Hvala,shvatit ću ovo kao kompliment. Pa skoro i da radim upravo ovako, posao to od mene zahtjeva, imam dosta ulaza gdje sam PEV pa zato. I nisam za politiku, previše sam poštenarazonoda wrote:@bellica
Steta sto nisi u 'politici'' mozda bi nesto mogla promjeniti u ovoj ''crnoj' BIH. Izgledas mi da radis 24/7.
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
Bellica
#3376 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
razonoda
#3377 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@bellica
Ne zivim u BIH, ali me ova tema interesovala, te je pratim. Zbilja ti se divim , tvojim radom , stavom i odlucnoscu. Ko hoce , moze da radi, ti si to potvrdila. Sretno.
Ne zivim u BIH, ali me ova tema interesovala, te je pratim. Zbilja ti se divim , tvojim radom , stavom i odlucnoscu. Ko hoce , moze da radi, ti si to potvrdila. Sretno.
-
Bellica
#3378 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
[quote="razonoda"]@bellica
Ne zivim u BIH, ali me ova tema interesovala, te je pratim. Zbilja ti se divim , tvojim radom , stavom i odlucnoscu. Ko hoce , moze da radi, ti si to potvrdila. Sretno.[/qu
Hvala lijepo
Ne zivim u BIH, ali me ova tema interesovala, te je pratim. Zbilja ti se divim , tvojim radom , stavom i odlucnoscu. Ko hoce , moze da radi, ti si to potvrdila. Sretno.[/qu
Hvala lijepo
-
zastavnik22
#3379 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Zvao sam UIO u Banja Luci I rekli su mi da je nas upravitelj "Sarajevostan" registrovan kao PDV obveznik ali mi ne mogu reci dali vrsi povrat PDV-a.Rekli da popunim zahtjev za pristup informacijama pa ce mi odgovoriti.Siguran sam da nas upravitelj kao I mnoge druge firme u BiH vrsi povrat PDV-a koji ostavlja sebi a u sustini bi trebao da ga vrati na racun EV-a jer je I naplacen od nas a ne od upravitelja.Oni su samo posrednici u lancu.
Bellica wrote:Ja jedino znam da sve što se uzme s računa EV prilikom povrata ide na isti račun. Kao i sa tužbama, ako se naplati utuženje s računa EV, nakon naplate sve ide na račun zgrade, troškovi tužbe koje kroz postupak plati utuženi, kamate, glavni dio duga, ama baš sve, pa je sigurno i sa tim PDV-om isto.predstavnik wrote:Veoma dobro pitanje u vezi ovog povrata PDV-a.
Bellice, mislim da je pitanje bilo postavljeno u vezi nabavke odredjenih stvari ili opreme za odredjeni ulaz koja se placa s racuna etaznih vlasnika. Ujedno se plati i PDV.
E sad ako dodje do povrata PDV-a, kome on ide upravitelju ili etaznim vlasnicima, jer je PDV i placen s njihovog racuna.
-
predstavnik
#3380 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ekoing jos uvijek radi, ali zato direktore mijenjaju svaki mjesec kao na pokretnoj traci.
-
Bellica
#3381 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jeste, ali do kraja decembra, tada im ističe licenca i čini mi se da im neće produžiti.predstavnik wrote:Ekoing jos uvijek radi, ali zato direktore mijenjaju svaki mjesec kao na pokretnoj traci.
- Izlija
#3382 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Šta god Ekoingu zafali oni će i zakon promjenit samo da opstanu
nego da priupitam ovdje kakvi su kod vas liftovi uopćenito, čuh da je ovaj lift u Standardu (Ilijaš) imao upotrebnu dozvolu ( iako je nije trebao imati zbog neispunjavanja svih tehničkih propisa ) a opet je čovjek nastradao. Nije mi svejedno ući u haustore više i pozvati lift.
