Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
harač

#3376 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harač »

Bože mili, gledam ove ankete o bošnjačkim članovima Predsjedništva, i stvarno me tuga uhvati - je li ovo stvarno najbolje što ovaj narod može ponuditi?! TUGA
high_volume

#3377 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by high_volume »

@sansun, što ga brate kući ne vodiš, pa mu se divi do vječnosti, kad je već tako dražesan i pitom...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3378 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

sansun wrote:
A Lagumdžija ih je od njega branio? :) Ja samo znam da najveći živući Bošnjački intelektualac iz njega stoji, i čisto sumnjam da je Filipoviću u interesu da ova zemlja ide u p---- materinu. Koliko god mudraca na ovom forumu bilo, Filipoviću niko ni do koljena nije, stoga se ne provaljujte bezveze, samo svoj ksenofobizam ispoljavate i ništa drugo.
Filipović najveći živući Bošnjak... zato i jesmo u ku*cu :oops: :mrgreen:
Chisum

#3379 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chisum »

sansun wrote:.... Ja samo znam da najveći živući Bošnjački intelektualac iz njega stoji....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljubi ga Kilibarda....

Nego...To sto se u ovoj jadnoj, obezglavljenoj zemlji, u kojoj je sve naopako, velicina jednog intelektualca ili kvazi-intelektualca, u ovom slucaju, mjeri, poredi i hrani tvojim neznanjem, te neznanjem ostatka ovog jadnog naroda, to ne govori puno o njemu, niti bi to, u normalnom drustvu, bilo laskanje njegovom intelektu.
To govori tek koliko vi, ustvari, ne znate... i na kojem se nivou, dva-tri milimetra od zemlje, tamo gdje se crvi osjecaju kao svoji na svome - krecu kriteriji prosjecnog Bosnje, a koliko je, sa druge strane, pojam etike postao stran i dalek.

Nazalost :-D , ovaj narod je, sa ovakvim "najvecim zivucim intelektualcem", prelivodom i hohstaplerom, koji, po receptu rahmetli Bakirovog starog - do podne misli o vako, a od podne onako - definitivno otisao u tri picke materine... bez povratne karte.
Last edited by Chisum on 09/08/2010 01:17, edited 3 times in total.
ibizza

#3380 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

sansun wrote:
bihpatriot wrote:Ha ha ha ... koja pljuvacina vodjenak... :lol:

Uzivat cu citajuci ovu temu u slijedecih 50-tak dana.

Drugim rijecima, odakle ljudima tolika jeed, spram Fahra, koja se transformira u pljuvacku ispljunutu vodjenak na forumskim stranicama???

:) :mrgreen: :lol:
Ljudi ne mrze Fahru, već uspješnog čovjeka, a pogotovo kada se o "strancu" u Sarajevu radi. Neki dan čitam na portalu "sve vijesti" da se Radončić uspaničio jer SDA i SDP eventualno ulaze u koaliciju, pa onda se zapitah, ko je ovdje uistinu u panici?:) U tuzli skoro sigurno te dvije stranke idu u koaliciju, toliko o SDP-ovskom antinacionalizmu i SDA-ovskom antikomunizmu. Fahro sigurno dobija na izborima ( samo je pitanje u kolikoj mjeri), narod će za njega glasati ne zbog toga što je napokon već jednom pameti došao, već po nekontrolisanoj prirodnoj inerciji uzrokovanoj očajem i besperspektivnošću. Mnogi koji ovdje po njemu pljuju će, kada pred glasačku kutiju budu stali, dobro i iskreno razmisliti da li da glasaju za one ( SDA+SDP) koji su ih doveli u situaciju da im se sav svijet na svoju mahalu sveo, ili z anekoga ko makar deklerativno o ekonomiji govori a ne samo o vitalnom nacionalnom interesu ili 100% BiH, stoga ne vjerujem da će naše prirodne potrebe dozvoliti da glasamo opet za fukare, bilo one moralne ili ekonomske.

