Mislim da je više do izdavača a ne developera, mislim jeftinije je remaster ili remake neke igre napraviti i dobru lovu zgrnuti na samo ime poznatog naslove čiji remake ili remaster radiš nego ispočetka progurati novu ideju. U tome je caka, izdavači ne žele da rizikuju i žele brzu lovu za malo para, zato po meni i svi ovi remasteri i reworksi i šta ti ja znam. A dok je nas koji to kupujemo i biće tako. Do gamera je na kraju.
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Veigar
#33751 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
Tabakmalac
#33752 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Paaa moglo bi se reći i da su činjenice. Black Box odavno ne postoji, čak su ugašeni nakon NFS The Run iz 2011. pošto im je to bio zadnji naslov.ferratilis wrote: ↑06/10/2020 09:38 Jedan od izgovora u yt komentarima
For people wondering why they'd remaster this;
The studio responsible for this remaster is Stellar Entertainment. They were the same studio who gave us the remaster for Burnout Paradise back in 2018. Both Paradise and Hot Pursuit are getting remasters on their 10th Anniversary, so this likely is a celebratory decision. Hell, don't be surprised if in 2022 we see a re-master of the 2012 Most Wanted.
And for people wondering why they haven't remastered fan favourite titles such as Underground 2 or the 2005 Most Wanted..
a) The original developers have been shut down for years now.
b) LICENSING
c) Stellar Entertainment does NOT have experience working with game engines that were not originally from Criterion, plus having to work with something that's already so old to begin with. If it were to happen, it would likely either be from a different studio, or would need to include members who were originally from Black Box in order for it to properly go down.
I'm sure there are members within EA who would be happy to make remasters for those games, as even I'd bet they know there would be a profit to make from it.. but it might be something that's beyond even their control.
Licenciranje košta pogotovo u svijetu racing igara.
- Averus
#33753 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima more novih igara, većinom ih prave indie developeri i većinom nisu eksponirane kao AAA naslovi.
Ja podržavam pravljenje dobrih remake-a, dok mi je remaster u 90% nepotreban s obzirom na to da većina starih igara ima modove koji poprave grafiku i gameplay. Većina ovih "velikih" samo prisvoje community projekte i nazovu to remaster...
RE je odličan primjer dobrog remake-a.
Tomb Raider isto dobar
Final Fantasy 7 Remake je isto dobro prihvaćen, vole ga i stari (nostalgičari), a i novi igrači.
A gdje god piše remaster, ja tome ne prilazim ako se plaća
Štaviše, Bioshock uradili Remaster - isti ima užasne ocjene na steamu, a klasični Bioshock odlične
On another note:
Završio Final Fantasy XV, ostali mi sad samo DLC-ovi
Završio danas i Portal 1 - shvatam zašto ga ljudi toliko vole. Mislim, ljudi koji su još živi
- Veigar
- shalla
#33755 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam upratio za ovaj RE 2 i 3 Remake, da li su negdje free, na popustu ili ni jedno ni drugo već torrent varijanta 
- ExNihilo
#33756 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jašta su free. Koštaju k'o gram zlata.
-
Sveti Koilije
#33757 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tanak remaster "vrućeg pršuta" ali šta drugi i očekivati od EA... Neće se više nikad ponoviti NFS 3 HP i onda skidanje auta sa neta
U nedostatku jačeg kompa ta trica se igrala bar do 2002-2003. Meni je valjao ovaj HP 2010, Run je bio odličan a nije mi bio loš ni MW 2012, ostalo sam preskočio. Do duše, nedavno sam dobio Payback za Xbox pa ga vozikam po malo, nije loše ali ipak fali duše. Pokušaj đonjenja forza horizon serijala im i ne ide baš.
- shalla
- House
#33759 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
thimbleweed park izgleda interesantno, a baš mi se igra neka avantura
- ferratilis
#33760 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vec par sedmica igram Hades i siguran sam da ce ovaj hack & slash naslov pokupiti mnostvo GOTY nagrada. Najbolji je roguelike dosad iz prostog razloga sto je savrseno inkorporirao pricu iz grcke mitologije u inace repetitivan gameplay loop tipicnih igara ovog zanra. Mislim na mit gdje se mrtvi beskonacno pokusavaju probiti iz podzemlja Hada kroz Tartarus kako bi dosegli spasenje. Odlican motiv za igru gdje stalno umires i pokusavas iznova. A dijaloga ima toliko da koliko god si los, uvijek ces imat nesto novo za cuti. Uz prezentaciju na kojoj bi pozavidili i najveci AAA studiji ovo je recept za uspjeh. Sve preporuke.

Sve pohvale i za soundtrack.
Spoiler
Show

Spoiler
Show
- House
#33761 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

