Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#3376 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

VenomousV wrote: 07/08/2020 23:48 @Naslovnica fino ti to sve napisa, taj review, da ne quotam postove redom. Zao mi je sto ti se nije dopalo. Meni porcija bude taman.
Jesmo redovni tamo ali mislim da nemamo neki spešl tretman, a i nama se potrefilo par puta da ne bude bas onako kako smo navikli.
Helem, kad nadjes lignje po svom ceifu javi ovdje pa da i mi odemo da probamo :)
Ma, na kraju, porcija je dovoljna, svi smo se najeli. Ali ne lignji nego pizza bread-a koji smo umakali. :lol:
Ono, ako naručiš lignje, valjda bi fokus na tanjiru trebao biti na lignjama a ne na voću i povrću? Izbaci voće i povrće, ubaci koju lignju više, naplati koju marku više ali da narudžba lignji bude konkretna a ne da se osjećam prevarenim.
Haris033

#3377 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

Naslovnica wrote: 07/08/2020 20:53 Evo me iz Piccolo Mondo, pa da napišem koju.
Rezervacija uredno primljena, čekao nas je stol. Konobar brzo primio narudžbu, sve stiglo solidno brzo obzirom da nije bilo slobodnog stola. Narudžba tačna.
E sada malo što se tiče nedostataka...
16KM je porcija najobičnijim lignji s prilogom, i to je OK cijena samo da u tanjiru nije bilo 5-6 minijaturnih lignji (solo trup) i nekoliko krakova (pola zalogaja). Zagledali smo se međusobno tipa je li to-to? Lignje kao i svugdje gdje sam do sada jeo, nikakva nauka. Obzirom da nije Jadranska lignja nego vjerovatno ona najjeftinija čovjek ne može očekivati wow efekat. Bijelog luka ni s glave, možda smo trebali napomenuti da želimo? Uzeli smo 3 porcije. Na jednoj pomfrit, na drugoj grilovano povrće, treća je bila blitva. Pomfrit standardni iz kese, blitva i krompir nisam ni pitao kako je bilo, kod mene grilovano povrće solidno. 2-3 koluta patlidžana i tikvicea, jedna iskasapljena gljiva, meščini nešto paprika.
Najveći dio tanjira je zauzela dekoracija u vidu kriške narandže, zelene salate, mrkve, nekakvih budalaština koje samo smetaju i ne služe ničemu, ali valjda tako treba da bude.
Uz narudžbu smo dobili i onaj njihov pizza bread ili kako se već zove i 3 zdjelice sa dodacima tipa pizza sos, zekakav zeleniš s bijelim lukom u tragu (haman se ne osjeti) i onaj čili šta li. OK, cijenim.
Jedan konobar, nekako uspijeva stići ali zaboravlja. Ljudi pored mene 2 puta traže pepeljaru (mrzim pušenje u restoranima), ja čekao 10min na dodatne salvete. Da, dobije se najbjednija bijela salveta u koju je zamotan escajg i to je to. Pao mi je nož na pod, konobar ga pokupio i nije donio zamjenski.
Ne znam šta bih rekao.
Nije konoba Luka, ni kvalitetom, shodno tome ni cijenama, ali ja ostajem pri njihovim picama i salatama, to rade najbolje.
Usluga? Tanko. Vjerovatno ako nisi stalni gost drugačije te tretira nego ove stalne.
Haris033 wrote:Piccolo Mondo :thumbup:
Image

Lignje uvijek naručujem sa grilanim povrćem i pomfritom (slika 1), te sa onim njihovim pizza pecivom (slika 5).
Lignje su mekane, preukusne, ali tesko da bi se ko najeo da nema peciva i priloga.. :lol:
Kao što sam napisao u postu prije, porcija je mala, te da će se pravi gurman slabo najesti od istih.
Žao mi je što sam razočarao Naslovnicu. :sad: Stoji da u gradu, osim Luke Sarajevo i nema mjesta gdje ćemo pojesti prave lignje.
Jednom ću Harisu u Starom Konaku reći da mi napravi iste, pa Vam javim utiske.
Naslovnica

#3378 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Lignje koje smo mi dobili su bile još manje i bilo ih je manje, dakle. :roll:
Žao mi je što nisam uslikao da ne bude da lažem.
Uglavnom, nikad više lignje u Pikolu. :thumbup:
van Basten

#3379 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by van Basten »

piupiu wrote: 07/08/2020 23:53
pepeljara wrote: 23/07/2020 13:39 Kakav je restoran Vrelo Miljacke riblji restoran ?
Nije loš. Ono, basic.
Prije nekoliko godina sam, mozda i na ovom forumu, procitao recenziju za njega: pastrmka rastura, najbolja u sarajevskom kraju, a ostalo... drzi se pastrmke.
Parafrazirao sam izjavu, ali drzim je se... pastrmka fakat rastura (cuvena pastrmka iz Miljacke :mrgreen: ), ostalo nisam ni probao, iako priznajem da zamirise lijepo kad pronesu pored mene
JThomas

#3380 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

nedavno se promijenila uprava, sad valja i ostalo. nema i dalje stotinu jela, ali to što ima je dobro, ima čorbe, roštilj, gril povrće, kolače...prije nije bilo ništa. ne da nije valjalo nego nije bilo.
iceman ze

#3381 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iceman ze »

Kakva su jela u onom restoranu Baileys(kod Mirse), malo zavuĆen dole nize Druge kuce.. :mrgreen:

Inace vidjam dole i onog pripitog Sakovica pjevaca
JThomas

#3382 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

atmosfera je više birtijska, malo je, loče se, galami se i većina ljudi se poznaje. nekome to smeta, nekome godi. ali kuhinja je odlična. ima 4-5 udarnih gotovih jela koja su svaki dan, koja su uvijek ista i stvarno, stvarno dobra. ima sve klasično i po narudžbi, ali ova su bolja. i mislim da jedini u gradu ima "biber meso", k'o sitni ćevap u sosu od bibera.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3383 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Gdje to?

