BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
GaRGa

#3376 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by GaRGa »

e cuj fali megle a kudi Milkos.... da ti nisu odrastanili culo okusa ??
Ciprol

#3378 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ciprol »

StupskaBitanga wrote:probao neko? i koliko košta
http://www.klix.ba/biznis/privreda/klas ... /150107063
sad navratio u klasov market, kaže nisu još dobili :|
Trgenbauer

#3379 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Trgenbauer »

StupskaBitanga wrote:probao neko? i koliko košta
http://www.klix.ba/biznis/privreda/klas ... /150107063
Ima u Klasu na Grbavici. Košta oko 3 KM(vanilija), dođe 16 tortica koje su malo suhe ali finog okusa.Ima 6 varijanti čini mi se. Sve u svemu, bolje su od onih bugarskih/makedonskih :bih:
Kona__

#3380 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Kona__ »

I od mene hvala za Biljanu, kupih jučer, prvi zeleni čaj iz vrećice da liči na nešto :thumbup:
Hajvan

#3381 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

MedenoSrce wrote:hvala za biljanu :thumbup:

fin proizvod jako

Image

mislim kako sam ga ja pazarila u Robotu
Kad ste ga kupili?

Ovo sam ja jednom kupio prije cca 2 godine, i kad je supruga potrošila nikad više ne naađosmo ovaj proizvod.
Supruga ovo stalno spominje kao pun pogodak.
Hajvan

#3382 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

manekenka u penziji wrote: Od Milkosa ne kupujem vise nista. Sudeci po do sada kupljenim proizvoda sa sigurnoscu smatram da oni nemaju kontrolu kvalitete proizvoda niti bilo kakav kontinuitet u recepturi. Sa njima mi je i kupovina pavlake lutrija. Nekad guma, nekad sir, rijetko kad proizvod koji na pakovanju pise.

Lijepi megle. Uvijek isti a prvenstveno kvalitetan.

vaše "iskustvo" se ne podudara s mojim.

Konstanto kupujem Milkosove pavlake i Kefir (ponekad jogurt, te za nj ne mogu tvrditi ništa) i definitivno nisam primjetio odsupanja u kvaliteti/standardu…

stoga mi je jako teško povjerovati u vaše pisanje.
Nema potrebe da odgovarate na ovaj post.
On je samo tu da se vidida ima nas i zadovoljnih sa proizvodima koje vi kudite.
vi kudite, ja hvalim.
Eto
Hajvan

#3383 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

a sad da malo kudim:

nijedan proizvod koji sam probao od Poljorada nije mi se svidio.
- dao sam priliku nijihovom Maslacu u dva navrata; ali to je strašno kako to neugodno miriše prilikom topljenja ( djeluje mi kao da mješaju sa biljnim mastima, te bi stoga cijena trebala biti znatno jeftinija- a nije, a proizvod bi se trebao zvat "maslo" a ne "maslac"). To više ne kupujem

- prije par dana sam kupio tvrdi sir istog prozivđača; takođe ima neki čudan šmek na koji nisam navikao (ovo može biti sujektivni osjecaj); mislim da ću ostati na tvrdim sirevima Mljekare Livno (Gorica, Gouda, Livanjski)
Naslovnica

#3384 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Hajvan wrote:
manekenka u penziji wrote: Od Milkosa ne kupujem vise nista. Sudeci po do sada kupljenim proizvoda sa sigurnoscu smatram da oni nemaju kontrolu kvalitete proizvoda niti bilo kakav kontinuitet u recepturi. Sa njima mi je i kupovina pavlake lutrija. Nekad guma, nekad sir, rijetko kad proizvod koji na pakovanju pise.

Lijepi megle. Uvijek isti a prvenstveno kvalitetan.

vaše "iskustvo" se ne podudara s mojim.

Konstanto kupujem Milkosove pavlake i Kefir (ponekad jogurt, te za nj ne mogu tvrditi ništa) i definitivno nisam primjetio odsupanja u kvaliteti/standardu…

stoga mi je jako teško povjerovati u vaše pisanje.
Nema potrebe da odgovarate na ovaj post.
On je samo tu da se vidida ima nas i zadovoljnih sa proizvodima koje vi kudite.
vi kudite, ja hvalim.
Eto
Što se mene tiče, nema razloga da lažem ili nešto preuveličavam.
Jednostavno, ili je kontrola kvalitete u proizvodnji zakazala, ili je do transporta i skladištenja, te prodajnog mjesta.
Uglavnom, Milkos Farma proizvodi su mi bili (vjerovatno su još uvijek) vrhunski (prešli smo na Zott mlijeko zato što nekima od nas nije odgovarala Farma), i nadam se da je ovaj jogurt što sam kupio samo izuzetak.
Vidjećemo.
Hajvan

#3385 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

ma ne tvrdim da iko laže, samo iznosim svoje iskustvo. :)

Kefir- uvijek standardno odličn ( izbjegavati boce s napućenim poklopcem s datumom pred istek- moze biti da je došlo do jačeg vrenja ili kvarenja)

