Bitan je kanal koji bi prenosio englesku premier ligu i stim bi se upotpunio prenos utakmica lige petice..
Nije lose ni ovako ali konkurencija ce im daleko pobjeci..
Moderator: Benq
Problem je što Sportklub ima ekskluzivna prava da emituje Premier Ligu za područje BiH (uz BHT, koji ima pravo na jednu utakmicu u 16:00 subotom), i oni bi bilo koji strani kanal koji emituje Premier Ligu MORAJU zatamniti, tako da od toga nema fajde... dogovor je moguć i to korisnici ove usluge (među kojima sam i ja) koji plaćaju astronomske račune zaista i zaslužuju...ala7 wrote:U sustini nije bitan SportKlub toliko .. Mnogi govore da SportKlub i ArenaSport ne mogu na isti kablovski operator ili ISP.. Takvo je stanje trenutno kod kablovskih operatera.. Vecina (ne svi) imaju u svojoj programskoj semi SportKlub a nedostaje ArenaSport i obrnuto.. Ima ArenaSport nema SportKlub.. Cesto mozete naci ove informacije na drugim forumima, ali ipak postoje izuzeci kao sto je Logosoft koji preko svoje IPTV usluge superTV emituje i SportKlub i ArenaSport kanale.. Sve se moze kad se hoce,uz dogovor
Bitan je kanal koji bi prenosio englesku premier ligu i stim bi se upotpunio prenos utakmica lige petice..
Nije lose ni ovako ali konkurencija ce im daleko pobjeci..
meni tako vec 10dana jednostavno predji na telemach i to je to za te iste pare imas 4 puta bolju brzinu.Najamnik wrote:Ima li jos neko problema sa otvaranjem video na you tube i sl stranicama, nikad mi gore nije radio internet. Vec 2-3 dana mi otvara stranicu po 8-9 sec, you tube video mi radi po 3-4 sec pa ucitava po 15 sec pa radi 3 sec pa ucitava 10 sec i tako u nedogled. Malenoj mi crtic koji je ranije isao kao mlijeko sad katastrofa, sve iskidano i ono sto bi trajalo po 3 min sad traje po 20 min dok on ucitava i ucitava.... Ima li kakav savjet tj da je nesto do mene ili je do idemo prvi dajemo vise....![]()
Zastitices tako sto ces sakriti SSID, smanji jacinu signala na low ukoliko je racunar blizu rutera.. enkripciju (sifru) postavi wpa2-psk i ukoliko wireless ruter posjeduje opciju mac filtracije .. ukljuci i nju stim da ces ukucati mac adresu wireless kartice racunara ili laptopa i tako ces samo dopusiti pristup signalu tim uredjajima .. valjda ce ti pomoci ovaj post.. pozdravL00d wrote:Ev hocu da uzmem wireless router, osim automatske konekcije , sta jos trebam ?
kako da zastitim ?

Pa to su isti problemi koje i ja imam... Samo što sam ja mislio da je meni do wireless routera, međutim priključih maloprije onaj njihov prvobitni modem, opet isto. Ima nekada lucidnih intervala kada sve pići ko mlijeko ali svakih 10-tak minuta se tako počne vući. Znači nisam jediniStoneSour wrote:meni tako vec 10dana jednostavno predji na telemach i to je to za te iste pare imas 4 puta bolju brzinu.Najamnik wrote:Ima li jos neko problema sa otvaranjem video na you tube i sl stranicama, nikad mi gore nije radio internet. Vec 2-3 dana mi otvara stranicu po 8-9 sec, you tube video mi radi po 3-4 sec pa ucitava po 15 sec pa radi 3 sec pa ucitava 10 sec i tako u nedogled. Malenoj mi crtic koji je ranije isao kao mlijeko sad katastrofa, sve iskidano i ono sto bi trajalo po 3 min sad traje po 20 min dok on ucitava i ucitava.... Ima li kakav savjet tj da je nesto do mene ili je do idemo prvi dajemo vise....![]()
Pomoci ce , naravno. Imam to za mac filtraciju , kako se namjesti ?ala7 wrote:Zastitices tako sto ces sakriti SSID, smanji jacinu signala na low ukoliko je racunar blizu rutera.. enkripciju (sifru) postavi wpa2-psk i ukoliko wireless ruter posjeduje opciju mac filtracije .. ukljuci i nju stim da ces ukucati mac adresu wireless kartice racunara ili laptopa i tako ces samo dopusiti pristup signalu tim uredjajima .. valjda ce ti pomoci ovaj post.. pozdrav
Presao bih ja na telemah zbog sportkluba i engleza ali u novom sarajevu monopol drzi nas jedan i jedini HSStoneSour wrote:meni tako vec 10dana jednostavno predji na telemach i to je to za te iste pare imas 4 puta bolju brzinu.Najamnik wrote:Ima li jos neko problema sa otvaranjem video na you tube i sl stranicama, nikad mi gore nije radio internet. Vec 2-3 dana mi otvara stranicu po 8-9 sec, you tube video mi radi po 3-4 sec pa ucitava po 15 sec pa radi 3 sec pa ucitava 10 sec i tako u nedogled. Malenoj mi crtic koji je ranije isao kao mlijeko sad katastrofa, sve iskidano i ono sto bi trajalo po 3 min sad traje po 20 min dok on ucitava i ucitava.... Ima li kakav savjet tj da je nesto do mene ili je do idemo prvi dajemo vise....![]()
L00d wrote:Pomoci ce , naravno. Imam to za mac filtraciju , kako se namjesti ?ala7 wrote:Zastitices tako sto ces sakriti SSID, smanji jacinu signala na low ukoliko je racunar blizu rutera.. enkripciju (sifru) postavi wpa2-psk i ukoliko wireless ruter posjeduje opciju mac filtracije .. ukljuci i nju stim da ces ukucati mac adresu wireless kartice racunara ili laptopa i tako ces samo dopusiti pristup signalu tim uredjajima .. valjda ce ti pomoci ovaj post.. pozdrav
ima 8 polja sa ovim " 00:00:00:00:00:00 ".
