Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#3376 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by eluna »

Zubizareta wrote: @ eluna milim da silikonsko ulje imaju svi proizvodjaci kozmetike za kosu. Evo ti par primjera:
http://negakose.blogspot.com/2012/09/lo ... -novo.html
http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homep ... balea.html
:-D hvala
Joker88

#3377 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Joker88 »

anoush wrote: za obično svakodnevno češljanje koristim drvenu četku, i ona daleko najmanje naelektrizira kosu, tačnije gotovo nikako, a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake, ali za moju kosu i nije neka razlika jer se petlja u svaku okruglu četku
hvala, ja cu vidjeti da kupim isto neku kvalitetniju jer sam postala opsjednuta cesljanjem kose :oops:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#3378 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by anoush »

Joker88 wrote:
anoush wrote: za obično svakodnevno češljanje koristim drvenu četku, i ona daleko najmanje naelektrizira kosu, tačnije gotovo nikako, a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake, ali za moju kosu i nije neka razlika jer se petlja u svaku okruglu četku
hvala, ja cu vidjeti da kupim isto neku kvalitetniju jer sam postala opsjednuta cesljanjem kose :oops:
nema na čemu :) imaš u DM vrlo kvalitetne drvene četke, koliko se sjećam nisu više od 10 KM, davno sam je kupila i prezadovoljna sam
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3379 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by de facto. »

Ne znam gdje bih smjestila pitanje :roll:

Ima li ijedan frizer u Sarajevu koji te ne pita: "Kako ćemo?" ,već kad sjedneš kaže: "Tako i tako odgovara tvom obliku lica,hoćemo li po mom?" Da me neko konačno ošiša tako,da i poslije imam frizuru. :)
alkalna_baterija

#3380 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alkalna_baterija »

de facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje :roll:

Ima li ijedan frizer u Sarajevu koji te ne pita: "Kako ćemo?" ,već kad sjedneš kaže: "Tako i tako odgovara tvom obliku lica,hoćemo li po mom?" Da me neko konačno ošiša tako,da i poslije imam frizuru. :)
+1
eluna

#3381 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by eluna »

alkalna_baterija wrote:

+1
ne vidim u čemu je problem .......frizeri sreću svakakve mušterije, obično svakom frizeru kažem "ipak ste vi stručnjak, pa predložite nešto što smatrate da odgovara mom obliku lica, pa da vidim kako ćemo"

hem ga pohvališ i popraviš mu dan, hem ga uvažiš pa mu duplo poraviš dan, hem ipak imaš mogućnost da ispraviš ako ti se nešto ne sviđa jer je ipak u pitanju tvoja glava i tvoja frizura sa kojom ti kasnije moraš da se nosiš ............ ovo zadnje je bitno jer ne percipiramo svi na isti način - što će reći - ono što NEKO smatra da tebi stoji ne mora da ti se dopada, ali kombinacija stručnog savjeta i tvoje individualnosti uvijek daje izvrsne rezultate
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#3382 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by de facto. »

@eluna Rijetki su eksperti u svakom poslu.Gdje se ti šišaš i jesi li zadovoljna?
Znaju prema obliku lica procijeniti i ošišati?
Pomozi nam kad ne vidiš problem. :D Ja ga vidim i ogroman je :lol:
terremoto

#3383 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by terremoto »

Ja sam se sisala par puta u frizerskom salonu "madona" u mercatoru na ilidzi i prezadovoljna sam izasla :thumbup:
suncica24

#3384 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncica24 »

Ima :)
de facto.

#3385 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by de facto. »

suncica24 wrote:

?
suncica24

#3386 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by suncica24 »

de facto. wrote:
suncica24 wrote:

?
Imas pp :)
Mariella

#3387 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Moze li i meni pp, mijenjam frizuru i boju svako 2 mjeseca, i jos uvijek nisam zadovoljna :D
Loulou

#3388 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Loulou »

anoush wrote:...
a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake
Gdje si kupila četku od prirodne dlake? Pretpostavljam okruglu?
Orbit_girl

#3389 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Orbit_girl »

Zanima me moze li se dobiti ovaj ''ombre'' efekat i na obojenu kosu ?
Imam kosu boje meda, obojena ... Htjela bih na to dodati svjetlije vrhove, koliko je to pametno ? :)
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#3390 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by anoush »