Licemjeran kakav jeste ovaj narod, javno će ga sigurno blatiti ali će ga tajno opet birati, ljudi jednostavno nemaju izbora. A ukoliko bi slučajno SDP pobijedio na ovim izborima, uprkos očiglednih dokaza o učešću njihovih vođa u organiozovanom kriminalu, tada ću biti apsolutno ubijeđen da su ovom narodu mazohizam i primitivizam u genezi usađeni.
Fahro sigurno gubi izbore.Ja ne znam ni jednu osobu koja ce glasati za tu stranku.Imao sa 2 prijatelja,koji su se uclanili u SBB,a poslije 2 mjeseca odmah se ispisali.Sa jednim sam bio na izbornoj skupstini Novog Grada u Radon Plazi.Ono sto sam vidio na toj skupstini,mi je reklao sve o kakvoj se stranci radi.
Drugo,dali ti vjerujes da je taj isti VELIKI BOSNJAK trazio od Harisa Silajdzica,tacnije od investitora koji su htjeli uloziti 7 milijardi Km u El energetski sektor,30 MILIONA KM kako bi to medijski podrzao?To je bilo nekoliko mjeseci prije neg je podigao kredit u Razvojnoj banci.Covjek imao cilj,da sa tom lovom napravi toranj, da se ne zaduzuje bezveze.
Dali ti vjerujes,da taj isti VELIKI BOSNJAK uplacuje svojim direktorimaminimalac,a ostatak daje na ruke,i tako "zakida" ovu drzavu?
Naravno,ti ces sad reci kako su ovo sve lazi,a ono sto VELIKI BOSNJAK napise u Avazu je istina,ipak to pise u AVAZU.
Comrad

#3381 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Comrad »

Meni ovdje pojedini ljudi nisu jasni. Je li hocete neke promjene ili necete? Onaj govori je li ovo sve sto bosnjaci imaju, pa jarane aktiviraj se ako si mozak, ako mislis da mozes bolje, skupi potpise i izadji na izbore, da cujemo i tebe. Evo ja cu prvi saslusati tvoje prijedloge i rjesenja. Najlakse je sjediti kuci za tastaturom i kenjati jel ovo sto najbolje imamo.

Osoba koja da glas SDA ili SBIH je obicni mazohista, koji ce nakon pola godine doci ovdje na forum i kenjati kako ne valja stanje u drzavi, a DVADESET godina bira jednog, te istog. Zato vas molim, ne morate glasati za Fahru, ali nemojte ni za ove lopove koji su nas pljackaju ovoliko godina.

Ne znam za vas, ali ako ce me neko i pljackati, pa daj barem da promjenim lopova, a ne da me jedan te isti pravi budalom.
thepatriot

#3382 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by thepatriot »

bermiin wrote:
sansun wrote:
bihpatriot wrote:Ha ha ha ... koja pljuvacina vodjenak... :lol:

Uzivat cu citajuci ovu temu u slijedecih 50-tak dana.

Drugim rijecima, odakle ljudima tolika jeed, spram Fahra, koja se transformira u pljuvacku ispljunutu vodjenak na forumskim stranicama???

:) :mrgreen: :lol:
Ljudi ne mrze Fahru, već uspješnog čovjeka, a pogotovo kada se o "strancu" u Sarajevu radi. Neki dan čitam na portalu "sve vijesti" da se Radončić uspaničio jer SDA i SDP eventualno ulaze u koaliciju, pa onda se zapitah, ko je ovdje uistinu u panici?:) U tuzli skoro sigurno te dvije stranke idu u koaliciju, toliko o SDP-ovskom antinacionalizmu i SDA-ovskom antikomunizmu. Fahro sigurno dobija na izborima ( samo je pitanje u kolikoj mjeri), narod će za njega glasati ne zbog toga što je napokon već jednom pameti došao, već po nekontrolisanoj prirodnoj inerciji uzrokovanoj očajem i besperspektivnošću. Mnogi koji ovdje po njemu pljuju će, kada pred glasačku kutiju budu stali, dobro i iskreno razmisliti da li da glasaju za one ( SDA+SDP) koji su ih doveli u situaciju da im se sav svijet na svoju mahalu sveo, ili z anekoga ko makar deklerativno o ekonomiji govori a ne samo o vitalnom nacionalnom interesu ili 100% BiH, stoga ne vjerujem da će naše prirodne potrebe dozvoliti da glasamo opet za fukare, bilo one moralne ili ekonomske.

