Iščekujući mjesec Juli i posljednji dio serije Breaking Bad, odlučio sam vrijeme između da upotpunim sa nekom sličnom serijom. Weeds sam nekada davno gledao na Novoj TV i to je bilo tokom emitovanja druge sezone i tada mi je bila nevjerovatno dosadna serija, a sada nakon skoro 4 godine, ja sam odlučio da pogledam tu seriju i prva sezona je iskihnula u prvom danu.
Serija je zaista odlična, a ja sam 100% uvjeren da je Vince Gilligan barem nekoliko ideja maznuo iz ove serije. Mada mi je Breaking Bad zaista najjača serija, moram reći da je i Weeds zaista odličan. Prije svega lik Andya me nevjerovatno asocira na Jessea Pinkmana mada i nemaju nekih prevelikih dodirnih tačaka, ali za razliku Breaking Bada, Weeds je ustvari nabijen nekakvom pozitivnom energijom, a i više humora je zastupljeno.
Mali Shane mi je totalno zakon, a i svi ostali sporedni likovi su se totalno uklopili u svu tu priču. Ono što jasno vidimo jeste da kao i Walter, Nancy također gradi jednu ozbiljnu organizaciju. Za razliku od Waltera ona je žensko i lakše joj se snaći, pomalo je i drugačije okruženje, ljudi je simpatišu i vole, ona je MILF i marihuana je mačiji kašalj za metamfetamine.
Ja za sada sam jako daleko dogurao i to za kratko vrijeme, a kako će se situacija razvijati do kraja to ću da vidim. Ja bih samo na kraju da kažem da na ovu seriju ide jedna velika preporuka i obavezno je gledajte, a muzika u samoj seriji je zaista odlična, onako baš idilična kao i sav taj
background u ovoj seriji. I na kraju, muške će ova serija kupiti sa dosta
atraktivnih scena i dosta
atraktivnih žena, a serija obiluje MILF-ovima.