Zubizareta wrote: @ eluna milim da silikonsko ulje imaju svi proizvodjaci kozmetike za kosu. Evo ti par primjera:
http://negakose.blogspot.com/2012/09/lo ... -novo.html
http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homep ... balea.html
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- eluna
#3376 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
- Joker88
#3377 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
hvala, ja cu vidjeti da kupim isto neku kvalitetniju jer sam postala opsjednuta cesljanjem koseanoush wrote: za obično svakodnevno češljanje koristim drvenu četku, i ona daleko najmanje naelektrizira kosu, tačnije gotovo nikako, a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake, ali za moju kosu i nije neka razlika jer se petlja u svaku okruglu četku
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#3378 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nema na čemuJoker88 wrote:hvala, ja cu vidjeti da kupim isto neku kvalitetniju jer sam postala opsjednuta cesljanjem koseanoush wrote: za obično svakodnevno češljanje koristim drvenu četku, i ona daleko najmanje naelektrizira kosu, tačnije gotovo nikako, a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake, ali za moju kosu i nije neka razlika jer se petlja u svaku okruglu četku
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3379 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ne znam gdje bih smjestila pitanje
Ima li ijedan frizer u Sarajevu koji te ne pita: "Kako ćemo?" ,već kad sjedneš kaže: "Tako i tako odgovara tvom obliku lica,hoćemo li po mom?" Da me neko konačno ošiša tako,da i poslije imam frizuru.
Ima li ijedan frizer u Sarajevu koji te ne pita: "Kako ćemo?" ,već kad sjedneš kaže: "Tako i tako odgovara tvom obliku lica,hoćemo li po mom?" Da me neko konačno ošiša tako,da i poslije imam frizuru.
- alkalna_baterija
#3380 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
+1de facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje![]()
- eluna
#3381 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ne vidim u čemu je problem .......frizeri sreću svakakve mušterije, obično svakom frizeru kažem "ipak ste vi stručnjak, pa predložite nešto što smatrate da odgovara mom obliku lica, pa da vidim kako ćemo"alkalna_baterija wrote:+1de facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje![]()
hem ga pohvališ i popraviš mu dan, hem ga uvažiš pa mu duplo poraviš dan, hem ipak imaš mogućnost da ispraviš ako ti se nešto ne sviđa jer je ipak u pitanju tvoja glava i tvoja frizura sa kojom ti kasnije moraš da se nosiš ............ ovo zadnje je bitno jer ne percipiramo svi na isti način - što će reći - ono što NEKO smatra da tebi stoji ne mora da ti se dopada, ali kombinacija stručnog savjeta i tvoje individualnosti uvijek daje izvrsne rezultate
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3382 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
@eluna Rijetki su eksperti u svakom poslu.Gdje se ti šišaš i jesi li zadovoljna?
Znaju prema obliku lica procijeniti i ošišati?
Pomozi nam kad ne vidiš problem.
Ja ga vidim i ogroman je 
Znaju prema obliku lica procijeniti i ošišati?
Pomozi nam kad ne vidiš problem.
-
terremoto
#3383 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja sam se sisala par puta u frizerskom salonu "madona" u mercatoru na ilidzi i prezadovoljna sam izasla 
- suncica24
#3384 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Imade facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje![]()
- de facto.
#3385 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
?suncica24 wrote:Imade facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje![]()
- suncica24
#3386 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Imas ppde facto. wrote:?suncica24 wrote:Imade facto. wrote:Ne znam gdje bih smjestila pitanje![]()
-
Mariella
#3387 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Moze li i meni pp, mijenjam frizuru i boju svako 2 mjeseca, i jos uvijek nisam zadovoljna 
- Loulou
#3388 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Gdje si kupila četku od prirodne dlake? Pretpostavljam okruglu?anoush wrote:...
a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake
-
Orbit_girl
#3389 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zanima me moze li se dobiti ovaj ''ombre'' efekat i na obojenu kosu ?
Imam kosu boje meda, obojena ... Htjela bih na to dodati svjetlije vrhove, koliko je to pametno ?
Imam kosu boje meda, obojena ... Htjela bih na to dodati svjetlije vrhove, koliko je to pametno ?
