Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#3376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
aa, pa budite sigurni da pojedinci samo cekaju ko zapete puske. mada, cekali bi oni da je bilo ko u pitanju.
-
Tarik19
#3377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam uvjeren da bi oni cekali ko zapete puske da je bilo ko u pitanje. Od kako pratim reprezentaciju (a pratim je skoro 10 godina) nikada nisam procitao ovoliko ruznih komentara o selektoru koliko sam procitao od kako je Susic postao selektor reprezentacije. Ispade da , u ocima navijaca, Ciro i ostali selektori su kraljevi svijeta pored Susica.jeza u ledja wrote:aa, pa budite sigurni da pojedinci samo cekaju ko zapete puske. mada, cekali bi oni da je bilo ko u pitanju.
- jeza u ledja
#3378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma svi su bili na tapetu. Dovoljno da se zamjere par novinara sto im nisu platili kafu ili sta vec i odma im se na ledja naklate. A i novinari jedva cekaju da napisu kakvu kritiku utrkujuci se ko ce biti prvi da kaze 'e jesam vam rekao', isto ko i nasi forumasi.Tarik19 wrote:Nisam uvjeren da bi oni cekali ko zapete puske da je bilo ko u pitanje. Od kako pratim reprezentaciju (a pratim je skoro 10 godina) nikada nisam procitao ovoliko ruznih komentara o selektoru koliko sam procitao od kako je Susic postao selektor reprezentacije. Ispade da , u ocima navijaca, Ciro i ostali selektori su kraljevi svijeta pored Susica.jeza u ledja wrote:aa, pa budite sigurni da pojedinci samo cekaju ko zapete puske. mada, cekali bi oni da je bilo ko u pitanju.
-
Tarik19
#3379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve u svemu, ta situacija je jadna. A da nije jadna bila bi smijesna.jeza u ledja wrote:Ma svi su bili na tapetu. Dovoljno da se zamjere par novinara sto im nisu platili kafu ili sta vec i odma im se na ledja naklate. A i novinari jedva cekaju da napisu kakvu kritiku utrkujuci se ko ce biti prvi da kaze 'e jesam vam rekao', isto ko i nasi forumasi.Tarik19 wrote:Nisam uvjeren da bi oni cekali ko zapete puske da je bilo ko u pitanje. Od kako pratim reprezentaciju (a pratim je skoro 10 godina) nikada nisam procitao ovoliko ruznih komentara o selektoru koliko sam procitao od kako je Susic postao selektor reprezentacije. Ispade da , u ocima navijaca, Ciro i ostali selektori su kraljevi svijeta pored Susica.jeza u ledja wrote:aa, pa budite sigurni da pojedinci samo cekaju ko zapete puske. mada, cekali bi oni da je bilo ko u pitanju.
- Obuca9
#3380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tako su se, pored već najavljenih Bunoze, Vranješa i Šehića, A reprezentaciji pridružili i Muhamed Mujić, te Muhamed Subašić iz Olimpika, kao i Kenan Hadnžić koji nastupa za FK Sarajevo.
Dobar potez Papeta. Šest mladih igrača je tu, ne moraju igrati, ali će sigurno i njima samim 5-6 dana treniranja sa A timom mnogo značiti
Dobar potez Papeta. Šest mladih igrača je tu, ne moraju igrati, ali će sigurno i njima samim 5-6 dana treniranja sa A timom mnogo značiti
-
mikogoago
#3381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Elem ovdje nista nova.Pljucka se plucka po selektoru i ako nije imao ni jedan zvanican mec.Nazovi" novinari " ga ne obozavaju jer im je dao tarabu i udaljio ih od repke.Ni drugi ga puno ne vole jer je pokazao zube kada trebai javno se ocitovao u tiraznim francuskim novinama,a ne lokalnim nasim.Vjerojatno i nekim igracima smeta, koji su navikli da rade sta hoce kod Cire,a ovdje moraju malo spustiti durbin.Vise nemaju nekih izgovora-sada su dovoljno stasali i uigrali se tako da je vrjeme da pokazu sta znaju ili ne znaju.Suma sumarum dobro je moze i gore.Samo naprjed Pape i zmajevi
P.S.Nekima u savezu bi odgovaralo da se okliznemo sada u ovom ciklusu i da ne bude neki rezultat,jer onda mogu nastaviti sa svojim mutnim radnjama.Ukoliko budemo imali dobar rezultat iz ovog ciklusa(mislim na ove dvije utakmice) baj,baj, predsjednistvo i sve ostalo.Nece imati muda da jos jednom glasaju protiv statuta koji je predlozila UEFA.Svjesni su koju su digli prasinu sa onom glupom odlukom,prema tome vidjecemo.tako gledajte i kevcanja nazovi novinara koji i pisu po njihovim direktivama i pljuju po svemu sto je dobro u fudbalu.
