Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#3376 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... 81292.html

ako trebaju veca slova, samo recite :D
stefag40

#3377 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by stefag40 »

Pozdrav svima,
Evo sad mi u 11 mjesecu istice kartica Visa Electro (Raiffaisen banka).Zanimame sad dali ja mogu da je u ovom mjesecu obnovim? I kako onda da paypal ustimam sa novom karticom?
Lp
BAN___KAI

#3378 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BAN___KAI »

Hej ljudi, imam otvoren racun u BBI banci i dali su mi samo neku papirnu karticu, sa samo brojem racuna. Namjeravam sada uzeti debitnu karticu i zanima me da li oni mogu spojiti taj racun sa debitnom karticom, jer ne želim imati 2 razlicita racuna i ne želim mijenjati racun gdje pare stižu od plate.

Želim kupovati stvari na rate i stvari preko interneta preko debitne kartice, ne mogu još uzeti kupovnu karticu od BBI jer moram raditi 3 mjeseca da bih imao pravo na to.
titinho

#3379 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by titinho »

Da li ima neka debitna kartica koja podrzava paypal (konkretno:povlacenje novca na karticu ako posiljka nije dosla ili povlacenje novca sa paypala, cuo sam da mastercard ovo ne podrzava , samo VISA podrzava), a da se na tu karticu ne mora placati mjesecno odrzavanje racuna od 1.5 do 2 km.
Dakle treba mi kartica za paypal sa koje mi banka nece skidati pare za odrzavanje racuna ili slanje izvoda na kucnu adresu.

i jos pitanje : cuo sam da unicredit ne naplacuje odrzavanje racuna mjesecno vec samo u mjesecu kada ima transakcija, dok raiffeisen uzima mjesecno 2km. ima li neko iskustva s ovim ? i kakve su ove druge banke sa ovim stvarima.

i jos kakvih caka ima oko kartica, dal ima caka da mora ostati na kartici odredjeni iznos koji se ne moze podici itd ?
quarterback

#3380 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dobro si cuo za uc to da ne skidaju ako nema prometa
huja

#3381 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by huja »

Pozdrav svima,

Poceo sam skoro raditi na UpWorku (Odesk nekadasnji) , međutim nikako ne mogu shvatiti kako da povežem paypal sa upwork-om , tj. kako da primam novac za PayPal.

Da li ima neka opcija na PayPal-u da trebam ukljuciti za primanje novca ?

Na accountu od UpWorka mi samo stoji "Inactive" , a za registrovanje tj. povezivanje paypala na upWork je potrebna samo e-mail adresa.

Hvala svima.
stefag40

#3382 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by stefag40 »

huja wrote:Pozdrav svima,

Poceo sam skoro raditi na UpWorku (Odesk nekadasnji) , međutim nikako ne mogu shvatiti kako da povežem paypal sa upwork-om , tj. kako da primam novac za PayPal.

Da li ima neka opcija na PayPal-u da trebam ukljuciti za primanje novca ?

Na accountu od UpWorka mi samo stoji "Inactive" , a za registrovanje tj. povezivanje paypala na upWork je potrebna samo e-mail adresa.

Hvala svima.
Jel ti PayPal Verfikovan? I dali ti je Isti Email na kojem je PayPal i sa kojim si se registrovo na UpWork-u?
Sanchez22

#3383 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Sanchez22 »

Sta je sad CSC prilikom registracije na paypal?
Imaju samo 3 broja na kartici.
We are not able to process your request. Please try again later. :roll:
Sanchez22

#3384 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Sanchez22 »

The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
Nista izgleda,moracu nabaviti drugu karticu.
Sanchez22

#3385 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Sanchez22 »

Turkish Ziraat,to je islo preko firme.Odabrao bi neku drugu,ali eto..
skafiskafsnjak

#3386 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

Ljudi, jedno pitanje.

Dobicu neke pare na paypal. Kako mogu te pare da dignem ?
Imam karticu koja mi je povezana sa paypalom. Da li idem ono Withdraw ?
niho92

#3387 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

skafiskafsnjak wrote:Ljudi, jedno pitanje.

