Kikibombona wrote:
Pa znas kakva je teorija uvazenog kolege Cbrt....
Rezmiski mediji su objavili da je u ofanzivi ISILa na Deir poginulo 60 vojnika SAA i 180 ISILovaca (lupam cifru). Cbrt je mudro zakljucio da su rezimski mediji umanjili vlastitu i povecali brojku neprijatelja, vjerovatno za duplo. Nije da nema smisla.
Nakon toga UBLEHA iz Londona servira cifru od 100 mrtvih i 200 zarobljenih vojnika SAA i 80 mrtvih pobunjenika u ofanzivi na Idlib. Ja se povedem njegovom logikom i napisem da gubitke na strani SAA treba podijeliti a na strani pobunjenika pomnoziti sa dva. Dakle, iznesem njegovu teoriju. I, sta mislis kako je diskusija zavrsila? Pa tako sto mi je rekao da sam bolestan. To je nas Cbrt, to je principijelnost i dosljednost.
Sad se i sa ovom cifrom provalio. Ako cifru uzmemo kao tacnu ispostavit ce se da civilni zrtava na srecu uopste nema.

Vojni izvori i jednih i drugih lažu, preteruju i to je sve propaganda a SOHR hoće da bude korektan mada se ponekad zajebe žestoko kao za ovu cifru poginulih SAA (koja je složiću se prenaduvana ali ja sam je i stavio jer je vi ignoranti ne bi ni primetili, a napisali bi gomile postova ovde, lakše vam je mlatiti praznu slamu nego sa par kliktanja mišem izvući kakve-takve činjenice pa makar one i podrivale kredibilitet SOHR-a)
Elem, kao prvo nazivaš SOHR ublehom a prvi se prsiš njihovim podacima kad ti odgovaraju, što je licemerje.
Drugo, bila mi je čudna brojka mrtvih koju je objavila vojska za Deir Ez Zor jer je bila i suviše visoka za njihove standarde (60 vojnika SAA), obično smanjuju brojke, kad tome dodamo da je napad bio iznenadan, da su izgubili određene teritorije i samim tim verovatno (ne verovatno nego sigurno) imaju dosta i nestalih u akciji (obrati pažnju da su govorili samo o mrtvima) zaključio sam da je brojka dosta veća...Za ISIS su stavili za njih neuobičajenu cifru (vodite računa da niko tu ne zna baš prave cifre, ima puno nestalih, ranjenih, zarobljenih itd.) koja je valjda bila oko 300. Obično lupaju cifre od 1000, 500 ili tako nešto. Za neprijatelje obe strane lupaju cifre poginulih (otkud ti znaš koliko je poginulo kad si granatirao recimo položaje neprijatelja koji su ostali u njihovim rukama posle). Elem, po ponašanju obe strane rekao bi da su fasovali i jedni i drugi, ISIS je izgubio mnogo vojnika ali i SAA takođe i ljudi su i dalje u strahu da ća Deir Ez Zor pasti ako im ne dođu bitnija pojačanja. Tako sam ja to shvatio između redova...SAA je pre mesec-dva bila pred osvajanjem čitavog grada a danas su retni što su živi.
Treće, ti se ponašaš kao da je SOHR isto što i ovi lažovi i u tome je stvar. Cifre koje su pominjali rebeli bile su takođe prenaduvane. Znači 100 mrtvih i 200 zarobljenih je sasvim realna cifra za dešavanja u Maarat Noumanu. Izvori SAA su takođe pominjali od 45 p do 100 mrtvih a nisu govorili o nestalima...