Pavlaka- apsolutno nikad za nikad problem; uvijek isto

Jogurt nemasni (ono svijetlo plavo pakovanje)- znalo se desiti da gustoća varira- not to rijetko kupujem
Naslovnica

#3386 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Naslovnica »

Aferim
zubi

#3387 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

.
Last edited by zubi on 09/01/2015 14:18, edited 1 time in total.
zubi

#3388 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

Hajvan wrote:prije par dana sam kupio tvrdi sir istog prozivđača; takođe ima neki čudan šmek na koji nisam navikao (ovo može biti sujektivni osjecaj); mislim da ću ostati na tvrdim sirevima Mljekare Livno (Gorica, Gouda, Livanjski)
Ovaj?

Image

Meni je odlican!
Hajvan

#3389 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

nije taj.

ovaj:

Image

mislim, vec to napisah- mozda je do mojih ocekivanja. sir je ispravan i to…
ali ja sam očekivao (i zamislio) da je to nešto puput gaude ili edamera..otud razočarenje…
no snašli smo se- pa ga koristimo narendanog na pastama :)
onako sam - ne ide zbog tog nekog šmeka na koji nismo naviknuti..
djeca ga nece u sendvicima, a ludi su za livanjskom Goricom i Gaudom..
MedenoSrce

#3390 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MedenoSrce »

Miješano povrće sam prije par sedmica kupila u Robotu )ili Bingu ili Interexu :mrgreen: ) u Konzumu nisam sigurno :bih:
Meni je poljoradov puter u rinfuznom pakovanju dobar. Uvijek ga kupujem kada pripremam kakve kreme za torte.

EDIT:posto niko nije nasao za shodno da me ispravi, morala sam sama
Last edited by MedenoSrce on 16/01/2015 13:08, edited 1 time in total.
iz zadnje klupe

#3391 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by iz zadnje klupe »

Pozdrav

Da li neko zna mail Rusmira Hrvić, sada vlasnika Vispaka i Klasa, da mu objasnim zašto je propao projekat " tajna", čokoladice Tiru Liru, i šta konkretno ne valja sa ovim zadnjim "Tortice" od Klasa, ko zna, možda čovjek uvaži sugestiju prosječnog potrošača.

Za svaki projekat BH prehrambene prozivodnje koji se pojavio zadnjih godina sam odmah u startu sam znao da li će uspjeti na tržištu, a ja sam samo mali prosječan nevažan potrošač, nisam okružen "stručnjacima" kako se u Klasu hvale u plaćenom oglasu koje su dali na svakom bosanskom portalu.

ako čovjeka ne dobijem, evo da ne razbija glavu, da mu odmah reknem gdje će da šteka u prodaji ovih novih "Tortica "

U klasi rolata sa voćnim punjenjem imate a dva srpska ( Svisslion i Takovo") i makedonska ( Vichita i jos jedan) i CHipita Seven days.
Svi u cjenovnoj kategoriji do 2 KM, gramaže 150-250 grama, odlične ambalaže.

Sad se pojavljuje Klasova tortica, ambalažom dvije stepenice niže od konkurencije (što i ne mora biti tako strašno) ALI ( koji im ovo samo genijalac "Stručnjak" predloži) gramaže od 450 gr i cijene 2,80 KM.

U startu fula,

Kojim potrošačima se oni obraćaju ? Preglomazno, preskupo,

Evo, ako čita, nek pod hitno smanji pakovanje na pola, na 250gr, uz cjenu od 1,40 KM,

Eto mu džabe savjeta, ne mora debelo da plaća one navedene stručnjake.

Smijem dati kucu pod hipoteku, da kada bi samo uvažio par mojih preporuka mogao bi oživiti i propale projekte " tajna" i Tiru liru .

Nek sam dodje ovde i sluša šta kažu potrošači, nek ne sluša svoje "stručnjake"
kox

#3392 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

iz zadnje klupe wrote:Pozdrav

Da li neko zna mail Rusmira Hrvić, sada vlasnika Vispaka i Klasa, da mu objasnim zašto je propao projekat " tajna", čokoladice Tiru Liru, i šta konkretno ne valja sa ovim zadnjim "Tortice" od Klasa, ko zna, možda čovjek uvaži sugestiju prosječnog potrošača.

Za svaki projekat BH prehrambene prozivodnje koji se pojavio zadnjih godina sam odmah u startu sam znao da li će uspjeti na tržištu, a ja sam samo mali prosječan nevažan potrošač, nisam okružen "stručnjacima" kako se u Klasu hvale u plaćenom oglasu koje su dali na svakom bosanskom portalu.

ako čovjeka ne dobijem, evo da ne razbija glavu, da mu odmah reknem gdje će da šteka u prodaji ovih novih "Tortica "

U klasi rolata sa voćnim punjenjem imate a dva srpska ( Svisslion i Takovo") i makedonska ( Vichita i jos jedan) i CHipita Seven days.
Svi u cjenovnoj kategoriji do 2 KM, gramaže 150-250 grama, odlične ambalaže.