Ja ovo vidim kao biti i nebiti naseg fudbala i reprezentacije.Zato pozdravljam Susicev potez da se izoluje sa timom od sviju i svega.
P.S.Nekima u savezu bi odgovaralo da se okliznemo sada u ovom ciklusu i da ne bude neki rezultat,jer onda mogu nastaviti sa svojim mutnim radnjama.Ukoliko budemo imali dobar rezultat iz ovog ciklusa(mislim na ove dvije utakmice) baj,baj, predsjednistvo i sve ostalo.Nece imati muda da jos jednom glasaju protiv statuta koji je predlozila UEFA.Svjesni su koju su digli prasinu sa onom glupom odlukom,prema tome vidjecemo.tako gledajte i kevcanja nazovi novinara koji i pisu po njihovim direktivama i pljuju po svemu sto je dobro u fudbalu.
Ja ovo vidim kao biti i nebiti naseg fudbala i reprezentacije.Zato pozdravljam Susicev potez da se izoluje sa timom od sviju i svega.
- Meho Kodro
#3382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Istih tih godina SR Jugoslavija je imala isto tako jaka imena (Stojkovic, Savicevic, Mijatovic, Jugovic, Milosevic, itd...) koja su igrala u isto tako jakim klubovima, pa ne napravise nista specijalnooridjidji wrote:Sa onakvom ekipom Hrvatske, ja bi bio zlatan... Samo pobroj imena igrača gdje su igrali ... Jarni, Šuker Real, Niko i Robert Bayer Leverkusen, Prosinecki, Ladic, tadašnja Croatia koja je igrala LP, Vlaovic Velensija, Boksic Lazio, Simic Inter, Boban Milan, Asanovic Napoli, Bilic Everton, Stanic u tada jakoj Parmi...
Kakva je sve imena Argentina imala u zadnjih 20 godina, ma vanzemaljce, pa ni jednom na SP nakon 1990 nisu dosli do polufinala, da je sve u imenima igraca, SP, EP.. se ne bi trebala ni igrati nego odmah dodijeliti medalje
-
veso
#3383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
šteta za muslimovića,bolje probija od ibiševića,ibričić i pjanić su u prednosti u odnosu na misketa
- Edin H.
#3384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Uze mi recenicu iz usta, bila je po imenima prije rata Jugoslavija jaca po imenima nego Hrvatska, pa uvijekhvaljeni Osim nije dogurao dalje od cetvrtfinala (izgubismo na penale), plus nas Svabe oderase u grupi. Razlog - vjerovatno nedostatak hrabrosti da se forsiraju tada mladi, veoma talentovai igraci poput Savicevica.Meho Kodro wrote:Istih tih godina SR Jugoslavija je imala isto tako jaka imena (Stojkovic, Savicevic, Mijatovic, Jugovic, Milosevic, itd...) koja su igrala u isto tako jakim klubovima, pa ne napravise nista specijalnooridjidji wrote:Sa onakvom ekipom Hrvatske, ja bi bio zlatan... Samo pobroj imena igrača gdje su igrali ... Jarni, Šuker Real, Niko i Robert Bayer Leverkusen, Prosinecki, Ladic, tadašnja Croatia koja je igrala LP, Vlaovic Velensija, Boksic Lazio, Simic Inter, Boban Milan, Asanovic Napoli, Bilic Everton, Stanic u tada jakoj Parmi...
