaj put nije bilo. Prva utakmica je bila vrlo slična drugoj i vrlo vjerovatno bi završila sličnim rezultatom da Lazio nije samoga sebe pobijedio. Tako da mislim da će PSG proći.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#33799 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Slazem se, napatili su se sa jednom smijesnom ekipom kakva je Lazio, jedna od najgorih ekipa evrope trenutno.

Sta ce im tek Mbappe i Neymar raditi. Jedini minus kod PSGa je trener. Pičketino. Choker. Luzer.
Leopard_SA

#33800 Re: UEFA Champions League

Post by Leopard_SA »

avetinja wrote: 20/03/2021 20:50 Bez obzira da li su plaćenici ili ne svi žele osvojiti Ligu šampiona. PSG itekako ima mentalitet i to je pokazao protiv Atalante. Dobro, možda nije najbolji protivnik kao mjerilo, ali dati dva gola u zadnja tri minuta jeste mentalitet.

Svo poštovanje za Bayern, ali oni se meni nisu pokazali ništa posebno protiv Lazia. Rezultat je u suprotnosti sa onim što kažem, ali ko je gledao zna o čemu pričam. Lazio je sam sebi dao 3 gola u toj utakmici. Nisam primijetio nikakvu nadmoć po kojoj su inače poznati, tj. da idu dati gol i kada vode 5 razlike. Toga ovaj put nije bilo. Prva utakmica je bila vrlo slična drugoj i vrlo vjerovatno bi završila sličnim rezultatom da Lazio nije samoga sebe pobijedio. Tako da mislim da će PSG proći.
Kakve je Bayern standarde postavio kada se za 6-2 govori da je slab rezultat :lol: :lol:
Inače, Bayern je odigrao koliko je trebao, ne vidim razlog zašto su trebali davati 100% ako bi to značilo da će se bespotrebno trošiti za neke buduće utakmice?
Post Reply