Licemjeran kakav jeste ovaj narod, javno će ga sigurno blatiti ali će ga tajno opet birati, ljudi jednostavno nemaju izbora. A ukoliko bi slučajno SDP pobijedio na ovim izborima, uprkos očiglednih dokaza o učešću njihovih vođa u organiozovanom kriminalu, tada ću biti apsolutno ubijeđen da su ovom narodu mazohizam i primitivizam u genezi usađeni.
Fahro sigurno gubi izbore.Ja ne znam ni jednu osobu koja ce glasati za tu stranku.Imao sa 2 prijatelja,koji su se uclanili u SBB,a poslije 2 mjeseca odmah se ispisali.Sa jednim sam bio na izbornoj skupstini Novog Grada u Radon Plazi.Ono sto sam vidio na toj skupstini,mi je reklao sve o kakvoj se stranci radi.
Drugo,dali ti vjerujes da je taj isti VELIKI BOSNJAK trazio od Harisa Silajdzica,tacnije od investitora koji su htjeli uloziti 7 milijardi Km u El energetski sektor,30 MILIONA KM kako bi to medijski podrzao?To je bilo nekoliko mjeseci prije neg je podigao kredit u Razvojnoj banci.Covjek imao cilj,da sa tom lovom napravi toranj, da se ne zaduzuje bezveze.
Dali ti vjerujes,da taj isti VELIKI BOSNJAK uplacuje svojim direktorimaminimalac,a ostatak daje na ruke,i tako "zakida" ovu drzavu?
Naravno,ti ces sad reci kako su ovo sve lazi,a ono sto VELIKI BOSNJAK napise u Avazu je istina,ipak to pise u AVAZU.
Vidim ima se nekih kvalitetnih informacija, hajd sad fino sve to prijavi nadležnim organima ako imaš dokaze, mojne ovdje baca't šupljak
ultima_palabra

#3383 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

:lol: Najbolje kad Fahrini osuđuju nekoga zbog pljuvanja :run: Pa postoji li čovjek kojeg ABA3 nije popljuvao? Neka vas, valja prag preći :D
KotromanichII

#3384 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by KotromanichII »

Fahrin najjaci adut je postojeca vlast, koja krade od naroda i sebi dize plate, a nista nerade. Tu se sva prica zavrsava. Znaci narod koji bude glasao za njega jeste sto je sit ovi guzonja koji bi i od prosjaka uzeli pare.
kod65

#3385 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kod65 »

vela-ze wrote:
Kelmendi je imao poslovne kontakte s Radončićevom kompanijom Avaz. Tako su 2004. godine Avaz i Kelmendi razmijenili vrijedne nekretnine u Sarajevu i Zenici. Prema ugovoru o razmjeni nekretnina, Avaz je dao kuću od oko 447 metara kvadratnih u Velikoj aleji na Ilidži, gdje se također nalazi i Kelmendijev hotel Casa Grande. Za uzvrat je od Kelmendija dobio poslovni prostor od 120 kvadratnih metara u zgradi Jabuka u Zenici. Kuća je procijenjena je na 500.000 KM, a zenički prostor na 300.000 KM.

Razliku cijene od 200.000 KM Kelmendi je platio na račun Avaza. Godinu dana kasnije, Kelmendi je iz SAD-a naručio tri Jeep Grand Cherokee, od kojih koja su dva blindirana. Vozila su transportirana u BiH i pored zabrane američkih vlasti.

Jedan od tih džipova je trenutno u vlasništvu Avaza. U nedavnom intervjuu za CIN Radončić je izjavio da je direktor Avaza kupio džip koji se trenutno iznajmljuje uglednim gostima njegovog hotela Radon Plaza. skibyusa.com/
Evo dokaz, da Fahro ne govori istinu... a još mi je nekako "bolnije" što upotrebljava izraze tipa "budalaštine", čudno pravo za jednog bivšeg novinara, a trenutno vlasnika novina, da se ne služi književnim jezikom...

