Naslovnica wrote: ↑07/08/2020 20:53
Evo me iz Piccolo Mondo, pa da napišem koju.
Rezervacija uredno primljena, čekao nas je stol. Konobar brzo primio narudžbu, sve stiglo solidno brzo obzirom da nije bilo slobodnog stola. Narudžba tačna.
E sada malo što se tiče nedostataka...
16KM je porcija najobičnijim lignji s prilogom, i to je OK cijena samo da u tanjiru nije bilo 5-6 minijaturnih lignji (solo trup) i nekoliko krakova (pola zalogaja). Zagledali smo se međusobno tipa je li to-to? Lignje kao i svugdje gdje sam do sada jeo, nikakva nauka. Obzirom da nije Jadranska lignja nego vjerovatno ona najjeftinija čovjek ne može očekivati wow efekat. Bijelog luka ni s glave, možda smo trebali napomenuti da želimo? Uzeli smo 3 porcije. Na jednoj pomfrit, na drugoj grilovano povrće, treća je bila blitva. Pomfrit standardni iz kese, blitva i krompir nisam ni pitao kako je bilo, kod mene grilovano povrće solidno. 2-3 koluta patlidžana i tikvicea, jedna iskasapljena gljiva, meščini nešto paprika.
Najveći dio tanjira je zauzela dekoracija u vidu kriške narandže, zelene salate, mrkve, nekakvih budalaština koje samo smetaju i ne služe ničemu, ali valjda tako treba da bude.
Uz narudžbu smo dobili i onaj njihov pizza bread ili kako se već zove i 3 zdjelice sa dodacima tipa pizza sos, zekakav zeleniš s bijelim lukom u tragu (haman se ne osjeti) i onaj čili šta li. OK, cijenim.
Jedan konobar, nekako uspijeva stići ali zaboravlja. Ljudi pored mene 2 puta traže pepeljaru (mrzim pušenje u restoranima), ja čekao 10min na dodatne salvete. Da, dobije se najbjednija bijela salveta u koju je zamotan escajg i to je to. Pao mi je nož na pod, konobar ga pokupio i nije donio zamjenski.
Ne znam šta bih rekao.
Nije konoba Luka, ni kvalitetom, shodno tome ni cijenama, ali ja ostajem pri njihovim picama i salatama, to rade najbolje.
Usluga? Tanko. Vjerovatno ako nisi stalni gost drugačije te tretira nego ove stalne.