HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
metronom

#3376 Re: HS kablovska

Post by metronom »

Jel se jos uvijek moze izvesti nadogradnja?! Meni ne funkcionise nista, sve sam radio kako pise.

Btw. malo je bezveze da tek sad dobijamo uputstvo da se treba gledati kanal na 610 frekvenciji da bi dobili upit o nadogradnji. Ne znam jel ovo neko zvanicno uputstvo HS-a ili sta, posto ga nema na stranici hs-hkb.ba
mp4

#3377 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

pa ne smijem reci da je zvanicno, ali vjerujte da je iz pouzdanih izvora.
probaj slijedece:
-opali factory default
-nadji sam kanale ns frekvenciji 610 mhz
-prebaci na hema kanal pa i malo sacekaj nece odmah
ako bas nebude moglo provjeri verziju loadera, ako nije 5.0 odnesi u hs.
mozda ti je daleko do radnicke ulice al postupak traje samo nekih od 5 do 10 minuta i rijesio si svoje probleme oko
digitalne za sva vremena!
pozz
ako imate jos pitanja slobodno...
rado cu odgovoriti
mp4

#3378 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

jedna napomena----- stranice hs kablovske telvizije na facebook-u nisu zvanicne stranice hs-a, odnosno neko se lazno predstavlja, i daje nekorektne iformacije u ime hs kablovske televizije!!!
showman

#3379 Re: HS kablovska

Post by showman »

mp4 wrote:jedna napomena----- stranice hs kablovske telvizije na facebook-u nisu zvanicne stranice hs-a, odnosno neko se lazno predstavlja, i daje nekorektne iformacije u ime hs kablovske televizije!!!
Pa nabijem vas!!!! Stavite na zvaničnu stranicu uputsta, a ne ovako inkognito nam stavljate savjete.
mp4

#3380 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

uputstvo na internom kanalu je sasvim dovoljno za covjeka da shvati sta treba da se uradi kad mu se pojavi poruka o nadogradnji software-a! za sve ostale slucajeve:
-neuspjela nadogradnja itd., treba da se javi svome operateru kao i svugdje drugo u svijetu.
Last edited by mp4 on 26/06/2011 22:54, edited 1 time in total.
mp4

#3381 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

A EVO I UPUTSTVA SA INTERNET STRANICE HS-A!!!

Ažurirano Utorak, 21 Lipanj 2011 10:53
Autor Administrator Utorak, 21 Lipanj 2011 10:33

Cijenjeni korisnici,

Ovim putem Vas obavještavamo da od utorka(21.06.) ćete biti u mogućnosti da izvršite nadogradnju softvera na vašim STB-ovima.

Dakle, odaberite opciju "da" kada vam STB ispiše poruku sa upitom da li želite da izvršite nadogradnju. Nadogranja softvera će trajati par minuta.

Nakon toga preskenirajte sve kanale na slijedeći način:

1. Menu

2. Instalacije

3. Pretraga kanala

4. Pretraži sve kanale

5. OK

Nakon što preskenirate sve kanale, raspored kanala će Vam biti kao ovdje .
johntra

#3382 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Mene interesuje je li se još mogu ilegalno gledati kanali na digitalnoj preko LCD-a?
Je li se mora ponovo preskenirati ili ručno ukucavati frekvencije, jer je dosta kanala nestalo?
shlauf

#3383 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

mp4 wrote:uputstvo na internom kanalu je sasvim dovoljno za normalnog covjeka da shvati sta treba da se uradi kad mu se pojavi poruka o nadogradnji software-a! za sve ostale slucajeve:
-neuspjela nadogradnja itd., treba da se javi svome operateru kao i svugdje drugo u svijetu.
Da smo mi normalni onda nebi bili pretplatnici HS-a :lol:
Eneeeeeeesssseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
mp4

#3384 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

Nije ilegalno gledati digitalne kanale ukoliko ste pretplatnik analogne tv hs-a.
Primjetit ce te da fali nekoliko kanala ako lcd preskenirate bez CI MODULA koji mozete dobiti u
kablovskoj televiziji, ako ste pretplatnik digitalne tv.
Preskenirajte - probajte
johntra

#3385 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Ne moram ja preskenirati, vidim da neki fale, možda bi se i vratili...znači, da ste skontali neku čarlamu...
htio sam je uzeti modul kad je tek krenulo, ali gužve bile, niste se ni uhodali...gledat ću u dogledno vrijeme da ga uzmem, ali me nervira što mi je nestao hrvatski RTL, ode mi Ezel... :D
metronom

#3386 Re: HS kablovska

Post by metronom »

hardware verzija 5, loader 1, resetovao sve na fabricke postavke, skenirao ponovo kanale, upalio hema, rtl, b92, ali nikakvog upita nema vec satima.