Bojim se da ne stupa na scenu novi Dodik, koji će se koristiti "seljačkim" jezikom!
To sam bas pomislio kad sam ga gledao na Telering-u, reko evo ga isti "bosnjaski" Dodik. :?
Better Man

#3386 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

sansun wrote:
Ja Fahru ne podnosim sto se pravi veci Bosnjak od mene i od svih nas koji smo rodjeni ovdje.
Po čemu su to bosanski Bošnjaci većie Bošnje od onih U CG ili Srbiji? Ako ćemo iskreni biti možda je stvar i obrnuta, ali da sada ne ulazimo u to. Ti u suštini napadaš Fahru za nešto što i sam zagovaraš , samo u drugom pakovanju.

Sto se tice tih folova o uspjesnom covjeku pa zar Zlatko nije uspjaesan covjek profesor, ima antifasisticki backround i bio je koliko toliko imucan i prije rata
Po čemu ti tu uspješnost mjeriš? Na osnovu mišljenja studenata? Pa upitaj ih kada im je Zlatni zadnji puta održao lično predavanje za koje dobija itekakvu platu. Upitaj ih koliko knjiga je taj uspješni akademik i profesor izdao. Antifašistički background? Pa ima ga i Dodik, hoćeš to sada reći da se to biološki naslijeđuje ili šta? A opet, zašto zanemaruješ optužbe koje ga terete za aferu "reket" i "testament"? To su strašne optužbe, u jeku ekonomske krize on da reketira i ono malo bošnjačkih poduzetnika koje ova država ima... i to ti čovjek vrijedan divljenja...
Fahro je tajkun koji prije rata ni carape nije imao
Ma daj, ne ..... bolan, šta tim izmišljotinama želiš postići?
uz to je crnogorac koji nama po televiziji i novinama soli pamet kako bi se trebali ponasati Bosnjaci.
A nismo se bunili kada su nam Srbijanaci- Sandzaklije ( Sefer) ili Divjak organizovali armiju da liči nešto ozbiljno? Mislim da je on ( Fahro) sigurno više za ovaj narod uradio nego ijedan Bošnjački političar, makar je konkretno i lično zaposlio nekoliko stotina ljudi, a koliko ih je Zlatko zaposlio?

Taj isti Fahro je popljuvao imalo vidjenijeg Bosnjaka a tek kada kaze da ce stiti lik i djelo Alije Izetbegovica... ma daj
A Lagumdžija ih je od njega branio? :) Ja samo znam da najveći živući Bošnjački intelektualac iz njega stoji, i čisto sumnjam da je Filipoviću u interesu da ova zemlja ide u p---- materinu. Koliko god mudraca na ovom forumu bilo, Filipoviću niko ni do koljena nije, stoga se ne provaljujte bezveze, samo svoj ksenofobizam ispoljavate i ništa drugo.

Fahro nije Bošnjak, već Crnogorac muslimanske vjeroispovjesti. To što pojedinci iz vlasti lupetaju i smatraju da su svi muslimani na području ex Yu Bošnjaci iako ne žive u BiH i nisu rođeni u BiH je najveća budalaština.
neki

#3387 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by neki »

KotromanichII wrote:Fahrin najjaci adut je postojeca vlast, koja krade od naroda i sebi dize plate, a nista nerade. Tu se sva prica zavrsava. Znaci narod koji bude glasao za njega jeste sto je sit ovi guzonja koji bi i od prosjaka uzeli pare.
A gledaj cuda..svi oni sto su se nakrali od naroda i sebi dizali plate pa izgubili vlast sad su se uhljebili u njegovoj stranci (Bicakcic, Terzic,..)
Valjda cekaju drugo poluvrijeme..
Better Man

#3388 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

Terzić jeste u stranci, a koliko znam Bičakčić nije.
silent_BoB

#3389 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by silent_BoB »

mozda bi bio interesantan duel dodik-fahro,au biti ne bi bista novo vidjeli...vjerovatno bi se slozili oko svega u hipu...jer na koncu i jedan i drugi su beskrupulozni,manipulativni,agresivni a po najmanje politicni.......hoce vladati masama za vlastitu korist,a zato ce uciniti bas sve pa cak i slagati ...sto bas i nije tesko

proce oktobar a pola kandidata se nece vidjeti od jada i bjede vlastitog neuspjeha....preko glave nam je ovakvih "teoreticara nacionalizma"...treba ih u skolu opet poslati al ovaj put da ne bjeze sa casova pa ako imaju imalo soli u glavi mozda nauce osnovne pojmove
MrMaliJoe

