Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3376 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

:lol: :lol: :lol: luđak
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3377 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by arman1 »

"Entuzijasta". Ja sam danas sobno pedalao.
cappy_tempo

#3378 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

pojma vi nemate koji je merak po kisi piciti samo sto je meni sad mrsko biti mokar i prljav :mrgreen: . naravno i kad snijeg zapad pa i leda ima,a ja na biciklu kuliram :mrgreen:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3379 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by arman1 »

cappy_tempo wrote:pojma vi nemate koji je merak po kisi piciti samo sto je meni sad mrsko biti mokar i prljav :mrgreen: . naravno i kad snijeg zapad pa i leda ima,a ja na biciklu kuliram :mrgreen:
To po ledu mi je poznato. :skoljka:
Posebno kad ne uspiješ zakoćiti pa se zabiješ u vozilo Milicije(prije rata).
cappy_tempo

#3380 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ja uspijem zakociti,a ako ne uspijem jbg onda nek je bog na pomoci onome koga opalim :mrgreen:
adnandus

#3381 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

A što me ismijaste sve naka kultura u PM. Kako provjeravate pušta li ventil ?
Sigurno odete u Ciklocentar pa kupite neku specijalnu tečnost za ispitivanje propusnosti ventila, ili vi tatini i mamini sinovi to uradite jednostavnom matematičkom jedačinom Masa promatrane količine zraka, odnosno svih plinova koje sadrži zrak u jedinici volumena zove se gustoća zraka. Ona pokazuje koliko je puta jedinica volumena zraka lakša od istog volumena vode na temperaturi +4°C. Iz jednadžbe plinskog stanja p : R = T : V imamo da je V = R * T / p gdje je p tlak zraka, R plinska konstanta za zrak (R = 29,27), T termodinamička (apsolutna) temperatura zraka (T = 273,2 + t°C) i V voluen.Budući je gustoća zraka obrnuto razmjerna volumenu, imamo da je: V = 1 / p , p = p / R * T

To pokazuje da je gustoća zraka p upravo razmjerna tlaku zraka a obrnuto razmjerna temperaturi zraka. Povećanjem visine, u pravilu, opada temperatura i tlak zraka a gustoća raste i obrnuto. Vlažni zrak je lakši od suhog pa je i gustoća vlažnog zraka manja. Gustoća zraka se ne mjeri već računa iz jednadžbe plinskog stanja koja izvedena glasi: p = 348,38 p / T kg / m(3). Navedeni odnosi vrijede za suh zrak bez vodene pare. Pri normalnom atmosferskom tlaku p = 1013,27 mb, T = 273,2 K i naponu vodene pare e = 0, normalna gustoća zraka iznosi p = 1,293 kg / m(3).

A najgore što se smiju upravo ljudi koji traže savjet (nisam mislio da izvlačiš onu zeleno žutu smjesu sa dna pluća poslije šteke Drine) inteligencije moje. :-)
Jbt napraviše me papkom balavci koji sve znaju osim izračunati polumjer točka
Ova odokativna tehnika od kojeime nije baš tačna može fuliti od pola do jedan centimetar(probaj svaki put imaćeš različito) a ako ideš na duže ture to ti je ogromna fula i druga stvar polumjer točka nije isti kad je opterećen i kada ga guraš i tu može biti razlika od 1-2 cm što je fula od 3% na turi od 30 Km skoro kilometar, mozgići moji mali
A ja pas bio ako na ovom djelu foruma više pomognem nekom. :run:
kokuz_sa

#3382 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

kako se maloprije zajebah i to posteno..odem se vozat spremim fino i zaboravim kakve cvike nabacit..vjetar ubi u oci..sve sam pedalao a suze niz lice idu od vjetra :D
cappy_tempo

#3383 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

priznaj bolan da te neki dedo prestigo pa da si plako :mrgreen: . hajde bolan i meni su neki prijetili ako nas dedo jos jednom prestigne na zadnjoj biciklijadi fakulteta :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3384 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Gl'aj Ade fizicara :D
adnandus

#3385 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

rashtiman wrote:Gl'aj Ade fizicara :D
A štaš kad ljudi ne razumiju najlakši i skoro najtačniji izračun opsega točka, da možda malo probam drugim, kultivisanim pristupom (ako Vam se ne pljuje) Obim kruga računa se po sljedećoj vrlo jednostavnoj (iz osnovne) formuli:
O=2 x r x π
gdje je r polumjer kruga, a π je matematička konstanta 3,141 592 653 589 793...