Nisam siguran da ova nadogradnja uopste vise radi, jer prema obavjestenjima sa stranice hs-a, korisnici sony tv-a ce imati probleme sa frekvencijom 610 do petka zbog ovih nadogradnji. Znaci zavrseno? Ako jest, onda je bezveze odradjeno, jer su korisnicima data nepotpuna i konfuzna uputstva kako da izvrse nadogradnju...
lijan

#3387 Re: HS kablovska

Post by lijan »

johntra wrote:Mene interesuje je li se još mogu ilegalno gledati kanali na digitalnoj preko LCD-a?
Je li se mora ponovo preskenirati ili ručno ukucavati frekvencije, jer je dosta kanala nestalo?
Preskeniraj digitalne kanale, pa sam vidi, koji kanali rade a koji ne rade...malo se potrudi, pa nam javi, kakvo je stanje. 8-)
LordRaven

#3388 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Nikako mi nije jasno ovo šaltanje frekvencija na digitali svake sedmice. Više i ne redam kanale jer znam da opet treba preskenirati i to što je još gore na tv-u kad skenira automatski, uporedo skenira i analogne kanale tako da se sve poremeti :x
mp4

#3389 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

kako ja znam ovo je konacni raspored frekvencija.
a vjerovatno ce se dodavati jos kanala, ali ce u tom slucaju tv-i(novijih generacija) prepoznati i dodati te kanale, a kod STB-ova
u tom slucaju treba preskenirati samo frekvenciju u koju je dodat kanal(to je moguce takodjer i kod nekih tv-a kao lg, philips i samsung).
znaci nece biti potrebe da se svaki put sve na novo skenira.
showman

#3390 Re: HS kablovska

Post by showman »

mp4 wrote:kako ja znam ovo je konacni raspored frekvencija.
a vjerovatno ce se dodavati jos kanala, ali ce u tom slucaju tv-i(novijih generacija) prepoznati i dodati te kanale, a kod STB-ova
u tom slucaju treba preskenirati samo frekvenciju u koju je dodat kanal(to je moguce takodjer i kod nekih tv-a kao lg, philips i samsung).
znaci nece biti potrebe da se svaki put sve na novo skenira.
Vas iz HS pod hitno Enes mora poslati na neku edukaciju ili na edukaciju ili u ludnicu. Ne možete nas svakih svakih sedam dana tjerati da preskeniramo programe. Jeste li normalni? Znate li da raja memorišu programe i da nas dovodite do ludila!!!!!!
LordRaven

#3391 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Nadam se da je ovo što priča tačno jer stvarno mi je na vrh glave da skeniram frekvencije jer se sve poremeti. Nije problem toliko poredati digitalu jer su imena kanala označena ali na mom LG-u pod Auto skeniranje skeniraju i analogni kanali koji nemaju naziv pa se treba sat vremena izdvojiti da se sve poreda. Jedina solucija bi bila da unosim pojedinačno frekvencije zbog njihovog amaterizma.

Postoji li mogućnost da se i analogni kanali označe automski kao što ih ima par koji imaju već ispisan naziv?
mp4

#3392 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

analogni kao i digitalni kanali su postavljeni od najnize do najvise frekvencije, e sad kojim ce redoslijedom to ici zavisi kako ih provajder odnosno hs poreda(zato je hs pretumbao sve kanale-da ide nekim logickim redoslijedom-prvo nasi kanali film, sport i tako dalje). trebalo bi po meni u skorije vrijeme izaci neko uputstvo(onako u grubo) za svaki model tv-a od prilike kako se skenira, ali je problem vidio sam, lg na primjer, starije serije, prvo se rucno unosi svaka frekvencija u rucnom pretrazivanju digitalnih kanala(samo pohrana frekvencija i ostalih parametara), pa onda predjes na automatsko skeniranje, a u novijim serijama ima samo automatsko(potpuno skeniranje-drzava finska,cable itd),gdje se nemoze posebno skenirati svaka frekvencija, pa tako i svaki put moras skenirati analogne kanale usput. ali vecina tv-a ima posebno analogiju posebno digitalu.
po tome bi hs morao pisati za svaki tv jednog proizvodjaca posebno uputstvo!!! pa na kraju krajeva to je posao servisa u kojem je kupljen tv!!! nije hs proizveo te silne televizore :)
covjek treba poznavati opremu koju kupuje.
LordRaven

#3393 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Svaki tv je različit i niko ne očekuje od Hs-a da se prilagođava svakom od njih pojedinačno ali ono što se od njih očekuje jeste da ne mjenjaju stalno frekvencije tačnije položaj kanala po frekvencijama jer onda tu nije kriv proizvođač televizora što nema odvojeno skeniranje digi i analog kanala već HS zbog kojeg moramo često koristiti opciju skeniranja. Nema tu opravdanja noviji televizori dolaze takvi kakvi jesu i do provajdera usluga je da olakša nama život što očigledno nije slučaj. Imam mogućnost i pojedinačnog skeniranja frekvencija na digitali ali to ni u kom slučaju ne znači da imam volje i vremena da odvajam i tipkam svaki sedam dana jer se neko igra nepotrebnih promjena! Kad već spominješ novije televizore imamo tu opciju automatkog prepoznavanja novih kanala al je tv rijetko koristi jer se još rjeđe ubaci neki novi kanal a da ga vrijedi naći, da je bar novih kanala koliko je promjena u frekvencijama!
showman