#3390 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by MrMaliJoe »

sansun wrote: Ljudi ne mrze Fahru, već uspješnog čovjeka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jašta, nego uspješan. Graditelj Fahro, njegovi tornjići i prvi 1 000 000-čić. Dugo se nisam ovako nasmijao. Hvala ti!
addem

#3391 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by addem »

Jedva cekam da krenu debate pa da udare ova trojica glavesina sami po sebi. To ce biti jako interesantno gledati. :lol:
bicebolje

#3392 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bicebolje »

Gledao sam ga na OBN-u i ima tu dosta novih teza i ideja koje se do sad nisu čule na bošnjačkoj političkoj sceni. U svakom slučaju imaće prolaz kod nacionalno osviještenih Bošnjaka koji doduše nema toliko da bi pobjedio na izborima ali sigurno će se ta skupina vremenom i u okolnostima u kojima živimo širiti i profilisati, prvenstveno mislim na mlađu populaciju. Posebno me dojmilo to što on za razliku od ostali ne nastupa sa pozicije BiH i ne smatra da blokiranje BiH od strane srpskih političara znači po automatizmu blokiranje Bošnjaka a to otvara potpuno nove pozicije i smjerove.
ultima_palabra

#3393 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

bicebolje wrote:Gledao sam ga na OBN-u i ima tu dosta novih teza i ideja koje se do sad nisu čule na bošnjačkoj političkoj sceni. U svakom slučaju imaće prolaz kod nacionalno osviještenih Bošnjaka koji doduše nema toliko da bi pobjedio na izborima ali sigurno će se ta skupina vremenom i u okolnostima u kojima živimo širiti i profilisati, prvenstveno mislim na mlađu populaciju. Posebno me dojmilo to što on za razliku od ostali ne nastupa sa pozicije BiH i ne smatra da blokiranje BiH od strane srpskih političara znači po automatizmu blokiranje Bošnjaka a to otvara potpuno nove pozicije i smjerove.
Dobro je ba Rajko 8-)
bosanski

#3394 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bosanski »

bicebolje wrote:Gledao sam ga na OBN-u i ima tu dosta novih teza i ideja koje se do sad nisu čule na bošnjačkoj političkoj sceni. U svakom slučaju imaće prolaz kod nacionalno osviještenih Bošnjaka koji doduše nema toliko da bi pobjedio na izborima ali sigurno će se ta skupina vremenom i u okolnostima u kojima živimo širiti i profilisati, prvenstveno mislim na mlađu populaciju. Posebno me dojmilo to što on za razliku od ostali ne nastupa sa pozicije BiH i ne smatra da blokiranje BiH od strane srpskih političara znači po automatizmu blokiranje Bošnjaka a to otvara potpuno nove pozicije i smjerove.
Šta to znači?
Samo nek vama Bošnjacima ne diraju u fildžan državu i sve je u redu :-)
sonor

#3395 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

sansun wrote:

Koji je to najveci zivuci Bosnjacki intelektualac?
ultima_palabra

#3396 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

sonor wrote:
sansun wrote:

Koji je to najveci zivuci Bosnjacki intelektualac?
Nek nam kaže autor izraza "ksenofobizam" :lol: :oops: Ja tipujem na Keljmendija :D
Last edited by ultima_palabra on 09/08/2010 22:57, edited 1 time in total.
sonor

#3397 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sonor »

sansun wrote:
Ja Fahru ne podnosim sto se pravi veci Bosnjak od mene i od svih nas koji smo rodjeni ovdje.
Po čemu su to bosanski Bošnjaci većie Bošnje od onih U CG ili Srbiji? Ako ćemo iskreni biti možda je stvar i obrnuta, ali da sada ne ulazimo u to. Ti u suštini napadaš Fahru za nešto što i sam zagovaraš , samo u drugom pakovanju.