Pripiti pjevac Salkovic, ovo me podjseca na sintagme iz Avaza krajem 2000-tih :D
JThomas

#3384 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

u kolodvorskoj, pod prvim neboderom od hitne.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3385 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Aha pomijesalo mi se vrelo Miljacke i kod Mirse...
iceman ze

#3386 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iceman ze »

Ma Šaković je munja jednom i kod Nele navalio na H. Džinovića, pa bolan on meni pliva 5 miljaa bla bla... :lol:

A sto se tice "kod Mirse" , vani im je fino i cisto, ne znam unutra, ne bih ni probao, kontam nesto vani smazat' i bjez.. :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3387 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Armin Šaković krenuo udarat šupka Džinovića?
iceman ze

#3388 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iceman ze »

Zali mu se... :D
JThomas

#3389 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

hrana je odlična. samo eto, kad već pitaš, po ambijentu je više gostionica nego restoran.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3390 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Ti si Tomas pravi gurman, a koliko sam upratio volis i popit. Imas li 100 kila :D
JThomas

#3391 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

plus minus koju.
BHF_Manijak

#3392 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ma meni je Mostarlic malo jaca varijanta cevabdzinice, daleko od nekog restorana iskreno.
Odnos cijene i dobijenog na tanjiru je zaista odlican, ali da je sad aman neki vrhunski ukus, vala i nije.
To su one varijante kad Bosnjak hoce "da se ubije za petaka". :zzzz:
zigson

#3393 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zigson »

A kakva je prica kod sejA brajlovica na ilidzU?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3394 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

šupljara :D
BHF_Manijak

#3395 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

zigson wrote: 09/08/2020 14:28 A kakva je prica kod sejA brajlovica na ilidzU?
Ma, zbog baste je i ok ljeti, ali generalno bezze, ali kod Seje se svakako samo na meso ide, a ne radi neke sminke. Mislim zaboravi dekoracije, Michelinove zvijezde, serviranj, qrce palce... Dodjes, pojedes mesinu i ides dalje. Meso mu je stvarno vrhunsko, meni bar.
iceman ze

#3396 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by iceman ze »

Ja Ćuh nekad da mu zapecatise radnju, on brze bolje da kaznu plati, kazu nEmere petak, pa vikend, pa tek ponedeljak utorak. Valjda nesto s... ao na ridjobradog i seku mu... :lol:
sale07

#3397 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sale07 »

zigson wrote: 09/08/2020 14:28 A kakva je prica kod sejA brajlovica na ilidzU?
Ja nedavno jeo jetru, maksuz otisao.
Ogromna porcija, veca nego standard, salata solidna uz porciju, meso na skali od 1-10(mozda 6), cijena 16 ili 18KM.
Uzeo i cevape, losi skroz(3-4 ocjena).
Sve u svemu vise tamo ne idem na jetru, jer ima boljih mjesta :)
Haris033

#3398 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Haris033 »

Juče otišli u kolibu Umoljani (Kod Muce) na burek koji svi hvale i naručili "veliku tepsiju" za nas 4. Koja je ono pljačka :twisted: Šatro "velika tepsija", a u njoj ni kg prosječne pite za 25 KM, plus nema fiskalnog računa. Osim toga, gazda-konobar neljubazan, a atmosfera kao da je neko umro.. Imali smo osjećaj da su i ostali gosti nezadovoljni, a basta krcata.. Koga put navede prema Bjelašničkim selima, preporuka da zaobiđe ovo mjesto.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3399 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mk ultra »

Kad su Alpinisti/Planištaci u pitanju sve je moguće :mrgreen:
Nema tu coeka dok ne odes dobro dalje u nastavak, sva ta sela tu na potezu bjelašnica konjic, umoljani, tusila, ljuta, i ostali zaseoci dobro poznati po prevarama i lažima :mrgreen:
Što bi rekli, ko ih ne zna skupo bi ih platio :thumbup:
zigson

#3400 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by zigson »

Haris033 wrote: 09/08/2020 18:48 Juče otišli u kolibu Umoljani (Kod Muce) na burek koji svi hvale i naručili "veliku tepsiju" za nas 4. Koja je ono pljačka :twisted: Šatro "velika tepsija", a u njoj ni kg prosječne pite za 25 KM, plus nema fiskalnog računa. Osim toga, gazda-konobar neljubazan, a atmosfera kao da je neko umro.. Imali smo osjećaj da su i ostali gosti nezadovoljni, a basta krcata.. Koga put navede prema Bjelašničkim selima, preporuka da zaobiđe ovo mjesto.
Ja bio na proljece u Honey Valley ma ljepota ziva. Tepsija bureka cini mi se bila ili 12 ili 15 km ne mogu se sjetiti, za prste polizati bio. Konobari preljubazni, dvije tepsije pite, 3 soka, 3 kafe ja mislim oko 35-40 km bilo. Dzaba vala, ugodjaj, pogled, svjez zrak, jos lijep dan bio, suncano a malo jos snijega bilo. Tacno mi sad voda na usta mogao bih onog bureka jesti :lol:
Post Reply