SDP

Post Reply
CaCO3

#3376 Re: SDP

Post by CaCO3 »

"bravo Hamdo"

potvrdio si da znas pricati ali rad ti nije jaca strana :D

neka ljudi pustite socijalistu da zaradjuje platu :-D
Last edited by CaCO3 on 31/10/2011 15:50, edited 1 time in total.
popajic

#3377 Re: SDP

Post by popajic »

ReD aka Socijalista wrote:Bravo Hamdo :thumbup:

Ne znam valjda je do mene - ne cuh nista od onog sto sam ocekivao , nista konkretno , nista ovo nam je prioritet , nista od "sutra" krecemo sa tim i tim ....samo velika epopeja sefu koja kod slusatelja stvara strasnu nelagodu. Ljigavo !
ReD aka Socijalista

#3378 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

popajic wrote:

Ne znam valjda je do mene - ne cuh nista od onog sto sam ocekivao , nista konkretno , nista ovo nam je prioritet , nista od "sutra" krecemo sa tim i tim ....samo velika epopeja sefu koja kod slusatelja stvara strasnu nelagodu. Ljigavo !
Pa dobro, govor se odnosio na Zlayoglua :D

The ultimate mayorisator :evil:

P.S. za Krajinu je rekao puno :wink:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3379 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Adriatic wrote:Može li iko reći koja je alternativa SDP-u?
U kom smislu alternetiva? Efikasne vlasti? Uvođenja zakona o porijeklu imovine? Javnim natječajima u javnim preduzećima? Ukidanja protekcija i štela? :D Ekonomskom napretku? Kreiranju novih radnih mjesta? Stranim investicijama? Dobijanju datuma za pregovore? Čemu alternativa? Nemoj sad samo o namjerama, please. :-)
dino84

#3380 Re: SDP

Post by dino84 »

Adriatic wrote:Može li iko reći koja je alternativa SDP-u?
Alternative nema (u stvari grijesim,ali te stranke nemaju dovoljan broj glasaca,nesto poput HSLS-a u Hrvatskoj),alternativa nisu ni SDA,niti Harisovi foteljasi a najmanje Fahrini ublehasi sa pricom o ekonomiji koja je krenula od prve vrece para prenesene preko piste.
Ali to ne znaci da ljudi ne mogu pokazati svoje razocarenje i svoje nezadovoljstvo,pogotovo ljudi koji su glasali za taj isti SDP i to vise puta (i parlamentarni izbori,a i lokalni).

Da se razumijemo,ja ostajem vjeran socijaldemokratskoj opciji ali na sljedece izbore ne izlazim,ne izlazim dok se situacija ne promijeni pa taman Zlatko organizovao kongrese i narednih 50 godina sve dok ne umre.Niko me ne moze ubijediti da jedan Bogic Bogicevic nije imao mjesta u stranci takvog profila a zna se zasto je otisao,taj covjek sigurno nije u rangu karijerista tipa Sejfudina Tokica,Komsica i ostalih koji su bjezali ili na tudje liste ili cijepali postojecu stranku.
Problem SDP-a su ljudi koji su u stranci,losa kadrovska rjesenja itd.Godinama su govorili hocemo sposobne a ne podobne a sada rade apsolutno isto kada su na vlasti.
I ne znam u cemu je problem to reci,imati to misljenje,da ti neko odmah slaze neku kontru.

Usput,i ja se ne bih iznenadio da saznam da ovdje ima ljudi kojima je posao braniti SDP i ljude koji ih vode.Svakom loncu su poklopac,imaju hiljade postova,sve znaju i za sve imaju odgovor.To nije vezano za temu?Ok.
madner

#3381 Re: SDP

Post by madner »

Ne bih se ni ja iznenadio da je to tako, crvena je to bagra na sve spremna. :D
Banksy

#3382 Re: SDP

Post by Banksy »

dino84 wrote:
Niko me ne moze ubijediti da jedan Bogic Bogicevic nije imao mjesta u stranci takvog profila a zna se zasto je otisao,taj covjek sigurno nije u rangu karijerista
Koliko znam, Bogić B. nije nigdje otišao.
daisy80

#3383 Re: SDP

Post by daisy80 »

Black swan wrote:meni je samo problem što su neki delegati u ime mladih SDPvaca imali 34 godine 11. mjeseci i 29 dana na dan kongresa :roll: :roll: :roll:
mladi u duši :lol: :lol:
madner

#3384 Re: SDP

Post by madner »

quasar wrote:
madner wrote:
quasar wrote: A jel posteno da covjek koji posteno radi, dobije i postenu platu? Sto se JP i drzavne sluzbe ne zamrznu sa platama na nivou od prije 5 godina, i sto tamo nema nekog ko radi za 400 KM? AKo su to drzavne firme nek onda drzava kao vlasnik pokaze na svom primjeru kako treba voditi politike placa.

