Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- insaneinthebrain
#3376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sansa sazrela za kraljice 
-
Juliuscezar
#3377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sizifinho wrote: ko ce joj reci? Niko nije znao za tu izdaju sem Neda i Petyra. A da budemo fer, rekao mu je da mu ne bi smio vjerovati. Plus se Renly ponudio da srede Lannisterove, al jooook, mora Eddard biti mr. pravicni. Eto mu sad.
Sent from my PMP5580C using Tapatalk
Pa morala je cuti za vrijeme provedeno na dvoru ko joj je ocu stavio noz na vrat. A i Robb je imao iste karakteristike i zato sad obojica truhnu, tj. vec su istruhnuli
- Tito_i_Partija
#3378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo jedna za mog starog jarana Jorah. Glavu gore jaro, bolje izgnanstvo nego friendzone.
- Brkooo
#3379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako dobro glumi onaj Ramsay Boltona ...
jedan od zanimljivijih likova u seriji + Reek
- shmizlica
#3380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zašto uvijek voliš psihopateBrkooo wrote:Kako dobro glumi onaj Ramsay Boltona ...
- Brkooo
#3381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jer sam jedan od njihshmizlica wrote: zašto uvijek voliš psihopate![]()
- shmizlica
#3382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jel i ti imaš svoga reeka 
- banjaluka078
#3383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo jedna za fanove i od mene.
Žao mi Oberyna...
Žao mi Oberyna...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aaa tito dragi šta nam ovo rade
ne pamtim kad su mi se noge posljednji put znojile pred TV šou i to snimljen na stik i to knjige koju sam pročitao
ovo nije dobro za srčane bolesnike
u ovoj se epizodi sve poklopilo
sansa i arja briljiraju ( sansa ima veliku glavu
)
konačno majka zmajeva dobro glumi iako na baterije... svaka druga joj ne valja epizoda
patuljak fenomenalan
prebrutalan kraj
ps. još uvijek nema mog omiljenog lika i brastva bez banera
kako li će njih uklopiti vrijeme je... sad su konačno ušli u petu knjigu a nisu sredili neke dijelove treće
ne pamtim kad su mi se noge posljednji put znojile pred TV šou i to snimljen na stik i to knjige koju sam pročitao
ovo nije dobro za srčane bolesnike
u ovoj se epizodi sve poklopilo
sansa i arja briljiraju ( sansa ima veliku glavu
konačno majka zmajeva dobro glumi iako na baterije... svaka druga joj ne valja epizoda
patuljak fenomenalan
prebrutalan kraj
ps. još uvijek nema mog omiljenog lika i brastva bez banera
- Truba
#3385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
on je prije svega bolesni lažov... 2003. je bio u zagrebu i rekao da su knjige završenebhnapoleon1 wrote:Martin je bolestan covjek definitivno, da li je kao mali pio hladno mlijeko ili sta vec ali da nam ovo uradi... Cak i dok mu je onaj oci rovio ja sam se nadao nekom preokretu
baš neki dan čitam da je predzadnja knjiga "završena" planira se nekad za 2015. ali da zasigurno ima još jedna knjiga poslije posljednje
tako da jasno je kako ovo nikad neće završiti...kako je htio osim ako ga ne pritegnu producenti što je opet kozmička pravda
jer je toliko svojih likova izmučio a i s njima čitatelja... a sada će čitatelji i gledatelji dobiti pravdu kad njega producenti namuče
- shmizlica
#3386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nek si jednom i ti zadovoljan 
- Truba
#3387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja mislio dolazi čarobnica... učini mi se da je u prošloje epizodi krenula negdjeinsaneinthebrain wrote:
![]()
-
Juliuscezar
#3388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lik bukvalno na neki nacin osteti svakog koga publika zavoli, mozda je vrijeme da nam negativci budu najdraziBlack swan wrote:on je prije svega bolesni lažov... 2003. je bio u zagrebu i rekao da su knjige završenebhnapoleon1 wrote:Martin je bolestan covjek definitivno, da li je kao mali pio hladno mlijeko ili sta vec ali da nam ovo uradi... Cak i dok mu je onaj oci rovio ja sam se nadao nekom preokretu
baš neki dan čitam da je predzadnja knjiga "završena" planira se nekad za 2015. ali da zasigurno ima još jedna knjiga poslije posljednje![]()
tako da jasno je kako ovo nikad neće završiti...kako je htio osim ako ga ne pritegnu producenti što je opet kozmička pravda
jer je toliko svojih likova izmučio a i s njima čitatelja... a sada će čitatelji i gledatelji dobiti pravdu kad njega producenti namuče
-
kanjon
#3389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
https://www.youtube.com/watch?v=RB3vgeMijCcTeufik wrote: Jel ko skonto' svrhu one price izmedju Tyriona i Jamieja prije borbe?