-
Bellica
#3383 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
To je koliko ja znam već urađeno, sud su isto zaobišli samo da bi Ekoing opstao.Izlija wrote:Šta god Ekoingu zafali oni će i zakon promjenit samo da opstanunego da priupitam ovdje kakvi su kod vas liftovi uopćenito, čuh da je ovaj lift u Standardu (Ilijaš) imao upotrebnu dozvolu ( iako je nije trebao imati zbog neispunjavanja svih tehničkih propisa ) a opet je čovjek nastradao. Nije mi svejedno ući u haustore više i pozvati lift.
A za liftove-bujrum u svaki moj ulaz i vozaj se do mile majke, svaki je ispravan i sa upotrebnom dozvolom
-
predstavnik
#3384 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Dozvola im produzena do 31.01.2015
-
Bellica
#3385 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ništa od toga nema, jutros su podijelili neke letke s novim imenom nešto kao NG Group, i počinju od 01.02.2015. ali ovaj put nisu preuzeli prava i obaveze od prethodnog upravitelja nego traže da ih ljudi opet izaberu. Samo se nadam da ovaj put neće.predstavnik wrote:Dozvola im produzena do 31.01.2015
-
gaius
#3386 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
nisu oni Bellice preuzeli ni prošli put 
-
Bellica
#3387 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Znam da nisugaius wrote:nisu oni Bellice preuzeli ni prošli put
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3388 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
nisu ni produžili. sad više ekoing ne postoji, kao, ali osniva se druga firma. isto se želi baviti upraviteljstvom. da nije žalosno bilo bi presmiješno.Bellica wrote:Jeste, ali do kraja decembra, tada im ističe licenca i čini mi se da im neće produžiti.predstavnik wrote:Ekoing jos uvijek radi, ali zato direktore mijenjaju svaki mjesec kao na pokretnoj traci.
o da, OKI je navalio ko mahnit da preuzme zgrade koje su ostale iza ekoinga. imaju već i brojeve telefona od PEV
-
StupskaBitanga
#3389 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ekoing je propao još kako im je projekat naselja kod tibre na Stupu propao
- Chmoljo
#3390 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
zavisi na šta misliš. ekoing je napravio klasičnu papansku zavrzlamu kada je umjesto eko-ing u firmu dodao eko-ing upravitelj
dakle, eko ing se već gasio, da izbjegao plaćanje dospjelih obaveza. i onih zbog kojih su tuženi
to je ono: došla vam je presuda da platite. a ne, ne... mi nismo ekoing, mi smo ekoing upravitelj, to je sasvim druga firma
dakle, ovaj put se po drugi put gase. živo me interesuje hoće li ministarstvo i ovaj put da im dopusti da se bave upraviteljstvom, budući da čisto sumnjam da će ikada platiti ono što su dužni, i još gore - sumnjam da će ikada vratiti novac od stanara. taj novac je bukvalno pokraden.
dakle, ovaj put se po drugi put gase. živo me interesuje hoće li ministarstvo i ovaj put da im dopusti da se bave upraviteljstvom, budući da čisto sumnjam da će ikada platiti ono što su dužni, i još gore - sumnjam da će ikada vratiti novac od stanara. taj novac je bukvalno pokraden.