Ne, nego ovako daje zakonsko uporiste tajkunima i bzeovraznicima da sticu ekstra profit time sto ce ucjeniti radnika sa poslom i tjerati ga da radi za 400, a u stanju je dati vise, ali ne mora. Mozda mu i daje, ali ne prijavljuje pa je i tu drzava na gubitku. Svaki ce privatnik zaposliti novog covjeka ako mu treba jer ce doprinjeti, a ako ne treba, pa sve da se nudi za 50 maraka da radi, nece ga uzeti. Koji ce mu klinac. Zato je tvoja, a ako je i Vladina, logika losa.

To je razmisljanje proslih vremena. Nisu svi poslodavci tajkuni, vecina ih se bori u vrlo zajebanim uslovima protiv vrlo surovog trzista. Dakle tu primiti jednog ili dva radnika moze znaciti bankrot i onda se itekako gleda na sve. Minimalna plata ti ne regulise poslove ljudi koji su prijavljeni na 1000 a dobiju par milja vise (alfons :D ) i time neces nista promijeniti. To je stvar inspekcije i poreske uprave.
A sta kad poslodavac vozi sluzbeno auto od 150k, ima menadzerske ugovore od 10-15k mjesecno, ima prijavljen profit od 500k-1mil. i ipak drzi jadnike na 400 KM, kao sto je slucaj u vecini d.d.
jel to on ne moze da plati? Pa treba te primitivce kapitaliste prisiliti da se ponasaju prema radniku kao prema covjeku. Druga je stvar kad imas firmu koja balansira na rubu pa jedva uspije isplatiti ista, ali revizori lako mogu utvrditi jel firma takva ili nije.
Zasto bi socijaldemokrati stitili tajkune, ispred radnika, daj mi razlog? Pa da prostis, je*o onda njih koji ce nam klinac, to isto ce raditi i partije desnice bolje od njih.

Nije mi problem sta je sa onim koji su prijavljeni na 1000. problem su oni koji realno rade za 400.
Da zato sto svakom poslodavcu na celu pise da li moze ili ne moze podnijeti vecu platu, i to inspektor i poreska uprava odmah uvide :D
Zakoni vrijede za sve, to ti moze reci svako ko je imao posla sa poreskom upravom. Zar neko misli da ce neko fakat reci: vidim da ti ne ide bas najbolje, pa necemo primjeniti clan 7 :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3385 Re: SDP

Post by Truba »

daisy80 wrote:
Black swan wrote:meni je samo problem što su neki delegati u ime mladih SDPvaca imali 34 godine 11. mjeseci i 29 dana na dan kongresa :roll: :roll: :roll:
mladi u duši :lol: :lol:
i ništa nisu postigli u životu :roll:
dino84

#3386 Re: SDP

Post by dino84 »

Banksy wrote:
dino84 wrote:
Niko me ne moze ubijediti da jedan Bogic Bogicevic nije imao mjesta u stranci takvog profila a zna se zasto je otisao,taj covjek sigurno nije u rangu karijerista
Nije sija nego vrat.
Mora li znaciti da je u nekoj drugoj stranci ako vise nije u SDP-u...Covjek je otisao iz politike,ne vjerujem bas radi gljivarenja na Igmanu i Bjelasnici.

http://www.europamagazine.info/bogic.htm
Banksy

#3387 Re: SDP

Post by Banksy »

dino84 wrote:
Banksy wrote:
dino84 wrote:
Nije sija nego vrat.
Mora li znaciti da je u nekoj drugoj stranci ako vise nije u SDP-u...Covjek je otisao iz politike,ne vjerujem bas radi gljivarenja na Igmanu i Bjelasnici.

http://www.europamagazine.info/bogic.htm
Neće on nikada otići iz politike ;-)

Hvala za link :)
nosara

#3388 Re: SDP

Post by nosara »

nosara wrote:Da jos jednom afirmiram pitanje kontra-tuzbe vrha bivseg sdp-a u svezi afere "reket"...

