Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#3376 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sutra, 05 aprila, Croatia ima akciju samo taj dan za medjunarodne letove, doduse, samo iz HR, ali mozda nekome kome se dadne voziti u susjedstvo bude korisno... Vec od 129 EUR povratno...
Povratni međunarodni letovi već od 129 €

Prvi međunarodni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. travnja 1992. g. na liniji Zagreb - Frankfurt.

Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu prvoga leta u međunarodnome prometu i nudimo vam
povratne avio karte za sve naše međunarodne destinacije po cijeni od 129 €!

Avio karte po navedenoj cijeni možete kupiti samo 5. travnja 2012. g.!

Putovati možete na linijama iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra za sljedeće destinacije:

Amsterdam Atena Barcelona Beč Bruxelles Frankfurt Istanbul Kopenhagen London München
Pariz Rim Sarajevo Skoplje Priština Podgorica Zürich

Dodatno, po navedenoj cijeni možete putovati na sljedećim linijama:

Split - Berlin
Split - Düsseldorf
Split - Hamburg
Split - Lyon

Dubrovnik - Berlin
Dubrovnik - Düsseldorf
Dubrovnik - Venecija

Rijeka - London
macan prvi

#3377 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

Ne doleti Air Vallee u Mostar :roll:
drndalo

#3378 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Stvarno ? Bas se evo nesto cudim...?! :shock:

Sifra: "Relativno dobro informisani skeptik"
fluidni

#3379 Re: Avio kompanije all about

Post by fluidni »

akcija007

#3380 Re: Avio kompanije all about

Post by akcija007 »

Lufthansa je za kupovinu karte na svojim internet stranicama ukinula TSC -proviziju za izdavanje karte , tako da su karte sada pojeftinile za 10 EUR.
macan prvi

#3381 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

drndalo wrote:Stvarno ? Bas se evo nesto cudim...?! :shock:

Sifra: "Relativno dobro informisani skeptik"
Ajd pusti me, ja sam mlad i idealistican :-? :D Ali stvarno se cinilo jedno vrijeme da ce biti stabilna konekcija :-?
kojeime

#3382 Re: Avio kompanije all about

Post by kojeime »

.
lajkujMe

#3383 Re: Avio kompanije all about

Post by lajkujMe »

Propade i 3 pokusaj nacionalne kompanije BH airlines :run: ovaj put krivci su ponovo vlada i u velikom djelu turci koji su preduzece namjerno raskrinkali cccc
casanova123

#3384 Re: Avio kompanije all about

Post by casanova123 »

ne razumijem... de pojasni malo..
lajkujMe

#3385 Re: Avio kompanije all about

Post by lajkujMe »

casanova123 wrote:ne razumijem... de pojasni malo..
Pogledaj na portal avaza, turci prijete s odlaskom vec su povukli ljude iz upravnog odbora...
Melami

#3386 Re: Avio kompanije all about

Post by Melami »

lajkujMe wrote:
Pogledaj na portal avaza, turci prijete s odlaskom vec su povukli ljude iz upravnog odbora...
mali smo mi i nebitni za njih. Da je srece bilo prosirili bi aerodrom i opremili bolje pa da se ne mora uvijek ici preko Zagreba u Bosnu
lajkujMe

#3387 Re: Avio kompanije all about

Post by lajkujMe »

Melami wrote:
lajkujMe wrote:
mali smo mi i nebitni za njih. Da je srece bilo prosirili bi aerodrom i opremili bolje pa da se ne mora uvijek ici preko Zagreba u Bosnu
Oni hoce vecinsko vlasnistvo nad bh airlines iz jednog jedinog razloga BIH ima ugovor sa EU o otvorenom nebu Turska nema, ako dobiju BH airlines mogu mnogo jeftinije u europu.
drndalo

#3388 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Melami wrote:Da je srece bilo prosirili bi aerodrom i opremili bolje pa da se ne mora uvijek ici preko Zagreba u Bosnu
Nema to veze sa srecom, niti Turkish ima veze sa Sarajevskim aerodromom, niti je Sarajevskom aerodromu sadasnja velicina bez prosirenja jos uvijek problem... Ima se drugih problema... Manjak dodatnih kompanija i/ili destinacija na koje se leti...

Traktat se nastavlja...
Turkish Airlines ne ide iz BH Airlinesa?

Ništa se za sada ne mijenjaTurska nacionalna kompanija odgovorila na pisanje "Avaza" tvrdnjom da ne postoji odluka o njenom povlačenju iz BiH
Istanbul, 17. aprila (s. a.)

Turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines demantirala je u utorak navode u vezi s povlačenjem iz partnerstva sa BH Airlinesom.

Čelnici Turkish Airlinesa, u pismenom odgovoru agenciji Anadolija, naglasili su kako ne postoji odluka Upravnog odbora u smjeru raskida partnerstva s BH Airlinesom.

Čelnici turske kompanije poručili su kako Upravni odbor nije donio odluku o prekidu saradnje s bh. partnerom, s kojim je partnerski odnos sklopljen 2008., kada je Turkish Airlines kupio 49 posto kapitala BH Airlinesa.

- Ne postoji takva odluka Upravnog odbora Turkish Airlinesa - stoji u pisanom odgovoru na upit novinske agencije Anadolija o navodima o povlačenju te kompanije iz Bosne i Hercegovine.

Vijest da Turci raskidaju posao sa Vladom FBiH objavio je jutros "Dnevni Avaz", koji tvrdi da bi "po mišljenjima mnogih stručnjaka BH Airlines bio preslaba za opstanak na tržištu, tako da bi BiH, u tom slučaju, mogla ostati bez nacionalnog avioprijevoznika".

Ako se, kako piše list, ovo obistini, Turci će nakon tri i po godine saradnje napustiti paket od 49 posto vlasništva u kompaniji čiji je većinski vlasnik federalna Vlada.

Razlog za njihovo povlačenje je, tvrdi "Avaz", nerentabilno poslovanje BH Airlinesa, koji je prošle godine zabilježio višemilionski gubitak.

- Nedavno, Turci su povukli najveći avion iz flote bh. kompanije, koja održava još jedino letove za Istanbul - tvrdi "Avaz".
Izvor: Start
Last edited by drndalo on 17/04/2012 16:10, edited 1 time in total.
ins

#3389 Re: Avio kompanije all about

Post by ins »

Jesu li to ovi Turci?
Turkish Airlines: Ne povlačimo se iz partnerstva sa BH Airlinesom

Turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines (THY) demantirala je u utorak navode u vezi s povlačenjem iz partnerstva sa BH Airlinesom.

Čelnici Turkish Airlinesa, u pismenom odgovoru agenciji Anadolija, naglasili su kako ne postoji odluka Upravnog odbora u smjeru raskida partnerstva s BH Airlinesom.

Čelnici turske kompanije poručili su kako Upravni odbor nije donio odluku o prekidu saradnje s bosanskohercegovačkim partnerom, s kojim je partnerski odnos sklopljen 2008., kada je Turkish Airlines kupio 49 posto kapitala BH Airlinesa.

"Ne postoji takva odluka Upravnog odbora Turkish Airlinesa", stoji u pisanom odgovoru na upit novinske agencije Anadolija o navodima o povlačenju te kompanije iz Bosne i Hercegovine.
Izgleda da im niko nije javio da su forumasi odlucili da se oni povuku :mrgreen:

:sax:
Timotije

#3390 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

Prodali su masu karata za CPH, znam najmanje tri porodice koje imaju kupljene karte u maju/junu!? I povuku lagano mlazni avion na rezervne polozaje :D ! Smijurija, nista drugo! Ljudi se zalete zbog direktnog leta, a na kraju popuse!
Moras zaista biti umjetnik i propasti uz milion svojih dijasporaca vani. Sve se to dalo uvezati nekako da je bilo pameti :x !
Eborg

#3391 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Može li mi neko objasniti šta je redticket, zašto je ovako jeftinije od Economy basic koja je valjda vazda bila najjeftinija opcija? Radi se o Austrian Airlinesu.

Image
drndalo

#3392 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Kad kliknes na jedan "crveni", procitas s desne strane ogranicenja te tarife... Obicno ukljucuju min. subotu navece na destinaciji, ili barem 3 noci razmaka prije povratnog leta... U zavisnosti od tih ogranicenja, na povratku ti mozda ne da da ides opet sa "crvenim"...

Dakle, najrestriktivnija tarifa...
Eborg

#3393 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma u principu mi ne daje nikakva bitna ograničenja, mogu redticket u oba smjera uzeti a i onako ću se zadržati sedmicu dana. Osim toga ne vidim neka druga ograničenja. Valjda imam pravo na torbu s obzirom da u tabelama postoji samo Economy i Business, zna li neko?

