Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pirmin

#3376 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by pirmin »

Kako stvari stoje otresti ce nas i Tunis lagano.
Dzaba kalkulisete Katar, Spanija, Bugarska, FIFA, Platini, ovo-ono...
Iker C

#3377 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Iker C »

SkyLimit wrote:Ovčina zna neke stvari sa rukometnom loptom što makedonska krila mogu samo u snu, ali za razliku od njih, on pravi amaterske poteze, griješi u osnovnim stvarima. To je vjerovatno posljedica toga što se oni svake sezone u dresu Vardara i Metalurga čeliče protiv najboljih europskih klubova u Ligi prvaka, dok je Ovčina do sada nastupao samo u egzotičnim rukometnim ligama država BiH i Katar.
Ovčina nije standardan uu svojoj ekipi jer u Katru ima ograničenje broja stranaca.
MOSALJOZE

#3378 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

#GENERALIPOSLIJEBITKE
#Bosnians
__Phoenix__

#3380 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Krila ne postoje...
palermo

#3381 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by palermo »

Velkoski wrote:
BHF_Manijak wrote:
Nisam ja za njega govorio, znas da je to brat moj pravi! :mrgreen: :mrgreen: Cak ne mogu da skontam ni ko je pit'o, a poznat mi glas haos. :-?
Ma govorim zbog ovog 'Onaj dupli sport je definicija novine, institucije, čovjeka koji bi sve (pa i državu) prodao za pare.'

Ne garantujem za ostale, štaviše i briga me za ostale, al' za Farukicu ruku dajem..

I pit'o je Feđa mensčini :D
Pa jeste,šta se buniš zbog istine. I nema to veze sa tim momkom koji je tamo, nego sa uređivačkom politikom (ako se ono uopšte može nazvati nekom politikom) portala.

Al da ljude ne zamaramo nečim što nije vezano za temu......

P.S a mogli bi vi novinari malo i da budete malo kritični prema sebi samima.....možete se lagati između sebe, ne možete narod....
It_is_a_Leclerc

#3382 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

pirmin wrote:Kako stvari stoje otresti ce nas i Tunis lagano.
Dzaba kalkulisete Katar, Spanija, Bugarska, FIFA, Platini, ovo-ono...
Pa šta i da nas otrese ?!

Momci zaslužuju da se poštuje i sam plasman, a o trudu, živcima i znoju koji i sami ulažu u cijeli ovaj projekat da i ne govorim.

Nema mjesta defetizmu. Imamo odličnu generaciju, i što je još bolje - imamo mladiće 1992. godište koji praktički već sad razvaljaju.
Bosanski_kralj

#3383 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Izgubićemo i od Tunisa 2-3 razlike, na isti način kao i prošle dvije utakmice.

Je*o majku kako u svakom sportu možemo biti ovako loši mentalno. Puu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3384 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

palermo wrote:Pa jeste,šta se buniš zbog istine. I nema to veze sa tim momkom koji je tamo, nego sa uređivačkom politikom (ako se ono uopšte može nazvati nekom politikom) portala.

Al da ljude ne zamaramo nečim što nije vezano za temu......

P.S a mogli bi vi novinari malo i da budete malo kritični prema sebi samima.....možete se lagati između sebe, ne možete narod....
Pa vidi, ja znam ko je njihov glavni i odgovorni urednik i tu se apsolutno slažem s tobom.

Ipak, ovdje je prozivka upućena momku koji je tamo, a za kojeg stoprocentno znam da radi vrhunski posao, bar u bh. okvirima. Nije offtopic, sport je direktno povezan s ovim svakako..

