Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Crvena Tifoza

#3376 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

elig wrote:
Crvena Tifoza wrote:
elig wrote: Ti si reko da dvije godine rade na dresovima :-)

Potrose oni milijarde ali vecina ide direktno u marketing. Beckham je dobio 160 000 000 £ od Adidasa. Pametnom dosta.
http://uk.askmen.com/top_10/sports/top- ... rts_3.html

I vidim sad se slazes da ta "tehnologija dresa" nema znacajnu ulogu kad klubovi biraju. Na te ClitorisTech-naljepnice padaju neznalice koje misle da je dres neko tehnolosko cudo pa zato kosta 130 KM.
Da, rade na razvoju jedne tehnologije za dres preko dvije godine. Procitaj ono što sam postavio na prethodnoj stranici.

Kad si zadnji put u rukama drzao ili obukao orginal dres? Smijem se kladiti. Nikad.

Ti nemaš nijedan argument. Svi tvoji postovi se svode da nekog nazivaš "seljakom", "glupim" itd.
Sta si postavio? I ako toliko ulazu i dvije godine rade na tome, sto tu "tehnologiju" klubovi ne bendaju ni 2% nego gledaju samo dizajn i cash? :kiss:
Zesca si trolla.

Imas internet, informisi se. Nisu sve u zivotu teorije zavjere.

Out.
luckylaka

#3377 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

elig wrote:
luckylaka wrote: Ja mislim da se ovaj iz vrtica javlja :D Eto ovi iz adidas izbace jedan dres do podne jedan od podne.Koji ce im qrac dizajner kad to moze sklepati i ciistacica.Nije ni mojoj nani niko dizajniro priglavak pa ga napravi :D
Ti prijatelju bi trebo znati razliku izmedju inzinjera i naucnika i dizajnera ako si zavrsio barem osnovnu. No mozda ti platis kakvog inzinjera da ti premjesti namjestaj u kuci? :D

Evo Dortmund pustio Winter Champions League Edition dresa, idi poleti kupi ga. Kazu da ima neku novu Dri-Fit Winter technology koja funkcionise i u drugim drzavama.
Nemam ja skole imam nesto mejtafa ali vidim da je ni ti nemas puno(ali nije tema)Vidis da te ljudi cesljaju na sve strane na Zelji,na Premijer ligi evo i ovdje sto jadan pape ne odustanes. :-)
baxul

#3378 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by baxul »

trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu. :D

šefe adidas je adidas zato što daje kompletan proizvod što podrazumjeva i inovativne tehnologije.
elig

#3379 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

Crvena Tifoza wrote:
elig wrote: Pa normalno da ce tvrditi jer grade brend. :)

Zato su i platili Liverpoolu, da grade brend. Da nisu kesirali Liverpoolu i Sevili mi za tu tkz. tehnologiju nikad nebi culi. Sve neka cool imena na koja djeca padaju. Eno ti primjer ona noname marka koja Djokovica oblaci. Srbija puna tih majica, cim Djoka nosi mora da je kvalitetno. Da jeste kvalitetno, ali ne za te pare. Nisam siguran ali mislim da 80-90 % od cijene jednog dresa ide klubovima i igracima. Na ostali 10-20% idu plate radnicima (doduse minimalne kineske), dizajnerima i sefovima. I naravno da otplate milijarde koje su ulozene u ClitorisCool tehnologiju :oops:

Otkud sad da otplacuju tehnologiju, kad tvrdis da takvo nesto nepostoji. :roll:
Smajli sarkazma ----> :oops:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm
elig

#3380 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

baxul wrote:trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu. :D

šefe adidas je adidas zato što daje kompletan proizvod što podrazumjeva i inovativne tehnologije.
Ja neznam gdje pise da je taj inzinjer za dresove? Ljudi imaju par hiljada stvari na trzistu ali eto vi znate da hrpa inzinjera radi na novim dresovima dvije godine :D

Za boldirano se slazem, medjutim tu nepripadaju dresovi.
Last edited by elig on 13/11/2013 19:19, edited 1 time in total.
luckylaka

#3381 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

elig wrote:
baxul wrote:trabaju javit i onom adidasovom inženjeru da je suštinski bespotreban. lik se možda previše uložio u taj posao koji je suštinski bespotreban. i taj adidas suštinski bespotrebno daje liku lovu. :D

Ja neznam gdje pise da je taj inzinjer za dresove? Ljudi imaju par hiljada stvari na trzistu ali eto vi znate da hrpa inzinjera radi na novim dresovima dvije godine :D
Boga mi prvi put cujem da inzinjeri rade na dizajnu dresa.Gdje nas Brankovic kada je mogao izinzinjerisati,,Tunel..moze i neki dres.Cuj ing.radi na izradi dresa.Jebo te mi u G.Bukovici :-) nista ne znamo
elig

#3382 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

luckylaka wrote:
Boga mi prvi put cujem da inzinjeri rade na dizajnu dresa.Gdje nas Brankovic kada je mogao izinzinjerisati,,Tunel..moze i neki dres.Cuj ing.radi na izrdai dresa.Jebo te mi u G.Bukovici :-) nista ne znamo
Vidim da nemas pojma. Da si cito link koji je postavio baxul vidio bi da traze inzinjera materijala. To sto tebi na bausteli naredjuje civ. inzinjer neznaci da su jedini civ. inzinjeri jedini inzinjeri na planeti.

