Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#3376 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

Koji kiceraj u ovom Al Bakir Group hotelu.
So What!

#3377 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Dzontra_Volta wrote:Joj kad vidim ovaj pozlaćeni kič, odmah mi se povraća. :roll:
Ni ja nisam pretjerano impresioniran predloženim enterijerom, ali važno je naglasiti da ovaj neukus nema skoro nikakve veze sa nama tj. Bosancima.

A ovako su najavili ...
Hotel će imati i autentičan dizajn koji kombinuje elemente bosanskohercegovačke tradicije i jednostavnost i profinjenost švajcarskog modela uređenja prostora. Enterijere Swissotela dizajnira engleska firma Scott Brownrigg Associates sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju high-end hotela u Evropi.
Cossack

#3378 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Dzontra_Volta wrote:Joj kad vidim ovaj pozlaćeni kič, odmah mi se povraća. :roll:
Sreća pa ga se neces previše nagledati :mrgreen:
Logovan

#3379 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Ljubomoran si na one koji će biti u ovom hotelu. 8-) :D
P308

#3380 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Cossack wrote:
auuu :D
Dzontra_Volta

#3381 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

P308 wrote:
Cossack wrote:
auuu :D
Naravno da neću, niti mi pada na pamet. Ali kad se našem narodu može podvaliti ovo, onda može sve:

So What!

#3382 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Dzontra_Volta wrote:
Naravno da neću, niti mi pada na pamet. Ali kad se našem narodu može podvaliti ovo, onda može sve:

Neće biti ništa od ovoga. Prvi puta da naš neki dijasporac želi uložiti u Sarajevo neki ozbiljan novac i on odluči da ga investira u frankenštajnski projekat.

Da li je vama čudno odakle ovoliki hoteli u Sarajevu. Kroz zadnjih nekoliko godina, Sarajevo je dobilo nekoliko grandioznih hotela.

Obnovom Hotela Europe i poslijeratnom obnovom Hotela Holiday Inn, to je sve od grandioznih hotelskih kapaciteta koje je Sarajevo imalo, ostalo je sve bilo manje-više, omanji hoteli i hosteli.

Nevjerovatna je činjenica i meni bila, da u pola ljeta u Sarajevu, jedva možeš pronaći slobodnu sobu za noćenje. Ipak izgradnja hotela poput Mariott Inna, Mariott Residence Inna, Hillsa, Bristola, Hollwooda, proširenja Hotela Sarajevo, pa sad i otvaranje Swissotela. Hotelski kapacitet se nevjerovatno povećava.

Nadam se da će ovolika ponuda odgovarati potražnji.
leo karan

#3383 Re: Sarajevo Construction

Post by leo karan »

Momcino,
haj tu upali onaj dron pa obleti oko gradilišta Sarajevo Towera, da vidimo koliko su se ukopali :)
drug_profi

#3384 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Potraznja za smjestajem je velika, cak je izuzetan biznis kupiti garsonjeru u gradu, na lokacijama od bolnice do centra i rentati je na dnevnoj bazi.
Gologuza garsonjera (samo osnovna oprema i namjestaj), samo za nocenje donosi 30-50 eura.
Jeftin i uredan smjestaj na dobroj lokaciji se jako puno trazi.
DaysleepeR

#3385 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

bolje ime za temu bi bilo Sarajevo Destruction
Hajvan

#3386 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

OK
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3387 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Ovaj Tarcin resort stvarno pismeno izgleda. Samo steta sto smo dozivjeli da na nasoj djedovini nicu naselja gdje ti naoruzani strazari brane ulaz.
Cossack

#3388 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

_BataZiv_0809 wrote:Ovaj Tarcin resort stvarno pismeno izgleda. Samo steta sto smo dozivjeli da na nasoj djedovini nicu naselja gdje ti naoruzani strazari brane ulaz.
Dočekali su npr. i stanovnici Londona da im sve najbolje nekretnine drže arapi, jevreji, rusi i svi ostali koji imaju para. Kapitalizam je takav, ko ima kupuje, ko nema ostaje mu da baca hejtove na ovom i sličnim forumima/internet člancima širom svijeta.
DaysleepeR

#3389 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Cossack wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ovaj Tarcin resort stvarno pismeno izgleda. Samo steta sto smo dozivjeli da na nasoj djedovini nicu naselja gdje ti naoruzani strazari brane ulaz.
Dočekali su npr. i stanovnici Londona da im sve najbolje nekretnine drže arapi, jevreji, rusi i svi ostali koji imaju para. Kapitalizam je takav, ko ima kupuje, ko nema ostaje mu da baca hejtove na ovom i sličnim forumima/internet člancima širom svijeta.
svi pomenuti arapi, jevreji i rusi su državljani UK.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3390 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Jelde?
Cossack

#3391 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

DaysleepeR wrote:
Cossack wrote:
I da je tako, u što nisam baš siguran, ne vidim kako to pravi značajnu razliku. S druge strane, i ovi što kod nas kupuju bi mogli postati državljani BiH :)
Haris.ba

#3392 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote:
Cossack wrote:
I državljanstvo su dobili što su uložili 1 milion funti u Veliku Britaniju. Malta ima sličan aranžman. Samo mislim da je jeftinije duplo.

U biti se radi o kupovanju državljanstva.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3393 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Standardna zamjena teza. Vazda kako mogu u Britaniji a ne mogu kod nas?