Kakva je sve imena Argentina imala u zadnjih 20 godina, ma vanzemaljce, pa ni jednom na SP nakon 1990 nisu dosli do polufinala, da je sve u imenima igraca, SP, EP.. se ne bi trebala ni igrati nego odmah dodijeliti medalje
Stoga, bas mi briga za Ciru, sto se mene tice postoji samo jedna osoba koja je zasluzila da bude selektor (Prof. Dr. Sergej), ali znanje, kvalitet, sreca (sta li je vec bitno za uspjesnog selektora) se Cirilu ne moze osporavati. Uostalom izvukao je i iz nase reprezentacije maksimum u proslim kvalifikacijama, provukli smo se pored Turaka kroz iglene usi u baraz, a dalje zaista nije moglo zbog nedostatka srece (Lisabon), a potom od dragog nam Blatera namjestenih (drugih) zutih kartona (smrad promijenio pravila da ga sukne nama i Ircima) i cudnog izostanka Misimovica. Ok, zabrljao je protiv Estonije ne naredivsi igracima da dobiju zute kartone, ali valjda se koncentrisao da dobije utakmicu, a mogao mu je i genijalac Borce koju sanuti u uho (ipak je on metuzalem koji moze zaboraviti stvari).
- Obuca9
#3385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čuj Blater promjenio pravila za kartone
E baš ti hvala Edine što me nasmija, odavno se nisam ovako ismijao.
Opet teorija zavjere protiv Bosanaca, vazda je neko drugi kriv. Kriv je Blatter jer su ta pravila bila napisana i prije nego što su kvalifikacije uopšte i počele, a nije kriv Ćiro što je htio da dokaže zeničkoj publici kako će joj izvesti najjači sastav protiv Španije, pa em se obrukao primivši peticu od drugog tima Španije, em je za najvažniju utakmicu decenije, u toj istoj Zenici, ostao bez tri standardna prvotimca.
Ali jok, nije kriv Ćiro, kriv je Blatter i njegova masonska zavjera.
Opet teorija zavjere protiv Bosanaca, vazda je neko drugi kriv. Kriv je Blatter jer su ta pravila bila napisana i prije nego što su kvalifikacije uopšte i počele, a nije kriv Ćiro što je htio da dokaže zeničkoj publici kako će joj izvesti najjači sastav protiv Španije, pa em se obrukao primivši peticu od drugog tima Španije, em je za najvažniju utakmicu decenije, u toj istoj Zenici, ostao bez tri standardna prvotimca.
- veljaca
#3386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neka si mu rekao PROTIV Cire .....hz__semir wrote:Čuj Blater promjenio pravila za kartone![]()
![]()
E baš ti hvala Edine što me nasmija, odavno se nisam ovako ismijao.
Stvarno neke se stvari ne mogu promijeniti ....
- Obuca9
#3387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam ja rekao protiv Ćire, boli me dupe za Ćirom, na njega gledam kao i na svakog drugog selektora BiH, od rata na ovamo. Napravio je rezultat kakav su dosad napravili samo on i Baka, zato ih smatram najuspjesnijim selektorima, dok god neko ne digne ljestvicu i ne odvede nas na EP/SP.
Samo sam mu rekao da je glupo, dječije i nadasve smiješno optuživati Blattera da je mijenjao Pravila, kad se znalo da su Pravila takva, te kada je sam Ćiro izjavio da je svjesno zabranio Spahiću da kod 2:0 za nas dobije žuti karton (isto kao da bi taj karton nešto promjenio konačan rezultat
), da bi taj isti Spahić mjesec dana kasnije fasovao karton u Lisabonu, pa umjesto da istrči na centar BP sa trakom na ruci, on se morao potući sa Selmom Bajrami za mjesto u svečanoj loži istog tog stadiona.
Samo sam mu rekao da je glupo, dječije i nadasve smiješno optuživati Blattera da je mijenjao Pravila, kad se znalo da su Pravila takva, te kada je sam Ćiro izjavio da je svjesno zabranio Spahiću da kod 2:0 za nas dobije žuti karton (isto kao da bi taj karton nešto promjenio konačan rezultat
- Edin H.
#3388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajde malo provjeri kada se prestanes smijati.
Sto se bolan uvijek pravis pametan, prije nego sto razmislis.
U prethodnom barazu su se brisali kartoni iz kvalifikacija, a onda su odjednom promijenili pravila kada su skontali da bi se mogli provuci timovi koji im ne trebaju tamo poput nas i Iraca, a imaju slabu klupu i mal broj igraca.
