Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
I vidim sad se slazes da ta "tehnologija dresa" nema znacajnu ulogu kad klubovi biraju. Na te ClitorisTech-naljepnice padaju neznalice koje misle da je dres neko tehnolosko cudo pa zato kosta 130 KM.
Da, rade na razvoju jedne tehnologije za dres preko dvije godine. Procitaj ono što sam postavio na prethodnoj stranici.
Kad si zadnji put u rukama drzao ili obukao orginal dres? Smijem se kladiti. Nikad.
Ti nemaš nijedan argument. Svi tvoji postovi se svode da nekog nazivaš "seljakom", "glupim" itd.
Sta si postavio? I ako toliko ulazu i dvije godine rade na tome, sto tu "tehnologiju" klubovi ne bendaju ni 2% nego gledaju samo dizajn i cash?
Zesca si trolla.
Imas internet, informisi se. Nisu sve u zivotu teorije zavjere.
luckylaka wrote:
Ja mislim da se ovaj iz vrtica javlja Eto ovi iz adidas izbace jedan dres do podne jedan od podne.Koji ce im qrac dizajner kad to moze sklepati i ciistacica.Nije ni mojoj nani niko dizajniro priglavak pa ga napravi
Ti prijatelju bi trebo znati razliku izmedju inzinjera i naucnika i dizajnera ako si zavrsio barem osnovnu. No mozda ti platis kakvog inzinjera da ti premjesti namjestaj u kuci?
Evo Dortmund pustio Winter Champions League Edition dresa, idi poleti kupi ga. Kazu da ima neku novu Dri-Fit Winter technology koja funkcionise i u drugim drzavama.
Nemam ja skole imam nesto mejtafa ali vidim da je ni ti nemas puno(ali nije tema)Vidis da te ljudi cesljaju na sve strane na Zelji,na Premijer ligi evo i ovdje sto jadan pape ne odustanes.
trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu.
šefe adidas je adidas zato što daje kompletan proizvod što podrazumjeva i inovativne tehnologije.
elig wrote:
Pa normalno da ce tvrditi jer grade brend.
Zato su i platili Liverpoolu, da grade brend. Da nisu kesirali Liverpoolu i Sevili mi za tu tkz. tehnologiju nikad nebi culi. Sve neka cool imena na koja djeca padaju. Eno ti primjer ona noname marka koja Djokovica oblaci. Srbija puna tih majica, cim Djoka nosi mora da je kvalitetno. Da jeste kvalitetno, ali ne za te pare. Nisam siguran ali mislim da 80-90 % od cijene jednog dresa ide klubovima i igracima. Na ostali 10-20% idu plate radnicima (doduse minimalne kineske), dizajnerima i sefovima. I naravno da otplate milijarde koje su ulozene u ClitorisCool tehnologiju
Otkud sad da otplacuju tehnologiju, kad tvrdis da takvo nesto nepostoji.
baxul wrote:trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu.
šefe adidas je adidas zato što daje kompletan proizvod što podrazumjeva i inovativne tehnologije.
Ja neznam gdje pise da je taj inzinjer za dresove? Ljudi imaju par hiljada stvari na trzistu ali eto vi znate da hrpa inzinjera radi na novim dresovima dvije godine
Za boldirano se slazem, medjutim tu nepripadaju dresovi.
Last edited by elig on 13/11/2013 19:19, edited 1 time in total.
baxul wrote:trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu.
Ja neznam gdje pise da je taj inzinjer za dresove? Ljudi imaju par hiljada stvari na trzistu ali eto vi znate da hrpa inzinjera radi na novim dresovima dvije godine
Boga mi prvi put cujem da inzinjeri rade na dizajnu dresa.Gdje nas Brankovic kada je mogao izinzinjerisati,,Tunel..moze i neki dres.Cuj ing.radi na izradi dresa.Jebo te mi u G.Bukovici nista ne znamo
luckylaka wrote:
Boga mi prvi put cujem da inzinjeri rade na dizajnu dresa.Gdje nas Brankovic kada je mogao izinzinjerisati,,Tunel..moze i neki dres.Cuj ing.radi na izrdai dresa.Jebo te mi u G.Bukovici nista ne znamo
Vidim da nemas pojma. Da si cito link koji je postavio baxul vidio bi da traze inzinjera materijala. To sto tebi na bausteli naredjuje civ. inzinjer neznaci da su jedini civ. inzinjeri jedini inzinjeri na planeti.
I dalje ja ovdje tvrdim da na dresovima rade mnogi (i skupi) dizajneri. Crvena Tifoza prica o nekakvim tehnologijama, inzinjerima i naucnicima. Ne ja. Citaj malo.
Bilo bi savršeno da ga zabiberimo ovoj šugavoj Legei do bubrega i tako im se osvetimo za hinjsko iskorištavanje Munje i kompanije prilikom potpisivanja stogodišnjeg ugovora.....taman kad im se pružila prilika da se reklamiraju na SP mi ćemo uzeti novog sponzora... neke se stvari ne mogu kupiti novcem....
FIDELCA wrote:Mislim da je tacno to za jednu boju,evo u Spanije
Bice zanimljivo vidjeti dres Hrvatske. Na SP-u sve ekipe moraju imati jedan dres svjetle boje i jedan mracne, mislim da ce sahovnica riknuti s dresa ako Nike nesta ne smisli.
elig wrote:
Bice zanimljivo vidjeti dres Hrvatske. Na SP-u sve ekipe moraju imati jedan dres svjetle boje i jedan mracne, mislim da ce sahovnica riknuti s dresa ako Nike nesta ne smisli.
elig wrote:
a pruge?
Dozvoljene su mustre ako se radi o slicnim bojama. Argentinci ce i dalje imati bijele i svjetloplave pruge ali su morali izbaciti crni sorc
Sad neznam mozel se crvena boja sahovnice smatrati "svjetlom bojom".
Francuska, portugal i engleska (Nike) vec igraju u jednoj boji a prije su bili "sareni".
Mislim da je ovaj njemacki dres bas gotivan. Spanski nesto manje. Ako bi nama adidas uradio nesto kao ovaj njemacki samo sa plavim V u dvije nijanse mislim da bib bilo extra. A plava verzija sa bijelim i zlatnim V. Ne treba bolje =)