tu je donekle objasnjeno
- Tito_i_Partija
#3390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja imam vec nekoliko omiljenih negativaca.bhnapoleon1 wrote:
Lik bukvalno na neki nacin osteti svakog koga publika zavoli, mozda je vrijeme da nam negativci budu najdrazi

- harač
#3391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ovo je nešto najbrutalnije što sam ikada vidio u nekoj seriji, ništa ni u GoT se ne može porediti (donekle ono ubijanje trudnice za red wedding, ali opet ni blizu) ... nepotrebno
-
Teufik
#3392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo jest brutalno ali je meni ipak Red Wedding nenadjebiv.harač wrote:ovo je nešto najbrutalnije što sam ikada vidio u nekoj seriji, ništa ni u GoT se ne može porediti (donekle ono ubijanje trudnice za red wedding, ali opet ni blizu) ... nepotrebno
Hvala
- harač
#3393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
klanje sam vidio 100 puta i u filmu i u seriji, ali "ovo" nisam nikad... hajd da su prikazali iz daljine i sl., već ono in your face...
-
nozica
#3394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je Ned Stark bio najdrazi lik, Red Wedding sam sebi spoilala sama, ali ovo... Znam da ima razlog zasto i kako... but still 
- So What!
#3395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hej raja sjeća li se neko prve scene u seriji kada ona tri pripadniak Watchersa bivaju opkoljeni Bijelim Hodačima. Glavni među njima je bio ovaj lik:

Ser Waymar Royce, mada je ustvari bio neiskusan, ali su ga stavil iza lidera zbog toga što je plemić, a dva iskusna Watchersa su ga molila da ne nastavljaju dalje kad su naišli na pokolj i na kraju im se desi šta im se desi.
Eh čovjek koji je ispitivao Baelisha i Sansu i predvodio ono vijeće je njegov otac, Yohn Royce. Sansa mu je spomenila da su se već sreli kada ga je ovaj pratio na Zid, ali je izostavljeno da je Sansa bila ustvari zaljubljena u Waymara.

Ser Waymar Royce, mada je ustvari bio neiskusan, ali su ga stavil iza lidera zbog toga što je plemić, a dva iskusna Watchersa su ga molila da ne nastavljaju dalje kad su naišli na pokolj i na kraju im se desi šta im se desi.
Eh čovjek koji je ispitivao Baelisha i Sansu i predvodio ono vijeće je njegov otac, Yohn Royce. Sansa mu je spomenila da su se već sreli kada ga je ovaj pratio na Zid, ali je izostavljeno da je Sansa bila ustvari zaljubljena u Waymara.
- Tito_i_Partija
#3396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zato i jeste jako dobra ironija.harač wrote:klanje sam vidio 100 puta i u filmu i u seriji, ali "ovo" nisam nikad... hajd da su prikazali iz daljine i sl., već ono in your face...
Oberyn Martell je odlican borac, ali previse pun sebe i presiguran u svoje sposobnosti. Njegov stil borbe reflektuje njegov karakter: flashy, showy, pun senzacije i spektakularnosti, pun entertainmenta. I kad je doslo vrijeme da uradi ono najjednostavnije, da samo koplje zabode dublje, on se u svom showmanshipu izgubio i poceo traziti kojekakvu konfesiju koja nije bila nuzna, ne znajuci da se igra sa svojim zivotom, zivotom Tyriona, i svojom osvetom.
I na kraju svega toga, njegova smrt ispade najspektakularnija od svega. Nije mogao ispast bolji kraj od toga.
"Hoces da se kurcis, jel? Eh evo ti sad, pa se kurci." Ma super odradjeno. Ovi scenaristi su za mene genijalci.
