ako trebaju veca slova, samo recite
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
quarterback
- stefag40
#3377 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima,
Evo sad mi u 11 mjesecu istice kartica Visa Electro (Raiffaisen banka).Zanimame sad dali ja mogu da je u ovom mjesecu obnovim? I kako onda da paypal ustimam sa novom karticom?
Lp
Evo sad mi u 11 mjesecu istice kartica Visa Electro (Raiffaisen banka).Zanimame sad dali ja mogu da je u ovom mjesecu obnovim? I kako onda da paypal ustimam sa novom karticom?
Lp
- BAN___KAI
#3378 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hej ljudi, imam otvoren racun u BBI banci i dali su mi samo neku papirnu karticu, sa samo brojem racuna. Namjeravam sada uzeti debitnu karticu i zanima me da li oni mogu spojiti taj racun sa debitnom karticom, jer ne želim imati 2 razlicita racuna i ne želim mijenjati racun gdje pare stižu od plate.
Želim kupovati stvari na rate i stvari preko interneta preko debitne kartice, ne mogu još uzeti kupovnu karticu od BBI jer moram raditi 3 mjeseca da bih imao pravo na to.
Želim kupovati stvari na rate i stvari preko interneta preko debitne kartice, ne mogu još uzeti kupovnu karticu od BBI jer moram raditi 3 mjeseca da bih imao pravo na to.
- titinho
#3379 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li ima neka debitna kartica koja podrzava paypal (konkretno:povlacenje novca na karticu ako posiljka nije dosla ili povlacenje novca sa paypala, cuo sam da mastercard ovo ne podrzava , samo VISA podrzava), a da se na tu karticu ne mora placati mjesecno odrzavanje racuna od 1.5 do 2 km.
Dakle treba mi kartica za paypal sa koje mi banka nece skidati pare za odrzavanje racuna ili slanje izvoda na kucnu adresu.
i jos pitanje : cuo sam da unicredit ne naplacuje odrzavanje racuna mjesecno vec samo u mjesecu kada ima transakcija, dok raiffeisen uzima mjesecno 2km. ima li neko iskustva s ovim ? i kakve su ove druge banke sa ovim stvarima.
i jos kakvih caka ima oko kartica, dal ima caka da mora ostati na kartici odredjeni iznos koji se ne moze podici itd ?
Dakle treba mi kartica za paypal sa koje mi banka nece skidati pare za odrzavanje racuna ili slanje izvoda na kucnu adresu.
i jos pitanje : cuo sam da unicredit ne naplacuje odrzavanje racuna mjesecno vec samo u mjesecu kada ima transakcija, dok raiffeisen uzima mjesecno 2km. ima li neko iskustva s ovim ? i kakve su ove druge banke sa ovim stvarima.
i jos kakvih caka ima oko kartica, dal ima caka da mora ostati na kartici odredjeni iznos koji se ne moze podici itd ?
-
quarterback
#3380 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
dobro si cuo za uc to da ne skidaju ako nema prometa
-
huja
#3381 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav svima,
Poceo sam skoro raditi na UpWorku (Odesk nekadasnji) , međutim nikako ne mogu shvatiti kako da povežem paypal sa upwork-om , tj. kako da primam novac za PayPal.
Da li ima neka opcija na PayPal-u da trebam ukljuciti za primanje novca ?
Na accountu od UpWorka mi samo stoji "Inactive" , a za registrovanje tj. povezivanje paypala na upWork je potrebna samo e-mail adresa.
Hvala svima.
Poceo sam skoro raditi na UpWorku (Odesk nekadasnji) , međutim nikako ne mogu shvatiti kako da povežem paypal sa upwork-om , tj. kako da primam novac za PayPal.
Na accountu od UpWorka mi samo stoji "Inactive" , a za registrovanje tj. povezivanje paypala na upWork je potrebna samo e-mail adresa.
Hvala svima.
- stefag40
#3382 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel ti PayPal Verfikovan? I dali ti je Isti Email na kojem je PayPal i sa kojim si se registrovo na UpWork-u?huja wrote:Pozdrav svima,
Hvala svima.
- Sanchez22
#3383 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sta je sad CSC prilikom registracije na paypal?
Imaju samo 3 broja na kartici.
We are not able to process your request. Please try again later.
Imaju samo 3 broja na kartici.
We are not able to process your request. Please try again later.
- Sanchez22
#3384 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.
Nista izgleda,moracu nabaviti drugu karticu.
Nista izgleda,moracu nabaviti drugu karticu.
- Sanchez22
#3385 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Turkish Ziraat,to je islo preko firme.Odabrao bi neku drugu,ali eto..
- skafiskafsnjak
#3386 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi, jedno pitanje.
Dobicu neke pare na paypal. Kako mogu te pare da dignem ?