da probamo night call
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33762 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ferratilis wrote: ↑06/10/2020 19:46 Vec par sedmica igram Hades i siguran sam da ce ovaj hack & slash naslov pokupiti mnostvo GOTY nagrada. Najbolji je roguelike dosad iz prostog razloga sto je savrseno inkorporirao pricu iz grcke mitologije u inace repetitivan gameplay loop tipicnih igara ovog zanra. Mislim na mit gdje se mrtvi beskonacno pokusavaju probiti iz podzemlja Hada kroz Tartarus kako bi dosegli spasenje. Odlican motiv za igru gdje stalno umires i pokusavas iznova. A dijaloga ima toliko da koliko god si los, uvijek ces imat nesto novo za cuti. Uz prezentaciju na kojoj bi pozavidili i najveci AAA studiji ovo je recept za uspjeh. Sve preporuke.
Sve pohvale i za soundtrack.SpoilerShow
SpoilerShow
Uvijek sam volio grcku mitologiju. Moglo bi se probati.
Inace, neko je postavio dobar video koji objasnjava zbog cega vise nema vise takvih igara koji su klasici ali nisu AAA naslovi poput Destroy all humans ili The bully.
Igre su postale toliko slozene da se ne isplati angazovati ogroman broj ljudi za beki naslov gdje ces ekperimentisati sa zanrovima i moliti Boga da se raji svidi. Jednotavno rizik je veci.
Zato sada imamo AAA naslove i indie scenu koja je popunila tu prazninu.
- ferratilis
#33763 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
IstinaChmoljo wrote: ↑06/10/2020 20:43![]()
Inace, neko je postavio dobar video koji objasnjava zbog cega vise nema vise takvih igara koji su klasici ali nisu AAA naslovi poput Destroy all humans ili The bully.
Igre su postale toliko slozene da se ne isplati angazovati ogroman broj ljudi za beki naslov gdje ces ekperimentisati sa zanrovima i moliti Boga da se raji svidi. Jednotavno rizik je veci.
Zato sada imamo AAA naslove i indie scenu koja je popunila tu prazninu.
-
DonieBrasco
#33764 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ovaj CoD otisao u vraga, mjesto radnje hladni rat a tehnologija, oruzije i nacin ratovanja iz 2024.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33765 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jos radnja smjestena u dio evrope za koji pola evropljana ne znaferratilis wrote: ↑06/10/2020 21:02IstinaChmoljo wrote: ↑06/10/2020 20:43![]()
Zato sada imamo AAA naslove i indie scenu koja je popunila tu prazninu.Ali postoji jos jedan veliki razlog zasto smo dobili toliko dobrih igara u zadnjih 5-6 godina, posebno RPG-a, a to je Kickstarter. Igra kao Kingdom Come Deliverance vjerovatno ne bi nikad postojala da nije crowdfundinga. Pillars of Eternity, Divinity Original Sin, Wasteland 2 i ostale isto tako. Zamisli kako Dan Vavra pokusava ubijediti publishera da mu da novac za srednjovjekovni simulator gdje je prvi quest vracanje duga za popravak motike i kupovina cumura za kovacnicu. Ne bi nikad dobio zeleno svjetlo. Ali zato su obicni ljudi vidjeli potencijal, i ispade odlicna igra. Iako se dosta prica kako gaming industrija propada, ja nikad nisam vise uzivao u igrama nego sad, zahvaljujuci uglavnom indie sceni i stagnaciji hardvera
![]()
Da, u pravu si za kickstarter.
- arnes_king
#33766 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne bih ti bio u kozi, sad ces biti protjeran s foruma zbog te izjave
- Veigar
#33767 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
nije više chmoljo moderator, sad more proć i ovako.arnes_king wrote: ↑07/10/2020 12:17Ne bih ti bio u kozi, sad ces biti protjeran s foruma zbog te izjave![]()
![]()
- Averus
#33768 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako imaš konzolu onda obavezno Uncharted
Ako se pitanje odnosi samo na PC, onda:
AC: Origins ili Oddyssey
Nier Automata
Monster Hunter World (online igra, meni se svidjela)
Tomb Raider 2013 i nastavke
eeeeeeeeeeventualno ARK, ali meni se npr nije svidio, pa eto vidi šta ćeš...
A i meni Witcher nakon 3. pokušaja leg'o
- Veigar
#33769 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Probaj fallout 4, meni se također svidjela i Shadow of mordor i Shadow of war veoma slično assasins creed igrama, Mass Effect Andromeda extra space RPG, naravno skyrim special edition.student90 wrote: ↑07/10/2020 12:43Hvala na odgovoru, na racunaru samAverus wrote: ↑07/10/2020 12:27Ako imaš konzolu onda obavezno Uncharted
Ako se pitanje odnosi samo na PC, onda:
AC: Origins ili Oddyssey
Nier Automata
Monster Hunter World (online igra, meni se svidjela)
Tomb Raider 2013 i nastavke
eeeeeeeeeeventualno ARK, ali meni se npr nije svidio, pa eto vidi šta ćeš...
A i meni Witcher nakon 3. pokušaja leg'o![]()
oba AC sam zavrsio
Monster mi je bezveze
ARK upalio i ugasio
mogao bi probat tomb rider i nier, hvala na preporuci naravno jos uvijek sam otvoren za preporuke![]()
- arnes_king
#33770 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Detroit Become Human, Death Stranding.
- Veigar
- shalla
#33772 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sinoć skinuo i instalirao ovo, po preporuci prijatelja, kaže slična varijanta ko Deus Ex... Večeras ću da probam aBd, gledao sam malo na Youtubeu, obećava...
Btw, šta raja ovdje još igra online, osim PUBG-a, njega sam gurao na mobitelu pa mi vala malo dosadilo...
- aditon
#33773 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
čovjek je tražio nešto poput HZD
ako ti W3 ne ide, jbg...ali ta igra je tri klase iznad HZD, barem
ne znam ko je usporedio Detroit i Deus ex...nisam baš siguran da usporedba stoji
@shalla instaliraj apex legend, ako želiš brzu i dinamičnu BR akciju, nečeš se pokajati...free to play na originu
ako ti W3 ne ide, jbg...ali ta igra je tri klase iznad HZD, barem
ne znam ko je usporedio Detroit i Deus ex...nisam baš siguran da usporedba stoji
@shalla instaliraj apex legend, ako želiš brzu i dinamičnu BR akciju, nečeš se pokajati...free to play na originu
- Averus
- ExNihilo