-
Bellica
#3391 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ja mislim da će Ministarstvo i ovaj put da im dopusti da kradu građane. A ovim istim građanima ne možeš nagovoriti da Eko ing više ne postoji, da sva sredstva koja uplaćuju idu na otplatu njihovih dugovanja. Ja sam prošle sedmice bila na sastanku s poznanikom kod kojeg je EKo ing na ulazu od osnivanja. On je naravno upućen u sve ovo, ali njihov PEV neće ni da čuje za promjenu upravitelja, bez obzira što je i rješenje dobio da ovi više ne postoje. I takvih je pun grad. Ja sam se ranije trudila da im objasnim, ali bezuspješno, na kraju sam ja bila lopov, a ovi iz Eko-inga neki fini, pošteni ljudi koji samo rade svoj posao. Pa pošto je tako, eto, neka ih kradu što se mene tiče i narednih 100 godina.Chmoljo wrote:zavisi na šta misliš. ekoing je napravio klasičnu papansku zavrzlamu kada je umjesto eko-ing u firmu dodao eko-ing upraviteljdakle, eko ing se već gasio, da izbjegao plaćanje dospjelih obaveza. i onih zbog kojih su tuženi
to je ono: došla vam je presuda da platite. a ne, ne... mi nismo ekoing, mi smo ekoing upravitelj, to je sasvim druga firma
![]()
![]()
-
Bellica
#3392 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako se ova zadnja rečenica bilo kako odnosi na mene, molim te da mi se javno izviniš, ja s tim nemam ništaChmoljo wrote:nisu ni produžili. sad više ekoing ne postoji, kao, ali osniva se druga firma. isto se želi baviti upraviteljstvom. da nije žalosno bilo bi presmiješno.Bellica wrote:Jeste, ali do kraja decembra, tada im ističe licenca i čini mi se da im neće produžiti.predstavnik wrote:Ekoing jos uvijek radi, ali zato direktore mijenjaju svaki mjesec kao na pokretnoj traci.
o da, OKI je navalio ko mahnit da preuzme zgrade koje su ostale iza ekoinga. imaju već i brojeve telefona od PEVkako li Bože?
Inače, čista je budalaština uzimati ulaze koji su bili u Eko-ing-u. Ja imam dva njihova ulaza i mislim da će proći dosta vremena dok ih malo sredim i dovedem u red. Oni da su valjali i da su radili kako treba, ne bi propali.
-
Bellica
#3393 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jeste, samo što im to niko nije javioStupskaBitanga wrote:ekoing je propao još kako im je projekat naselja kod tibre na Stupu propao
-
StupskaBitanga
#3394 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
a OKI je stranačka firma tako da nije čudo što dobijaju direktno iz ministarstva nazive ulica, propalih upravitelja i slične insajderske informacije
-
Bellica
#3395 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Eh da ti vidiš OKI-jeve ulaze koji su dobili na prinudnu upravu promijenio bi mišljenje. A te ulice koliko ja znam može svako da dobije odnosno, spisak su dobili svi upravitelji. O politici neću da komentarišemStupskaBitanga wrote:a OKI je stranačka firma tako da nije čudo što dobijaju direktno iz ministarstva nazive ulica, propalih upravitelja i slične insajderske informacije
-
StupskaBitanga
#3396 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Drago mi je ako sam u krivu 
-
Bellica
#3397 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pa jesi, "pređi" malo na druge upravitelje, nije OKI jedini u SarajevuStupskaBitanga wrote:Drago mi je ako sam u krivu
- Chmoljo
#3398 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
a ti si Bellice u OKI-ju? 
sori, čini se da fina osoba, ali OKI se koristi uslugama ministarstva.
što se PEV-ova, sasvim je logično da to budu nerazumni i loši ljudi. jer oni koji bi vodili zgradu kako treba, ne žele da se bave time iz prostog razloga što će ih neki idiot nazvati lopovom bez ikakvog povoda. i onda jedino preostanu takvi delegati da budu PEV.
tako je u mojoj zgradi, tako je u većini.
sori, čini se da fina osoba, ali OKI se koristi uslugama ministarstva.
što se PEV-ova, sasvim je logično da to budu nerazumni i loši ljudi. jer oni koji bi vodili zgradu kako treba, ne žele da se bave time iz prostog razloga što će ih neki idiot nazvati lopovom bez ikakvog povoda. i onda jedino preostanu takvi delegati da budu PEV.
-
StupskaBitanga
-
Bellica
#3400 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
NISAM!Chmoljo wrote:a ti si Bellice u OKI-ju?
sori, čini se da fina osoba, ali OKI se koristi uslugama ministarstva.![]()
Hvala lijepo na komplimentu.
Ja eto nisam ni nerazumna ni loša