Imam karticu koja mi je povezana sa paypalom. Da li idem ono Withdraw ?
-
niho92
#3387 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Cekaj prvi u mjesecu, ii ustedi 5$ ...ukoliko ti se zuri onda withdraw i provjeri jel ti namjesteno da ti pare idu na karticuskafiskafsnjak wrote:Ljudi, jedno pitanje.
- skafiskafsnjak
#3388 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sta, ako ih uzmem prije prvog, uzmu mi 5$ ?niho92 wrote:Cekaj prvi u mjesecu, ii ustedi 5$ ...ukoliko ti se zuri onda withdraw i provjeri jel ti namjesteno da ti pare idu na karticuskafiskafsnjak wrote:Ljudi, jedno pitanje.
-
niho92
#3389 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa da za svako povlacenje 5$ a oni automatski svakog prvog prebacuju na karticu besplatnoskafiskafsnjak wrote:Sta, ako ih uzmem prije prvog, uzmu mi 5$ ?niho92 wrote:Cekaj prvi u mjesecu, ii ustedi 5$ ...ukoliko ti se zuri onda withdraw i provjeri jel ti namjesteno da ti pare idu na karticuskafiskafsnjak wrote:Ljudi, jedno pitanje.
Sad koje vise volis
- skafiskafsnjak
#3390 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne mogu pare da primim .. ahah
"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
"Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3391 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vozdra, prije par dana isao u UC posto sam vec imam kod njih tekuci racun VISA Electron na koji primam platu zelio sam da otvorim jos jedan racun vezan za paypal iskljucivo. Rekli mi da moram otvoriti devizni, i hajd nije frka, receno ucinjeno, otvorim devizni u USD. Helem dobijem i karticu MasterCard. Zelim da je ubacim na svoj PayPal acc. kad dobijem iducu poruku: "You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again." Moze li mi ko pomoci i reci koji bi trebali biti moji naredni koraci. Unaprijed hvala
-
quarterback
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#3393 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Rijesio sam ovaj problem xD Otisao do bankomata, uzeo izvod, sacekao 12 sati i ev, sad moze. Da odam priznanje ljudima sa foruma-hvala.Vozdra, prije par dana isao u UC posto sam vec imam kod njih tekuci racun VISA Electron na koji primam platu zelio sam da otvorim jos jedan racun vezan za paypal iskljucivo. Rekli mi da moram otvoriti devizni, i hajd nije frka, receno ucinjeno, otvorim devizni u USD. Helem dobijem i karticu MasterCard. Zelim da je ubacim na svoj PayPal acc. kad dobijem iducu poruku: "You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again." Moze li mi ko pomoci i reci koji bi trebali biti moji naredni koraci. Unaprijed hvala
- skafiskafsnjak
#3394 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li meni ko pomoci ? ovo mi pise drugoj strani, koja mi treba uplatiti pare . Znaci s paypala na paypal ..ne ideskafiskafsnjak wrote:Ne mogu pare da primim .. ahah
-
quarterback
#3395 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kod mene je to radilo bez problema, ne sjecam se da sam ista posebno trebao uraditiskafiskafsnjak wrote:Moze li meni ko pomoci ? ovo mi pise drugoj strani, koja mi treba uplatiti pare . Znaci s paypala na paypal ..ne ideskafiskafsnjak wrote:Ne mogu pare da primim .. ahah
u neko doba sam prebacio account u premier ali mislim da to nema nista sa uplatama
- friskyoreo
#3396 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana.
Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Hvala
Hvala
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3397 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valutafriskyoreo wrote:Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana.Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Hvala
- skafiskafsnjak
#3398 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
stavljamo ovo "Bill me in the currency listed on the seller's invoice."
I sta u biti to znaci ?
Imam nekih 40eur na racunu ... jel cekam 1.10. pa ce mi automatski prebaciti to na racun ?
I sta u biti to znaci ?
Imam nekih 40eur na racunu ... jel cekam 1.10. pa ce mi automatski prebaciti to na racun ?
- friskyoreo
#3399 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala puno, ziv mi bio.Mehemed wrote:Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valutafriskyoreo wrote:Ljudi znam da je bilo, ali da ne listam 140 strana.Kako se na paypal podesi da konverziju obracunava banka a ne PP, jer sam vidio neko je napisao da je to povoljnije?
Hvala
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3400 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
"Bill me in the currency listed on the seller's invoice" znači kao naplati mi u valuti koju je prodavač označio, znači da uzima $ €, funte ili neku drugu valutu direkt sa kartice i tu banka vrši konverziju iz KM u valutu u kojoj plačaš, a ono prvo znači da povlači KM sa kartice i da paypal vrši konverziju iz BAM u $ € ili u neku drugu valutu koja je označena na tom predmetu što kupuješ.
@friskyoreo
@friskyoreo