Da li su zlaja i "prava raja" tuzili imamovica za klevetu i u kojoj je fazi predmet, ako ga uopste ima...? :zjev:

Enibadi...? :?
:zjev:
biscanka2

#3389 Re: SDP

Post by biscanka2 »

Skijaš wrote:
madner wrote:Haj sto laze, ali kako niko od vas da provjeri ovo. Gdje vi placate nutelu cenera :D
eura :-D

A Nutelu ne kupujem, samo Vispak ili ako nema, onda onu smjesu iz Barpeha. Napatim se, ali ne dam švabi ni feninga. :-D

:lol: :faraon1:
Control panel

#3390 Re: SDP

Post by Control panel »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:Usvojeno je sedam rezolucija, a osma se izgubila u sitnom slovu, na dnu strane, mimo glavnih tokova:
"...odlučeno je da sljedeći redovni kongres SDP-a BiH bude održan poslije narednih općih izbora BiH."
http://www.sdp.ba/novost/14069/Kongres- ... Lagumdziji

Ovoliko frke samo da se isprose još dvije godine mandata!? Kim Il Sunže, ustani iz iz groba, donesi nam demokratiju!
:shock:

genijalno :lol:

što nam odmah ne rekoste otkud vanredni ... :mrgreen:
izborni kongres u sdp-u je bio koliko mi se cini 2009. i mandat zlatku traje 4 godine. sto znaci da ce sljedeci IZBORNI biti 2013. nisu nista isprosili.
biscanka2

#3391 Re: SDP

Post by biscanka2 »

CaCO3 wrote:"bravo Hamdo"

potvrdio si da znas pricati ali rad ti nije jaca strana :D

neka ljudi pustite socijalistu da zaradjuje platu :-D
:roll: Ovo sto je pricao ima mjesta i istine.
Po mom javno je kritikovao da se puno obecalo a malo napravilo.
Ovo kao politicar javno, za stranku koju zastupa, iznijeti ( bar kod nas ) malo ko od te
gospode ce uciniti.
Njegov rad u Kantonu je vidljiv ( za one koji realno gledaju ).
Mnogi problemi koji se u Kantonu prioritetno trebaju rjesavati potrebuju centralno
zalaganje i podrsku vrha u Sarajevu.
Da je bez greske - nije, da moze vise uz jacu podrsku - moze i treba jer to je duzan
svima koji su za njega glasali.
Nisam obojata ni u kojoj boji ( :oops: ma dobro malo se nasminkam :D ) a kad moj glasic
dajem onda sve saberm i oduzmem pa gdje prevagne tu prekrizim. :-D :)
quasar

#3392 Re: SDP

Post by quasar »

madner wrote:
Da zato sto svakom poslodavcu na celu pise da li moze ili ne moze podnijeti vecu platu, i to inspektor i poreska uprava odmah uvide :D
Zakoni vrijede za sve, to ti moze reci svako ko je imao posla sa poreskom upravom. Zar neko misli da ce neko fakat reci: vidim da ti ne ide bas najbolje, pa necemo primjeniti clan 7 :D
A pa madner majku mu pa zar se sve mora crtati. Naravno da revizija moze utvrditi gdje su novci i koliko ih ima. Cemu drugo sluzi revizija nego da se provjeri dal neko muti ili sakriva pare. Ko nije sposoban da isplacuje minimalnu placu, onda svi idu na zagarantovanu, od direktora pa na dalje. Ako firma ne moze ni to, pa nek se ugasi ili nek joj drzava pomogne ako joj je stalo bas do radnih mjesta a ne da zadnju kap krvi isisava iz privrede. Nemoj da se drzavni troskovi slome na kraju na najsiromasnijem - radniku.
Postoje kolektivni ugovori, postoji zakon o radu, neka donesu jos kakav zakon koji ce sprijeciti poslodavca bio on drzava ili fizicko lice da izrabljuje radnike. Jel Socijaldemokratija? Jel to samo fol da se dodje do glasova? Ako jeste, onda je samo jednom, a ako stvarno misle kao socijaldemokrati, ja bih im savjetovao da se zabave sa standardom radnika, jer ja nesto ne vidim da se poslodavci previse pate ovdje. Ima li neki da mu fali vila, vikendica, napucan terenac i sl?
Corto Maltese

#3393 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Control panel wrote:
Corto Maltese wrote:Usvojeno je sedam rezolucija, a osma se izgubila u sitnom slovu, na dnu strane, mimo glavnih tokova:
"...odlučeno je da sljedeći redovni kongres SDP-a BiH bude održan poslije narednih općih izbora BiH."
http://www.sdp.ba/novost/14069/Kongres- ... Lagumdziji

Ovoliko frke samo da se isprose još dvije godine mandata!? Kim Il Sunže, ustani iz iz groba, donesi nam demokratiju!