I jos nesto, da li postoji neki program za monitoring wirelessa ? Ono kada se neko prikaci da on to biljezi ....?
Ma nije ni na logosoftu ništa bolja situacija sa utubijem sadnjih evo već 15-tak dana. Ja sam na 10 mbps i opet neće naveče. Svi ISP ovi imaju problema sa presporim učitavanjem youtuba, naročito u udarnim večernjim satima.Najamnik wrote:Presao bih ja na telemah zbog sportkluba i engleza ali u novom sarajevu monopol drzi nas jedan i jedini HSStoneSour wrote:meni tako vec 10dana jednostavno predji na telemach i to je to za te iste pare imas 4 puta bolju brzinu.Najamnik wrote:Ima li jos neko problema sa otvaranjem video na you tube i sl stranicama, nikad mi gore nije radio internet. Vec 2-3 dana mi otvara stranicu po 8-9 sec, you tube video mi radi po 3-4 sec pa ucitava po 15 sec pa radi 3 sec pa ucitava 10 sec i tako u nedogled. Malenoj mi crtic koji je ranije isao kao mlijeko sad katastrofa, sve iskidano i ono sto bi trajalo po 3 min sad traje po 20 min dok on ucitava i ucitava.... Ima li kakav savjet tj da je nesto do mene ili je do idemo prvi dajemo vise....![]()
![]()
Nadati se da ce nekad logosoft doci i do mene. Imas adsl od 30 KM a ne mozes ni you tube spot da pogledas, nevjerovatni su
pa na modemu pise koji je . Neka skine uputstvo sa stranice bihneta i neka stavi automatski da je konektovano stalno.kojeime wrote:Pozdrav.
Sta bi mogao biti razlog cestog pucanja konekcije na BiHnet ADSL-u? Konekcija puca po 3 - 4 puta u roku od 5 - 10 minuta (onda ide automatski redial). To je pocelo ima godina. Racunar je reinstalisan prije 10ak dana (novo particioniranje, formatiranje diska, XPproSP3 instalisan, prije bio SP2). Ne znam koji modem je u upotrebi, ne pitam za sebe, cini mi se da je ADSL uveden prije 2 godine, pa koji modemi su tada bili davani, taj je najvjerovatnije.
Hvala.
Svoju mac adresu wireless kartice racunara ili laptopa mozes saznati na slijedeci nacin:L00d wrote:Pomoci ce , naravno. Imam to za mac filtraciju , kako se namjesti ?
I jos nesto, da li postoji neki program za monitoring wirelessa ? Ono kada se neko prikaci da on to biljezi ....?
Hvala druze, jasta ce nego pomociala7 wrote:Svoju mac adresu wireless kartice racunara ili laptopa mozes saznati na slijedeci nacin:L00d wrote:Pomoci ce , naravno. Imam to za mac filtraciju , kako se namjesti ?
Start/run/cmd (upisati pa enter) otvorice ce command prompt prozor gdje ces ukucati u nastavku "ipconfig/all"
i pod Ethernet adapter Wireless Network Connection naci ces Physical Address xx:xx:xx:xx:xx:xx (x-tvoji brojevi,slova=mac adresa)
Sasvim ce ti biti dovoljno to da odradis, sakrijes SSID, ukucas enkripciju wpa2-psk,prebaciti na low signal, i mac filtraciju ukljuciti gore objasnjenu.. ako pocnes sumnjati da ti neko nekim slucajem "krade" konekciju promjenis sifru enkripcije signala.. i obavezno promjeni pristupnu sifru modema/rutera stim da je zapises negdje..
sve je ovako kod mene i frcera odavno .. valjda pomogne.. pozdrav