Po tome sto su Bosnjaci a ne crnogocri ili srbi muslimanske vjeroispovjesti.
Sto se tice tih folova o uspjesnom covjeku pa zar Zlatko nije uspjaesan covjek profesor, ima antifasisticki backround i bio je koliko toliko imucan i prije rata
Po čemu ti tu uspješnost mjeriš? Na osnovu mišljenja studenata? Pa upitaj ih kada im je Zlatni zadnji puta održao lično predavanje za koje dobija itekakvu platu. Upitaj ih koliko knjiga je taj uspješni akademik i profesor izdao. Antifašistički background? Pa ima ga i Dodik, hoćeš to sada reći da se to biološki naslijeđuje ili šta? A opet, zašto zanemaruješ optužbe koje ga terete za aferu "reket" i "testament"? To su strašne optužbe, u jeku ekonomske krize on da reketira i ono malo bošnjačkih poduzetnika koje ova država ima... i to ti čovjek vrijedan divljenja...

Zato sto danas svak svakoga tuzi za sve i svasta.
Fahro je tajkun koji prije rata ni carape nije imao
Ma daj, ne ..... bolan, šta tim izmišljotinama želiš postići?

Pa de mi reci sta je imao prije rata
uz to je crnogorac koji nama po televiziji i novinama soli pamet kako bi se trebali ponasati Bosnjaci.
A nismo se bunili kada su nam Srbijanaci- Sandzaklije ( Sefer) ili Divjak organizovali armiju da liči nešto ozbiljno? Mislim da je on ( Fahro) sigurno više za ovaj narod uradio nego ijedan Bošnjački političar, makar je konkretno i lično zaposlio nekoliko stotina ljudi, a koliko ih je Zlatko zaposlio?

zaposlio nekoliko stotina ljudi Bosnjackim parama koje mu je Alija dao.
Taj isti Fahro je popljuvao imalo vidjenijeg Bosnjaka a tek kada kaze da ce stiti lik i djelo Alije Izetbegovica... ma daj
Nije Lagumdzija branio ali nije ni napadao
kiky

#3398 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kiky »

nadam se da če izbori pokazat da je radonja samo jedno od kopiladi bosanske perverzne političke turbofolk pornografije ...
supervizor

#3399 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by supervizor »

Pričajte vi šta hoćete, naš politički Ekrem Jevrić postaje sve jači.
Better Man

#3400 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

MrMaliJoe wrote:
sansun wrote: Ljudi ne mrze Fahru, već uspješnog čovjeka

Jašta, nego uspješan. Graditelj Fahro, njegovi tornjići i prvi 1 000 000-čić. Dugo se nisam ovako nasmijao. Hvala ti!
Avaz biznis centar je propao i pretvoren je u hotel Avaz Twist Tower je takodje propao, jer svi poslovni prostori zjape prazni izuzev dvije drzavne institucije koje se tu nalaze, uposlenika svih Avazovih novinskih izdanja, sjedista stranke i kafica s vidikovcem, a o drugoj zgradi koja nije ni pocela da se pravi, a znamo da je trebala da ne govorim. Mozda jeste uspjesan u novinskom biznisu, ali u graditeljskom, tj. pravljenju poslovnih zgrada i prodaje ili izdavanja pod zakup poslovnih prostora, e tu je zesca propast. On je juce kod mate rekao stvari kako jesu, ali problem je sto je on godinama te lopove koje napada podrzavao i sto nedjeluje iskren kad govori da ce on pokrenuti stvari. Na najbanalnijem primjeru je juce pokazao da je ne pismen kad je rekao za eletroenergetski projekat da tender je trebalo objaviti u printanim medijima koji su citani, a ne u Sluzbenim novinama/glasniku, jer ih niko ne cita. Da poznaje propise i zakon takvu glupost nikad ne bi izjavio. Kad bilo drzavna vlast, entitetska, kantonalna ili opcinska raspisuje bilo kakav konkurs, oglas, poziv, tender zakon im nalaze da to prije svega objave u Sluzbenim novinama/glasniku i od tog momenta mjere rokovi, a nije probled da se objavi i u dnevnoj stampi.
Post Reply