Cekaj prvi u mjesecu, ii ustedi 5$ ...ukoliko ti se zuri onda withdraw i provjeri jel ti namjesteno da ti pare idu na karticu
skafiskafsnjak

#3388 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

niho92 wrote:

Cekaj prvi u mjesecu, ii ustedi 5$ ...ukoliko ti se zuri onda withdraw i provjeri jel ti namjesteno da ti pare idu na karticu
Sta, ako ih uzmem prije prvog, uzmu mi 5$ ?
niho92

#3389 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by niho92 »

skafiskafsnjak wrote:
niho92 wrote:

Sta, ako ih uzmem prije prvog, uzmu mi 5$ ?
Pa da za svako povlacenje 5$ a oni automatski svakog prvog prebacuju na karticu besplatno :)
Sad koje vise volis :-D
skafiskafsnjak

#3390 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

Ne mogu pare da primim .. ahah

"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#3391 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by W0rM »

Vozdra, prije par dana isao u UC posto sam vec imam kod njih tekuci racun VISA Electron na koji primam platu zelio sam da otvorim jos jedan racun vezan za paypal iskljucivo. Rekli mi da moram otvoriti devizni, i hajd nije frka, receno ucinjeno, otvorim devizni u USD. Helem dobijem i karticu MasterCard. Zelim da je ubacim na svoj PayPal acc. kad dobijem iducu poruku: "You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again." Moze li mi ko pomoci i reci koji bi trebali biti moji naredni koraci. Unaprijed hvala
quarterback

#3392 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

:roll:
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#3393 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by W0rM »

Vozdra, prije par dana isao u UC posto sam vec imam kod njih tekuci racun VISA Electron na koji primam platu zelio sam da otvorim jos jedan racun vezan za paypal iskljucivo. Rekli mi da moram otvoriti devizni, i hajd nije frka, receno ucinjeno, otvorim devizni u USD. Helem dobijem i karticu MasterCard. Zelim da je ubacim na svoj PayPal acc. kad dobijem iducu poruku: "You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again." Moze li mi ko pomoci i reci koji bi trebali biti moji naredni koraci. Unaprijed hvala
Rijesio sam ovaj problem xD Otisao do bankomata, uzeo izvod, sacekao 12 sati i ev, sad moze. Da odam priznanje ljudima sa foruma-hvala.
skafiskafsnjak

#3394 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

skafiskafsnjak wrote:Ne mogu pare da primim .. ahah

"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Moze li meni ko pomoci ? ovo mi pise drugoj strani, koja mi treba uplatiti pare . Znaci s paypala na paypal ..ne ide
quarterback

#3395 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ne mogu pare da primim .. ahah

Moze li meni ko pomoci ? ovo mi pise drugoj strani, koja mi treba uplatiti pare . Znaci s paypala na paypal ..ne ide
kod mene je to radilo bez problema, ne sjecam se da sam ista posebno trebao uraditi
u neko doba sam prebacio account u premier ali mislim da to nema nista sa uplatama
friskyoreo

#3396 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by friskyoreo »

Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana. :) Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Hvala :)
Mehemed
Vozim: automobil

#3397 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

friskyoreo wrote:Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana. :) Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valuta
skafiskafsnjak

#3398 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by skafiskafsnjak »

stavljamo ovo "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."

I sta u biti to znaci ?

Imam nekih 40eur na racunu ... jel cekam 1.10. pa ce mi automatski prebaciti to na racun ?
friskyoreo

#3399 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by friskyoreo »

Mehemed wrote:
friskyoreo wrote:Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana. :) Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valuta
Hvala puno, ziv mi bio. :) :sax:
Mehemed
Vozim: automobil

#3400 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

"Bill me in the currency listed on the seller's invoice" znači kao naplati mi u valuti koju je prodavač označio, znači da uzima $ €, funte ili neku drugu valutu direkt sa kartice i tu banka vrši konverziju iz KM u valutu u kojoj plačaš, a ono prvo znači da povlači KM sa kartice i da paypal vrši konverziju iz BAM u $ € ili u neku drugu valutu koja je označena na tom predmetu što kupuješ.

@friskyoreo :)
Post Reply