Mogu li te podsjetiti i na idiotsko svrstavanje reprezentacija u dvije grupe tako da ni pod razno nismo mogli dobiti neki laksi tim.
A ti i dalje postuj Blattera i njegova pravila
U prethodnom barazu su se brisali kartoni iz kvalifikacija, a onda su odjednom promijenili pravila kada su skontali da bi se mogli provuci timovi koji im ne trebaju tamo poput nas i Iraca, a imaju slabu klupu i mal broj igraca.
Mogu li te podsjetiti i na idiotsko svrstavanje reprezentacija u dvije grupe tako da ni pod razno nismo mogli dobiti neki laksi tim.
- belafonte
#3389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ćiro je najuspješniji naš selektor, ne znam što se stavlja u isti koš sa Bakom, jedan je imo zicer da ode na evropsko prvenstvo i na kraju završio kao četvrti dok je drugi proš'o hladno grupu u kojem je igrao sadašnji svjetski prvak i igrao baraž...
Baraž > grupa
Ćiro > Blaž
Baraž > grupa
Ćiro > Blaž
- Obuca9
#3390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pravila su bila napisana prije početka kvalifikacija, može biti da sam nešto fulio, ali se o tome govorilo dok su kvalifikacije još trajale. Ukoliko tvrdiš da nije tako, molio bih te da mi daš dokaz, neki link, članak iz novina ili bilo koji tekst u kojem se govori o tome da su pravila promijenjena, u periodu između posljednje utakmice u grupi i prve utakmice baraža. Šta je bilo u prethodnom baražu, to nema veze, to je bilo prije četiri godine i nebitno je apsolutno. Bitno je da su ta pravila o kartonima donesena pred početak kvalifikacija, kad ni sam Ćiro nije vjerovarao da će BiH biti u baražu, a kamoli Blatter.
To za podjelu u dvije grupe se slažem. Ali to je praksa koju su majmuni iz FIFA-e znali i ranije primjenjivati, tako da je to bilo za očekivati.
A dok ti meni ne nađeš dokaz da su pravila o kartonima promijenjena, izvoli ti dokaz da je gosn. Blažević znao za situaciju sa kartonima i napravio se lud, pardon pravio se "športista":
To za podjelu u dvije grupe se slažem. Ali to je praksa koju su majmuni iz FIFA-e znali i ranije primjenjivati, tako da je to bilo za očekivati.
A dok ti meni ne nađeš dokaz da su pravila o kartonima promijenjena, izvoli ti dokaz da je gosn. Blažević znao za situaciju sa kartonima i napravio se lud, pardon pravio se "športista":
Zanimljiva priča odigrala se na dan utakmice u Talinu. Naime, kapiten bh. tima Emir Spahić molio je Ćiru da zaradi žuti karton protiv Estonaca, kako bi propustio Špance i očistio kartone uoči baraža, ali Ćiro nije htio ni da čuje za to.
"Rekao sam mu: Ja sam sportista i sportski ćemo se ponašati. Nema govora o tome".
Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 12.10.09. 11:09.
Izvor: 2xsport.ba/bh_fudbalp-25131.htm
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sema ba bolje se sa cikcangom prepirati oko arsenala nego sa ovim ciroljupcima
cuj Blater kriv

cuj Blater kriv
- Obuca9
#3392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nemam ja nista protiv Ćire, on je kao i svaki drugi selektor imao svoje vrline i mane, imao je dobre stvari, ali je i pravio greške. Jedna od takvih grešaka je upravo ova sa kartonima, jer su kod 2:0 za nas kartone morali očistiti bar Spaha i Rahimić. Obojica su iskusni, dugogodišnji igrači, sa stotinam autakmica u nogama i sigurno im ne bi bio problem napraviti pametna faul za žuti karton, a onda se čuvati zadnjih 5-6 minuta. Oni i onakvi Estonci nam ne bi dali dva gola u zadnjih deset minuta, taman da smo igrali i sa dva igrača manje, od kojih je jedan golman.
- Edin H.
#3393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim da ima negdje na ovom forumu, znam da smo o tome raspravljali, potrazicu kada budem nasao vremena.
