Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Johnny_x wrote:Opa trece mjesto, kako zalim onaj pocetak sezone tad se je sve usralo
Nemas za cim zaliti, ovo je maximum ove ekipe. Nekih 15 boba zaostatka za vodecim dvojcem i biti najbolje plasirani tim iz Londona, tu je to negdje. Neka ovako ostane do kraja i dobro. Jos samo da Chelsea preskoci komsije i sve ce biti na svom mjestu.
Vidjecemo kakva ce trgovina biti na ljeto ali od ovog cjepidlacenja nema nista.
Ali hajdemo pošteno, u slučaju da Van Persie ostane i dođu još Podolski i Verthongen. Trebaju li fakat još neka pojačanja?
Golmani su tu, stoperi TV5, Kos, Verthongen, Djorou i Mertesacker, bočno Sagna i Santos plus Gibbs i Jenkinson, def. vezni Song, Diaby i Frimpong kad se vrati, ofanzivni Wishere, Ramsey, Rosicky i Arteta, po krilima Wallcott, Gervinho, Ox koji će eksplodirati dogodine, u napadu Van Persieju dodati Podolskog i rastjerati one rezervne ako koji ne bljesne u predsezoni ili ostatku ove sezone - šta ti više treba?
Ova ekipa igra jako dobro a ima još onih mldića tipa Cocquelina, Özyakupa, Miqela koji trebaju ulaziti u prvi tim pa onih hrpu na posudbama od kojih se može probrati dobrog štofa za prvi tim - vraćaju se Bendtner, Lansbury, Vela, Miyaichi, Yennaris, Campbell, pa i Arshavin...
Nije ova ekipa sad za nekih radikalnih zahvata, džaba sve. Wenger bi tek ove sezone mogao doći na svoje. Jeste da to svake godine kažemo ali ove je sazreo podmladak, uigrali se i napredovali oni koje je pojeftino kupio, nema onih koji žele otići po svaku cijenu i oko kojih se dešava medijski cirkus - Wenger je u prilično komotnoj situaciji a i aktuelni rezultati mu idu u prilog.
Arsenal ima jako dobru ekipu,ali i sirinu na klupi.
Nadam se da ce sledece sezone da se uzme titula.
Kako sad Walcott trci i bori se, kad zna da mu za vratom puše mladi Chembrlain koji jedva ceka da zauzme mjesto prvotimca....šta znaci jaka konkurencija, tjera ove razmažene da se bore.
Last edited by LSD on 24/03/2012 16:30, edited 1 time in total.
koliko god ovo strašni udarci bili, po meni ovakvi golovi idu golmanu na dušu.. ima sasvim dovoljno vremena da napravi korak ili dva i da glatko pokupi loptu
Pa na usporenom snimku lopta putuje nesto vise od dvije sekunde, a skontaj onda koliko je u "realnom" vremenu! Nije to bas jednostavno kako izgleda, plus sto moras racunati na to da je gol 7 metara i da golman ne zna sta je naumio izvodjac gdje ce uputiti loptu odnosno u koji ugao. Nije to bas metar prostora pa stojis i cekas kad ce ti lopta doletit.
Dodaj na to jos da ove nove lopte strasno lelujaju i mijenjaju putanju nenormalno, igrao sam sa jabulanijem i iz iskustav ti kazem da je let lotpe nenormalan, ide ide na tebe i sam odjednom "propadne".
Ma znam da nije jednostavno, ali ovdje mi djeluje da je kasno reagirao. na ovom gornjem snimku,usporenom se bolje vidi - lopta je prošla zid, dakle već je može jasno vidjeti, ali on reagira dobro nakon toga, haman kad je bila 2 metra ispred njega.
Nije probao napraviti nijedan korak već onako iz mjesta se bacio.
koliko god ovo strašni udarci bili, po meni ovakvi golovi idu golmanu na dušu.. ima sasvim dovoljno vremena da napravi korak ili dva i da glatko pokupi loptu
Nisi ti onda u direktnom preosu gledao ovu utakmicu.Nije je mogao nikako odbraniti.Šut je bio naprosto perfektan,precizan i najvažnije od svega dovoljno snažan da je i dva koraka bliže bio ne bi je stigao