I dalje ja ovdje tvrdim da na dresovima rade mnogi (i skupi) dizajneri. Crvena Tifoza prica o nekakvim tehnologijama, inzinjerima i naucnicima. Ne ja. Citaj malo.
Kinaski

#3383 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Legea adioooo
elig

#3384 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

Kinaski wrote:Legea adioooo
Da se vratimo temi. Na SP-u ce ekipe morati nastupati u jednoj boji :shock:

Znaci dres + sorc ista boja. Njemci po prvi put u historiji u bijelim sorcevima :-)

Fakat i ova FIFA sere.

EDIT: Boje moraju bit "slicne". Znaci bijeli dres i crni/plavi sorc nije dozvoljeno vise. Spanci nose crveni sorc a kolumbijanci bijeli.
Last edited by elig on 13/11/2013 19:31, edited 1 time in total.
Kinaski

#3385 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Nisam to procitao ,ako je tako bas je bezveze
FIDELCA

#3386 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by FIDELCA »

Mislim da je tacno to za jednu boju,evo u Spanije
Image
Šibicar

#3387 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Bilo bi savršeno da ga zabiberimo ovoj šugavoj Legei do bubrega i tako im se osvetimo za hinjsko iskorištavanje Munje i kompanije prilikom potpisivanja stogodišnjeg ugovora.....taman kad im se pružila prilika da se reklamiraju na SP mi ćemo uzeti novog sponzora... neke se stvari ne mogu kupiti novcem....:izet:
baxul

#3388 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by baxul »

elig wrote:
Znaci dres + sorc ista boja. Njemci po prvi put u historiji u bijelim sorcevima :-)
fakat
Image
Last edited by baxul on 13/11/2013 20:56, edited 1 time in total.
elig

#3389 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

FIDELCA wrote:Mislim da je tacno to za jednu boju,evo u Spanije
Image
Bice zanimljivo vidjeti dres Hrvatske. Na SP-u sve ekipe moraju imati jedan dres svjetle boje i jedan mracne, mislim da ce sahovnica riknuti s dresa ako Nike nesta ne smisli.
5 0 5

#3390 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

elig wrote: Bice zanimljivo vidjeti dres Hrvatske. Na SP-u sve ekipe moraju imati jedan dres svjetle boje i jedan mracne, mislim da ce sahovnica riknuti s dresa ako Nike nesta ne smisli.
a pruge?
elig

#3391 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

505sCrtom wrote:
elig wrote: Bice zanimljivo vidjeti dres Hrvatske. Na SP-u sve ekipe moraju imati jedan dres svjetle boje i jedan mracne, mislim da ce sahovnica riknuti s dresa ako Nike nesta ne smisli.
a pruge?
Dozvoljene su mustre ako se radi o slicnim bojama. Argentinci ce i dalje imati bijele i svjetloplave pruge ali su morali izbaciti crni sorc :-)

Sad neznam mozel se crvena boja sahovnice smatrati "svjetlom bojom".

Francuska, portugal i engleska (Nike) vec igraju u jednoj boji a prije su bili "sareni".
nKrkan

#3392 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

Pa s nama neće imat nikakvih problema sve bijelo plavo
elig

#3393 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elig »

nKrkan wrote:Pa s nama neće imat nikakvih problema sve bijelo plavo
Mora i celotejp bit u istoj boji :oops:
nKrkan

#3394 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

elig wrote:
nKrkan wrote:Pa s nama neće imat nikakvih problema sve bijelo plavo
Mora i celotejp bit u istoj boji :oops:
i grb
Kinaski

#3395 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

I boja kose igraca mora bit u skladu sa dresom
Kinaski

#3396 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

P.S. Hoce li kod nas na dresu imena igraca bit ispisana i latinicom i cirilicom zbog mira u kuci. Ma ja samo nek se ne puca
Warashii

#3397 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Warashii »

elig wrote:
Kinaski wrote:Legea adioooo
Da se vratimo temi. Na SP-u ce ekipe morati nastupati u jednoj boji :shock:

Fakat i ova FIFA sere.

EDIT: Boje moraju bit "slicne". Znaci bijeli dres i crni/plavi sorc nije dozvoljeno vise. Spanci nose crveni sorc a kolumbijanci bijeli.
Pa jbte nije Wimbledon :-) , pojma neam sto im ovo treba .
Steel_Prophet

#3398 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Steel_Prophet »

Mislim da je ovaj njemacki dres bas gotivan. Spanski nesto manje. Ako bi nama adidas uradio nesto kao ovaj njemacki samo sa plavim V u dvije nijanse mislim da bib bilo extra. A plava verzija sa bijelim i zlatnim V. Ne treba bolje =)
horion_bosona

#3399 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by horion_bosona »

Kinaski wrote:P.S. Hoce li kod nas na dresu imena igraca bit ispisana i latinicom i cirilicom zbog mira u kuci. Ma ja samo nek se ne puca
ne brini, kako Rusima tako i nama :D

Image
5 0 5

#3400 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by 5 0 5 »

od svih novih dresova za mundijal, sto sam vidio, najvise mi se svidja argentinski.

Image
Post Reply