#3394 Re: HS kablovska

Post by showman »

Kakve veze imaju televizori sa stalnim mijenjanjem frekfencija. Kakve veze TV ima kad mi risiver preskenira 150 kana na kojem je na 5 frekfencija jedna te ista televizija i kakve veze ima TV što HS digitalna ima šuplju ponudu. Ubacuju neke idiotske tv poput TVTK pa onda moraš sve preskenirati i sjebati sve što si memorisao.
Adriatic

#3395 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Evo jedno pitanje za ove branioce lika i djela Enesa:
Odakle vašem gazdi pare da obilazi svjetske destinacije, gradi vjerske objekte po svom selu......a nema para za Sport Klub?
iPod

#3396 Re: HS kablovska

Post by iPod »

Adriatic wrote:Evo jedno pitanje za ove branioce lika i djela Enesa:
Odakle vašem gazdi pare da obilazi svjetske destinacije, gradi vjerske objekte po svom selu......a nema para za Sport Klub?
Nisam ničiji branilac ali evo da ti odgovorim...

vlasnik sportklub kanala je Miroslav Šolak, koji je također vlasnik Total TV satelitske platforme i SBB kablovskog operatera u Srbiji, a naravno neposredni vlasnik i Telemacha kod nas u BiH. Raskol se dogodio onog momenta kada je Telemach ušao na naše tržište i nakon toga žejeli su ekskluzivu za sebe, i ukinuli svima sport klubove, a onima kojima nisu ukinuli uslovljavali su ih da nesmiju pustiti Arena sport kanale, koje su napustile Total TV i SBB i počele samostalno da emitiraju u sklopu Bulsat i Polaris media paketa, a naravno u sklopu mnogih IPTV i kablovskih operatera.

Ukratko to ti je to, jedini operater koji je odbio da isključi SportKlub iz svoje ponude je bila ona Elta-MT jer se oni brane ugovorom koji su potpisali sa Sportklubom... Elta-MT također nudi i Arena sport kanale.
Adriatic

#3397 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

iPod wrote:

vlasnik sportklub kanala je Miroslav Šolak, koji je također vlasnik Total TV satelitske platforme i SBB kablovskog operatera u Srbiji, a naravno neposredni vlasnik i Telemacha kod nas u BiH. Raskol se dogodio onog momenta kada je Telemach ušao na naše tržište i nakon toga žejeli su ekskluzivu za sebe, i ukinuli svima sport klubove, a onima kojima nisu ukinuli uslovljavali su ih da nesmiju pustiti Arena sport kanale, koje su napustile Total TV i SBB i počele samostalno da emitiraju u sklopu Bulsat i Polaris media paketa, a naravno u sklopu mnogih IPTV i kablovskih operatera.

Ukratko to ti je to, jedini operater koji je odbio da isključi SportKlub iz svoje ponude je bila ona Elta-MT jer se oni brane ugovorom koji su potpisali sa Sportklubom... Elta-MT također nudi i Arena sport kanale.
Jel tebi jasno da sport klub vrijedi 10 arena?
Znaš li koliko bi korisnika izgubili (ili jeste) zato što ste izbacili ovaj kanal?
Ali ljudi nemaju alternativu, kao napr ja.
Da se pojavi bilo koji drugi operater, otisao bih od vas brzinom svjetlosti.
Ali doći će sve na svoje kad tad.
showman

#3398 Re: HS kablovska

Post by showman »

iPod wrote:

I šta to mene sad briga?! Ja sam, bolan, platio da gledam taj SK. Šta mene briga što Enes nije mogao obezbijediti da gledam ono što sam platio. Nek proda firmu ako nije sposoban da radi.
iPod

#3399 Re: HS kablovska

Post by iPod »

heh,čuj otišao bi od "vas"....

ti si samo pitao, ja sam ti samo odgovorio, ali ja nisam hs nazovi njih ili im otidji dole i reci im to ha ja, jednostavno.
showman

#3400 Re: HS kablovska

Post by showman »

iPod wrote:heh,čuj otišao bi od "vas"....

ti si samo pitao, ja sam ti samo odgovorio, ali ja nisam hs nazovi njih ili im otidji dole i reci im to ha ja, jednostavno.
Ma jarane, oni su ko gluha krmad. Nemaju veze ni što su tu, ni šta rade.
Locked