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#3390 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
jeste, okrugla je, i stara je nekih 20 godinaLoulou wrote:Gdje si kupila četku od prirodne dlake? Pretpostavljam okruglu?anoush wrote:...
a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake
-
Ljube
#3391 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Može,ja radila u kućnoj varojantiOrbit_girl wrote:Zanima me moze li se dobiti ovaj ''ombre'' efekat i na obojenu kosu ?
Tebi je i lakše ako to je boje meda,možeš na vrhovima dobiti skroz plavu, stim da moraš i dalje farbati izrastak da ne bi imala tri boje
-
Alma_96
#3392 Izvlačenje crvenih pramenova
Pozdrav,
Imam jedno pitanje za one osobe koje se razumiju u ovo.Kako naslov kaže,želim izvući crvene pramenova,ali ne prave pramenova, nego bičeve sa jedne strane kose. Naime imam tamno smeđu kosu i interesuje me može li se odmah dobiti jarko crvena boja (između boje višnje i krvi)? Ili se mora ići postepeno pomoću hidrogena i blanža?
Unaprijed hvala
Imam jedno pitanje za one osobe koje se razumiju u ovo.Kako naslov kaže,želim izvući crvene pramenova,ali ne prave pramenova, nego bičeve sa jedne strane kose. Naime imam tamno smeđu kosu i interesuje me može li se odmah dobiti jarko crvena boja (između boje višnje i krvi)? Ili se mora ići postepeno pomoću hidrogena i blanža?
Unaprijed hvala
- Joker88
#3393 Re: Izvlačenje crvenih pramenova
Meni je frizer rekao da mora ići blanš (+ hidrogen). Ako uradiš samo sa blanšom(crvenim) dobit ćeš boju između crvene i roze, a kad dodatno pređeš odgovarajućom farbom dobit ćeš željenu boju.Alma_96 wrote:Pozdrav,
Unaprijed hvala
-
Alma_96
#3394 Re: Izvlačenje crvenih pramenova
Ok,hvala 
Meni je frizer rekao da mora ići blanš (+ hidrogen). Ako uradiš samo sa blanšom(crvenim) dobit ćeš boju između crvene i roze, a kad dodatno pređeš odgovarajućom farbom dobit ćeš željenu boju.[/quote]
Meni je frizer rekao da mora ići blanš (+ hidrogen). Ako uradiš samo sa blanšom(crvenim) dobit ćeš boju između crvene i roze, a kad dodatno pređeš odgovarajućom farbom dobit ćeš željenu boju.[/quote]
-
delirium.sa
#3395 Re: Izvlačenje crvenih pramenova
Nemoj ni slučajno to raditi, a svaki frizer b trebao znati kakoAlma_96 wrote:Pozdrav,
Unaprijed hvala
-
Alma_96
#3396 Re: Izvlačenje crvenih pramenova
Nemoj ni slučajno to raditi, a svaki frizer b trebao znati kako
[/quote]
A što da ne radim? Misliš na hidogen ili uopće itavu stvar?
A što da ne radim? Misliš na hidogen ili uopće itavu stvar?
-
Alma_96
#3397 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja bih voljela postići ovakvu boju. Ali ja bih samo sa jedne strane kose. Meni je prirodna boja tamno smeđa. Je li moguće postići ovakvu boju i kako? Treba li se ići kod frizera ili se može samo?
http://pribadaca.com/sites/default/file ... q7i5_c.jpg
Hvala
http://pribadaca.com/sites/default/file ... q7i5_c.jpg
Hvala
- Joker88
#3398 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Last edited by Joker88 on 26/05/2013 12:56, edited 1 time in total.
-
Alma_96
#3399 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
[*]Ja ti savjetujem da odes kod frizera jer oni mogu nabaviti te "crazy" boje jer ih ja nisam vidjela kod nas u prodavnicama (cm, dm i sl), ako si u mogucnosti ponesi sliku kako bi preciznije objasnila. Kod mene je ista boja kose i ja sam nekad radila to i moguce je dobiti takvu boju koju zelis
[/quote]
Hvala. A znaš li koliko koštaju ovakvi pramenovi?
Hvala. A znaš li koliko koštaju ovakvi pramenovi?
- Joker88
#3400 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Last edited by Joker88 on 26/05/2013 12:57, edited 1 time in total.