Novinari u ovoj državi su odron odrona i to je svima jasno, pogotovo ova stara garda, al' mislim da ćeš se složiti sa mnom da je jako teško ugoditi našem narodu ponekad.
Juliuscezar

#3385 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

Poznavajuci nas mi cemo odigrat remi sa Tunisom, ali eto mozda bude i ona nesta naše da nas opuca pa ih oderemo. Kod ove reprezentacije nikada ne znas na cemu si :D . I ako cemo vec imati te crne rupe bolje ovako na pocetku ko sa makedoncima, nego kasnije.
Nadam se da ce momci se bacat na glavu protiv Tunisa, samo se tako moze pobjediti. Sa Hrvatima teško, ali lopta je okrugla :D :D .
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
MOSALJOZE

#3386 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Velkoski wrote:
Novinari u ovoj državi su odron odrona i to je svima jasno, pogotovo ova stara garda, al' mislim da ćeš se složiti sa mnom da je jako teško ugoditi našem narodu ponekad.
U potpunosti se slažem al ne talasaj jebem mu,igraju najvažniju utakmicu na prvenstvu i moramo sada razmišljati jel Toromanović prebio Faruka i slično :zzzz:
hodža

#3387 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hodža »

svi "novinari" u BiH su govna...kratko i jasno
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3388 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Pa čisto sumnjam da je on stavio ono na FB.

Al' sam i siguran da im nadređeni zahtjeva da onako primame što više komentara, šerova itd.. Seljačka, ekskluziva.ba, politika, al' od toga žive, pogotovo ih pojede mrtvi sport.ba recimo.

Mi imamo čudan mentalitet, sve dok ne zatalasaš onako niko neće ni da te čita. Pa jbt, Avazov Sport je jedna od najčitanijih novina, a žive od 'bombastike'.. Jednostavno kod Bošnja samo to prolazi.
todd_smith

#3389 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by todd_smith »

NEVJEROVATNO! Sok i skandal, pogledajte sta je ovaj reprezentativac uradio jucer.

Otvoris clanak

Reprezentativac Papa Nui Guniea, stavio desnu nogu u lijevu kopacku slucajno.
gnjev

#3390 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by gnjev »

Ko ekskluziva.ba Mirza Soljanin prevario Dzekinu sestru . Otvoris clanak ... al u spotu .
bingov buraz

#3391 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

Pjanic15 wrote:Image

Hebo sliku ovaj obiđe čitav svijet, te sp brazil, katar, lafo navijač...
Ovaj peh gdje se pojavi gasi mjesalicu i motaj kablove :oops:
SkyLimit

#3392 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Tunis svaku utakmicu na ovom prvenstvu ima podršku od nekoliko hiljada svojih navijača. Istina, nije im to previše pomoglo do sada.
nema me tamo

#3393 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

SkyLimit wrote:Tunis svaku utakmicu na ovom prvenstvu ima podršku od nekoliko hiljada svojih navijača. Istina, nije im to previše pomoglo do sada.
Dobro je imati podršku..

Al' vidim ljude vec uhvatio poznati mentalitet..
Pa ja nije sramota izgubit od njih..
Borili su se.. :thumbup: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
svi u napad

#3394 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by svi u napad »

Steta. No moramo dalje. Momci su uradili veliku stvar i moramo ih nastaviti bodriti. Iskreno kad se ohladim od ovih poraza i od emocija vidim da su porazi ipak proistekli zbog slabije kvalitete i neiskustva u manjem dijelu. Objektivno gledajuci mi igramo bez krila i to je najveci minus. Dobro je da momci imaju volju i da se zaista bore. Na osnovu toga su dobili kvalifikacije. Nadam se da ce imati volje i snage tj. prevazici svoju kvalitetu i pobjediti Tunis, te ici dalje. To bi imalo velikog znacaja za napredak ove igre kod nas i podiglo interesovanje djece za ovaj sport. Kontinuitet takmicenja tj. odlazci na velika takmicenja ce poboljsati bazu i samim tim povecati kvalitet. Nadam se da ce momci pobjediti Tunis i ostvariti najveci uspjeh naseg rukometa. Ja im to od srca kao i svi vi zelim. Oni su to zasluzili svojim odnosom i zalaganjem. Naprijed BiH :bih:
Mustang1