Loulou wrote:
anoush wrote:...
a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake
Gdje si kupila četku od prirodne dlake? Pretpostavljam okruglu?
jeste, okrugla je, i stara je nekih 20 godina :D
Ljube

#3391 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ljube »

Orbit_girl wrote:Zanima me moze li se dobiti ovaj ''ombre'' efekat i na obojenu kosu ?
Imam kosu boje meda, obojena ... Htjela bih na to dodati svjetlije vrhove, koliko je to pametno ? :)
Može,ja radila u kućnoj varojanti :D a još mi boja kose svijetlo smeđa sa blago crvenkastim odsjajem,farbama, x puta :-)
Tebi je i lakše ako to je boje meda,možeš na vrhovima dobiti skroz plavu, stim da moraš i dalje farbati izrastak da ne bi imala tri boje :lol: ...koliko je pametno to sama procijeni,ja uvijek kazem narast ce i prefarbat ću je ako nešto ne ispadne kako valja :D
Alma_96

#3392 Izvlačenje crvenih pramenova

Post by Alma_96 »

Pozdrav,
Imam jedno pitanje za one osobe koje se razumiju u ovo.Kako naslov kaže,želim izvući crvene pramenova,ali ne prave pramenova, nego bičeve sa jedne strane kose. Naime imam tamno smeđu kosu i interesuje me može li se odmah dobiti jarko crvena boja (između boje višnje i krvi)? Ili se mora ići postepeno pomoću hidrogena i blanža?
Unaprijed hvala :-D
Joker88

#3393 Re: Izvlačenje crvenih pramenova

Post by Joker88 »

Alma_96 wrote:Pozdrav,
Imam jedno pitanje za one osobe koje se razumiju u ovo.Kako naslov kaže,želim izvući crvene pramenova,ali ne prave pramenova, nego bičeve sa jedne strane kose. Naime imam tamno smeđu kosu i interesuje me može li se odmah dobiti jarko crvena boja (između boje višnje i krvi)? Ili se mora ići postepeno pomoću hidrogena i blanža?
Meni je frizer rekao da mora ići blanš (+ hidrogen). Ako uradiš samo sa blanšom(crvenim) dobit ćeš boju između crvene i roze, a kad dodatno pređeš odgovarajućom farbom dobit ćeš željenu boju.
Alma_96

#3394 Re: Izvlačenje crvenih pramenova

Post by Alma_96 »

Ok,hvala :)

Meni je frizer rekao da mora ići blanš (+ hidrogen). Ako uradiš samo sa blanšom(crvenim) dobit ćeš boju između crvene i roze, a kad dodatno pređeš odgovarajućom farbom dobit ćeš željenu boju.[/quote]
delirium.sa

#3395 Re: Izvlačenje crvenih pramenova

Post by delirium.sa »

Alma_96 wrote:Pozdrav,
Nemoj ni slučajno to raditi, a svaki frizer b trebao znati kako :)
Alma_96

#3396 Re: Izvlačenje crvenih pramenova

Post by Alma_96 »

Nemoj ni slučajno to raditi, a svaki frizer b trebao znati kako :)[/quote]

A što da ne radim? Misliš na hidogen ili uopće itavu stvar?
Alma_96

#3397 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Alma_96 »

Ja bih voljela postići ovakvu boju. Ali ja bih samo sa jedne strane kose. Meni je prirodna boja tamno smeđa. Je li moguće postići ovakvu boju i kako? Treba li se ići kod frizera ili se može samo?

http://pribadaca.com/sites/default/file ... q7i5_c.jpg

Hvala
Joker88

#3398 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Joker88 »

:!:
Last edited by Joker88 on 26/05/2013 12:56, edited 1 time in total.
Alma_96

#3399 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Alma_96 »

[*]Ja ti savjetujem da odes kod frizera jer oni mogu nabaviti te "crazy" boje jer ih ja nisam vidjela kod nas u prodavnicama (cm, dm i sl), ako si u mogucnosti ponesi sliku kako bi preciznije objasnila. Kod mene je ista boja kose i ja sam nekad radila to i moguce je dobiti takvu boju koju zelis :D[/quote]

Hvala. A znaš li koliko koštaju ovakvi pramenovi?
Joker88

#3400 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Joker88 »

:!:
Last edited by Joker88 on 26/05/2013 12:57, edited 1 time in total.
Post Reply