Kako u Britaniji moze vodoopskrba, podzemna zeljeznica, autoputevi, planska izgradnja, pravna drzava? A kod nas ne moze :D
DaysleepeR

#3394 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Cossack wrote: I da je tako, u što nisam baš siguran, ne vidim kako to pravi značajnu razliku. S druge strane, i ovi što kod nas kupuju bi mogli postati državljani BiH :)
da kad to ne bi podrazumijevalo odricanje sadašnjeg, a teško da je ko na to spreman, pod uslovom da im ova država dozvoli da postanu državljani

bilo bi lijepo kad bi prvo postali, pa da se ta namjera ulaganja u svoju novu domovinu radi sa jednim pozitivnim tonom
DaysleepeR

#3395 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote:Standardna zamjena teza. Vazda kako mogu u Britaniji a ne mogu kod nas?

Kako u Britaniji moze vodoopskrba, podzemna zeljeznica, autoputevi, planska izgradnja, pravna drzava? A kod nas ne moze :D
zamjena teza pod uslovom da je tačna

ja znam da arapi, rusi i ko već imaju biznise i firme u UK, ali da imaju nekretnine ili rentaju nečije to niko nije dokazao
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3396 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Standardna zamjena teza. Vazda kako mogu u Britaniji a ne mogu kod nas?

zamjena teza pod uslovom da je tačna

ja znam da arapi, rusi i ko već imaju biznise i firme u UK, ali da imaju nekretnine ili rentaju nečije to niko nije dokazao
Ma i to.

Osim toga kome se ovo svidja, zelim mu ovakvo naselje u bliskom komsiluku.
Cossack

#3397 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

_BataZiv_0809 wrote: Ma i to.

Osim toga kome se ovo svidja, zelim mu ovakvo naselje u bliskom komsiluku.
Ne kažem ni ja da mi se sviđa ali ovo i jeste poenta. Jedino što preostaje jeste upravo taj neki dislike, hejtić ili šta je već trenutno u modi! :mrgreen:
So What!

#3398 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Ali je fazon što niko nije uspio dokazati do sada da postoje naoružani stražari na ulazu u ovakva naselja. Pogotovo ne Tarčin Forest Resort, pa ne bi Accor Hotels pravio tu išta, da zna da se radi o nekom arapskom rezervatu.

Kada sam bio u posjeti Vrtovima Riverine, oni recimo furaju taj gated residential fazon, rampa je bila otvorena, a portira nema. Kaže menadžer, stanari se dogovorili da tako bude.

Bosanci u ovom slučaju nisu baš neka ciljana grupa, ali niko to nije ni naveo. Samo niko niej dokazao da Bosanci tu ne mogu kupovati nekretine.

Ovi Arapi iz Compact Investa se upravo hvale kako su Bosanci i Hercegovci većinski vlasnici stanova u prvoj zgradi Sarajevo Wavesa.
So What!

#3399 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Primjerena i fina reakcija, upozorava se pametno na sitne interese lokalnih vlastodržaca koji bi mogli ozbiljno poremetiti balans, ako se ne uspostavi neka ozbiljnija kontrola i plan.

Eko akcija: Od Hadžića do Ivan-Sedla biće neprekidni niz apartmanskih naselja
Image

Izmjene i dopune Prostornog plana Kantona Sarajevo (KS), usvojene na zadnjem zasjedanju Skupštine KS, omogućit će gradnju na cijelom području Kantona, pri čemu je, kako su istakli iz Udruženja “Eko akcija”, prekršen niz federalnih zakona i međunarodnih konvencija, piše Fena.

Skidanje i posljednjih zakonskih prepreka omogućava nekontroliranu gradnju na cijelom području Sarajevskog kantona, što će trajno ugroziti snabdijevanje vodom, prirodnu i kulturnu baštinu. Ovim se potpuno gubi smisao planiranja prostora kao jedne od najvažnijih odrednica života cijele zajednice, ističu iz tog udruženja.

Izmjenama Prostornog plana povećava se površina zemljišta na kojem je dozvoljena gradnja za 50 posto, dok se istovremeno površina poljoprivrednog zemljišta smanjuje tri puta u odnosu na 2003. godinu, kada je donesen Prostorni plan.

To znači, pojašnjavaju iz “Eko akcije”, da će cjelokupno područje od Hadžića do Ivan-Sedla biti pretvoreno u neprekidni niz apartmanskih naselja, pri čemu, po zakonu obavezne javne rasprave, ili nisu uopće održane ili su vješto skrivane od očiju javnosti. Poruka koju vlasti šalju ruralnim zajednicama KS je jasna – ljudi koji tu žive njih ne interesiraju već samo njihovo zemljište.

– Nakon ovih izmjena, Prostorni plan Kantona Sarajevo praktično više ne postoji, što širom otvara vrata raznim mešetarima da grade čak i u vodozaštitnim zonama, zaštićenim prirodnim područjima, u neposrednoj blizini kulturnih spomenika. Ovom odlukom, uski krug moćnika, zarad klix koristi, rasprodaje i našu prošlost i našu budućnost – saopćeno je iz Udruženja “Eko akcija”, prenosi Fena.
Indikator
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3400 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Bosanci nisu ciljna grupa iskljucivo sto malo koji zeli dijeliti skupo placeni zivotni prostor sa onima koji su primarna ciljna grupa.
Post Reply