Što znači uzmeš metar pa mjeriš od sredine nabe do asfalta ( sjedneš na bike jer je preciznije a nekog drugog zamoliš da izmjeri) pa onda tu dužinu puta 2 puta 3,141 592 653 589 793 ili ti uzmi decimala koliko ti treba

valja li ovako :lol: :lol: :lol: :lol:
Lady Saray

#3386 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

a zar nije najlakse bilo reci pokvasis jedan dio tocka a sad da li ce to biti voda, sok, pljuvacka ili ce da zapisa tocak nek ostane njemu na izbor :D
madtv

#3387 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

ma prvo studiju izvodljivosti, pa tek onda dalje sta slijedi :lol: :lol:
adnandus

#3388 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

Lady Saray wrote:a zar nije najlakse bilo reci pokvasis jedan dio tocka a sad da li ce to biti voda, sok, pljuvacka ili ce da zapisa tocak nek ostane njemu na izbor :D
ne dolikuje ti nicku to ZAPIŠAVANJE,u odsustvu pljuvačke može se koristiti i nivea ili solea ili oil of olaz ili Play Feel ali meni je pljuvačka zakon :lol: :lol: :lol: :lol:
muz66

#3389 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by muz66 »

ne znam za vas, ali ja se danas sit navozao...40 km po ovoj kisi, uh kako mi je prijalo!
semso_bonaparte

#3390 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by semso_bonaparte »

Isprike adnanu sto sam ga uvrijedio, nije mi bila namjera, ovu tem shvacam kao relax temu, mislio sam malo zeze ali et, jos jedno sori.

Kaciga glavu cuva heheh, mozda u me u vilsonovom ovo napadne

http://www.youtube.com/watch?v=S2oymHHy ... r_embedded
Last edited by semso_bonaparte on 14/10/2011 22:12, edited 2 times in total.
naja22

#3391 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

Hocete li vi sada po snijegu akoBogda voziti biciklo ? Ja nikad do sada nisam ali ovaj put planiram.. Najvise bi volio na planinu negdje pa se lagano spustati.. :D
delightful

#3392 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by delightful »

semso bonaparte, opomena zbog vrijedjanja.
zapravo, od sada je odmah sedam dana bana za vrijedjanje sagovornika, bez prethodne opomene.
cappy_tempo

#3393 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

naja22 wrote:Hocete li vi sada po snijegu akoBogda voziti biciklo ? Ja nikad do sada nisam ali ovaj put planiram.. Najvise bi volio na planinu negdje pa se lagano spustati.. :D
nisam jednom samo sto je mi mrsko onda cistiti sebe i biciklo :mrgreen:

ima nakav frajer nakamuru pedala prema rajlovcu svako jutro i jutros ga gledam obuko se fino,fantomka,kaciga i lagano,a meni odma doslo da se vratim kuci i da pedalam i ja :mrgreen: .

koga prvog FBI klepi pred americkom ambasadom zbog fantomke ili neceg drugog nek se tuspasi :mrgreen:
naja22

#3394 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

cappy_tempo wrote:
naja22 wrote:Hocete li vi sada po snijegu akoBogda voziti biciklo ? Ja nikad do sada nisam ali ovaj put planiram.. Najvise bi volio na planinu negdje pa se lagano spustati.. :D
nisam jednom samo sto je mi mrsko onda cistiti sebe i biciklo :mrgreen:

ima nakav frajer nakamuru pedala prema rajlovcu svako jutro i jutros ga gledam obuko se fino,fantomka,kaciga i lagano,a meni odma doslo da se vratim kuci i da pedalam i ja :mrgreen: .

koga prvog FBI klepi pred americkom ambasadom zbog fantomke ili neceg drugog nek se tuspasi :mrgreen:
A jesi li nekada isao u prirodu voziti ? Nema veceg meraka od toga :D
cappy_tempo

#3395 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ma kakva priroda, koliko sam propo govori to da do breke ne mogu ko covjek izaci nego umrem :mrgreen:
naja22

#3396 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

cappy_tempo wrote:ma kakva priroda, koliko sam propo govori to da do breke ne mogu ko covjek izaci nego umrem :mrgreen:
Biće bolje :D
semso_bonaparte

#3397 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by semso_bonaparte »

Eto uvrijedljivi post editiran.

Nego gdje ima kakvih dobrih prsluka kupiti do 50KM, ono windstop i tako to... hvala
delightful

#3398 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by delightful »

hvala.
A_I_

#3399 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by A_I_ »

cappy_tempo wrote: koga prvog FBI klepi pred americkom ambasadom zbog fantomke ili neceg drugog nek se tuspasi :mrgreen:
:lol: Ja prosao vec nekoliko puta s fantomkom al' ni prstom ne mrdnose :) Bitno je samo ne usporavati, ne gledati i ne zamahivati rukama :lol:
kokuz_sa

#3400 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

A_I_ wrote:
cappy_tempo wrote: koga prvog FBI klepi pred americkom ambasadom zbog fantomke ili neceg drugog nek se tuspasi :mrgreen:
:lol: Ja prosao vec nekoliko puta s fantomkom al' ni prstom ne mrdnose :) Bitno je samo ne usporavati, ne gledati i ne zamahivati rukama :lol:
i biti bez nekog velikog ruksaka na ledjima :D
Post Reply