BTW, kakva su iskustva sa bečkim aerodromom i kašnjenjem letova? Bio sam samo jednom na tom aerodromu pa ne znam je li dovoljno 1:15 i 0:50 za presjedanje.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3394 Re: Avio kompanije all about

Post by Entropio »

Eborg wrote: BTW, kakva su iskustva sa bečkim aerodromom i kašnjenjem letova? Bio sam samo jednom na tom aerodromu pa ne znam je li dovoljno 1:15 i 0:50 za presjedanje.
To je i previše za VIE. :lol:
Eborg

#3395 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma nije neki užasno velik aerodrom ali opet šta ja znam kakvo im je vrijeme tamo. :mrgreen:

Hvala! :thumbup:
drndalo

#3396 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Crvena tarifa, "s prstom gore" (najjeftinija):

>redticket
Rebooking: no
Storno / Refund: no
Baggage allowance
Hand luggage
Newspaper, Drinks
Mileage credit(Miles&More)
Min-stay: 1 Sat. night
Max-stay: 12 Months

Crvena bez prsta gore, skuplja 50-100 EUR po pravcu:

>redticket
Rebooking: yes (€ 60.00 + Fare diff.)
Storno / Refund: no
Baggage allowance
Hand luggage
Newspaper, Drinks
Mileage credit(Miles&More)
Min-stay: 1 Sat. night or 3 Nights
Max-stay: 12 Months

Super sto tebi ne pravi razliku, nekad nekima pravi razliku od par stotina EUR povratno... O jos skupljima da ne govorimo...

To ti je za presjedanje dovoljno, ali moras ipak zuriti, nemas vremena za razgledanje radnji, jer se dosta gubi na prolascima kroz detektore metala, a kad dolazis/ides iz/za BiH budes na non-schengen dijalu aerodroma, pa moras prolaziti i to i pasosku kontrolu, a to u redovima uzima vrijeme... Dobra stvar je kad se na polasku checkiras do kraja, pa znaju da dolazis, ali da mozda kasnis zbog toga, pa te prozivaju razglasom... A svi te u avionu mrze... :mrgreen:
Eborg

#3397 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Ma kakve radnje, to mi nikad nije interesantno. :thumbup:

Neka iskuliraju, bitno je da avion pričeka. :lol:

BTW, kad smo već kod razglasa, nedavno me na SJJ prozvaše da se javim pa sam morao otvarati torbu, gledali ima li naljepnica za originalni Windows na laptopu. Ovi pravo ozbiljno krenuli haman. :-)
macan prvi

#3398 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

U Becu transfer obicno ide jako brzo jer su (bar iz mog iskustva) gateovi na koje se transferira jako blizu onih gdje putnici dolaze. Taj aerodrom se cak reklamira svojom brzinom transfera. Zato ne bi trebalo biti problema. :)
drndalo

#3399 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Bogme Macane, gate-ovi za SJJ i ostale non-schengen destinacije, tipa Moldavije, Ukrajine, Bjelorusije su u posebnom dijelu, i ne pouzdavaj se u brzinu transfera, koja je direktno proporcionalna duzini security-pregled reda... A on se zna razvuci i 20 minuta...
macan prvi

#3400 Re: Avio kompanije all about

Post by macan prvi »

Ja ti iz licnog iskustva mogu reci ovo: ako hvatas popodnevni let za Sarajevo, onda je u 90% slucajeva tvoj gate na terminalu C, evo mapa Aerodroma

http://www.viennaairport.com/jart/prj3/ ... art?rel=de

Ako si u transferu iz neke od evropskih schengenskih zemalja Austrianom/Lufthansom, onda obicno avion dodje bas na taj terminal tako da se samo trebas okrenuti oko sebe u toj kruznoj auli na terminalu C i naci ces gate. Sigurnosna i pasoska kontrola su pred samim gateom tako da cekas tacno toliko koliko ima drugih putnika na tvom letu ispred tebe :D Iz mog iskustva to nikad nije bilo tako dugo da ne stignes na transfer.

S druge strane, ako ides na vecernji let onda kreces s terminala D (vidi mapu) ispred kojeg je pasoska kontrola s par kucica gdje zna biti zakrcenja. Ja rijetko letim nocu za Sarajevo (strah me babaroge :lol: ), ali iz par puta koliko sam letio tako ne vidjeh neko duze zadrzavanje, do sad sam tu na pasoskoj kontroli cekao maksimalno oko pet minuta, na metalnoj mozda nesto duze.
Post Reply