- and
#3394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ne znam sad da li su se pravila mijenjala ili ne,ali znam činjenice da su igrači znali da se kartoni računaju i da je spaha htio namjerno dobiti žuti da ne igra protiv španije,a da bude čist u baražu.to je rekao ćiri i ćiro mu je zabranio.poslije je rekao da je pogriješio što je govorio ćiri,da je to samo trebao uraditi.Edin H. wrote:Hajde malo provjeri kada se prestanes smijati.
-
Tarik19
#3395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Upravo tako. Ciro nije dozvolio Spahicu da ocisti kartone protiv Estonije pa je zato on dobio zuti karton u Lisabon i onda nije mogao igrati u Zenici.and wrote:ne znam sad da li su se pravila mijenjala ili ne,ali znam činjenice da su igrači znali da se kartoni računaju i da je spaha htio namjerno dobiti žuti da ne igra protiv španije,a da bude čist u baražu.to je rekao ćiri i ćiro mu je zabranio.poslije je rekao da je pogriješio što je govorio ćiri,da je to samo trebao uraditi.Edin H. wrote:Hajde malo provjeri kada se prestanes smijati.
-
palermo
#3396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa ja vjerovatno spadam u one, kako ih Admir nazva, ćiroljupce, ali ovo u estoniji sa kartonima je bila njegova greška, i mislim jedina ona baš prava fudbalska greška (ispostvilo se velika greška). Sve ostalo je u domenu slobodne prosudbe. s tim što je Ćiro iza sebe imao rezultat a dodao bih i Bosna i hercegovina je imala igru.hz__semir wrote:Ma nemam ja nista protiv Ćire, on je kao i svaki drugi selektor imao svoje vrline i mane, imao je dobre stvari, ali je i pravio greške. Jedna od takvih grešaka je upravo ova sa kartonima, jer su kod 2:0 za nas kartone morali očistiti bar Spaha i Rahimić. Obojica su iskusni, dugogodišnji igrači, sa stotinam autakmica u nogama i sigurno im ne bi bio problem napraviti pametna faul za žuti karton, a onda se čuvati zadnjih 5-6 minuta. Oni i onakvi Estonci nam ne bi dali dva gola u zadnjih deset minuta, taman da smo igrali i sa dva igrača manje, od kojih je jedan golman.
-
internazionale
#3397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ćiro je, pored fudbalskog znanja, jedan veliki sadakaš
od većine "naših" trenera samo ćiro bi u utakmici sa turskom stavio supića na gol
ovaj na toj utakmici brani bolje nego da je branio bufon, lopte ga pogađaju...
turci nas pomeli
ali i sadaka neće svakoga, valjda je zato napravio to što je napravio u karijeri
od većine "naših" trenera samo ćiro bi u utakmici sa turskom stavio supića na gol
ovaj na toj utakmici brani bolje nego da je branio bufon, lopte ga pogađaju...
turci nas pomeli
ali i sadaka neće svakoga, valjda je zato napravio to što je napravio u karijeri
- Edin H.
#3398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo ti semire jedan stari clanak na tu temu.
FIFA mijenja pravilo o poništavanju kartona pred same utakmice baraža, zadržava dobijene kartone. Da je to ranije najavljeno reprezentacija ne bi u nekim dobijenim utakmicama riskirala da najvažniji igrači dobiju žute kartone.
http://www.sportrevealed.com/
FIFA mijenja pravilo o poništavanju kartona pred same utakmice baraža, zadržava dobijene kartone. Da je to ranije najavljeno reprezentacija ne bi u nekim dobijenim utakmicama riskirala da najvažniji igrači dobiju žute kartone.
- Obuca9
#3399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima li negdje link na neku vijest, a ne kolumnu "Kako smo prevareni od strane FIFA-e", nekog stranog ili domaćeg portala, svejedno, samo da je objavljena PRIJE utakmice baraža, a NAKON donošenja odluke o promjeni.Edin H. wrote:Evo ti semire jedan stari clanak na tu temu.
- jeza u ledja
#3400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koje je postojalo i u prijasnjim kvalifikacijama.Edin H. wrote: Mogu li te podsjetiti i na idiotsko svrstavanje reprezentacija u dvije grupe tako da ni pod razno nismo mogli dobiti neki laksi tim.
Sto se tice kartona, tu ne znam koje je pravilo, ali valjda su i Francuzi i Portugalci imali/mogli imati neke kartone majku mu.