izborni kongres u sdp-u je bio koliko mi se cini 2009. i mandat zlatku traje 4 godine. sto znaci da ce sljedeci IZBORNI biti 2013. nisu nista isprosili.
Nije valjda da trebamo nazad u osnovnu školi i učimo koliko je dva puta dva? Sljedeći redovni opšti izbori su u oktobru 2014. Dakle, kongres na proljeće 2015. Čovjek, na ovom forumu, sve to najavio na dan kongresa:
Za i Protiv wrote:
Jedna od stvari koja bi takodje trebala da bude usvojena na danasnjem kongresu je i to da se sljedeci redovni izborni kongres, koji je trebao biti poslije lokalnih izbora, dakle 2013 godine, pomjeri za dvije godine, i da se odrzi poslije opstih izbora, tj. 2015 godine. Dakle, svi oni koji mrze Zlaju, mogu poceti sa pljuvanjem, jer ce biti 2 godine duze predsjednik nego sto je dobio mandat. Ali na stranu to, mislim da su davno trebali pomjeriti kongres poslije opstih izbora.
ultima_palabra

#3394 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

popajic wrote:

Baš ima nekakav ružan tonalitet... snishodljivost i prijetnje se stalno izmjenjuju. Krajinu baš hoće ti populisti :roll:
toni84

#3395 Re: SDP

Post by toni84 »

Danas je smjenjen predsjedavajući vijeca u opcini Novi Grad aner suman (SDP)... nova predsjedavajuća je Ramiza Tabakovic iz SDU... E moj Damire ni opcinom vise ne mozes upravljati...
popajic

#3396 Re: SDP

Post by popajic »

ultima_palabra wrote:
popajic wrote:

Baš ima nekakav ružan tonalitet... snishodljivost i prijetnje se stalno izmjenjuju. Krajinu baš hoće ti populisti :roll:
Sve je ruzno ! ( na zalost)
Do juce je SDP bio protivnik "petljanja " vjerskih poglavara u politiku - sada na vlastitom kongresu insistiraju na pomoci i saradnji sa imamima i IZ da ociste iz svojih redova sto se ocistiti treba :-)
A Hamdu kad slusam kao da slusam dugogodisnjem clana SDA jos iz doba kad su bili dva oka u glavi sa IZ.
I ono neumjesno Zlajino velicanje - drzava mu je ispred porodice , pa gromoglasan aplauz milom sefu...
Ne znam sta mi bi da ovo slusam i gledam :roll:
dibidus

#3397 Re: SDP

Post by dibidus »

dino84 wrote:
Banksy wrote:
dino84 wrote: Niko me ne moze ubijediti da jedan Bogic Bogicevic nije imao mjesta u stranci takvog profila a zna se zasto je otisao,taj covjek sigurno nije u rangu karijerista
Nije sija nego vrat.
Svi na kraju zavrse na gljivama...
Image
biscanka2

#3398 Re: SDP

Post by biscanka2 »

popajic wrote:
ultima_palabra wrote:[quote="popajic"
Sve je ruzno ! ( na zalost)
Do juce je SDP bio protivnik "petljanja " vjerskih poglavara u politiku - sada na vlastitom kongresu insistiraju na pomoci i saradnji sa imamima i IZ da ociste iz svojih redova sto se ocistiti treba :-)
A Hamdu kad slusam kao da slusam dugogodisnjem clana SDA jos iz doba kad su bili dva oka u glavi sa IZ.
I ono neumjesno Zlajino velicanje - drzava mu je ispred porodice , pa gromoglasan aplauz milom sefu...
Ne znam sta mi bi da ovo slusam i gledam :roll:
[/quote]

Slusati i gledati je jedno a skontati sta si slusao i gledao drugo. :skoljka:
Sasvim_Obican

#3399 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Govor Hamdije Lipovače na Kongresu je sraman i licemjeran. Taj čovjek je prije mjesec dana premijera Nikšića vodao po Krajini uvjeravajući nas kako nam ga je sami bog poslao, a o ministrima iz federalne vlade da i ne govorim. Sad, u okrilju stranačke centrale Nikšića predstavlja kao nekog nerasta i maloumnika koji će Krajinu zaviti u crno.

Ovi njegovi pokliči tipa - "Ukin'liiiii nam voooz" daleko su od govora ozbiljnog političara. Takvim nastupima može samo zaraditi opravdanu sankciju u stranci, a kako će nam to pomoći valjda zna samo i on. Samo mu treba dati malo vremena da se odluči je li federalna vlada prosti zbir Mesija i prosvjetitelja ili diletana koji imaju krajinofobiju.
popajic

#3400 Re: SDP

Post by popajic »

biscanka2 wrote:
Slusati i gledati je jedno a skontati sta si slusao i gledao drugo. :skoljka:
A to znaci bila neka duboko intelektualna poruka koju su samo visoko nadareni mogli skontati :D
Post Reply