Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
quarterback wrote:cevabdzinica kod zudija (nema h)
Do mene...dobro se sjetih imena zadnji put sam bio kod njega prije rata...
Mislim da je stavio "h" nakon rata, prije rata je bilo kod Zudija, sjećam se kada je bila u sklopu zelene pijace i ta je ćevabdžinica stara 100 godina nisam gledao zadnje vrijeme da li još postoji?
quarterback wrote:cevabdzinica kod zudija (nema h)
Do mene...dobro se sjetih imena zadnji put sam bio kod njega prije rata...
Mislim da je stavio "h" nakon rata, prije rata je bilo kod Zudija, sjećam se kada je bila u sklopu zelene pijace i ta je ćevabdžinica stara 100 godina nisam gledao zadnje vrijeme da li još postoji?
julisiz es grant wrote:Kojoj je budali palo na um dati vinariji ime hrvatskog političara sa početka 20. stoljeća i propagatora jugoslovenstva?
Eto trebali su dati po nekom nacionalističko-šovinističkom idiotu koji je i doveo do svih ovih sranja na ovim prostorima
Što se pališ? Nije poenta to za šta se Frano zalagao, nego kakve veze ima on sa vinima (osim činjenice da je Dalmatinac)? Da su dali ime po nekom opštepoznatom vinopiji iz kulturnih krugova, npr. Tin Ujević, il Gustav Krklec, pa ajde-de
To je krenulo kad su eliminisali tete sto su sjedile na kraju washingtonca....sjecam se one secije pozadi pogotovo kad se islo na vrelo bosne, tad je to meni bilo ko putovanje u neku drugu drzavu...
ovu sliku okacih zbog saobracajca sjetio se saobracajaca koji su stajali na raskrsnici i pokretima ruku regulisali saobracaj
to je bio praznik za oci--znali smo stajat, posmatrat i divit se eleganciji pokreta
ne mogu da nadjem sliku saobracajca u bijeloj uniformi---u Sarajevu-jakako