#3395 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Za mene je uspijeh ove ekipe bio kad su se plasirali na prvenstvo .. Sve ostalo je bonus .. Glupo je bilo sta nabijati bilo kome igracima ili selektoru na nos kada realno mi nemamo taj kvalitet .. Lako je govoriti sta treba popraviti ali da mi to sto treba popraviti imamo popravljeno bili bi prvaci svijeta :D
nema me tamo

#3396 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Mustang1 wrote:Za mene je uspijeh ove ekipe bio kad su se plasirali na prvenstvo .. Sve ostalo je bonus .. Glupo je bilo sta nabijati bilo kome igracima ili selektoru na nos kada realno mi nemamo taj kvalitet .. Lako je govoriti sta treba popraviti ali da mi to sto treba popraviti imamo popravljeno bili bi prvaci svijeta :D

Opet mentalitet..
Sve bonus... :D
SkyLimit

#3397 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

nema me tamo wrote: Al' vidim ljude vec uhvatio poznati mentalitet..
Pa ja nije sramota izgubit od njih..
Borili su se.. :thumbup: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Pa ko smo mi to da mislimo da je normalno stanje stvari tako da mi njih dobijemo?

Klupski rukomet nam je na nikad nižim granama, omladinske reprezentativne selekcije prijavimo na jedne kvalifikacije od njih pet, najveći rukometni talenat u državi ode u mađarski klub sa 17 godina jer nema dovoljno jakog kluba u BiH da ga dovede i sad moraš misliti hoće li ga Mađari uzeti sebi. Da ne spominjem da je našima ovo prvo SP.

Šta smo to mi da mislimo da je normalno da pobjedimo Tunisa, reprezentaciju koja je znala igrati i polufinale SP i završiti kao šesta na Olimpijskom turniru, koja ima dva kluba koja su posljedna dva osvajača afričke Lige prvaka?

U ovom mjesecu su se igrali kvalifikacije za svjetsko U21 rukometno prvenstvo, Rumunija i Holandija su se plasirale, mi uopće nismo prijavili reprezentaciju. Pa Kosovo i Farska Ostrva jesu. I onda nešto hoćemo.

Da ne spominjem Makedoniju koja ima dva kluba u Ligi prvaka, pa Vardar je prošle sezone ispao u četvrtfinalu Lige prvaka od kasnijeg osvajača Flensburga iako je ukupan rezultat nakon dvije utakmice bio 49 : 49 ali Flensburg je postigao više golova u gostima, a u istoj sezoni Vardar je završio drugi u državnom prvenstvu iza Metalurga.

I onda se čudimo kad izgubimo. Koliko se ulaže u rukomet kod nas, pravo je čudo što nam reprezentacija nije na nivou hokejaške.
Last edited by SkyLimit on 20/01/2015 02:10, edited 1 time in total.
Mustang1

#3398 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

nema me tamo wrote:
Mustang1 wrote:Za mene je uspijeh ove ekipe bio kad su se plasirali na prvenstvo .. Sve ostalo je bonus .. Glupo je bilo sta nabijati bilo kome igracima ili selektoru na nos kada realno mi nemamo taj kvalitet .. Lako je govoriti sta treba popraviti ali da mi to sto treba popraviti imamo popravljeno bili bi prvaci svijeta :D

Opet mentalitet..
Sve bonus... :D
Ma nije mentalitet nego realnost .. Fudbalerima odnosno Safetu nikad necu prezaliti jer smo morali proci grupu .. A ovi su mrtvi prosjek realno
nema me tamo

#3399 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Rukometaši su više od prosjeka zato i jest nerviranje s moje strane na visokom nivou...

Makedonija je morala biti dobijena!
Austriji nismo dali gol 15 min u drugom poluvremenu..
To su cinjenice koje bole!

Fudbalerima je isto mentalitet katastrofa bio..
Nakon " ofsajda " vec se predali i " opravdanje " im je bio sudija..
Mustang1

#3400 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ma i ovako losi jos uvijek imaju sanse da prodju .. Nek dobiju ove i eto svi ce im zaboraviti ove poraze .. Ovo je kao i kosarka prve ispusili bezveze i onda ganjaj u zadnjoj neke razlike pizde materine
Post Reply