Sad se pojavljuje Klasova tortica, ambalažom dvije stepenice niže od konkurencije (što i ne mora biti tako strašno) ALI ( koji im ovo samo genijalac "Stručnjak" predloži) gramaže od 450 gr i cijene 2,80 KM.

U startu fula,

Kojim potrošačima se oni obraćaju ? Preglomazno, preskupo,

Evo, ako čita, nek pod hitno smanji pakovanje na pola, na 250gr, uz cjenu od 1,40 KM,

Eto mu džabe savjeta, ne mora debelo da plaća one navedene stručnjake.

Smijem dati kucu pod hipoteku, da kada bi samo uvažio par mojih preporuka mogao bi oživiti i propale projekte " tajna" i Tiru liru .

Nek sam dodje ovde i sluša šta kažu potrošači, nek ne sluša svoje "stručnjake"
Ne znam da su ti projekti propali, npr. Tiru Liru kinder jaja redovno kupujem (mala i velika), čokoladice povremeno jer mi nikada nisu posebno legle, one Tajna mješavine su takodje u prodaji... Medjutim, ono što se prvenstveno Vispaku ali i ostatku As grupacije mora priznati jeste da unapredjuju proizvode i često izbacuju nove. Baš ove čokoladice su meni kada su se tek pojavile bile poružne, ali vremenom su postale bolje (iako meni ne leže, kao ni Čoksa i sl.).
@Hajvan: Probaj Poljoradov dimljeni livadski sir, meni je odličan.
safran

#3393 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by safran »

Evo da se prijavi još jedan zadovoljni korisnik Milkosovog jogurta. Do unazad 2-3 mjeseca kad je Konzum vratio u frižidere Vrbaski jogurt i Vrbasku mlaćenicu redovno kupovala i uvijek odličan. Ali Vrbaski je ipak ..... Vrbaski. A Meggle? Daleko im lijepa kuća .....
StupskaBitanga

#3394 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

jel bio neko u interexu ovo koji dan jel to sada Bingo ili je i dalje interex?
kox

#3395 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Bio sam ja u nedelju u velikom na Socijalnom, pitam radnicu na kasi je li ovo sada Bingo, kaže pola-pola :-D Tada nije bilo nijedne oznake Binga, na računu piše Interex, kese Interex itd.
perfect_guy

#3396 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by perfect_guy »

StupskaBitanga wrote:jel bio neko u interexu ovo koji dan jel to sada Bingo ili je i dalje interex?
cijene i dalje interexove, ali se pojavljuje asortiman bingo proizvoda
MedenoSrce

#3397 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by MedenoSrce »

od februara crvena postaje zelena :D
rekla-kazala

#3398 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by rekla-kazala »

zubi wrote:
Hajvan wrote:prije par dana sam kupio tvrdi sir istog prozivđača; takođe ima neki čudan šmek na koji nisam navikao (ovo može biti sujektivni osjecaj); mislim da ću ostati na tvrdim sirevima Mljekare Livno (Gorica, Gouda, Livanjski)
Ovaj?

Image

Meni je odlican!
Sir Dimko ide od odličan do razočaravajuće.
Nije uvjek iste osušen ( dimljen ) pa ni iste tvrdoće, vlažnosti i nema konstantan kvalitet.
Nedavno sam otvorio i bacio jer je po sebi imao neke masnoće, miris malo užegnutog masla ili nešto slično.
mayab

#3399 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

KvaziExpert wrote:prije par dana, u tuzli u slavinovićima, majstori čerupaju stare oznake i stavljaju nove, na vratima već piše bingo, postavili skelu iznad frižidera i mijenjaju plakate, skinuli veliku svijetlecu reklamu napolju,... I na šićkom čini mi se da ne piše više interex. Na ručunu jeste još uvijek interex, ali eto, znači da se ime gasi, kao i najbolji susjed
Po meni, ako će se neki bivsi Interex ugasiti definitivno, to je ovaj u Šićkom, prvo pozicija mu je na kraju slijepog crijeva , a 200m prije njega je ogromni Bingo :shock: ,nikad im nije odobrena gradnja ulazne trake sa glavne ceste, a uz to , taj je objekat bukvalno ŠATOR, ko je tu bio zna o čemu pišem!

Evo http://wikimapia.org/#lang=en&lat=44.52 ... 80/Interex
zubi

#3400 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

rekla-kazala wrote:
zubi wrote:
Ovaj?

Meni je odlican!
Sir Dimko ide od odličan do razočaravajuće.
Nije uvjek iste osušen ( dimljen ) pa ni iste tvrdoće, vlažnosti i nema konstantan kvalitet.
Nedavno sam otvorio i bacio jer je po sebi imao neke masnoće, miris malo užegnutog masla ili nešto slično.
nemam takva iskustva, dimko redovno kupujem, cim jedan smazem kupim drugi :D i uvijek je istog kvaliteta, standardno odlican...
Post Reply