-
brain bubbles
#3397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
vrlo interesantno, ostaje nam za kraj da vidimo sta ce se desiti na zidu, pa onda finale, gdje bi trebali zaokruziti ovu trecu i naceti cetvrtu sezonu 
ona prica o mentalno zaostalom Lannisteru, nisam ni ja bas ukapirao poentu, al vjerovatno ima, nesto tipa muhe u Breaking Bad
ako je neko pregledao ovaj inside the episode 8, da nam ukratko kaze
takodjer, the Vale postaje zanimljiv napokon. Sto se Arya cerekala kad je cula vijest o smrti tetke? Ne znam, meni se cini kao da ni ona vise ne vjeruje, da gdje god dodje neko nastrada, pa se zbog te ironije smije ili sta vec
sansa i littlefinger, ako je matori voli, moglo bi ga to kostati, u Kings Landingu nije nikoga volio, pa je mogao raditi sta mu se prohtjelo, a sad vec je ogranicen, al opet nagadjanje, mozda i nju stavi pod kontrolu :S
a Bolton, jedan od ljudi koje respektujem, ne po osobinama, vec po svojoj stalozenosti i mudrosti, ko da su on i Tywin od dva brata
Kalisi mi je odavno postala iritantna :puke:
ona prica o mentalno zaostalom Lannisteru, nisam ni ja bas ukapirao poentu, al vjerovatno ima, nesto tipa muhe u Breaking Bad
takodjer, the Vale postaje zanimljiv napokon. Sto se Arya cerekala kad je cula vijest o smrti tetke? Ne znam, meni se cini kao da ni ona vise ne vjeruje, da gdje god dodje neko nastrada, pa se zbog te ironije smije ili sta vec
sansa i littlefinger, ako je matori voli, moglo bi ga to kostati, u Kings Landingu nije nikoga volio, pa je mogao raditi sta mu se prohtjelo, a sad vec je ogranicen, al opet nagadjanje, mozda i nju stavi pod kontrolu :S
a Bolton, jedan od ljudi koje respektujem, ne po osobinama, vec po svojoj stalozenosti i mudrosti, ko da su on i Tywin od dva brata
Kalisi mi je odavno postala iritantna :puke:
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
babo lanister je već nekoliko puta tj. svaki put kada mu spomenu plavušu i zmajeve rekao parafraziram - ratove ne dobijaju zmajevi već vojnici na zemlji - ili sličnomali_balon wrote:omar little wrote:a, kalisi si umislila da je kraljica prava , ufurala se da je osvajacica neka, a predje je matori lanister k'o plitak potok. kako mu je sjela na volej, k'o ibrahimovicu.izgubila je savjetnika i ratnika kakvog vise ne moze naci. pragmaticnost nula, politikarenje nula, prepredenost nula. lanister je dobio na emociju. nema od nje kraljice i vladara.
I ja kontam da ce se ona "izgubiti" u svemu... sto bi se reklo da ce ga pop.. na kraju.
to je neki znak da od zmajeva nema nekog velikog hajra ... mogu napraviti haos paniku neku frku trku al to je sve
inače njena priča je meni lično dosadna likovi oko nje bezveze skroz
-
omar little
#3399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je izgledalo kao da se smije the hound-u koji s njom predje svijet uzduz i poprijeko da zaradi pare, a svi njeni umiru k'o pokoseni, nema od koga naplatiti sto je vraca zivu.brain bubbles wrote: Sto se Arya cerekala kad je cula vijest o smrti tetke? Ne znam, meni se cini kao da ni ona vise ne vjeruje, da gdje god dodje neko nastrada, pa se zbog te ironije smije ili sta vec
-
AndreyBlanc
#3400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Scena ima spektakularnost meni nije legla jer mi se svidio Red Viper kao lik taj šoumen ali sada sve to kad se slegne GoT nadmašuje sve rekorde i zaista nevjerovatna serija gdje se jednostavno svaka epizoda iščekuje ko Svjetsko u Brazilu, moja neka predpostavka je da oni Starkovi jadni poklani što su ostali će odigrati ustvari najveću ulogu u svemu, onda ovi preci Vajperovi moš mislit te sile tog lika što nije htio doći (meš čini njegov burazer) on će tek sad jebat mrtve Lannisterima, oni šetači će bit krucijalni u nekoj epskoj tragediji odnosno neka epska bitka ala LOTR i da će svi ovi neki izginuli junaci upast u šake šetača oni im ubace ruh života znači ubjeđen sam u to da tu nastaje havarija kad počnu da kose teritorij, theon i ramsey su mi počeli ić na kurac, najjebeniji će bit vještica i baratheon, Targarijanka je izgubila mozak operacije ide na kurac sa lošom glumom zato što me iritira i grozna je najvjerovatnije će zguzit sve i bit kraljica... ali eto sad će još neka vrh epizoda i onda ide pauza i načekat ćemo se do tad ga jebi.